els antulls de la natura

els antulls de la natura

Tothom sap que a la Natura hi ha unes lleis establides per les que aquesta es regeix. No crec que cap dels que ballem al ritme que ens marca la madrastra, —que no mai mare—, ho pose en dubte, encara que el ballarí haja estudiat només «l’aiaú». Vivim creient que les lleis les compleix fil per randa perquè té al davant un patracol el qual segueix inexorablement sense perdre l’ordre hi establit des de sempre, i si molt m’apures, ho fa com si fóra un d’eixos robots que ixen a les pel·lícules de ciència «afició» i que se semblen a ninots de falla parlants i molt «re-sabuts»!

Nosaltres, fills d’Eva i Adam, som tan innocents que creiem amb la saviesa dels investigadors, —gent del món científic als que any rere any el senyor Nobel els dona un paperet i diners—, i els confiem la tasca d’esbrinar i conèixer el contingut del dit patracol. Ells ens diuen que ho saben de sobra el que hi està escrit, que quasi dominen el llenguatge d’eixa espècie de Càbala i que estem arribant a conèixer-ho tant que no tardarà en vindre el dia que podrem capgirar-ho tot i ficar cap per avall fins el «sursum corda».

No sé si serà perquè la Primavera astronòmica ja està entre nosaltres o perquè encara la tramuntana bufa un dia sí i l’altre també, a mi se m’entoixa que estem errats. Potser que la madrastra tinga lleis i que sovint veiem que hi ha un ordre amb allò que fa, però l’individu que us escriu aquestes cabòries i que és un descregut i maniàtic, ha comprovat que eixos manaments, que hi sembla que estan gravats a foc al patracol, se’ls passa per baix cama i que la punyetera madrastra gaudeix canviant l’ordre dels esdeveniments o furtant-nos alguna de les situacions que estem esperant que ens ocórreguen de la manera establida perquè creguem que «de tota la vida de Déu» així ha sigut. També m’imagine que des d’allà on està aposentada còmodament ens mira, i sent tant de goig destorbant-nos i canviant el ritme sense demanar-nos permís, que de vegades he pensat que és una experta amb l’assumpte de l’orgasme.

Sé que el que esteu llegint sembla críptic i fruit del cervell d’un orat. Podeu passar i oblidar-se prompte d’aquestes lletres —si no heu abandonat abans —, no em disgustaré ni em quedaré despagat, a la fi teniu tot el dret, si bé voldria dir-vos que esteu advertits: la MARE NATURA —la madrastra—, si de lleis en té alguna, les mou i interpreta al seu antull, ni tan sols té el detall de fer-ho de manera aleatòria; si fa no fa, serà perquè du nom de gènere femení i tothom ha dit sempre que n’ixen de tant en tant, ací i allà, algunes fembres una mica antulladisses.

Eh, que ninguna s’ofenga!

De segur que la Primavera el sistema hormonal el té prou alterat perquè ha estat embarassada a l’Hivern i està a punt de parir el

 

REGAL D’UNA NOVA VIDA

que només LA DONA,

i no mai un home,

pot fer-nos.

SALVA

 

1 comentario

  1. Rosa Mahiques

    En primer lloc Felicitats Sr. Salva.
    Ara passe a comentar-li una teoria que té la meua filla menuda (el seu cabet no para). Ella ja fa temps que va dient-me que creu que com la terra tarda 365 dies, 6 hores i no sé quants segons a donar una volta sencera al voltant del sol, pensa que eixos segons, al llarg d’uns centenars d’anys, han canviat el nostre calendari : és una teoria innocent, ho sé, està molt estudiat ; però ara ve la segona part; també creu que la velocitat de la terra ha canviat, i ara la terra roda més ràpid; també sé que està molt estudiat, però, no sé, alguna vegada em fa preguntar-me si tindrà o no raó. I tot això també em fa pensar que la madrastra natura potser que canvie les seues lleis degut a algun «item» que no tenim controlat.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES