Seleccionar página

diari d’ un pelegrí (quarta i última etapa)

diari d’ un pelegrí (quarta i última etapa)

SILLA-VALÈNCIA : 13 km

Avuí és el dia gran. Els pelegrins ho sabem. Avuí culmina un dels objectius marcats al llarg d’aquestes quatre etapes.A les nou en punt del matí dintre l’ ermita de Sant Josep, s’ha fet el ritus comunitari de la benedicció dels pelegrins, amb la lectura de la Paraula i el lliurament  d’ unes cintes vermelles distintives de la pelegrinació, segellades amb el de la Confraria del Crist de la Fe.Cada pelegrí s’apropà a per la seua.El cant preceptiu dels Gojos tancà la cerimònia. Les famosíssimes delícies confrareses pelegrines quartondines vingueren caigudes del cel a enfortir el cos i les cames dels caminants…be es podria dir allò de «després dels tast i degustació has tocat el cel de debó».

Dos autobusos i alguns cotxes particulars dugueren als més de 120 pelegrins a SILLA, lloc des d’on pertoca iniciar el camí cap al destí final. I així, havent deixat darrera les belles muntanyes de Quatretonda i la fragància màgica de la flor del taronger de les etapes anteriors, els pelegrins començarem el camí totalment urbà-industrialitzat-deshumanitzat de polígons i més polígons industrials.Carretera i manta.La parròquia de Sant Antoni de Catarroja ens acollí amb el seu rector al cap. Unes senzilles salutacions i abraçades i un descans ens preparà per a continuar fins a la Parròquia de la Mare de Déu de Gràcia, en La Torre, on el rector ens va rebre amb atencions espirituals i materials : ens deixà les instal·lacions parroquials de bat a bat on els pelegrins descansarem, dinarem i tinguerm una segona trobada amb les nostres amigues i sabroses delícies confrareses quartondines, la medicina terrenal que ens alegrava l’ànima i ens preparava per al camí final. Ignacio va tenir una intervenció sentida i brillant en el temple d´aquesta parròquia on a més d’ explicar motius i percepcions fou el mestre de cerimònies que va presentar als confrares els quals deixaren a la parròquia i al mossén detalls i records del nostre pas.

Ja a la Basílica, on estaven esperant-nos els pelegrins  quartondins de la vesprada, una eucaristia amb la participació activa de confrares i confrareses posà fi a la pelegrinació. Aquella vesprada, els gojos del Crist de la Fe de Quatretonda, ressonaren en el temple amb la força i la fe del poble. I una majúscula alegria vingué a completar la memorable vesprada. Una gran persona  ens donà una gran sorpresa :  va vindre a saludar-nos. No podia deixar escapar l’oportunitat d’estar físicament amb els seus encara que quasi anònimament. Aquesta persona professa i té demostrada una gran estima per tot el del seu poble. Li vaig notar trets d’ emoció especial.Les seues arrels les té tan fermes que encara que ja no conega a molta de la gent (per la distància i la circumstància) no ha deixat ni un moment de pensar i estimar al seu poble. Els records i vivències les quals el proporcionen vitalitat, creativitat i esperança. Almenys això és el que pense jo.Ens acomiadadarem amb una mirada intensa i una forta encaixada de mans.

Ja a la plaça,la foto de rigor,l’autobús il’ alegria ens retornaren al poble.Pelegrins de la vida. Cercadors…

 QD

NOTA : Si algun lector no sap com descarregar el vídeo al seu ordinador, es pot posar en contacte amb la revista ( unaveudequatretonda@gmail.com) i li ho explicaríem. És COMPLETAMENT GRATIS ! I A Més, MOLT FÀCIL !

***

ETAPES ANTERIORS :

 

VEURE «DIARI D’UN PELEGRÍ (Primera Etapa) 

Quatretonda-La pobla LLarga, 26 km.

VEURE » DIARI D’UN PELEGRÍ (Segona Etapa) 

La pobla LLarga-Algemesí, 18 km.

VEURE » DIARI D’UN PELEGRÍ» (Tercera Etapa)

Algemesí-Silla, 23 km. 

 


 516 Visites totals,  4 Visites avuí

Sobre el Autor

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

2 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  Sols he fet l’última etapa d’aquesta pelegrinació, però no puc deixar de donar les gràcies a Ignacio, Rosa, Joselo, Juli, Belin…i tots els confrares del Crist que amb la seua dedicació i ben fer ens han acompanyat als peus de la Mare de Déu. Tots, confrares i pelegrins han contribuit a que passarem un molt bon dia; i els rectors de les parroquies que ens van acollir , no ho van poder fer millor…ens van obrir de bat a bat les seues parroquies i esglèsies ( clar que com va dir el rector de la Parròquia de la Mare de Déu de Gràcia, portaven bona recomanació)
  A tots aquells que van col·laborar amb la seua tasca culinària per a que tastarem tot tipus de dolços, de misteleta, de café-licor…moltes gràcies!! I una abraçada especial per a eixa persona que ens va vindre a saludar a la Basílica.
  Ha estat una bona experiència, una molt bona experiència.!!

 2. IGNACIO GIMENEZ

  Rosa muchas gracias por tus palabras, me alegro que te lo pasaras muy bien. Aprovechando este momento quisiera dar las gracias a todas las personas que han participado este año en la Peregrinacion; especialmente a Pepe, por el trabajo realizado en Quatretonda Digital. Entre todos hemos engrandicido la Pereginaciòn 2012.
  » En los libros buscamos a Jesucristo,
  en el Camino se encuentra. »
  BUEN CAMINO, PEREGRINOS.
  ignacio.

ARA MATEIX

Users: 7 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics