Seleccionar página

predicant en el desert : esperant el miracle

predicant en el desert : esperant el miracle

Cada dia que passa minven les esperances  que açò s’arregle. Els paràmetres als quals m’agarre per arribar a aquesta trista conclusió no són altres que la realitat que m’ envolta. La casta que domina no vol baixar del burro. Alerta : entenc per casta a tots aquells que de la política i dels seus llocs públics tòxics han fet el negoci del seu «modus vivendi», siguen del partit que siguin (cada vegada n’estic més de convençut que açò del partit és el que menys importància té ja que el partit és en realitat «l’acoplament de cadascú. En definitiva allò que més importa és l’honradesa i l’esperit blanc de servei ). A mesura que el temps passa, més forats negres i, a més, abismes sense fons. Ara, en l’ essència de la qüestió, tots els que manen estan completament d’acord…i aquesta no és altra que l’ avarícia de fer-se més i més rics a costa de la sang del poble. Un exemple? Milions d’ ells… infinits. Mentre el poble plora sang, beu aigua de cloaques, gaudeix amb el «furbol», s’entreté amb Gibraltar… ells van fent a tots els nivells. L’última és que els eurodiputats espanyols es neguen a viatjar en classe turista i prefereixen fer-ho en la luxúria de les bussines. Tampoc han volgut baixar-se els cacaus mentre als  seus ciutadans estan ofegant-los poc a poc. Però no us penseu, fidels del meu desert, que açò és una anècdota solta… açò forma part de la gran partitura que tenen escrita i  de la que podem dir que és interminable.

La part positiva de l’assumpte és que cada dia enganyen a menys gent i que les mentides ja no serveixen. Els ciutadans estem farts de les paraules. Volem fets. Volem polítics honrats. El primer: No volem «polítics-borregos» rere el líder de torn. Els ciutadans volem respostes, volem servidors públics i no negociants i mercaders, vertaderes fàbriques d’endolls, clientelisme, servilisme i lladres. Volem polítics amb por i respecte a la justícia i als ciutadans que els han votat. Clar…em direu que conforme està la justícia i les altes institucions….

És per això, fidels del desert, que a aquestes altures… només un miracle ens pot salvar. Per tots els llocs del meu entorn continue veient cada dia balafiament a menuda, a mitjana i a gran escala. De bones paraules…moltes. També de molta hipocresia. De «mucho ruido y pocas nueces», quan en realitat deuria ser el silenci dels innocents aquell que escoltaren. La llàstima és que l’única cosa que saben escoltar és el soroll de les trenta monedes d’or, el soroll de mans acaronant les seues esquenes, el soroll de l’autocomplacença. Un soroll immens que deixe muts els laments dels innocents. El soroll del «furbol». El soroll dels escàndols i les corruptel·les provinents de l’altre bàndol polític. Quina pena! Alguns administradors de la cosa pública continuen balafiant. I aquí no passa res. Hi ha qui diu que els responsables de l’actual situació de caos som tots. I això és una altra gran falàcia. Els responsables de l’actual caos no ho som tots. Ni de lluny!

Mentre arriba el miracle, habitants invisibles del meu desert, només ens queda la llàgrima salada i la sang que alimenta les idees. Una cosa hem de tenir molt clara: el gran miracle ha de sorgir d’aquells que estem al fons, als soterranis, i que només volem sortir a la llum. D’aquells que prenen el sol en paradisos -entre conferència i conferència- donant solucions als caos regnant… d’eixos… amics d’eixos… l’única cosa que pot esdevenir és la fi.

Des del meu desert… salutacions !


CATASTROIKA – Subtitulos en Español por infowar


 430 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

1 comentario

  1. Rodolfo

    Pepe, unes idees no poden estar ficades en formol, no poden pretendre ser els fonaments de la nostra democràcia. Una bresquilla, no està subjecte a distintes versions, no viu de l’opinió del fruiter, ni del seu comprador l’esmentada fruita viu d’uns fets palpables i degustables. la bresquilla està sa i és saludable, o està podrit i el seu lloc adequat és el femater. En la política no existix això que coneixem per la televisió ‘La moviola’, però si estan gravades moltíssimes declaracions dels uns i els altres i a més hi ha les hemeroteques, on queden reflectits els fets succeïts. L’altres, eixa capacitat de fabular en benefici propi, és pura tasca d’engalipador, del gremi de l’estafa.
    No crec que l’actual sistema polític arregle els gravíssims problemes que tots tenim en més o menys mesura. No es veu solució pròxima a una realitat que és escarni per a les gents normals i corrents. Tots sabem que hi ha dos grans grups polítics que es repartixen el pastís i l’atenció d’un poble pla al que sense dubte inquieta el fet dels esdeveniments, però després hi ha un altre públic més minoritari, que vist el trage d’un d’eixos grans grups i que en la seua cega obediència de partit, perden qualsevol mínim indici d’objectivitat, aplaudint, sense consciència cada moviment de joc del seu líder determinat. Dirimir i distingir la realitat, de l’especulació, l’exageració, la manipulació, la mentida, honestidad… per ací passen pàgina. El final és molt difícil endevinar-lo. Salutacions, Rodolfo

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics