han canviat la música dels «bandos»…

han canviat la música dels «bandos»…

 

QD es fa ressó d´un canvi en la quotidianitat  de la vida quartondina…i és que hem observat que la «musiqueta» introductòria dels bans ha canviat. Fa pocs dies. En un principi semblava música popular, jotes o alguna cosa aixina…a la segona vegada que l’ hem escoltada constatem que canta gent del poble, podria ser de la rondalla. No serà QD  aquella que diga si aquest canvi és bo o roïn. Si la música i els cants emprats són millors , pitjors o semblants que els anteriors. No sabem el «perquè» ni els motius.Tampoc sabem si és un canvi temporal, parcial, definitiu. Ignorem si es tracta d’un canvi que altere , transforme o resolga la problemàtica local. Això sí, és una notícia  que ens ha sorprés.

22 Comentarios

  1. Rosa Mahiques

    A mi m’agrada. En principi ho he trobat «raro», però hui que he escoltat la lletra de la música, no m’ha desagradat. Clar que les que escoltavem abans les trobaré a faltar si aquest canvi es fa definitiu, perquè són com «la marca de Quatretonda».
    A Llutxent cada associació té una música distintiva, així les «ames de casa» tenen una música, les filaes de moros una altra, l’ajuntament, altra… però com estes del nostre poble; cap.

  2. Frederic Oriola

    Personalment, no m’acaba d’agradar el canvi… ja estava acostumat a les melodies del Grup de Danses…

    Espere que aquest no afecte a la «Dansà del Vetlatori» per anunciar les defuncions, ni a la «Dansà» per identificar els bans del Jurat en Cap de la Vila…

    Salut!!!

  3. Francisco Sanz

    No m’agrada gens. Les cançons del grup de danses de Quatretonda són millors, la cosa que és bona sempre es bona, i no sucedaneos.

  4. MANUEL PRATS MAHIQUES

    Home jo que sóc. un dels que varem anar per aquell Març del 1984 a gravar el cassete de El grup de Danses.La veritat que en sap mal perquè amb ixes cançons i balls varem portar el nom de Quatretonda, per Tota Europa.Això sense llevar-li ninguna bona intenció als que an fet les noves cançons que es posen ara en la megafonia.

  5. David Mahiques Alberola

    Bona vesprada.
    Jo també pense que el grup de danses és un dels millors embaixadors de Quatretonda. Per això, en hem de procurar utilitzar la seua música i cants a l’hora de fer ban. Espere que esta novetat no vaja més enllà com diu Frederic.
    Adeu

  6. Begoña Oltra

    La cançó nova del Ban es la última cançó que ha tret el Grup de Dançes de Quatretonda, es diu «La jota de la serra». La lletra parla de la serra de Quatretonda y de altres coses del nostre poble, i l’ha escrita una persona del poble acoplant-la a la música.
    M’encanta que el Ban ens permeteixca escoltar coses noves del nostre poble.

  7. Pepe

    Gràcies, Begoña per la teua informació i sigues benvinguda a aquesta, ta casa. Moltes vegades és la informació el que falla. La comunicació i explicar les coses és imprescindible.No hagués costat res donar les raons d´aquest canvi, les motivacions, els objectius.Clar, de la nit al dia…sense saber res… Salutacions.

     

  8. MANUEL PRATS MAHIQUES

    en sembla molt be que posen noves cançons que sumen al nostre patrimoni local. per posar unes no vol dir que lleven les altres.Simplement que les alternen.

  9. Emilio Oltra

    És molt graciós que per a canviar la música del ban de Quatretonda no facen falta referendums,mentre que per a acceptar un himne com a oficial de Quatretonda, regalat per una persona també del poble siga una qüestió tan complicada que fins i tot haja sigut un dels motius pel que un regidor de l´ajuntament haja presentat la seua dimissió, és veu que és més important la «musiqueta» del ban que un himne que al fi i a la cap podría considerar-se també com el signe d identitat d´un poble juntament a l escut i la bandera.

  10. Vicente Benavent B.

    Asó es mol fort, que per culpa de la musiqueta, dimitixquen regidors. Tant costa aceptar una musica regalá al poble? Algu heu pot explicar?

  11. Emilio Oltra

    Si Vicent, jo t ho puc explicar tot, ja xarrarem

  12. Enrique Benavent F.

    Jo crec, que per acceptar un himne a Quatretonda, deuria de fer-se un «concurs» públic, on es presentaren els compositors del nostre poble, que en tenim i molt bons, com s’ha demostrat ací a QD, (exemple de Juan Enrique Benavent , Vicente Benavent , Emilio Oltra, etc) i que la gent votara. Si no es presentara cap compositor d’ací, es podria deixar lliure.

  13. Toni Benavent Oltra.

    Jo hem pensaba que el himne de Quatretonda, era la dansá. ¿ No ni ha prou en ixe? ¿O fa falta crear polémica? La dansá de Quatretonda és molt bonica, tots la coneguem i ademés el any pasat li van fer un homenage en el carrer Nou i hasta li van posar un mosaic molt bonico en casa de Don Salvador.
    A lo millor fa falta fer foc para donarmos a coneixer pel fum.

  14. Jose Luis Oltra

    Tens molta raó, resultaria més que graciós que per a afegir una cançó al repertori de melodies que anuncien el ban es necessitara un referèndum.
    I resulta molt d’agrair que un compositor local regale a Quatretonda una composició musical. Però imposar el que eixa composició passe a representar al nostre municipi és una cosa ben diferent. I … ¿Que fem amb els altres compositors locals?¿No creus que tots ells tenen el mateix dret a accedir a eixe honor? No creus que eixa elecció ha de ser dels veïns? …
    Per a nosaltres el camí és justament el contrari. Si després de alguns anys de escoltar-la eixa o altra composició passa a convertir-se en un senyal d’identitat de Quatretonda, ella mateixa i pels seus propis mèrits es convertirà en el nostre himne municipal.
    Almenys així ha succeït amb el campanar, o amb la musica de la dançá.

  15. Toni Benavent Oltra.

    Ací, no puc menos, que donar-te la raó. També s’havera pogut presentar la musica quan n’hi havia coalicions a l’ajuntament, que segurament per ser del mateix color, havera quallat.

  16. Emilio Oltra

    Esta clar que sí, que es veu que un himne porta polèmica, jo no ho entenc així però bo, jo crec que no he imposat mai ni pense fer-ho, segurament els que esteu parlant enteneu molt poc de música, no ho veig com un honor que la meua música fora l himne del poble, jo sempre el que he fet per Quatretonda ho he fet de bona gana sense esperar res a canvi, a mí en l any 2002 se m´encarrega un himne jo el faig i s acabat la història, jo no vaig a entrar en si hi han més compositors o no en el poble, persupost que Vicent o Juan Enrique poden fer un himne, jo vullc que tingeu clar que no vaig a presentarme a ningun concurs, este himne el va estrenar el mateix any de la seua composició la banda Nova i la Vella (hui la Unió Musical la Nova) i ja no s ha tornat a interpretar, dificilment aixina la gent podrà valorar si li agrada o no. Torne a dir que la meua intenció era bona, vosaltres jo no se el que penseu, ah! i fer la dansa himne de Quatretonda seria com fer l himne de la Vall d Albaida en Quatretonda, per a la vostra informació vos dire ( i podeu conprovar-ho el el llibre «Les danses a la Vall d´Albaida») que la dansa de Quatretonda porta la mateixa melodia que porta la de Llutxent, Albaida, Agullent Ontinyent Benigànim, etc, etc, no crec que vullgau «adoptar» una melodía popular com a himne d un poble, seria com agafar l himne de Llutxent i voler-lo fer de Quatretonda. Moltes gracies per contestar-me i per el recolzament que doneua tots els artistes locals.

  17. Emilio Oltra

    Coalicions, ajuntament, que estas dient? l´himne és va fer en l any 2002 cuan el partit que estava governant era el Bloc i l himne tampoc es va fer oficial, no se per que mecles açò en la política, veig que això és el que tens en el cap, plítica només, jo tinc 43 anys i crec que he anata dues vegades a votar o crec que són tres, no ens claves a tots en el mateix pot, a mi m interessa molt poc la política en canvi a tú » te se veu el rabo a tres hores de cami».També vullc dirte que m agradarïa saber qui eres, ja que aci per escriure hi ha que identificar-se i Toni Benavent Oltra hi hauran un trenta o cuaranta en Quatretonda. Gràcies-

  18. Toni Benavent

    Home, estaria de acuerdo en aixo de imposar si els atres compositors agueren presentat tame un imne. Pero no ha sigut aixina no? No sa de valorar que un d’ells aja fet el imne de manera desinteresada per voluntat propia? Ya que els demes no han presentat res no es podria presentar este i que la gent votara si li agra o no? yo crec que aixo no es imposar res.

  19. Toni Benavent

    Si el que a fet el imne fora del mateix color que nia ara al ajuntament, ya faria temps que l’imne s’haguera imposat

  20. Toni Benavent Oltra.

    I si no es va voler fer oficial el 2002, a que ve ara armar tant de remolí? recorda que açò ho has escomençat tu.

  21. Vicent Badenes

    dixeu el bando de tota la vida….

  22. Emilio Oltra

    Jo no ho he començat i mentre no t identifiques no vaig a tornar a parlar-te

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 4 visitants, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES