Seleccionar página

fòrum general participació ciutadana : juliol-agost de 2012

fòrum general participació ciutadana : juliol-agost de 2012

 

JULIOL-AGOST de  2012

Aquí podràs reflectir qualsevol assumpte que consideres oportú i escaient, del tema que siga i tot allò que consideres convinent. L´única condició : que t´identifiques amb nom i cognoms vertaders i que els teus escrits no atempten contra la dignitat de la persona.

ALTRES MESOS

FÒRUM GENERAL PARTICIPACIÓ CIUTADANA MES DE MAIG DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA JUNY, JULIOL I AGOST DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA SETEMBRE, OCTUBRE I NOVEMBRE DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DESEMBRE DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA GENER 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA FEBRER 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA MARÇ 2012

FÒRUM GENARAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA ABRIL,MAIG,JUNY DE 2012

 

 481 Visites totals,  4 Visites avuí

Sobre el Autor

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

37 Comentarios

 1. jose david bellver

  ECOLOGISTAS EN ACCIÓN en Valencia en la que han denunciado a los RESPONSABLES POLÍTICOS DEL INCENDIO DE VALENCIA. UNA VERGÜENZA

  Hola Pep,
  este és un audió de 9 minuts de durada, del programa emés el dia 02/07/2012, en el programa que és diu «CARNE CRUDA», de Radio3, l’emeten de dilluns a divendres de 14:00 a 15:00
  Val la pena escoltar-lo.
  Unes declaracions interesantissimes

  http://www.rtve.es/alacarta/audios/carne-cruda/carne-cruda-responsables-politicos-del-incendio-valencia-02-07-12/1452985/

 2. David Bellver

  Per als tres partitis polítics amb representació en Quatretonda:
  Es tracta d’una iniciativa Legislativa Popular que corre per les xarxes, per a una reforma del Congrés dels Diputats. Ja que PP, PSOE i BLOC, en altres ocasions han presentat mocions per a diverses coses. Si veritablement estimen els seus conciutadans, i estan per la defensa del ciutadà, seria tot un detall i una mostra de solidaritat si feren una moció conjunta amb les següents peticions de la Iniciatia Legistlativa Popular, cap als seus partits, tant a nivell autonòmic, diputacions, i estatal. Estes recomanacions poden ampliar-se….
  (Esta en castella, és un corta pega)

  1. El diputado será asalariado solamente durante su mandato. Y tendrá
  jubilación proveniente solamente por el mandato realizado.

  2. El diputado contribuirá al Régimen General de la Seguridad Social como el resto de ciudadanos. El fondo de jubilación del Congreso pasará al régimen vigente de la Seguridad Social. El diputado participará de los
  beneficios del régimen de la Seguridad Social exactamente como todos los demás ciudadanos. El fondo de jubilación no puede ser usado para ninguna otra finalidad.

  3. El diputado debe pagar su plan de jubilación, como todos los españoles.

  4. El diputado dejará de votar su propio aumento de salario.

  5. El diputado dejará su seguro actual de salud y participará del mismo
  sistema de salud que los demás ciudadanos españoles

  6. El diputado debe igualmente cumplir las mismas leyes que el resto de los españoles

  7. Servir en el Congreso es un trabajo, no una carrera. Los diputados deben cumplir sus mandatos (no más de 2 legislaturas) y luego reincorporarse a la vida laboral previa a su etapa de Servicio Público.

  A l’espera del que pensen els nostres representants locals…. SI es deuen al partit o als ciutadans?

  • Pepe

   Encara que les nostres peticions com a ciutadans són bufes al vent, estic molt d’acord amb els punts anteriors, però no solament per als senyors diputats sinò per a qualsevol membre de las casta política, des de el més alt al més baixet.
   Enfí, els somnis, somnis són. Acàs pensem que els de la casta van a fer-se el hara-kiri ?

  • jordi nadal

   caldria afegir, que fem am el senat i les diputacions?, jo crec més en les mancomunitats, més properes i efectives, la diputació ara ens ha fet un gran putada en la basura, ja ho voreu en proper rebut, i les subvencions que gestiona, pareix que se les traga de la manega, sense explicar perque li donen a uns i no a altres, estes subvencions les podria gestionar la conselleria corresponent, el problema es que presentant des de un ajuntament una moció, no aplega a debatir-se en cap lloc, crec que es una cosa que s’hauria de incloure en els programes del partit que s’atrevixca.

  • Jose Luis Oltra

   Per la meua part no hi ha cap problema

  • David Mahiques Alberola

   David a mi em sembla perfecte el que dius. Però pensa que també tots els funcionaris podem tindre un sistema de salut propi i també en el cas del funcionaris l’estat els paga un fons de pensions. Però esta proposta em sembla a poc, mes bé a no res. Si açò ho està llegint alguna persona o diputat amb un mínim de coneixement el que dirà que ignorants i candits són els que han redactat aquest proposta d’Iniciativa Popular. I pensa una cosa que l’has de tenir sempre present. Quan un grup o persona de dretes t’aplaudeix alguna idea o acció que penses que pot implicar un canvi important, pensa immediatament que alguna cosa estàs fent malament.
   El que proposeu em pareix be, però totalment insuficient i no canvia res de l’estructura i funcionament polític ni democratitza i simplifica el sistema.
   Vaig a presentar-te altres idees que caldria afegir:

   1.- Desaparició de les Diputacions Provincials. El sistema polític espanyol dissenyat en la Constitució introdueix l’estat autonòmic dissenyat en la Constitució de la Segona República Espanyola, però com som tan rics i hi havia de comptentar a tots, al final varem mantenir la forma d’estat anterior: la divisió provincial i les diputacions provincials. Duplicant-se funcions, politics i assessors. Fora les diputacions d’una vegada per totes.

   2.- Referèndum entre Monarquia o República. L’actual Monarquia és un producte d’una dictadura i la varem acceptar com una part més de l’acord entre tots, i es va introduir en el text constitucional, però sense poder decidir si es volia o no. Això ja es hora de canviar-se.

   3.- Estat federal. Una constitució política que introdueixca en Espanya un autèntic estat federal.

   4.- Desaparició del Senat. Esta institució no serveix per a res. En la prctica només serveix per aparcar a polític retirats o incrementar innecessàriament la nòmina de politics i assessors. Una solemne manera de tirar els diners.

   5.- Reforma del sistema electoral. Nou sistema electoral amb districtes electorals mes menuts on cada ciutadà puga triar directament a cada diputat i el conega. Esta és la millor garantía per tenir diputats autènticament responsables davant dels seus electors.

   6.- Democratització de la Justícia. L’estat espanyol té un poder executiu i un poder legislatiu triat democràticament, però el poder judicial encara ix del pacte entyre partits politics o entre associacions judicials de diferent color polític. Elecció democràtica entre els ciutadans dels components del Consell General del Poder Judicial. Elecció per meitats cada tres o quatre anys.

   • David Bellver Benavent

    David com dius, pense semblant a tu ,a mi em pareix insuficient o pareix a poc, però per algun punt cal començar, i jo el que dic no es que siga això en concret, que és pot i és deu ampliar, i quan més a aspectes a tractar millor (La proposta no és meua, sinó que va per la xarxa, no se no quin col·lectiu, entitat o associació la recolza) . Però el més important, crec que no és si es recullen tots els aspectes a considerar o no, és que la proposta de moció o com se li diga, eixira des de l’Ajuntament de Quatretonda, en un exercici de responsabilitat política pels representants polítics cap als seus veïns, i no cap al partit que representeu, primer crec que deuen ser les persones i després, si us queda temps el partit, i sinó es així, pense que tota la casta política sobra de les administracions, perquè el funcionament del sistema no el fan el polítics, sinó ( els/les metges, infermers, jutges, administratius, advocats, tècnics, bombers, mestres, professors, educadors, psicòlegs, forces de seguretat, personal de neteja, auxiliars, peons, aturats, estos entre d’altres fan que el sistema funcione i no s’ature).
    En aquest cas PSOE=BLOC=PP, sou els representants que hem escollit en Quatretonda. Aleshores heu de lluitar pels drets dels veïns de Quatretonda.
    Part del canvi que ens fa falta està a les mans de vosaltres, el polítics, i crec que s’ha de començar a nivell local.
    Bon dia

    • Jose Luis Oltra

     Bé David, com ningú pareix arrancar-se, jo prepararé la proposta i la presentarem en el ple de setembre. A veure què passa. I sobre el comentari: «Quan un grup o persona de dretes t’aplaudeix alguna idea o acció que penses que pot implicar un canvi important, pensa immediatament que alguna cosa estàs fent malament», jo et recomane que escoltes la cançó d’Ovidi Montllor titulada «La Fera Ferotge».

     • David Bellver

      La canço l’escoltada. El més important no és qui redacte el document o el prepare, és el contingut i que tots els respresentants de Quatretonda hi esteu d’acord. Pense que primer haurieu d’acordar uns mínims i a partir d’ahi aportar aspectes i coses que caldria revisar i modificar, a nivell autonòmic i estatal i exigir-ho als partits amb representació, així com convidar a altres pobles veïns a fer el mateix.

     • Vicent Benavent

      Hola David,veig que estàs agafant molta il.lusió en aquest tema,que d’altra banda ja et dic que a mi tambe em pareix molt encertat però com m’agrada ser optimiste el més segur és que es quedarà en » paper mullat «. No conéixes encara massa be a la societat en genereal i a la quartondina en particular. Perdona per la intrumissió però m’agrada xafar els peus a terra. Com molt be diu l’altre David,alguna cosa no estas fent-la com toca,pensa i ja ho voras.

     • David Bellver

      Vicent, jo també soc optimiste, i més que il·lusó que tu dius, jo ho veig com una utopía.
      Però be, ahí ho he deixat, ara la consciència de cadascú. Pense que és bona idea, torne a dir el mateix BLOC=PP=PSOE, són els tres representants que tenim que Quatretonda, ells ja saben el que cal fer per defendre els drets dels veïns de Quatretonda, davant les injusticies, retallades i abusos de la casta política a nivell estatal, autonòmimc i local. Com pots observar no em posicione solament a favor dels treballadors, sinó de tots els veïns, sense diferènciar edat, sexe, ideología, raça, religió, aprofitant este espai, al qual membres dels tres partits polítics entren a la web, participen i de ben segur ho llegeixen. És una manera de comunicar-los a ells i altres persones el que pense i si puc aportar algo, benvingut, que no, doncs no.
      Per la meua part esta tot dit en este aspecte. El personal pot entrar i la conversa estarà ací guardada.

      Salut

     • jordi nadal

      Un poc de respecte per l’Ovidi, perque ell no va fer la cançò per a defendre a ningu de dretes, sino tot el contrari, la fera eren els altres, i el alcalde el de dretes, i en açò jo no ataque a ningú, pero crec que tampoc cal defendre nigú.

      salut

     • Jose Luis Oltra

      Perdó, no ho he comprés, tracta dels bons d’esquerres i dels roïns roiníssims de dretes.

 3. David Bellver

  Ahi hi ha algunes de les propostes, com a representants dels veïns de Quatretonda ja depén de vosaltres ampliar-es, especificar detalls, que siga més o menys genèric. Seria una iniciativa prou bona i crec que seria el primer poble on es fera. Això ja depén de vosaltres, redactar un document conjunt presentar-lo, fer moció de l’ajuntament, pasar-lo a altres partits, als mateixos partits en esferes superiors, a altres pobles.

  Dius que des de l’Ajuntament no s’aconseguix res amb una moció. Si ens manifestem els 2500 (aproximadament) de Quatretonda, on, en la plaça del camapanar? al camp de futbol?. Sense que tingam que desplaçar-nos. Tindria més força? Si ahir hi havien moltissimes manifestacions amb quantitats molt elevades de gent i que?
  Els governants, ambit estatal i autonòmic, solament es dediquen al seu benestar. Sinò ja em direu, el debat de les retallades i Rajoy no estava, si en la votació. Sabeu on estava? Rebent al president de Siemmens, amb quina finalitat? no ho sabem, però m’aterviria dir que per a colocar alguns diputats quan finlitze la seua legislatura en als càrrecs de l’empresa.

  Anim i feu la moció, o el que siga. Crec que els vostres conciutadans els agradaria eixe gest per part de la casta política.

 4. Vicent Benavent

  Anem en més veritats,huí s’ha anunciat el govern autonòmic de València,li ha demanat al govern central que els envie el plà de rescat del qual la setmana passada va anunciar el sr Montoro,això què vol dir? ( L’única comunitat que ho ha demanat fins ara).
  1) La Comunitat Valenciana no te diners ni per comprar un endoll, però si per acabar una estatua a un aeroport què de moment no circula només que pardals i gaviotes i algun conill que altre.
  2) A partir de poc de temps ja no serà el consell valencià qui ens governe sinó què des de Madrit ens dictaran algunes decisions i ací no tindrem més remei que acatar-les, dit d’altra manera si ja estavem fotuts, ara més si cap, i és sorprenent com encara hi ha gent que diu que ho feren de collons, pot ser necessita anar al metge.( Aquesta situació l’ha provocada el govern valencià,+ de 17 anys governant-mos).
  3) Si la Generalitat Valenciana no té un duro, no hi han per ningú,inclusive Quatretonda,a no ser que sigam d’una altra comunitat com de vegades pareixia ser que ens venien. (slow tow )
  4) Mai en la història de la democràcia s’ha castigat tant a un poble ( Espanya ), i damunt darrere d’una mentida una altra, per cert,supose que ja sabeu què també puja el material escolar del 8% al 21% del IVA,folis,quaderns,agendes,bolis,plastelina,gomes de borrar,etc…
  5) El què més mal em sap és que encara hi haja gent al poble que es pense que els gossos es lliguen amb llonganisses,i per altre costat que els governants de torn no reconeguen públicament que els seus o siga els del( PP ),estàn fent molt de mal i vorem quan acaba,de moment ja reconéix el mateix govern central que açò va almenys per a dos anys ( 2014 ), per tant des de huí fins a dos anys i pico,el que no puga viure decent-ment ens diuen ( QUE SE JODAN ). La societat en massa deguem eixir al carrer i dir-los que ja estem farts de tots, igual dona l’ideal que l’ideala,açò sen va a la merda,amb perdó.

 5. Joan Carles Espí

  No teniu per que queixar-se de les retallades i la pujada d´impostos,
  els ciutadans Valencians, espanyols, i Quatretondins han elegit els seus gobernant electoralment,
  i ara tenen el que volien , i si no els pareix be , a les pròximes eleccions canvieu d´opció politica,
  ara, vos recomane que no li voteu ni al Pp, ni al Psoe.

  • Vicente Benavent B.

   Magra molt la teua recomanació. Son tots uns mentirosos. PP+PSOE=PPSOE=mos han clavat en la crisis i no saben com trauremos.
   I la gent que els a votat (tant al pp com al psoe) pense que no es culpable perque el programa que van votar no es el que estan fent; prou tindran els pobres en arrepentirse de lo que van votar perque han segut anganyats per partida doble. Ja voras com a les proximes eleccions o ni ha molta abstensió o canbien els «partits majoritaris» i desapareis el Bi-partidisme que mos ha gobernat els ultims 40 anys.

 6. Isaac Garrido

  Bon dia Pepe,

  Sent haver estat tant de temps desconnectat sense enviar cap article. No per això he deixat d’entrar a Quatretonda Digital, per enterar-me d’allò que ocorre al poble.
  T’envie un article sobre economía (aquesta vegada no són ni plantes ni bolets ni aranyes) el qual m’ha semblat interessant i que pot afegir informació a allò que, molts de vosaltres, emfatitzeu en els vostres escrits.
  Espere tornar a enviar alguna notícia sobre natura prompte, una vegada haja finalitzat el màster que m’està duent de cap.
  Salut,

  http://www.cotizalia.com/opinion/disparate-economico/2012/06/25/carta-a-la-sra-merkel-exija-el-fin-de-las-autonomias-7178/

  • Jose Luis Oltra

   Tal vegada haja que anar pensant-ho.

   • Jordi Oltra Vicedo

    uff, insufrible la carta del doctor en economía y catedrático i a més a més amb la calor que fa. Tant centralista que és i el tio se’n va als EUA, que es quede en la Corte Real fent repàs d’economia del sector públic i d’hisenda autonòmica i local que sembla que va un poc verd.

  • Joanjo

   La fi de les autonomies? el que hi ha que exigir és l’encarcelament de tots els lladres i que tornen els diners que ENS han furtat i continuen furtant… Acabar amb les diputacions que no són més que un niu de rates on van a xuclar del pot com a «assesors» molts dels alcaldes que acaben el seu mandat… Assessors? si molts d’ells han deixat als seus ajuntaments forats per valor, per exemple, de 3 milions d’euros (aci al costat de casa nostra mateix), què han d’assessorar? És bona excusa aquesta de la crisi per tal de retallar una mica més l’autonomia per la qual tant es va lluitar en transició…

   • Isaac Garrido Benavent

    Jo no entenc d’economia ni pretenc entendre’n (sols fins al punt de saber on ens la peguen). Per això, al comentari anterior que fa referència a l’article que he enllaçat, sols escric l’adjectiu «interessant» cosa que NO implica que em parega bé o mal tot allò que exposa.
    En qualsevol cas, em resulta també interessant veure com un sector de la política del poble s’ha sentit molest amb eixa carta. No sé si als demés lectors de QD els naix la mateixa inquietud que a mi, o siga, saber què ocorrería si desaparegueren les autonomies segons vostés: és una qüestió ideològica només? problemes amb el valencià? hi haurien més incendis? el barranc tindria més porqueria que la que ja té? ¿?
    Si l’eliminació de les autonomies I diputacions significara reduïr el tamany de la població de polítics fins un nombre raonable i eficaç, sembla ser una proposta, altra vegada, interessant, no?
    Si part dels diners que s’estalviaren pogueren destinar-se, per exemple, a tindre una persona treballadora per al nostre poble a la qual li se poguera ordenar, per exemple, netejar la INFÀMIA de carretera que tenim, que vos semblaria??

    • Vicente Benavent B.

     Pues que tens raó. Les ideologies en estos moments no mos servixen de res. Tens raó tamé en que el la carretera que tinguem és de infamia i aixó no es cosa a soles de este poble, perque en Xativa en el tramo que es desdobla la carretera arribant ja a Xativa, les brosses de la mediana casi casi que mo se mingen el cotxe.
     Si desapareixer les autonomies vol dir que menos politics, jo ma apunte.
     Respecte al valenciá, jo el tinc en molta estima, pero aixó no mos dona de minjar. Antes el valencia que el ingles pero antes faena que valenciá. Es cuestió de priorizar.
     I per cert, a vore quant acabes ixa faena que tens i mos regales un articul de ixos que tu saps fer.

     • Isaac Garrido Benavent

      En definitiva, el problema està en els gestors i la gestió dels diners que els donen. No fa falta molt per entendre’l com tampoc fa falta molt per adonar-se’n que cadascú vol el sistema que més li interessa (segons l’article).

    • Jordi Oltra Vicedo

     Hola Isaac, en el meu cas, les opinions que firme en Quatretonda Digital sempre són opinions personals i lliures, el fet de militar o participar en les llistes d’un partit polític no fa que representes en les teues opinions al partit, ni molt menys. Els partits tenen els seus butlletins, notes de premsa i demés espais per comunicar les idees i opinions. Causar molèstia l’article?, no. Tan sols és un poc insufrible com l’autor de l’article utilitza la mala gestió i la ineficiència dels gestors per justificar una centralització dels serveis públics. Des de la meua opinió, crec que la descentralització dels serveis públics és bona, qui millor que un ajuntament per saber quants treballadors necessita?. Crec que les necessitats dels ciutadans es gestionen millor des de la proximitat, per tant, crec que és més òptim per al ciutadà un govern més pròxim. Eliminar diputacions?, si, hi ha que eliminar les duplicitats, si tenim les mancomunitats, municipis i el govern autonòmic, les diputacions sobren, però serà complicat eliminar-les, el ciutadà confia en dos grans partits que no estan per l’eliminació de les diputacions. Salutacions

     • Jose Luis Oltra

      Per què eliminar les Diputacions? Per què, per que sonen a centralisme? Són ens provincials, i en conseqüència més pròxims al ciutadà que El Govern Autonòmic. Són fonamentals per als Ajuntaments xicotets. Ens donen finançament, suport, assessorament en multitud de temes, … I com tu bé dius, la proximitat és fonamental, i si quelcom esta pròxim als municipis t’assegure que és la Dipu, i no les conselleries.
      És veritat que cal eliminar duplicitats, i assessors, i personal de confianza… Però per a un municipi com Quatretonda, almenys per mi, el suport que ens dóna la Dipu no ho trobes en les Conselleries. I no entrem en el tema de finançament, que ja sabem com ens esta tractant la Generalitat.

     • David Mahiques Alberola

      Jordi, vull recordar-te que en les passades eleccions l’unic politic que va dir públicament que volia aliminar les diputacions com hiu les coneguem i reduir-les a un consell d’alcaldes, fent desapareixer diputats provincial i assessors era Alfredo Rubalcaba. I ho va dir en una campanya electoral. Això no havia passat mai en cap elecció. Tenia un compromis clar.
      Pareix ser que la gent no sap el que vota.
      Es més vull dir-te que els partits nacionalistes amb representació en diputacions com passa a Catalunya i Galicia no volen que desapareguen les diputacions per que els furta part del poder, l’escas poder que diuen que tenen. Els mites són una cosa i la realitat un altra.
      Salut.

 7. jordi nadal

  Si suprimim les autonomies, l’unic que ens quedarà serà la independència, ja ho deia la cançó de Brams, la autonomia que ens cal es la de Portugal.

 8. Vicent Benavent

  Anem amb més coses,ja sabem que ací a València van a contractar » BECARIS/ES » per impartir classes d’anglés el proper curs, a MIL EURETS al més i sense contracte per a que no puguen apuntar-se a l’atur, ni tan sols tindràn seguritat social.
  L’última noticia sobre açò, la paga dels mil € eixirà de la retirada d’ajuda als llibres de text,anunciat huí al periòdic, aquesta TIA,la consellera si sap d’economía, això per a qui no sap cuinar vol dir que molts dels mestres,professors/es interins s’acaben,deixarem de treballar alguns ja de per vida en aquest sector.
  com diu la cançò; VALÈNCIAAAAA ÉS LA TIERRA DE LAS FLORES TRAILARA,LARA,LARAAAAAA! si és que aprenem res de res…

 9. Rosa Mahiques

  No m’agrada gens el que està passant amb els festers últimament.
  Ara ja no se és fester als 18 anys, ara és quan a un li dona la gana, i crec que això no és així. És cert, que de vegades hem conegut algun cas de fester/a que s’ha adelantat al seu any o s’ha atrassat, per motiu de que fóren dos germans o cosins junts, però el que està passant ara no ho haviem conegut mai. M’han dit que l’única condició per a ser fester, és no haver-ho sigut mai en Quatretonda, i n’hi ha gent de 50 anys que no ha sigut i a lo millor vol ser… no sé… no m’agraden eixes condicions.

  PROPOSE que els FESTERS siguen per colles d’amics, i axí tal vegada arribarà un any en que no hi haja cap colla disponible. (Estem perdent oli…)

  Per altra banda, ser fester començava en el moment en que es tancava L’Aurora al seu lloc, és a dir, al costat de l’esglèsia, però ara comencen a ser festers 5 o 6 mesos abans, amb rifes i vendes al mercat medieval, reunions per comprar un ciri ( faran falta moltes reunions per tal menester!!!!!!) i no sé quantes coses més. Trobe que estem “desvirtuant” l’essència de “ser fester als 18 anys» i donem corda al “ser fester amb la colla que a mi m’agrada».
  Cadascú és molt lliure de fer el que li done la gana si les autoritats ho permeten, però a mi, NO M’AGRADA GENS.

 10. David Mahiques Alberola

  Evidentment que tenen que desaparèixer les diputacions. Les diputacions provincials eren l’escalo entremig dels ajuntaments i el govern de l’estat amb un gran pes polític i la conseqüència d’un estat centralista. Ara va i resulta que en la constitució actual varem dissenyar un estat autonòmic i descentralitzat , lo lògic seria haver fet desaparèixer les diputacions per gastar menys en politics, eliminar duplicacions innecessàries i fer-lo més senzill, però va i no va ser aixina.
  Això que assessora als ajuntaments i els ajuda tot són bovades i cuentos xinos, això també poden fer-ho les autonomies i si no ho fan és per que no volen, per no xafar-li el terreny a les diputacions i aixina justificar la seua existència.
  Lo del finançament als ajuntaments encara té més delit. El pressupost de la diputació de Valencia en un 83 % són transferències de capital de l’estat. Es a dir l’estat dona diners a les diputacions per q ue estes els donen als ajuntaments. No seria més lògic que l’estat donara els diners directament als ajuntaments?
  Les diputacions són un niu per a gastar diners en diputats que no fan res de bo i tenen una sèrie d’assessors que tampoc fan res de bo. Actualment amb l’estat autonòmic no tenen raó de ser. Actualment són també un niu on van a parar politics de mig pel que no poden estar en altres llocs, a lo millor es per això que el sr. Jose Luis Oltra vol que es mantinguen les diputacions.
  Sobren politics. Els ciudatans hem d’exigir un estat amb els politics necessaris i prou. Per això:
  DESAPARICIO DE LES DIPUTACIONS.
  DESAPARICIÓ DEL SENAT. El Senat és un lloc que ens costa molts diners, no es fa res de trellat, no serveix per a res i és un lloc on aparquen a politics retirats que no saben on col•locar-los.
  DISMINUCIO DELS NUMERO DE DIPUTATS AUTONÒMICS.

  • Jose Luis Oltra

   Jo he escrit: «cal eliminar duplicitats, i assessors, i personal de confianza…» I ara continue: » i cal eliminar politics de mig pel» , i tambe els de pel sencer, però no soles de les diputacions, sino de tots els llocs. I, per descomptat, eliminem el Senat (y els seus traductors, ….). Però no sé quin interés tens en posar en la meua boca paraules i, sobretot, intencions alienes per conplet a la meua persona. Pots esplicarme-ho? No m’atrevisc a pensar què diries si jo escriguera de tu en eixos termes.
   En canvi tu escrius: «Això que assessora als ajuntaments i els ajuda tot són bovades i cuentos xinos». Després passa el que passa, i així ens lluïx el pèl.
   D’altra banda, no sé d’on li arriben els diners, però la Dipu els repartix entre els diferents ajuntaments (Quatretonda, Agullent, etc.), així que per mi que tire endavant.

   • David Mahiques Alberola

    Veig que tens la pell molt sensible. Ho dire d’altra manera per no ferir lña teua sensibilitat. Això de que la diputació assessora. informa, ajuda als pobles, etc son històries polítiques per a no dormir. És aixina perquè aixina està montat i perquè la Generalitat no fa res per no xafar-li el terreny a la diputació.
    Lo dels politics de mig pel si t’ha ofes ho sent, no estava pensant en tú.
    El personal de confiança, assessors, etc es una cosa inherent a la diputació i al diputat provincial si no desapareix este i aquella, els altres tampoc.
    El tema dels diners torne a dit té molt de delit. Es dupliquen les funcions. Eixos diners lo millor que podia ser era que anaren directament als ajuntaments i deixar-se de duplicitats. I si no sap enteres, de vegades no saber i no voler saber és el mateix.
    El tema de suprimir les diputacions és un tema que ja s’ha plantejat varies vegades. Amb un estat autonòmic no tenen raó de ser. Si es van mantenir en la constitució i després no s’han eliminat és per que d’esta manera els partits tenien més llocs on posar al personal politic del partit. Eixa és la veritat que tots sabem i ningú diu de forma clara.
    Mentres la roda econòmica nava bé tot avant i avant amb el mal gastament dels diners. Però ara ha canviat tot, ara els ciutadans veiem com ens estan llevant drets. Un exemple recent, a partir d’ara sense targeta sanitària no podras ser ates en un hospital. S’ha acabat amb el dret a la salut com a dret universal. Ara sols som usuaris, tornem arrere. I aixina moltes coses. I en canvi es tot el despilfarro econòmic en polítics continua.
    Bon dia

 11. Vicent Benavent

  Mireu si dona suport la Dipu com diuen que a Quatretonda ha donat 150.000€ per tapar un carrer de pilota que en estos moments no fa falta,i no te diners per donar feina a gent del poble al menys per a 3 mesos com solía fer-se anys enrere,( tinc entés que només treballaran un mes i poc més). Tota una demostració d’una bona gestió si senyor, ben assesorats si que estem si per no dir la pura realitat; la diputació clava a tots els «amiguitos» que poden i en este sentit dic TOTS,PSOE,PP,BLOC,etc… per tant ja està be de mentir i dir les coses com son.
  Clar igual val la pena fer-se amic del RUS,ja que del CAMPS com dien pel poble es veu que no ha sigut així.

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics