Seleccionar página

l’ex-regidor josep antoni benavent sentandreu explica els motius de la seua dimissió

l’ex-regidor josep antoni benavent sentandreu explica els motius de la seua dimissió

Bona nit. No pensava publicar res a QD, però en vista de que he escoltat algunes coses pel poble, m’he replantejat la situació i voldria aclarir algun tema. Començar dient que els motius de la meua dimissió han sigut varis i no només la indisponibilitat per la feina, que com molts sabreu, és a la gestoria del poble, propietat de mon pare Antonio Benavent i de Juan Alberola.
-Primer, donar les gràcies a David per les seues paraules de reconeiximent; no ha sigut molt el que he fet pel poc temps que he estat com a regidor de festes, però gràcies de totes maneres. Dir-te que en les raons de la meua dimissió no està en cap lloc el tema econòmic, jo ja sabia que els regidors no cobraven ni un “duro” i les meues aspiracions polítiques només eren fer coses pel poble, res més. Ni lucrar-me econòmicament ni trobar una bona feina en algun lloc gràcies als “enxufes” polítics que haguera pogut trobar(açò no ho has dit tú però ho he escoltat). Per tant, eixe motiu queda aparcat i aclarit.
-En el tema de que el senyor alcalde, Jose Luis, fa el que vol i els regidors estan fartant-se d’ell no ho compartixc al 100%. Cert és que ell, com a alcalde de Quatretonda, té l’última paraula en la majoria dels temes que afecten a la nostra localitat, que per això es l’alcalde i és qui pren les decissions. Cert és també que estàn els regidors per a ocupar-se de càrrecs en concret, com en el meu cas era el tema de les festes i la participació ciutadana. La cosa està en que en tres situacions de la regidoria que jo portava no es van fer a com jo tenia pensat dur-les i es van fer conforme ell va voler, en contra del que jo volia, perque ell creia que eren millor o perque simplement volia fer-les així (entre elles esta el controvertit tema del Himne de Festes de Quatretonda). La regidoria de festes no és només organitzar el programa de festes i contractar orquestres, hi ha altres temes no menys importants.
-A part del tema de festes, dir que també hi va haver certa discrepància entre el senyor alcalde i jo en relació a altres tres temes que no tenen res a veure en la regidoria de festes, però que no diré perque dos d’eixos temes no són de la incumbència dels demés.
-També he escoltat per ahí, que he sigut expulsat. No se qui s’ha inventant eixa falsetat, però evidentment tot aquell que ho dubte pot vindre a ma casa i li mostraré la sol·licitud de dimissió.
-I per a finalitzar (i aquest tema em fa enfadar), he escoltat per ahi la barbaritat de que el mestre Emili Oltra té part de la culpa de la meua dimissió, en relació al tema de l’ Himne de Festes de Quatretonda…m’agradaria saber en que es basen per a dir eixes coses. Mesos, fa mesos que tinc enllestides les bases del concurs per a la creació d’un Himne de Festes per al poble de Quatretonda i que no s’ha dut endavant perque el senyor alcalde no ho creia convinent o perque no li agradava la idea i per això, no va fer el pas de passar-ho per el plenari per a la seua aprovació. Arribats a este punt, voldria aclarir, que les bases del concurs, primer organitzaven un concurs per a triar la melodia del que seria l’ Himne de Festes, i després d’escollida la melodia, mitjançant un jurat de cinc components format per mí i que realitzava una puntuació a diferents criteris d’aspectes musicals, es passaria a realitzar el concurs per a triar la lletra per a la melodia seleccionada. Tot controlat i dirigit, com no, pel jurat/comissió encarregat d’aquest tema. Aclarixc açò, perque he escoltat la falsetat que el concurs era per a ficar la lletra a una melodia creada pel mestre Emili Oltra i que per això té part de culpa de la meua dimissió…NO, NO I NO!!!! Perquè la gent s’inventa coses o diu el que no sap? En qualsevol concurs d’aquest tipus, els creadors, tant de la melodia com de la lletra, esperen alguna retribució econòmica (com no, després de fer la feina a tots ens agrada cobrar, o no?) i degut a la situació en que es troba la societat actual el concurs no gaudia de cap gratificació econòmica, i el mestre Emili Oltra presentava el seu projecte sense intencions de guanyar cap gallet. Cert és que aquesta peça es va estrenar l’any 2002 i per encàrrec de l’alcalde d’aleshores, Salva “el metge”. Però es va interpretar una sola volta per la U.M La Nova i la S.M. Quatretondense i s’apartà, quedant guardada en un caixò de l’ajuntament juntant pols. I ara dic jo, per aquest simple motiu ja no es vàlida la melodia? Es més, algún veí o veïna del poble sap “tararejar” dita melodia o s’enrecorda de com fa? Cert i segur que no, per tant ell me va dir que li feia il·lusio presentar-la de nou i jo com a regidor de festes i encarregat d’aquest tema li vaig dir que si, que la peça era tan vàlida com qualsevol altra, ja que l’Ajuntament no té els drets de propietat de dita peça i per tant és propietat del mestre Emili Oltra, tema que està contemplat en les bases creades per mi, els drets de propietat de l’ Himne per a que l’Ajuntament fora el propietari de dit Himne. Per tant, queda aclarit el tema de l’ inexistent Himne de Festes de Quatretonda, i tot aquell que diga que el mestre Emili Oltra té algo a veure en el tema de la meua dimissió com a regidor, que sàpia que està faltant a la veritat i que els motius de dita dimissió són deguts a discrepàncies amb el senyor alcalde i a la indisponibilitat per la nova feina a la gestoria de mon pare i Juan Alberola, a qui els done les gràcies per confiar en mí.
Adeu, i moltes gràcies.

+VEURE MÉS INFORMACIÓ RELACIONADA


Sobre el Autor

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

8 Comentarios

 1. Pepe

  En un món tan difícil i complicat, ple de tortuositats, contradiccions i altres, la dimissió d’un polític és un fet singular i extraordinari en l’actual societat la qual honra al dimissionari i més encara quan els motius són per motu propi i per principis i plantejaments ètics.. En general, les coses anirien d’ altra manera si els polítics practicaran més el verb dimitir, tan arraconat, maleït i oblidat. Desgraciadament per a mal nostre, en general els polítics es solen agarrar al carro com a sangoneres. És evident que no és el teu cas. Per a dimitir s’ha de tenir valor. Molt de valor. A més, també “valors”.I si afegeixes arguments públicament d’ aquesta dimissió com ho has fet tu, deixes una bona estela que en més d’una ocasió caldria ser imitada i practicada molt més del que es fa.
  Per tot el qual, admire com he dit abans el teu valor. No sé si és qüestió de felicitar-te. Però no tinc pels en la llengua per a dir-te que darrere d’aquestes decisions sempre hi ha una gran persona. Salutacions.

 2. Vicent Benavent

  Mai haguera pensat que arribaría a parlar públicament del que pense sobre el polèmic Himne de Quatretonda i ben bé que ho sap el meu estimat amic i company Emili » Catxopí «. Però arribat a aquest punt crec que pot servir d’algo les paraules i sentiments que explique a continuació.
  En primer lloc,quan es va escriure l’himne en l’any 2002 i què aleshores ens regia el poble com molt bé dius SALVA » el metge «,ja li vaig expresar al seu autor les meus idees de què no em pareixería bé que es fera d’ixa manera ja que deixava unes sensacions no massa sinceres, si,si,pense en el » amiguisme» » enxufe» etc… sincerament pense que no era la manera i així o vaig expresar. Per cert entonces es parlava de un Himne per al poble i no d’un Himne per a FESTES com ara pareix ser què s’intentava fer. Per tant i tal com pareixc entendre tinc que dir que em pareix bona la decisió de l’actual alcalde José Luis la de no admetre ixes bases ja que el poble compta amb més persones capacitades per tindre interés en presentar un treball d’aquest calat, jo diría que més de 5 persones entre les quals evidentment m’apunte al carro, tot i que al final diré la meu situació a dia de huí.
  En segon lloc, les declaracions que fas respecte aquest tema per a mi no fan més que encendre més el tema,m’explique: parles de que tenies feia mesos un esborrany del concurs per a l’himne de festes en el qual es demanava una «melodía» i de la qual tu mateix dius que a un caixó del’ajuntament ja en hi ha una però que al remat ho valoraría un jurat de 5 persones i tu una d’elles; altra vegada deixes entre veure la difusió del resultat. I ho dic amb molta experiència de jurats de concursos musicals per la cantitat de treballs que he presentat i he vist de tot i ben bé que ho sap Emili del que parle. Un treball d’aquesta magnitut deuria de ser el poble el que decidira en un concert on s’interpretaren les peces presentades a dit concurs i no un jurat de x persones amb x pensaments,idees, enxufes etc…
  I en tercer lloc i acabe,és cert que jo també havía sentit pel poble que la teua dimisió anava adjunta a aquest polèmic tema de l’himne,la qual cosa m’haguera sorprés molt i agraïsc què ho hages explicat, entenc que son ixes i altres coses les que han fet que prengues ixa decisió la qual jo també admire.
  I per últim, encara no fa una setmana vaig estar esmorzant amb el mestre Emili i ell sap perfectamen el que pense d’aquesta situació, en cas de fer-se el concurs ell em va dir que no presentaría cap treball,i jo li vaig contestar que si ell no el presentava jo tampoc, i dic més sinó es presentaren tots els treballs d’aquelles persones del poble que estàn capacitades per fer-ho tampoc es deuria fer.
  Demane disculpes al sr Director per la meu extensió però em resulta difícil llevar algo. Gràcies.

  • Vicente Benavent B.

   Per una volta (o dos) , t’ha de donar la raó Vicent. Crec que sigueu prou els musics capacitats para crear un obra musical com a himne de Quatretonda i que perque uno la regale, no te que apartar als atres de poder presentar la seua obra. Ahí José Luis ha actuat en coniximent, ( les atres coses, com no les explica, no puguem opinar). si no ni han dines i no es pot pagar per ara, pues no ni ha himne, i en pau senyors, que aixó no es oli que es sucarra. Quant sacabe la crisis ( Ojalá fora pronte) ja farem himne i lo que faja falta.

   En quant a la decisió de renuncia del ex concejal, crec que es una actitut que no es veu hui en dia, pero no sé…

 3. vicent benavent ( paunoi)

  Sempre que algú esta davant d’ una institució o participe d’ella sempre es criticat i algunes vegades despreciat, i sempre per aquella gent indocumenta, Inepta. No sadonen de la llavor que estan fent com la dedicació que tenen, renuncian de vegades de gaudir de la familia com amics i del seu temps d’oci.Pero aleshores es mes facil criticar que aportar idees.

 4. JOSE ANTONIO BENAVENT SENTANDREU

  Però, anem a vore, el concurs era per a qui volguera presentar-se, no per a una persona només. Ell va ser qui primer em va dir que es presentava (perquè tenim amistat, li vaig comentar que pensava organitzar el concurs i què li pareixia). I al ser el primer, li ho vaig comentar a José Luis que ja tenia un compositor que es presentava, però es veu que a partir d’ahí les coses van anar enfosquint-se i cadascú ha dit el que pensava o millor li pareixia. Una vegada aprovat, ja s’haguera fet públic i s’hagués ficat una data (amb prou temps per davant) per a presentar els treballs. També dir que les bases estan clares com l’aigua i no deixa lloc a dubtar de que no es feia només per una persona, sinò que es buscava la participació ciutadana. Mire que només esteu cegant-se en que estava tot fet per a una persona sols, quan jo ho feia amb la millor intenció i amb la idea de que participara la gent del poble, i només la gent del poble (sí, Vicent, NOMÉS gent del poble). Un foraster no haguera pogut participar pel simple fet de no ser de Quatretonda. I Vicent, igual és que no m’he expressat bé, però el jurat estaria format per mi (qui si no el tenia que formar si era jo l’encarregat d’aquest tema), la qual cosa no vol dir que jo fora membre d’ell, sinò que m’encarregaria de la seua composició. Jo no sóc gens partidari dels «enxufes» i per això no haguera estat en el jurat. En este temps que he estat com a regidor, m’he adonat de com és realment molta gent i de que coses que estan clares, o simplement no saben realment com està el tema, només fan que embolicar-les i clavar lio pel mig, en compte d’interessar-se pel tema i saber realment que és el que passa.
  L’opció que dones de que per a triar la melodia es realitzara un concert on acudira tota la gent del poble que volguera i foren ells els que triaren la millor melodia o la que més els agradara, no se m’havia ocorregut i em pareix una opció fantàstica, però ahí entra un altre punt, i és que en un forum de participació ciutadana pensava traure el tema i demanar opinió als veïns i veïnes de Quatretonda sobre el tema i que aportaren idees, però com que no estava la cosa clara no ho vaig fer. Així que per a gustos colors, ja et dic que eixa opció no se m’havia ocorregut i ara em pareix la millor possible, i si fora ara, ho faria així. Però que quede clar que l’únic que volia era fer coses pel poble i eixa era una d’elles. Les coses han vingut com han vingut i s’ha dit el que s’ha dit i s’ha malinterpretat el que s’ha volgut, be per desinformació o bé per interés, però que vingau acusant-me (sense dir en cap moment la paraula acusació) de que ho estava fent només per una persona i apartant la resta de compositors del poble, demostra també el poc que sabíeu del tema i el poc que em coneixeu, a part de que no consentiré que m’acuseu sense proves reals i ho feu només amb suposicions. Si haguereu volgut saber més, només calia preguntar-me a mi. Jo no tinc res a amagar ni m’arrepentixc del que està fet. Les coses clares i el xocolate espés. Que la peça del mestre Emili Oltra ja estava feta d’abans? Si, però això vol dir que no es va tindre que calfar el cap per a fer-la? Ell em va preguntar si la podia presentar, i tal i com estaven les coses, que no estava en propietat de l’Ajuntament ni resgistrat a cap lloc com a Himne oficial del poble, li vaig dir que si, i a partir d’ahi tot el lio…i que no es deuria de fer el concurs si totes aquelles persones capacitades per a fer un himne no presentaren una peça…no pots obligar a que una persona faça algo que no vulga. I si perque a un compositor no li ve en gana presentar un treball, els altres que s’aguanten?? No compartixc eixe punt de vista, així com sí compartixc el del concert. Però bé, el que està clar és que en política no pots fer algo per bé i amb la teua millor intenció. Potser el dir-li al mestre Emili que si podia presentar la seua peça s’ha vist per alguns com a una mostra d’enxufe i d’amiguisme, però jo el que veig és que és una peça tan vàlida com una altra (per la situació que ja he explicat més amunt). És el meu punt de vista. I si voleu seguir pensant en el tema d’enxufes, amiguismes i demés patranyes polítques, ahi teniu la meua dimissió. Si realment el que m’interessara era que l’himne elegit fora el del mestre Emili no haguera fet falta fer un concurs, m’haguera pogut agafar a que eixe era l’himne oficial del poble fet al any 2002 i que es feia un concurs simplement per a ficar-li lletra, la qual cosa no era eixa precisament. Però ale, si el que teniu són ganes de buscar-li 5 peus al gat podeu continuar perquè jo la conciència la tinc ben tranquil·la. I Vicent, en el cas de que es realitzara un concurs (que no es realitzarà), clar que Emili no presentaria cap treball, després del que ha passat i del que han estat dient d’ell pel poble jo tampoc el presentaria.
  Gràcies a aquelles persones que m’han donat paraules de suport després de la dimissió. La situació per la que he passat no ha sigut ni fàcil ni agradable.
  Adeu.

  • Vicent Benavent

   Supose en què estarem d’acord en tancar aquest tema i cal recordar que jo no volía entrar justament per aquestes coses. Entenc que el concurs què es volía fer estava pensat en tota la bona voluntat però anem a refrescar el tema: Tot açò reapareix degut al comentàri de la musiqueta dels bans es a dir;
   11 de Maig del 2012
   1. És molt graciós que per a canviar la música del ban de Quatretonda no facen falta referendums,mentre que per a acceptar un himne com a oficial de Quatretonda, regalat per una persona també del poble siga una qüestió tan complicada que fins i tot haja sigut un dels motius pel que un regidor de l´ajuntament haja presentat la seua dimissió, és veu que és més important la “musiqueta” del ban que un himne que al fi i a la cap podría considerar-se també com el signe d identitat d´un poble juntament a l escut i la bandera.( Paraules d’Emili Oltra ).
   14 de Maig del 2012
   2. Coalicions, ajuntament, que estas dient? l´himne és va fer en l any 2002 cuan el partit que estava governant era el Bloc i l himne tampoc es va fer oficial.
   Pel que es veu que un himne porta polèmica, jo no ho entenc així però bo, jo crec que no he imposat mai ni pense fer-ho, segurament els que esteu parlant enteneu molt poc de música, no ho veig com un honor que la meua música fora l himne del poble, jo sempre el que he fet per Quatretonda ho he fet de bona gana sense esperar res a canvi, a mí en l any 2002 se m´encarrega un himne jo el faig i s acabat la història, jo no vaig a entrar en si hi han més compositors o no en el poble, persupost que Vicent o Juan Enrique poden fer un himne, jo vullc que tingeu clar que no vaig a presentarme a ningun concurs, este himne el va estrenar el mateix any de la seua composició la banda Nova i la Vella (hui la Unió Musical la Nova) i ja no s ha tornat a interpretar, dificilment aixina la gent podrà valorar si li agrada o no.
   1. No m´agradarïa que en carreguen el “San Benito” de la dimissió de José Antonio (Antuan com li dic jo).Antuan ha treballat molt per a que l himne de Quatretonda fora una realitat, tenia les bases fetes per a un concurs per a posar-li la lletra, un concurs que s havera celebrat a la Setmana Cultural, però està clar que estes coses hi ha a més d un que no li interessen. Hi han moltes altres coses que jo no vaig a dir-te això deuries parlar-ho amb ell. En quant a l aspecte econòmic jo t assegure que ell no volía estar a l ajuntament per lucrar-se econòmicament, simplement ell va acceptar el carrec per a treballar pel poble.Gràcies.

   Com podràs apreciar Jose Antonio, sobre tot l´ultim comentari parla d’un concurs per a la setmana cultural per buscar una lletra a l’himne que pareix ser ja està fet,almenys així ho interprete jo. De tota manera ara no crec que siga el millor moment i per suposat entenc que quan dic que hi ha més gent al poble qualificada no vol dir que estiga interesada en presentar cap treball però almenys des del punt d’eixida ja s’enten què es troba en igualtat de condicions.
   Per últim una cosa si vull deixar molt clara,jo no he començat aquesta polèmica de fet ni tan sols algún ciutadà del poble pot dir que m’haja sentit parlar d’aquest tema a excepció del meu company Emili. Crec que l’embolic s’ha creat ell sol en mesclar les paraules i a hores d’ara supose que conéixes una mica més a quin poble vius.

 5. JOSE ANTONIO BENAVENT SENTANDREU

  Completament d’acord amb tu sobre el tancar el tema d’aquest polèmic tema (que jo tampoc entenc el perquè d’eixa polèmica). Jo només volia fer algunes aclaracions, perque estava veient que estava desviant-se de la veritat.
  En quant al últim paràgraf, que supose que es d’Emili Oltra, no se perque diu que era un concurs per a ficar-li lletra. O no s’ha donat compte o estava escrivint de pressa, però, per a eixir de dubtes, les bases les vaig passar fa uns mesos als meus ex-companys de partit per a que les veieren i que me donaren la seua opinió. Si les volen fer públiques jo no vaig a dir-los res. Evidentment puc fer-ho jo, però sempre estarà la cosa de dir que jo les he cambiat per a ensenyar-ho a la gent, així que demanant-ho als meus ex-companys de partit que fa mesos que les tenen està la prova de com volia fer-ho jo. Ahí es pot llegir com el concurs està fet en dos parts, primer per a la melodia i després per a la lletra. Ho dic perque el comentari este d’Emili es un error i quan el veja per ahí li ho comentaré. Desde un principi li vaig dir que es faria un concurs per a triar la melodia i després la lletra, no conforme diu en este comentari que seria un concurs per a triar la lletra. Supose que haurà sigut un error per part seua. A mi no m’agrada dir el que no es, i a lo millor per això, en part, no soc bo per al mon de la politica. De totes maneres jo ara ja no prendré part sobre el tema, i com molt bé dius tu, val la pena tancar aquest controvertit tema, a la par que ja conec millor com es la gent.
  Ha sigut una xarla productiva per a mí. Gràcies i adeu.

 6. jordi nadal oltra

  Ànims Toni, la gent xarra però es bó aclarir les coses, només discrepe en una cosa del que dius, justifiques que l’alcalde és el que té que tindre l’ultima paraula, jo crec que l’ultima decisió es pren entre tots, nosaltres cada regidor portava una regidoria que era la seua responsabilitat, i mensualment ens juntavem els 6 regidors, tant d’un partit com l’altre i proposavem les idees, i entre tots decidíem. Bé, es sabut que no sempre arribavem a bon port, però això de que té que decidir uno, para mi és un poc antic…..

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿CREUS QUE TOTES LES VÍCTIMES QUARTONDINES DE LA COVID MEREIXEN SER RECORDADES? ?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake
Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics