lladres

lladres

«ESTEU A L’ AGUAIT PERQUÈ NINGÚ NO EN SAP EL DÍA NI L’ HORA» (Mt. 25,13)

De robatoris, sempre ha hagut. El que passa que mai pensem que ens pot tocar a nosaltres quasevol dia, el mateix que una mala malaltia o un accident . I cada dia més. I en aquests temps en els quals delinquir ix totalment gratis, més encara. La impunitat dels lladres és total : a menuda escala, a escala mitjana i a escala «al por mayor». L’única cosa que podem fer les víctimes  a més de lamentar-nos i plorar és prendre totes les precaucions, fins i tot les més velles que són les més segures  : bons panys, bones portes i bones reixes. I pregar que no ens toque. Les asseguradores molt poques vegades et donen el valor vertader del furtat.

Ja veus tu ! Per a què voldran una antena de TV ! -Molt fàcil, per a posar-se-la o vendre-la als mercats semi-clandestins dels diumenges, on de passada, tots anem a col·laborar de tant en tant.

La policia augmenta. Els robatoris augmenten…i el trellat minva ! La cosa es manté en l’ aire, en un fil molt delicat, tan delicat que ja veurem com acaba la festa. A qui li importa el robatori d´una simple antena de TV, comparat als altres robatoris ?. A qui li importa el robarori d’una TV plana i altres atifells domèstics? A qui li importa el robatori d’una piscina desmuntable? A qui li importa el robatori de llenya apilada als camps pel seu propietari? A qui li importa el robatori d’unes panolles de dacsa? I d’uns quants kilos de fruita ( treballada durant tot un any i esperada com a recompensa d’eixe treball? A qui? Si el robatori no arriba a «no sé quants euros» estipulats a una llei que ha fet no sé qui, no pots fer res. I si passa d’eixa quantitat… estaca’t en problemes de denúncies, en laberints de la justícia…i si arribes al cap, no t’haurà servit de res. «quod nos confessus Dominus».

8 Comentarios

 1. Vicente Benavent B.

  Xé!!! ¿Aisó com es? ¿Li han robat una antena, una tele, atifells i llenya? No pot ser aisó. Si mos van aumentar la plantilla policial pagantla els contribuients para que asó no pasara. Ah ja se, segur que com haura sigut en una caseta o en el poble pero a hores que no teniem policia de guardia, no sa pogut fer res. Heu senc, al atra será.

 2. jordi nadal oltra

  Jo crec que s’esta cometent un error disminuint el cos de policia local a només dos persones que damunt tenen que fer la feina que feia l’agutzil, quan abans en teniem quatre en total, es reduexen salaris per un costat i es posen en un altre (açò deu ser demagogia) i si tan sols han de ser dos, el que s’havia de fer és que rodaren més en el cotxe, o a lo millor és que també s’ha d’estalviar en gasoil (en este cas la moto gasta menys). Rodar per el poble i per el terme en general, deixar-se vore.

 3. Vicent Benavent

  Doncs jo crec que el què passa és que ens han enganyat com als caragols; ja ho vaig dir en el seu día. Açò anava a ser Quatretonda » Mundo Ilusión » i s’ha quedat sols en «M». S’ha reduït la policía local,s’ha reduït en il.luminació del poble,s’ha reduït en personal treballador,en presupost per al poble » o € «, es reduirà encara en moltes més coses i… (-).No vaig a dir que el poble estiga pitjor del que estava però si que està igualet que abans i si cal en menys visió positiva de futur que abans però, al remat això els que volíem no? doncs aguantar-se i ja vorem el que passa. D’altra banda tinc que dir que robar està mal fet i mal vist,espere que altres persones no es senten amb ixa necessitat que alguns a lo millor no els queda altra,qui sap,amb el camí que portem.

 4. Rosa Mahiques

  Vicent, espere no haver d’arribar a robar per a poder menjar…però una antena segur que no es feia falta per a menjar.
  Està clar que ens han retallat, ens retallen i ens retallaran més si cal, ja que jo crec que estem intervinguts fins l’ ADN i hem de fer el que diu Madame Merkel ( o com s’escriga ) Caldria preguntar-nos si volem això o eixir d’eixe club de faràndula que es diu «Europa».
  Quant a la planilla de policies locals,no m’agraden les retallades, però mentre no hi haja servici les 24 hores del dia, és igual que hi haja 1, 2 ó cap. I crec que fan més falta per la nit que pel dia; de dia n’hi ha molts ulls; de nit molts d’eixos ulls dormen i aleshores estem més indefensos.

 5. JOSEP OLTRA

  A sampere bous …..!!!!!. el poble sols es movilitza si toquen les festes de bous, aixi que caiga qui caiga………..
  Es lamentable pero es aixi.

 6. Vicent Benavent

  Srª Rosa,ojalà no arribem a eixe punt evidentment,l’antena és lo de menys i per suposat està mal fet.
  Sobre Europa pareix ser que no ho entenem o no volem entendrer-ho. La Srª Merkel el que està fent és simplement posar els punt sobre les » I » degut al despilfarro que ha fet aquest País cridat » Espanya «. No sé si ho recordareu que al principi de la crisi fa ja uns 4 anys la culpa era tota dels bancs i des de fa ja més d’un any la casta política a reconegut que les comunitats autònomes han despilfarrat el que tenien i el que no tenien; ( aeroports,Oceanogràfic,la visita del Papa,la formula 1,etc..) per nombrar les d’ací, la nostra casa i ara que? doncs tocat la baina i a pagar el que els mamarratxos de torn s’han gastat. ( I no diguem de la corrupció a tots els bandols ).
  Aquest poble amb 2 policíes és de PURA VERGONYA, ni que ixquen de día ni que ixquen de nit, amb ixes condicions no es pot vetlar per un poble. Quatretonda és l’ajuntament menys endeutat de tota la vall d’Albaida en proporció a ciutadans i pot ser em quede curt,aleshores s’ha retallat igual o més que en altres pobles no sé perquè, alguna cosa estic d’acord però d’altres crec que no avancem en rés. La tasca d’un ajuntament és que el poble millore encara que siga a pas de tortuga la qual cosa no vol dir cada 20 o 25 anys com pareix que ixe es el camí que portem. Ja tindrem temps a parlar de les promeses electorals, igual la culpa no és d’ells com estem veient en altres casos.
  Un altre exemple, retrats en la Moncloa per més 80,000 €, l’últim el del sr Bono, el més car de tots el del sr Álvarez Cascos,més de 130,000 € i jo dic, ( Ostia ) quina casta política tenim a aquest país??

 7. David Mahiques Alberola

  Efectivament, Vicent.
  El poble esta igual de runos o més que abans. Les papereres es netejen de mil en mil, si arriben a buidar-se. Les caguerades de gosos les mateixes o més. No vaig a tindre el mal gust de posar-ne una en QD com algu va fer.
  I això que ara ja no hi ha palmeres en l’avinguda que embruten. Per cert, les poques que hi ha ni s’han podat, ni netejat. Es de pena.
  I tota la gent del PP que tant destralejava ara estan calladets i ni pio.
  Em pareix que estem entrant en una situació que els psicòlegs diuen dissonància cognitiva. Lo qual a nivell de la societat valenciana ja es evident.
  Demà si em dona temps, explicare que es això de la dissonància cognitiva.
  Bona vesprada

 8. David Mahiques Alberola

  Bona vesprada. Ahir en vaig comprometre a explicar això de la dissonància cognitiva
  La dissonància cognitiva esta ben definida en la psicologia social. Es va definir a partir de les investigacions de tres psicòlegs Festinger, Riecken i Sachctter. Estos tres psicòlegs es van trobar en l’any 1956 amb la possibilitat d’investigar la conducta humana davant d’un fracàs. Vaig a explicar-ho
  Per estos any en EEUU va aparèixer la secta de Marian Keech. Aquesta senyora va fer uns adeptes que van renunciar a tota la seua vida personal per entrar en la secta (abandonen els seus treballs, les seues propietats i s’involucren en el grup) Esta secta basava les seues creences en els missatges d’uns essers espirituals que provenien dels planeta Clarión. La seua líder captava el missatge d’estos essers quan entrava, utilitze una paraula castellana, en trance. Un d’eixos missatges es va dir que el dia 21 de desembre de 1951 hi hauria una gran inundació mundial i el món s’acabaria, però els seguidors de la secta es salvarien perquè vindria una allau d’OVNIS que se’ls emportaria al planeta Clarión.
  Estos psicòlegs con tenien clar que ni inundació ni allau d’OVNIS, es van infiltrar dins de la secta per fer un experiment un situ, sobre el terreny, veure com reaccionaria la gent davant del no compliment del que els havia dit la senyora Keech.
  El matí del 20 de desembre es van reunir tots els seguidors i la Sra. Keech els anava preparant per a la mitja nit quan vendrien els OVNIS, fins i tot, els va dir als seus seguidors que no portaren cremalleres ni objectes metàl•lics per no posar en perill el viatge.
  Es fan les 4 de la matinada i els OVNIS encara no havien arribat ni la inundació s’havia prohibit. Els seguidors estaven nerviosos, i la Sra Keech va entrar en trance altra vegada, i els extraterrestres del planeta Clarión li van enviar un missatge. El missatge era el següent: La fe del grup, dels seues seguidor havia fet que Deu decidira salvar a la humanitat, es a dir, gràcies a ells la humanitat es salvaria de les inundacions i les OVNIS ja no feia falta que vingueren.
  Que va passar? Uns quants es van sentir enganyats i van abandonar el grup i van dir que la Sra Keech era una embustera, que s’havia fet amb els seus diners i propietats. Però, una majoria davant del fracàs de les seues expectatives, en lloc de fer com els primers, van esclatar en càntics d’alegria i alabança a Deu i afirmant que la Sra. Keech era una persona que havia contribuït a la salvació del món. Es van refermar en el grup i al voltant de la Sra. Keech i es van convertir en prosèlits de la seua creença.
  A partir d’este experiment in situ Festinger, va definir i proposar la Teoria de la Dissonància Cognitiva. La qual també té utilitat per explicar comportament politics de la gent.
  Continuarem un altre dia, que es fa molt llarg.
  Adeu

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES