feia falta això ?

feia falta això ?

 

Pense  evidentment que això no feia falta com tampoc  era necessari alterar a correcuita el Programa de Festes de Bous 2012. A l’observar aquest matí el paisatge urbà que mostra les fotografies, m’ha vingut al cap les intencions pre-electorals de convertir aquest poble en no se quin nom anglés , paradisíac, tranquil, bucòlic i exemplar…què lluny  queden aquelles intencions !.  A més, és molt discutible la idea d’autoritzar semblants concentracions, on el cost supera tot pressupost ètic : contaminació acústica, alcohol,iniciació a costums perjudicials per a la saltut i fins i tot com ho podeu comprovar, vandalisme, absència d’ autoritat, abandonament a la sort dels violents…Tal vegada aquests actes siguen la resposta subliminal que la nostra juventut dona a aquestes alternatives.

OPINE que la nostra gent jove ja té suficient divertiment en el programari  com per a que damunt s’incrementen les possibilitats i es deixe el camí lliure a més bogeria i als instints més animals que tots portem dins. Clar que és més fàcil preparar » litrones oficials» que calfar-se el cap en alternatives saludables, activitats lúdiques i imaginatives,enriquidores. Pense que aquest no és el camí  per convertir al nostre poble en  un lloc encantador i singular. Cal canviar vells «clichés». Cal que siga la imaginació aquella que assumisca el poder i l’esperança…perquè… si no, que pensaran els nostres joves de les alternatives que  l’actual sistema els ofereix ?

pepe romero-nieva

69 Comentarios

  1. Vicente Benavent B

    Jo no se si haura costat dines o haura segut gratis, pero desde ma casa es sentia perfectament i no he pogut dormir. I quant es porten varios dies sense dormir, la «cosa» es fa costera amunt, ara que supose que quant torne a tocar fer ahí les orquestes, pasará el turno per haverlo tingut enguany, encara que de sorpresa. O per lo menos, espere que el aire no porte el soroll cap a ma casa. No se com els veíns que viuen per allí no es queixen més fort. Que en la excusa de que «es festa» mos fan tragar moltes coses…
    Igual que ni ha que racionalisar recursos humans i materials, haurem de anar pensant en racionalisar «les festetes» que per un atre costat, i donantli la raó al director de QD, servixen moltes voltes per a desmadrar als nostres jovens.

  2. Frederic Oriola Velló

    Ha estat una nit molt divertida al so de la música electrònica, la qual l’hem fruïda tant els que hi eren de festa com els que ens hem llevat a les 6,30 del matí per anar a treballar… Perquè malgrat parega mentida, en som molts els que treballem dilluns i dimarts… Una llàstima l’absència al programa oficial d’aquesta revetlla…

    Podem confirmar que a les 6 del matí l’autoritat competent, ço és la policia local, els ha donat un toc d’atenció, almenys això és el que el DJ ha fet saber, mentre seguia la música… Jo després ja me n’he anat al Cap i Casal, al temps que comprovava com eren molts els veïns que ja rodaven pel món…

    Molt contents tots!!!! Hui esperem que també haja quelcom per ballar!!!!

  3. Emilio Oltra

    No, no crec que haja costat diners, ací ara a Quatretonda quasi tot es fa debades, a mi la veritat no m ha molestat per a res ja que com jo dic visc al «Bronx» de Quatretonda, el que si que es molt xocant es que esta actuació no venia en programa d´actes de Sant Pere, supose que també haura sigut una qüestió de «voluntariat», per que aci a Quatretonda ara ja no hi han diners per a «CULTURA», s han retirat quasi totes les subvencions a les associacions culturals ( i dic be, a quasi totes), Estem atravessant una època a Quatretonda on volia fer-se un slow.town o com es diga i estem passant a ser un poble de «pandereta», on només hi ha cabuda per a esdeveniments com capees, disco-mòbils, orquestres que toquen en Sant Pere per les nits i comencen a l hora que volen començar , on anirem a parar?, aci que passa que cadascu fa el que vol?.I LA CULTURA?, la cultura val diners com altres serveis municipals, però esta vist que no, que açò te que ser voluntari.
    Ara supose que la propera convocatòria a la cultura serà «La Setmana Cultural», ací es tornaran a demanar voluntaris, i podriem contestar, no hi han diners, no hi ha cultura.
    Per cert i encara que no tinga res a vore ( i tampoc te res a veure a la denuncia que feia a temps enrrer el Bloc), podeu passar pel meu carrer, el carrer García Lorca i voreu lo net que està, tenim els dos contenidors de fem que hi han sense tapadora, una bruticia impresionant i per ací no passa ningú a netejar, sería molt interessant, » a quien corresponda» que jo no ho se , a vore si pot dir-li al president de la cooperativa que pose una «malleta » damunt del contenidor que tenen per a paper i bosses a la porta de la cooperativa, axina no s escamparia pel carrer i donariem la imatge que estem donant, per que al meu carrer no hi han bous per a que hi haja tanta bruticia.
    Moltes gràcies i que acaben de passar les festes en salut!

  4. Rosa Mahiques


    Altra conseqüència de la «bona nit» que s’ha passat gràcies a la «Discomòbil sorpresa» que hem tingut, ha sigut el trencament d’una porta que n’hi ha a un solar del carrer de Les escoles. Si observem les fotos podem veure com han quedat marcades les petjades vandàliques que han trencat la porta que tant els molestava. No és la primera vegada que passa a aquest mateix lloc. Fa uns anys, la primera vegada que es van fer les orquestres al parc D’Enric Valor, no es van conformar amb trencar la porta, fins i tot van tombar una part gran de la paret.

    Supose que l’ajuntament deuria de fer-se càrrec de les despesses de la reparació, però per això el propietàri supose que deurà d’anar a comunicar-ho on corresponga, i ara ve el «però»; el propietàri és un senyor que viu a Sevilla i de segur que no se n’haurà assabentat del que ha passat. Què fem? Qui ho arregla i com?

    D’altra banda ens diu Frederic, que cap a les 6 del matí el DJ ha dit que la policia els ha donat un toc d’atenció. Doncs en res s’ha notat. Esperem que es racionalitzen els horaris d’orquestres, discomòbils i altres elements contaminants acústicament.

  5. Vicent Benavent

    Xé, quina manera de queixar-se,collons… què no vegeu que l’ajuntament ho fa de pt mare?, em tingut fins i tot castell de focs artificials!! què més voleu? que no sabeu que així sempre s’arrepleguen uns quans vots més?. No entenc com hi han diners per a unes coses i altres no,però,ja estem… serà Per Peròs, estem a QUATRETONDA MUNDO ILUSIÓN, que no s’enrecordeu? Ja deurieu de saber que lo del PP és normal, «donde dije digo,digo diego», i què passa… Em dona molta,molta molta pena el que passa a este poble.

  6. Joanjo

    L’ajuntamnet? Doncs jo no n’estic d’acord en què calga que ho paguem amb els diners de tots, ja que s’han comés com a conseqüència d’una discomòbil que «algú» s’ha tret de la mànega, què no estava al programa, i ningú sabia que anava a fer-se. Doncs qui ho ha organitzat que pague els desperdicis, però amb els seus diners, no amb els de tots…

  7. Rosa Mahiques

    Joanjo, jo he dit l’ajuntament perque crec que deu tindre una assegurança que es faça càrrec de les destrosses, accidents… El que passa és que segons m’han dit s’ha de comunicar en un temps «X» perque si no, no tenen cap responsabilitat…ara, potser que estiga enganyada.

  8. Jose Luis Oltra

    En primer lloc vull condemnar els fets vandàlics succeïts. És trist que alguns jóvens hagen de cobrir-se el rostre per a divertir-se. Potser estarem davant d’un problema d’educació.
    En segon lloc, en el model ‘slow-town’ els jóvens també tenen cabuda. I tenen dret a divertir-se. Això de les litrones em pareix lamentable. Potser també siga un problema d’educació.
    Això del cost és diferent. Els festers han corregut amb els gastos. Uns festers que per circumstàncies que els són alienes, han treballat molt més que en anteriors ocasions. Uns festers que gasten els diners aconseguit en «fer festa».
    Potser haurem d’agrair el seu esforç negant-los el dret a divertir-se? Encara que no crec que ells estiguen d’acord amb la litrona o el vandalisme. Però així ha de ser la nostra societat: per l’actitud d’uns pocs, els altres hem de renunciar a tot.

    És veritat que l’escandal és exasperant, com el patir una cabila, o les vaques nocturnes (tots els anys), o el ball fins les 7, o quants anys porta realitzant-se el ball de festes (i el seu botelló adjunt) en el poliesportiu?… Que quasi tots patim en una o altra mesura. Però preferisc que els nostres jóvens s’acostumen a quedar-se en el poble per a divertir-se, a que agafen el cotxe.
    «CULTURA: Conjunto de conocimientos que permite a alguien desarrollar su juicio crítico.- Conjunto de modos de vida y costumbres, conocimientos y grado de desarrollo artístico, científico, industrial, en una época, grupo social, etc.-Culto religioso.- Conjunto de las manifestaciones en que se expresa la vida tradicional de un pueblo.»
    Segons el diccionari la cultura és un poc més que la musica. A més, no hem retallat el pressupost per a la banda. Per tant em pregunte si darrere del comentari hi-ha un interés directament personal.
    El començament del ball ho marquen els festers.
    En l’assumpte de la neteja de els carrers es mou algo de raó, estem intentant resoldre-ho. Però pareix que algu ho ha resolt: cada u ha d’arreplegar el fem que produïx, quan es fa algo «fora de programa¨ Jo tampoc vull gastar els meus diners a netejar allò que altres embruten!

    I per a acabar, el cost per a les arques municipals del castell ha sigut de 0 (zero) €. L’ha disparat un particular, al què des d’ací vull agrair-li el regal.

  9. David Bellver

    I si estos dies de festes, haguerem tingut una grua per retirar tots els cotxes mal estacionats??. QUi diu este any, diu altres enrere i els futurs. Per al proper any a festes de bous, com que el camp de futbol no té, ús, si tenim o avisem la grua, perquè enretire els cotxes mal estacionats, els desposite en el camp de futbol, i per a retirar-lo, s’haja de pagar un canon, digue-li AFANY RECAUDATORI, però alhora també és respecte cap als veïns, almenys part de les festes estarien subvencionades. Els veïns de Quatretonda, crec que respetem els torns d’estacionament permés cada 15 dies, ara arriben les festes de bous, i en tots els carrers, cotxes als dos costats dels carrers, dificultant el pas per a cotxes d’emergències, en cas de produïr-se eixa necessitat, espere que no esdevinga mai el cas.

  10. Vicent Badenes

    Aquest castell ja fa anys que va fense,sols que ningú s´abia donat conter.El primer castell es va fer en el carrer Xàtiva,el any venint per el espai el feren en la plaçeta Mestre Codonyer i continuem fent-lo.
    Ningun ajuntament a donat res ,tant sols es que una persona agraix a una colla d´amics dáquesta manera.
    Gràcies José Luis i a tota la gent que mos ha felicitat.

  11. Vicent Benavent

    Heu vist o què!! encara haurem de demanar perdó.
    En primer lloc,vullc condemnar els fets nefastos que fa el partit popular sobre tot a a la ciutat de València.Pot ser tinguen un problema d’educació.( en altres pobles passa el mateix).
    En segon lloc, evidentment la cultura no és sols la música i ho diu ben clar,la banda supose que la nova a rebut l’ajuda de la lira no diu res supose què també; de l’agrupació o com es diga de teatre no diu res,del grup de danses tampoc,de la rondalla supose que si per motius què no vullc entrar, de la penya bouera supose que també,de la setmana cultural ja parlarem… dels pintors que hi han al poble,ja parlarem de, de, de… igual ja e dit algo que no és cultura.. del culto religioso val la pena no parlar,tradicions de la vida d’un poble?????més tradició que els bous i no tenen res de culte religiós no sé…
    En tercer lloc,els actes vandàlics pot ser que siguen fets per gent del poble com de gent forastera,i això de tapar-se la cara no m’agradat com o diu,què insinua,que és gent del poble i d’esquerres? més vandalisme que fan els d’Espanya 2000 jo no ho he vist en cap lloc,cal recordar aquell any fatídic a Quatretonda? encara no en son molts!!
    Lo dels festers no val la pena ni fer comentaris,qui vullga que s’ho crega i qui no doncs…
    I per acabar vull dir que menys agraïments per tirar castellets i més interés perquè aquest poble comence a tindre el que es mereix que a dia de huí també és 0 ( zero € ).

  12. Joanjo

    No ho se Rosa, si hi ha assegurança em pareix bé que es faça càrrec… però si no és així… no em pareixeria just que hagessim de fer front entre tots.

  13. marina margarit

    En primer lloc he de dir que no parle en nom de tots els festers,ja que encara no hem tingut l’ocasió de comentar-ho.Per començar,respecte dels comentaris que he llegit,he d’aclarir unes quantes coses.D’una banda,i crec que el més important,la discomòbil no ha costat ni un cèntim a l’ajuntament de Quatretonda,ja que TOT el seu cost,ha corregut a càrrec dels festers,amb els diners que hem estat guanyant amb els nostre esforç al llarg de l’any,per poder d’ur a terme una activitat de la qual els 30 festers puguerem quedar satisfets,i «de paso»,si podiem satisfer alguna gent del poble,però per el que he pugut llegir,ja veig que l’únic que ha provocat aquesta discomòbil son molèsties.
    D’altra banda,done la raó a aquells que diuen que la discomòbil no estava al programari però vaig a explicar el perquè .Com suponc que molts sabreu,una setmana abans,si no m’enganye,de les festes de Sant Pere,a l’ajuntament vàrem fer la presentació del llibre de festes.Aquest dia,quant el llibre ja estava imprés i en les nostres mans,els festers encara no haviem decidit que anavem a fer una discomòbil,aleshores,com anavem a posar-ho al programari?Doncs de cap forma.No podiem comunicar-ho al poble mitjançant la programació,ja que ho vàrem decidir el dimecres dia 27.També he vist que s’afirma que «tenim suficient divertiment»,doncs bé,també cal aclarir aquest tema.No sé si el poble sera conscient de que degut a la falta de diners a les arques locals i a l’acumulació de deute que arrastrava el nostre poble,aquest any els festers hem hagut de conformar-nos amb una orquesta menys que la resta de anys.Degut a aquest fet vàrem decidir contractar la discomòbil.
    Un altre tema és el de la brutícia i els actes violents que es van produir.Per una banda en estos moments m’agradaria poder tindre imatges de com estava el carrer on van fer les orquestes els dos primers dies per a que puguereu observar que no es podia comparar la «runa» d’aquestos dos dies i la que hi havia el dilluns.També he de dir que el tema de la brutícia no es nou d’aquest any,ja que sempre ocorre el mateix i crec que es algo inevitable però fàcil de solucionar,ja que la solució està que cada persona es consciencie de que no hi ha que deixar el fem per terra i això,quant la quantitat d’alcohol al cos es considerable,resulta quasi impossible.Pel que fa als actes violents,crec que els festers no tenim perquè pagar els danys ja que estic segura que ningú de nosaltres els va fer.Tanmateix,he de dir que el dilluns a la discomòbil erem tots del poble (tota la nit),així que els culpables són veïns.Respecte dels contenidors…hi ha hagut algunes festes(llevat de fa molts anys) que no es s’hagen tombat contenidors??Supose que no.
    Doncs bé,ja no m’enrrolle més,us deixe una cançó que de segur molts recordareu,sobretot aquells que digueu que la policia local va vindre a cridar-nos l’atenció i nosaltres la vam ignorar…espere que us agrade. http://www.youtube.com/watch?v=DCH-4chqjHo&feature=fvst

  14. Vicente Benavent B.

    Hola Marina. T’has esforsat molt para justificar coses que no son molt justificables. Dius que atres anys hem tingut una orquesta més, i mirant les revistes de bous que QD te penjaes, puguem vorer que el any 2009 i 2010 no vam tindre discomobil. I aixó no es escusa para portarne una. Si estem en crisis, pues tinguem que aceptaro i apretarmos el cinturó.
    Está clar que en les orquestes ni ha runa i li toca a l’anjuntament netejaro, pero aci lo que es veuen son gamberraes, no tenen perqúe trencar res, i si hu han trencat, crec que el responsable «es el anunciante».
    El alcohol no es excusa para tapar les gamberraes i no se si sau parat a pensar que ni ha gent que lo que li interesa es tindrer jovens molt divertits, en molt de alcohol al cos i atres coses i que al cabet no el fagen treballar molt.
    Penseu , penseu, llegiu, compareu… i si ne trobeu un atre millor,(com dia la propaganda) compreuo.

  15. marina margarit

    Vicent crec que he justificat el que he dit com ho hauria fet qualsevol que estiguera en la meu lloc.Respecte de les discomòbils de l’any 2009 i 2010,et done la raó en que no es van fer però l’any passat,també dilluns, recorde que se’n va fer una al carrer García Lorca que de segur també va molestar als veïns,i va tenir conseqüències en la via pública.
    Pel que fa als diners,torne a dir que s’ha pagat exclusivament dels diners dels festers,diners,que si no recorde mal són per a gastar en el que nosaltres desitgen,incloent actes per al poble.També torne a dir que,per desgracia,aquest any si que ens hem apretat el cinturó ja que l’orquesta que tenia que fer-se el diumenge de festes no es fará.
    En lo de les gamberraes tens tota la raó perquè no és la actitud correcta,però opine que ni l’ajuntament ni nosaltres tenim culpa del que ha passat.Remarque que lo de les «gamberraes» no està bé,però no entenc les queixes per el soroll que produïa,ja que estiga on estiga sempre molestarà a algú. Crec que qui vol fer treballar el cabet i coneix la paraula responsabilitat,amb festa,alcohol,discomòbils etc el fa treballar igual.
    Enfí,si els festers ens hem de fer responsables d’alguna cosa ho farem com fins a hui.

  16. Emilio Oltra

    No dispose de molt de temps per a contestar, estic en ple proces creatiu en aquestos moments i dec de tindre el «encefalograma plano», ja que durant el mes de juliol dec acabar una obra per a Astorga (León), pareix que al final serà deveres el que diuen que nadie ès profeta en su tierra, ibe, afortunadament la meua música fora de Quatretonda encara pareix que semble interessant.
    Seré breu, per lo que crec que respecta a la contestació del meu comentari:
    No m agrada eixa definició de CULTURA, per supost que la cultura es molt més que la música, faltaria més, encara vaig més lluny, dir-te que pense que fins i tot hi ha música que no és cultura.També sempre que parle de música no parle de música per a banda, que aci a València semble que no hi ha més música.
    No se a que et refereixes quan dius que tinc un interes personal en cuant a les retallades, hui per hui si no estic equivocat en els presupostos per a associacions que figuren en l ajuntament ( i si no és així pots rectificar-me, que jo sempre acepte les crítiques) sols figuren 400euros per a la Nova i 2000 per al Futbol, simplement el que en sap greu de tot açò, és que es un «agravio comparatiu» front a les altres associcions locals, res més, de interés personal res.
    El començament del ball no el marquen els festers, perdona que et diga però fa algun any que toque en orquestres ( per cert no he tocat mai a Quatretonda), i el començament i l acabament de l actuació la marca el representant i el contractant, però jo dubte molt que el divendres els festers digueren a l orquestra que començaren a tocar a la 1 45 de matí de després feren una hora de descans, a bon preu va costar l orquestra.
    En l assumpte de la neteja crec que no hi ha res que discutir, si peguem una volteta al poble s adonarem de com està, supose que lo de que cadascu arreplega el fem que produeix és broma, per què jo no vaig a «pasar la granereta» per tot el carrer, per alguna cosa pague els mateixos impostos que qui viu a la Plaça del Campanar.
    Donar les gracies al que any rere any dispara el castell en la placeta d´En Caus, per què jo també ho considere un regal.

  17. Fabian Vidal Bataller

    Tinc que dir, que es evident que molestava, molesta i molestara sempre a algú, el que jo no veig «gens normal» es que a les 7 del mati encara estiga en marxa, i que si la autoritat local va donar un «toc» d’atenció i es va passar per el forro, demostra que no hi ha autoritat ni respecte i ahi es on l’Ajuntament tindria que clavar má.
    Res mes a dir, jo no vaig en contra del divertiment de ningú, ara la gent que fa actes com volcar contenidors, pegar pataes….ect, demostra el poc nivell cabal que te, i ho dic amb tot l’anim d’insultar-los, per que mai he vist be ixa manera de » fer mal» amb l’unic objectiu de ser un grandissim IMBECIL.

    S’ha de gaudir de les coses sempre!!

  18. Joanjo

    Que experts sou en tergiversar les paraules dels altres… No pensaveu el mateix quan no tenieu l’alcaldia.. què prou vareu tirar en cara que hi hagués carrers que no estigueren nets. Doncs mira, com vosté mateix li va dir a un dels anteriors alcaldes, quan acabe de la feina, podria anar vosté i netejar-ho, que com a mínim vosté està cobrant un sou, cosa que l’altre no. Malauradament la falta de personal ha sigut i és un problema al qual ens hem d’enfrontar al nostre ajuntament. El què no es pot fer és la demagògia que feien vostés tirant-li la culpa a l’alcalde. Perquè si ell la tenia abans, ara la deu tindre vosté, segons la vostra lògica.

    És molt fàcil recorrer a un diccionari per saber el que és la cultura… a altres no ens cal. I no cal que ens done lliçons sobre que és i que no és cultura.. que alguns, gràcies a la nostra «formació» acadèmica i les nostres «inquietuds» n’hem adquirit una poca. Per tant no solament la cultura és una definició de diccionari, sinò que a més, s’ha de viure, i sentir…

    Cultura és, també, el que cal per saber que en aquest poble s’està escatimant molts recursos econòmics (dels diners de tots) en serveis bàsics (com la neteja, per exemple) o la CULTURA ( TOTES les associacions culturals), mentre hi ha algú que li costa 25.000 euros a l’any a «les arques» de l’ajuntament, amb els quals, es podrien fer moltissimes coses.

    A passar-ho bé.

  19. marina margarit

    Està clar que lo de les «gamberraes» sobra sempre,però és algo inevitable que ha passat,i que continuarà passant amb discomòbil o sense.Crec que l’ajuntament,vegent les queixes,ja farà la seua feina no deixant-nos tornar a fer-ne una fins a eixes hores.El que no entenc és perquè de les dos discomòbils que es van fer divendres i dissabte no es queixa ningú i de la del dilluns tant de problema quan van acabar a la mateixa hora.Crec que deurieu recordar l’any que vau ser festers per a entendre qe total són 3 dies de festa.Per un atra part,la policia local no va vindre en ningun moment a cridar-nos l’atenció,si ho havera fet de segur que no l’haverem ignorat.

  20. Pepe

    Bona vesprada, Marina. Crec que no hem de ser fatalistes . M’explique : fa 4-5 anys ningú hagués donat un duro per a que el costum vandàlic de llançar botelles contra els murs del campanar en la nit de cap any s’acabaria, ja que any rere any aquesta barbaritat es tornava a repetir. Dic açò perquè ja fa un parell d’anys que aquest costum malsà ja no passa, gràcies a les mesures de les autoritats i a una conscienciació ciutadana,. La qüestió que ens ocupa també pot canviar si es fa el que toca, El que no es pot permetre es que unes festes tan tradicionals i boniques, es convertisquen en malsons per als veïns els quals viuen prop de discomòbils i orquestres.Això ha de canviar algun dia.

    Salutacions.

  21. Fabian Vidal Bataller

    Doncs aixi ho tenia entes, per tant demane disculpes.

    També pense que es podia habilitar un lloc on fer aquestos events i d’altres, on no es molestara a ningú,(que siguent realistes) es impossible no molestar a ningú, personalment ja vaig fer una proposta ben barata, i amb manteniment 0€ a l’ajuntament.
    M’agradaria que constara que no faig cap critica a la festa.

    I torne a reiterar lo de les «gamberrades» que res te que veure amb la festa, ni amb els festers, ni disco-mobil ni alcohol, simplement….d’on no hi ha, no se’n trau.

  22. lara

    Hola! A veure, pepe allo del campanar es una cosa que es pot evitar perque sols es «un lloc» el qual han de «protegir» per a que no tiren botelles,si fan una discomovil al igual que una orquesta, que ha de haver un policia a cada cantó del poble per a que no façen «gamberrades»?per que no totes son en el lloc on esta ubicada, i aixó jo crec que la culpa no la tenen els festers, ja que, ells ho contraten per a que els joves del poble tinguen algun lloc on anar despres de les vaquetes i pasar-ho bé ( encara que sempre hi ha que va a fer mal) En quant al soroll, crec que no es una cosa que es faça TOTS els dies, son dos vegades a l’any i comprenc que hi ha gent que treballa, pero com he dit sols son 2 vegades al any…

  23. Vicent Benavent

    Ja estem com sempre,si jo,si tu més,si l’altre més si cap… ningú vol tindre la culpa. Recorde en temps antics que quan veníen les festes de Sant Pere,els festers s’encarregaven de TOT,i quan dic tot és tot,fer barreres,revisar tots els dies els cantons dels carrers,contractar les orquestres,vendrer numerets els dies de bous per traure algun «gallet»més,etc,etc,etc…
    Aquest any e pogut eixir tots els dies de bous,de bon matí e vist a Jose juan i Balbino barrera amunt barrera avall,abans de les 8 del matí,(seran festers ells enguany?)ja,ja se que corre a càrrec de l’ajuntament només ens falta que el sr alcalde ens diga que també a sigut a cost (zero€),de policía n’he vist un i per la vesprada,pel matí es veu que estava ocupat a altres llocs,crec i sinó em corregiu què tenim un sol policía al dia,doncs així no podem estar,no hi ha autoritat al poble.
    I en tot açò em pregunte,on estaven els festers d’enguany? a ja, a l’orquestra no, a la cabila,si, beguda que no ens falte,ja els bous van sol. No fem res,com sempre.
    Per cert amb un any tan dur com el que estem passant I MÁS QUE VENDRAN,s’havera pogut llevar un dia de bous o siga 3 i la vespra,ja que ens parlen de «tradiciones del pueblo»,de ben segur que en el que val un dia de bous algú que no siga Jose Juan o Balbino haveren pogut guanyar-se algun euret.
    Aprofite per dir-li a Vicent Badenes i la seua colla que lo del castell de focs em sembla molt be si hi ha qui te ganes,és cert que em pensava que ho pagava l’ajuntament,per tant li demane disculpes.

  24. Jose Luis Oltra

    La definició de cultura és de l’Acadèmia Espanyola de la Llengua. En el món en què vivim quasi tots, per desgràcia, les coses moltes vegades no són com a nosaltres ens agraden.
    Totes les subvencions de 445 € que es donaven a les associacions municipals s’han anul•lat. Repetisc, totes. S’ha mantingut la de l’AMPA que ascendix a 6.700 EUR, i hem retallat la del club de futbol de 5.000 a 2000 €.
    La subvenció de 354 € que hem mantingut, i que rep La Nova, se l’atorga ara i abans (segons queda reflectit en els annexos de subvencions) per l’activitat musical que desenrotllen en Nadal i Reis i que tradiconalment desemvolupa de esta banda . Per tant de greuge comparatiu res. Es tracta de pagar una actuació musical. Resulta curiós que en este cas no et parega bé, quan acabes de dir que «nadie és profeta en su tierra» i entenc que ho dius perque pareix que la teua musica no esta reconeguda (entenc que de manera pecuniaria) a Quatretonda.
    I no dubtes de què va passar el divendres a la nit. El divendres un grup de festers encapçelats pels festers majors van estar en la barra de l’orquestra, i van ser ells els que van decidir quan podia començar el ball. Açò ho pots preguntar als festers.
    I si la teua orquestra no toca a Quatretonda no és per res personal. Tal vegada siga per que el representant no ha vingut a oferir-se, per que en açò de triar orquestres, també tenen l’última paraula els festers.
    De fet, jo no tinc res contra tu, més aïna el contrari. I en el meu calaix no hi ha cap composició teua. Si això ha succeït, ha sigut amb un altre equip de govern. Així que crec que has de retraure-se’l a ells.
    Això de netejar cada un el fem que tira al carrer és una xicoteta broma al fil d’un altra intervenció. Però pensa que en alguns països com Japó és així com es fa, i el sistema dóna molt bons resultats. Una altra vegada es tracta d’un problema d’educació.

  25. Jose Luis Oltra

    Esta clar Vicent, la nostra relació no té solució. Que li fa el rabo per a córrer? Que té a veure València en açò? Ah, com en l’acudit: m’agrada recordar-ho.
    La definició de cultura és de la reial acadèmia espanyola de la llengua. Supose que tindran alguna mena de coneiximents.
    Això de tapar-se la cara és un fet, jo no insinue, constate fets, i he d’afegir que un dels que ho ha contat esta pròxim al PSPV de Quatretonda. I això de que siguen d’esquerres ho dius tu. Però en tots el casos: esquerres, dretes, Espanya 2000 … els que practiquen eixa mena de conducta són tots iguals.
    I per acabar, crec que t’has oblidat d’un xicotet detall, encara que estic segur que ha sigut un lapse i que no tens intencionalitat ninguna. No pots negar que hem rebut, almenys, 150.000 € per a la carrer de pilota. Negar la realitat no és del tot aconsellable.

  26. Jose Luis Oltra

    La diferencia és que en eixe moment hi havia varies colles de personal treballant per l’Ajuntament sense cost algún, cosa que ara com tu dius no passa. Ara be, l’actual equip el que si fa és posar-se a treballar per l’Ajuntament quan s’acaba la jornada laboral (per exemple montant i desmontat barreres).
    I una coseta, tots no tenim la sort de tindre la formació, la inquietud i el nivell cultural que tu tens, així que crec que deus de ser més comprensiu amb nosaltres.

  27. Begoña Oltra

    Hola! Vicent, estás segur que has ixit tots els matins? Pot ser no conegues als festers d’aquest any, perque tots els dies de bous diferents grups de festers abans de les 8 del mati i abans de les 6 de la vesprada, s’han encarregat de revisar tots els cantons del recorregut i informar al concejal o a l’alcalde que estaven allí, de que tot estava preparat per a començar.
    També, el diumenge i dilluns, a les 12 de la nit, els festers ens vam encarregar de moure les barreres per a tancar les places on tenen lloc les vaquetes i després d’aquestes, tornar al lloc les barreres que haviem mogut.
    Continuant amb les barreres, des del dia 18 de juny, fins al dia 27 de juny, els festers ens vam dedicar totes les nits a montar les barreres per a bous, no sols les que ens toquen per tradició, sino la resta de barreres que toca montar i que altres anys no les han montades els festers.
    A més, tots els festers que tenen 18 anys, han col·laborat de voluntaris durant les festes de Sant Pere, amb un braçalet blau al braç tot el dia , per a que siguen reconeguts i controlar el que passa.
    Ara, després de les festes, també els festers estem ajudant a desmontar barreres.

    Si després de tot açò, continues pensant que no hem fet res, és que sens dubte no ens coneixes, hauràs pensat quant ixies de matí, que eren altres persones les que estaven fent la feina, però no.

    Sincerament espere que les próximes generacions de festers, siguen com a mínim, igual que nosaltres.

  28. Vicent Benavent

    Sembla que te raó sr Alcalde,no podem arribar al mateix punt de vista això és evident.
    La definició del que és cultura crec que la sabem tots de sobra i ningú ho posa en dubte,altra cosa és parlar de com es fa ús d’ixa cultura,i crec que s’enten prou clar el que dic.
    D’altra banda tinc que admetre que si es cert que insinue a aquells que es tapen la cara per fer actes vandàlics i en això tinc que reconéixer que coincidixc amb el que diu, a la fi tots son iguals.
    Pel que dius de que li fa el rabo per a correr,em sap mal que penses que València no te res a veure en el que passa al poble i a tots els pobles de la nostra comunitat,em costa pensar que un polític com tu no sàpigues que el govern de la comunitat és qui fa prosperar un poble sempre clar que un alcalde sàpiga estar a l’altura de les circumnstàncies i no atorgar tot allò que li s’encomana,ja saps allò de » si buana «.
    Puc dirte fins i tot quin dissabte va vindre el sr Rus amb tota la colla de «xuplatintes» a inaugurar el carrer de pilota i anunciar ixos 150.000€,per cert PROPAGANDA BARATA i poca vista política.
    I per últim dirte que no tinc cap problema en negar la realitat,més be el que faig és contarla,doncs jo seria a dia de huí l’últim que faria en aquest poble, o siga gastar-me 150.000€ en tapar un carrer de pilota,crec que fan falta MOLTES MÉS COSES i més imprescindibles en estos moments, des de luego no entenc a la diputació, i creute que no m’alegra gens i ja no per ser del teu partit o un altre,simplement que ara no toca,per tant no entenc com et sents tant content. I ja que em dones consells deixam donar-te’n un a tu també, deuries mirar i pensar cap al futur d’aquest poble,d’ací a poc molta gent ho passarà pitjor i no hi ha rés que ens done un poc d’ixa il.lusió que tu ens vens o ens venies al teu programa electoral.

  29. Vicent Benavent

    Hola Begoña,tinc que admetre que per no saber no sé ni qui eres i per tant tens raó, no sé ni qui son els festers. Et puc assegurar què eixir vaig eixir tots els dies però ni tan sols vaig veure als del braçalet blau al braç que ens parles. De tota manera em crec el que ens contes i t’assegure que en aquesta ocasió m’alegra el haverme equivocat,espere accepteu tan tu com els festers les meues disculpes.

  30. Jose Luis Oltra

    Perdona per l’error (ara ja podem demanar disculpes sense que passe res) , però per mi València és la ciutat, i Comunitat Valenciana, és la nostra Comunitat. I clar que influïx la Comunitat, i per descomptat que s’ha ficat la pota, i per desgràcia es continua ficant.
    L’insult crec que sobra, i si saps la data perquè no m’ho dius i així em prepare. Això de “poca vista i propaganda barata” fins ara ha anat bé. Potser no siga tan barata.
    Jo m’alegre, i molt, de que s’invertisquen 150.000 € a Quatretonda, que d’una altra banda hagueren anat a un altre municipi. Però el xocant és que, segons David, esta coberta estava en el programa electoral del PSOE. Així que tu mateix. O és que no pensaven portar-la a terme?
    Ahí va un poc d’il•lusió. Acabem de contractar tres persones durant el període estival. Dos salvavides i un conserge per al poliesportiu. Hem incrementat en 300.000 € el romanent de tresoreria a 31 de desembre. La pòlissa de l’Ajuntament esta en positiu. Estem pagant als proveïdors en temps. Començarem en breu les obres de reforma de l’accés al cementeri. Anem a ficar uns adorns en la redona d’entrada des de Xàtiva….

  31. Vicent Benavent

    Com sempre costa reconéixer els fets,demanar disculpes mai a sigut un problema que jo sàpiga.
    Lo de «xuplatintes» sincerament pense que no arriba a ser un insult,de fet tots sabem que en hi han a tots els llocs,o no? m’alegra que acceptes lo de la propaganda barata,i tant que vos anat bé,de fet jo diría que sou experts en fer-la, sempre hi ha qui s’ho creu tot el que diuen els polítics ( tots els polítics),cal recordar la famosa frase del sr Rus en qualitat d’alcalde, » en un mitin els va dir als veïns de Xàtiva que els portaria la platja,i van els ignorants i s’ho creuen», això es saber i lo demés son (cuentos)…pel que a la data mas pillat,se que era un dissabte del mes de Maig sinó recorde mal,doncs ja feia calor i el xofer del presidente va tindre més «tres quarts d’ora el cotxe en marxa amb l’aire acondicionat enxufat,clar per a que no li «xorre» la suor,a la fi no ho paga ell de la seua butxaca!.
    Pel que dius de la coberta que el PSOE també ho portava al programa,evidentment que si o sé,però jo no discutixc que es faça o no,sinó qüestió de prioritzar…I no vaig a comentar res més perquè tampoc anem a solucionar res, però… si parlarem d’incumpliments al programa electoral podriem fer un llistat i saps el que dic…
    I ja per últim sr Alcalde,si vosté s’alegra perquè a rebut 150.000€ per la coberta,jo continue digent-li que no, i si vosté s’alegra perquè te a tres persones treballant el poliesportiu durant 3 mesos supose,doncs a mi em diu poc perquè després què… sobre l’increment del romanament hòme faltaria més que no haguera incrementat la caixa,més impost d’aigua per cert ben criticada anteriorment per tu mateix,menys personal treballant a l’ajuntament i alguna coseta més doncs com per no tindre diners!!! el que es pague als proveidors a temps ben fet està,però i el polígon industrial? i el centre de salut que ens meresquem? i l’ajuda als veïns i veïnes del poble? i no em parles de il.lussió com si fora açò un mercat » ahí va «, lo del cementeri em sembla molt be,lo dels adorns a la rotonda?? que ja estem en NADAL?

  32. Joanjo

    no estava referint-me a mi. sino a una gran quantitat de gent que llig aci i està prou formada i preocupada per saber que és la cultura. és per això que ho he escrit en tercera persona i no en primera. com ja he dit abans, vos agrada molt tergiversar les paraules dels altres. que no soc jo el que ha pretés donar classes aci. Ah, a mi sincerament m’és indiferent la teua condescendència. Com diu un amic meu, la cultura i la ignorancia ni es compren ni es venen, cadascu té la que té.

  33. Emilio Oltra

    Anem a vore segons tú: «Totes les subvencions de 445 € que es donaven a les associacions municipals s’han anul•lat. Repetisc, totes. S’ha mantingut la de l’AMPA que ascendix a 6.700 EUR, i hem retallat la del club de futbol de 5.000 a 2000 €.
    La subvenció de 354 € que hem mantingut, i que rep La Nova, se l’atorga ara i abans (segons queda reflectit en els annexos de subvencions) per l’activitat musical que desenrotllen en Nadal i Reis i que tradiconalment desemvolupa de esta banda . Per tant de greuge comparatiu res. Es tracta de pagar una actuació musical.» Aleshores a vore si es que jo tinc un problema de comprensió que pot ser, la cercavila que és fa en el 9 d octubre, 354€, la cercavila de cap d any 354€, concert de nadal de La Lira 354€, actuació del Grup de Danses en al festa del carrer Sant Joan 345€, etc, etc, etc, molt car li eix a l ajuntament no? o es que estes actuacions són de bades, ja et dic, no ho entenc ,uns cobren i altres no?. per tant, jo crec que està molt clar, vullgues o no «agravio comparatiu» o cobrem tots o ningú.
    Supose que cuan dius lo de la «pecuniarietat» de la meua música et refereixes a que no cobre per fer les peces, pues no, ni tinc ningun interés en cobrar, jo visc de donar classes i tocar, la composició es per a mi una afició, puc dir-te que tinc més de trenta peces compostes i sols he cobrat pels premis dels concursos que he guanyat, de lo demés res, en refereix a altres coses, no vaig a traure altra vegada el tema de l himne, esta composició ja porta el seu cami, el que jo crec que deu portar, però si vols un altre ejemple tel puc posar sense problemes, fa uns anys La Lira de Quatretonda feia un concert de música en Semana Santa, jo vaig REGALAR a cada confraria del poble una marxa de precessó, total 4 marxes, la meua sorpresa es que alguna confraria no va vindre al concert i per tant a arreplegar la marxa REGALADA per que estaven de sopar, jo no se a tú però això en diu moltes coses. En Espanya hi han molts bons compositors però per desgracia són molts pocs els que viuen de la composició, aixina que de PECUNIARIETAT res de res, simplement les meues composicions són peces fetes en molt bona intenció sempre, i tens molts ejemples, Miquel el del Forn, Noces d´Argent, Sha-Kalandrus d Atzeneta, el pasdoble per als festers de 2012, etc etc.
    Jo no viag a retraure res a ningu, això és per als polítics i jo soc músic, si no tens ninguna composicio meua en el teu calaix segurament serà per què no me las demanat sino pot ser la tindries.
    Lo de la neteja crec que està prou clar, jo n visc a Japó, jo visc a Quatretonda i veig tots els dies la realitat cuan m assoma al balcó de ma casa.
    Bon estiu.

  34. Rosa Mahiques

    Lara, no ens queixem del soroll. Entenem que en algun lloc s’han de fer les orquestres, però l’horari es pot racionalitzar. No pot ser que comencen a les quatre menys quart de la matinada i acaben a les 7 i quart. Ens queixem dels actes vandàlics.
    Personalment em va molestar més el soroll dels vàndals tirant els contenidors (perque no saps exactament qué és el que estan trencant ) que la música, encara que per a mi és una música molt desagradable. Preferisc una orquestra on canten o toquen música diferent al xim-pum-pum. I amb un horari més racional.
    També està clar que no pot haver un policia a cada cantó i aleshores ens haurem de preguntar quant de rentable és fer eixes actuacions. Crec que a tu no t’agradaia que haveren trencat la porta de ta casa, i pensa que és una cosa que la poden fer si volen. Tenen impunitat total. Com no podem posar policies i no podem controlar-los, doncs, toca aguantar-se?

  35. Jose Luis Oltra

    Que fem, trenquem el contrat en EGEVASA i esperem la demanda? O esperem que s’acabe i negociem algo diferent?

  36. Jose Luis Oltra

    Tu escrius «…a altres no ens cal». Crec que es tracta de la primera persona del plural. Ara afiges: «ho he escrit en tercera persona i no en primera». Espere que després no m’acuses de «tergiversar les paraules».

  37. Vicent Benavent

    A mi no em preguntes que jo no soc l’alcalde,lo de EGEVASA tu sabràs el que hi ha que fer jo si se que page més què abans però a banda que fem en la revisió cadastral? ben be que vos a vingut per recaudar més diners a les arques municipals i què? s’ha notat algo al poble? jo crec que no.
    I no intentes tirar les culpes als altres que ja ho tenim molt vist per part del teu partit,ho torne a repetir,propaganda barata i poca visió política. I per si fora poc ara ens ve més IVA,rebuts de la llum més car,aliments primordials més cars,retribucions més elevades i en mig de tot això, NOVA BAIXADA DELS SOU I RETIRADA DE LA PAGA EXTRA DE NADAL,això si podem treballar al Setembre i sinó a aguantar-se que per això els em triat,tocat la baina.
    Si tingueren vergonya reconeixerien que estan fent molt de mal a la gent treballadora.

  38. Jose Luis Oltra

    Per aclarir, l’actuació de La Lira del 9 d’Octubre, que jo sàpia, esta inclosa en el contracte, La Lira en Nadal passat va actuar també, dins del contracte que tenia amb l’Ajuntament.
    I el dia de S. Juan, l’actuació de la banda també s’arreplega en el contracte, i el Grup de Danses ja rep la gratificació per un altre camí. Perque ells a més realitzen altres actuacions en la setmana cultural, etc.
    I com pareix que no et queda clar, jo no tinc cap fixació especial en contra de la Lira, ¿tu podries dir el mateix respecte de la Nova? Et recorde que les meues filles pertanyen a eixa agrupació, però això no influirà ni per a bé ni per a mal en les nostres decisions.
    Una altra vegada fas menció de quelcom que va succeir fa uns anys … i pareix que jo siga el responsable.
    Mai posaria en dubte la teua bona voluntat. I com dónes a entendre que tot et va prou bé, i m’alegra molt, , excepte l’assumpte del fem, el que no acabe d’entendre és on esta el problema, una vegada aclarit el greuge comparatiu. Que t’hem fet? Digues-m’ho i intentarem buscar-li una solució.

  39. Joanjo

    Correcte, errada meua. No està en tercera persona, sinò en primera del plural. Però supose què tu saps llegir i eres prou intel·ligent per saber que plural significa «diverses persones» i per això supose que la teua «tergiversació» no ha sigut intencionada en aquest cas (veus? jo també sé ser condescendent). Per tant, no feia referència unicament a mi, sinò (com ja t’he dit abans) a molta gent.

  40. Emilio Oltra

    Si tú ho dius aixina serà no tinc el per què no fiar-me d e la teua paraula.
    Pots estar ben tranquil que la meua fixació en la Nova és ninguna també i et conte la historia, jo vaig començar a estudiar música allí, vaig estar al voltant de 10 anys tocant, per motius de estudis i de treball vaig tindre que deixar la banda, vaig estar 8 anys sense tocar en cap banda de Quatretonda, després vaig passar a formar part de la Lira i puc assegurar-te que no tin res en contra de ningú de La Nova, el que passa es que segurament ( i tinc en ment una persona, en la cual tampoc he tingut mai res a vore)tens un assesor musical molt roïn aci en Quatretonda, pots contrastar opinions i voras el que el diuen de la meua persona, (fins i tot tinc varios alumnes de La Nova que venen a donar classe a ma casa)
    Jo a tú no et faig responsable de res, sols dir-te que en pareix molt poc diplomatic el que has fet en cuant a l himne es refereix, per què ha quedat com que tú has sigut el que no has vollgut la composició, crec que si ho hagures tirat a plenari, com que tens majoria absoluta, haguera sigut igualment que no i tú hagueres quedat molt millor, per què a mi el disgust en una setmana en passa i a un altra cosa, però a la meua familia………….
    No busques solucions que no hi ha problema, a mi ningú m ha fet res en este poble, per què en considere una persona normal, i recorda del que veges la mitat i del que et conten no et cregues res.
    Per cert les teues filles si, són de la Lira i nosaltres mot orgullosos que estem.

  41. Jose Luis Oltra

    Jo no tinc cap assessor musical, o almenys així ho crec. I les meues filles estan molt orgulloses de la Nova i del professor de flauta.

  42. José Luis Oltra

    Perdó! Volia dir orgulloses de La Lira y del seu profesor de flauta! M’he enganyat.

  43. Emilio Oltra

    Cuento acabat i cas tancat, la pròxima ja es fer-se una cervesa junts

  44. David Mahiques Alberola

    He estat mirant amb deteniment el que s’escriu per QD. Una vegada més agrair-li a Pepe la feina que esta fent i la constància que té. Si ara faltara esta revista digital la discussió civilitzada que és el que dona dignitat a un poble disminuira. Continua així.
    Volia preguntar-li a l’alcalde qui és eixe conserge estival del poliesportiu? I com s’ha contractat?
    I una altra cosa que ja ho ha dit Vicent Benavent. Si la pòlissa de tresoreria esta positiva i altres temes econòmics dels quals parlarem en altres moments és gràcies a que l’anterior Ajuntament va ser una revisió del padró d’urbana que era també una qüestió de justícia i gràcies a això l’ajuntament recapta més diners. Si damunt deixes de tindre quatre treballadors i no compleixes la promesa de que baixaries els impostos per a que els veïns no paguen més tot és molt fàcil.
    Vaja que s’ha trobat la feina feta i damunt donde digo, diego però en això el PP és un mestre.

  45. Jose Luis Oltra

    El tipus de contracte és el mateix que es va utilitzar en la passada legislatura per a contractar un substitut del titular del lloc, quan el titular va prendre les seues vacacions. Per a seleccionar la persona hem revisat l’expedient d’adjudicació de la plaça de conserge, i hem triat a aquell de Quatretonda que va quedar en millor posició.
    L’herència que hem rebut de tu ha sigut un romanent de tresoreria a 31 de desembre de menys 260.000 € (deutor) i un deute a proveïdors de 350.000 €.
    Després de sis mesos de gestió, el romanent de tresoreria havia passat a + 62.000 €. I el deute a proveïdors s’havia reduït a 217.000 €. Totes estes dades estan passats pel ple i explicades, així que espere que no els poses en dubte, cosa que sols fer amb massa freqüència quan et falten arguments.
    En el tema econòmic tot el mèrit és teu. Els diners que hem aconseguit de la Dipu, com els 14.000 EUR per a festes, no ha tingut res a veure. Quina llàstima que no hages seguit tu al capdavant de l’Ajuntament, no sabem fins on haguérem pogut arribar. Encara que els veïns no pareix que pensen així.

    Respecte als treballadors, no necessitem un conserge del poliesportiu que es pren un mes de vacacions a l’agost, perquè tu li-ho permets, quan el seu treball es concentra al juliol i agost.
    Respecte al tècnic agrícola, va ser ell qui em va exposar que el seu lloc era un «càrrec de confiança». Nosaltres no tenim ni assessors ni càrrecs de confiança.
    Els altres dos s’han jubilat. Però tu hagueres cobert les places (ho vas dir en el ple) i mantingut als altres dos, i la situació econòmica continuaria empitjorant, tal com va succeir en els teus dos anys.
    La promesa era «reducció, de forma gradual, de l’IBI», i així s’ha fet (0,65 a 0,63). I és molt probable que continuem fent-ho dins d’esta legislatura. Si es paga més és gràcies a la revisió que vosaltres vau posar en marxa. I quan teníeu oportunitat d’haver abaixat l’IBI, no vau voler.
    I perquè no digues que estic enfadat, vaig a recomanar-te a tu, i a tots, un llibre per a este estiu. S’anomena «Lágrimas socialdemócratas»… Perquè tot no gire al voltant del PP.

  46. Vicent Benavent

    No vaig a entrar en el debat,no seria just ja què és de mala educació clavar-se pel mig on no toca,però donat el cas i com no fa molts dies parlavem d’ixa falta d’educació em senc al.ludit i aleshores cal dir el que u pensa ara que encara no ens o han retallat.
    Sr Jose Luis no feia cap falta ixa coletilla on ens clava a tots en el mateix sac, li ho recorde; ( vaig a recomanar-te a tu, i a TOTS un llibre per a este estiu. S’anomena “Lágrimas socialdemócratas». Un llibre escrit per Santigo González, piloto de la marina,llicenciat en economía i per interesos personals ( supose ) dedicat a ser periodiste sense haver cursat res d’ixa carrera,entre altres llocs de treball a estat a » La Gaceta del Norte, Diari de Navarra, El Correo o El Mundo,) vaja no fa falta dir qui és aquest tio, amés a més a sigut treballador de RTVE i en l’actualitat treballa a Onda Cero), tot i que en 20 anys va pertanyer al PCE segons ell es va enganyar i va donar un giro de més de 160º, o siga tot un signe de mantindre els teus ideals.
    Un llibre recomanat per a la gent de dretes i que parla de les nefastes actuacions entre altres i segons el escriptor de l´última etapa de Zapatero com a president d’Espanya. Ho pots recomanar a David i no et diria res però no ens el recomanes a tots i damunt amb un to irònic o més be jo diria de (burla) cap als socialsdemòcrates crec que no es de massa bona educació. Saps de sobra que hi han llibres que parlen molt mal de la gent de dretes i ací ningú ho ha recomanat tot i això crec que en pocs dies les llàgrimes tan seran d’esquerres,de dretes i del mig. Hui mateix han anunciat el nou paquet de mesures retallades al sector públic, als de l’atur,als malalts discapacitats,als concejals i alcaldes, PUJADA DE L’IVA PER A TOTS,BAIXADA DE DRETS SOCIALS I SOU, I RES DE RES PER ALS BANCS NI ALS RICS D’AQUEST PAIS DE PANDERETA,governat ara mateix per un govern també de pandereta que no te escrupuls de ninguna classe.
    Aprofitem l’estiu que a la tardor ja tindrem temps d’arreplegar el mocador.

  47. jordi nadal

    Les retallades s’havien de fer, prò hi ha coses que que cal tenir en compte, si el poble estava mal economicament i tu l’has salvat en un any, enhorabona (encara que crec que no estava tan mal, no crec que faces milacres), el que no es pot permetre es que retalles en tot menys en un altre sou per a tu (19000 euros per una dedicació parcial) i en festes i saraos.
    A la gent d’apeu la deixeu de costat, associacions, clubs i treballadors, no havieu de cresar treball.
    El poble sense policies, tot siga per retallar, este ha sigut i es l’any que més s’haurà furtat pels bancals.
    La neteja al poble, només cal mirar el jardi de Enric Valor i l’antic camp de futbol.
    Els camins rurals, ni un duro, no se per a que paguem contribució.
    Inversions en el poble ni una.
    Però el millor de tot, els impostos cada anys mes alts.
    Salut.

  48. David Mahiques Alberola

    Bo, en definitiva no heu fet cap adjudicació ni selecció, heu tirat ma d’expedient. Al cap i a la fi és un conserge del poliesportiu estiuenc. Mai s’ha fet cap contractació per a l’estiu per cobrir ningunes vacances de ningú. El que passa que hi havia entre els treballador de l’estiu que li subvencionaven les administracions a l’ajuntament una persona que podia fer la feina i aixina és feia. Seguint la mateixa argumentació veges si contracteu dos o tres persones dos dies i lleveu les barreres i rodes. Es una vergonya que una setmana després de bous encara estem comforme estem. No sabem si riure’s o plorar. Si fora al contrari estaríeu despotricant per ahi.

    Torne a dir, t’has trobat la feina “lletja” feta, la revisió del valor de les cases. Entre que ara es paga més i paguen totes les cases i cases de camp i el deute tributari atrassat exigit a algunes cases, l’ajuntament recapta més. Si damunt de recaptar més es gasta menys diners, tira al personal al carrer, no cobreix les places dels treballadors que es jubilen, no ajuda a cap associació del poble ara pareix ser que tampoc ajudarà l’ajuntament en la Volta a Peu, vaja que hi ha fins i tot per que l’alcalde puga posar-se un sou al mateix temps.
    La correcta gestió no es gastar menys, sinó saber on gastar i fonamentalment millorar la recaptació.
    Dic que en la Comissió informativa on es va aprovar demanar la revisió cadastral vostès no volien votar a favor, però quan varem argumentar que unes cases pagàvem i altres en igual condicions no i això era injust es van quedar sense paraules. L’acord va ser es rebaixarien els impostos per no recaptar més. Si vostès agarren complit açò el tipo de les cases haguera tingut que passar a ser el entre el 0’50 o 0’55.
    Vostès han fet una cosa que dona risa, i es burlar-se de la gent i també “donde digo, diego” han baixat del 0’65 al 0’63.
    Efectivament si jo fora l’alcalde hi haurien dos treballadors de mes a l’ajuntament. Un policia de més i un altre administratiu i també un conserge del poliesportiu tot l’any que completaria l’horari netejant el poble. El poble està brut, la carretera dona pena i aixina es com comencen a degradar-se les coses.
    I si s’arregla l’entrada pel cementeri això no es cap inversió que fa l’ajuntament del seu pressupost, es gràcies a l’obra que la diputació subvenciona a tots els ajuntaments cada any.
    Adeu i bon dia. No he pogut escriure abans.

  49. David Bellver

    Vols dir que els bous ja s’han acabat? Com encara veig barreres pels carrers. Em pensave que encara estavent fent-se’n. La penya bouera, com els fester no poden dedicar-se a enretirar barreres, si tant fan pel poble i desitgen que la gent passe bones festes? La gent passa bones festes, però alhora també ha de passar les incomoditats tres dies abans i dues setmanes després? amb les barreres per dins del poble que no paguen impostos per estar estacionades i els cotxes si.

    Bon dia

  50. Jose Luis Oltra

    Però com pots tindre el desvergonyiment de parlar de rebaixes d’IBI si quan tu eres l’alcalde, al juny de 2010, et recordarem eixe compromís i no vas fer res, repetisc res, ni tan sols baixar de 0,65 a 0,63? Que no coneixes la paraula vergonya? Ia ho se: on vares dir dic (no davallar l’IBI), dius diego (ara que no govern exigisc major reducció).
    Ja ho he dit, per sort no eres alcalde per voluntat popular. Tu que vas trobar un romanent de teesoreria de +40.000 € i en dos anys ho vas transformar en – 260.000 € (300.000 € de cost més allà del pressupost). I tu pretens donar-nos classes d’economia? Insòlit.
    I les barreres les acabem de llevar hui, amb ajuda d’alguns festers, regidors i jo mateix, i una vegada més sense cost per a les arques municipals. Podia haver contractat personal i passar-te la factura a tu. Tu la pagaries de la teua butxaca? Doncs això.

  51. Vicent Benavent

    Sembla sr Alcalde que no ho entenem bé quan diu allò que una vegada més no li costa un duro a l’ajuntament arreplegar les barreres: Ahir concretament sent les 21’42h vaig vore pels meus ulls a un treballador de l’ajuntament,Jose Juan «pobret» arreplegant les últimes barreres al cantó del carrer «Les Eres i L’estanc» MÉS A SOLES QUE LA UNA,per tant que vol dir,que una vegada més no li pagaran les ores (extres) que en fa moltes?,si es així ja està com abans i si les paga o li reperctuix en més dies de vacances o jo què sé doncs és una manera d’explotar a un treballador ara què com en la reforma laboral cap tot!
    Per tant una de dos o no ens diu la veritat als ciutadans o és que estem idiotes.

  52. Jose Luis Oltra

    Pel decret d’alcaldia núm. 236/2008 de 20 de Juny de 2008 es contracta a Rafael Cuquerella Durá per a fer les funcions de conserje encarregat del Poliesportiu Municipal, des del dia següent fins a acabar la temporada.
    Però com pots tindre el desvergonyiment de parlar de rebaixes d’IBI si quan tu eres l’alcalde, al juny de 2010, et recordarem eixe compromís i no vas fer res, repetisc res, ni tan sols baixar de 0,65 a 0,63? Que no coneixes la paraula vergonya? Ja ho se: on vares dir dic (no davallar l’IBI), dius diego (ara que no governe exigisc major reducció).
    Ja ho he dit, per sort no eres alcalde per voluntat popular. Tu que vas trobar un romanent de tresoreria de +40.000 € i en dos anys ho vas transformar en – 260.000 € (300.000 € de despessa més allà del pressupost). I tu pretens donar-nos classes d’economia? Insòlit.
    I les barreres les acabem de llevar dijous passat, amb ajuda d’alguns festers, regidors i jo mateix, i una vegada més sense cost per a les arques municipals. Podia haver contractat personal i passar-te la factura a tu. Tu la pagaries de la teua butxaca?

  53. David Mahiques Alberola

    Ho explique per a les persones que estan llegint-ho. Ja ho he explicat en altre moment en sembla. Nosaltres haguerem pogut revisar el tipo de l’IBI l’any 2010 de cara al 2011, però en aquell moment encara no sabíem quin seria el valor d’increment de les cases amb seguretat, per això baixar els impostos de les cases de cara al 2011 haguera segut molt rentable electoralment però molt perillós econòmicament per que si no es feia bé, el dèficit fiscal haguera pogut ser major. Però ara que ja està plenament aplicada la revisió del valor de les cases si que es pot calcular amb prou exactitud d’un any per a l’altre. Per responsabilitat no varem baixar els impostos. Però encara li diré més, des del partit socialista varem proposar que la reducció fora fins al 0’60 per a enguany (2012) conscients que aixina també l’ajuntament recaptava més però es podia acabar amb el dèficit fiscal millor i de pas amb el dèficit pressupostari. Vosaltres, el PP, vareu decidir baixar-ho nomes fins al 0’63 conscient que aixina recaptaria més i podria que fins i tot tenia superàvit, si això s’afegeix tirar gent al carrer, no donar cap subvenció, fins i tot el futbol s’ha quedat amb el mínim. Ha passat de voler fer un camp de gespa artificial a tot i a totes a deixar pràcticament sense subvenció al club de futbol i pareix ser que a l’any que ve res de res.
    Tot tindrà que ser voluntari. Ací tots treballem de voluntari menys l’alcalde que té un sou des del pressupost de l’ajuntament.
    Vaja lo que estava diguent-li abans que s’ha trobat amb la feina “lletja” i difícil feta. Aixina qualsevol.
    Nosaltres malgrat tots els problemes varem continuar donant ajuda a les associacions. Club de futbol, Volta a peu, carrera ciclista de la setmana cultural, etc encara que algunes coses les varem reduir o eliminar. Aquelles supèrflues, però sempre que una cosa suposara una concentració de gent en Quatretonda (volta a peu, carrera ciclista de la setmana cultural, …) que dona publicat i ressò al poble sempre varem fer un esforç. I ara el continuaríem fent si de nosaltres depenguera.
    Una altra cosa, els ajuntaments a partit del 2008 i especialment el 2009 varem entrar en situacions greus per una reducció d’ingressos. Però nosaltres si no teníem els diners ni fèiem la inversió. Ara vostè pregunte al seus companys de partit dels pobles del voltant i sabrà.
    Lo del remanent de tresoreria d’això tindrem temps de parlar més endavant.
    Torne a dir per part de vosté de miracles ni bona gestió res, tindre la sort de pujar al burro quan l’animal ha acabat de menjar i te més força.
    I un altra cosa: “no se sulfure usted”
    Perdoneu la tardança en contestar però no poc ser abans. Ara la l’avantatge de la comunicació digital es eixa, sempre esta ahi per poder parlar.

  54. Jose Luis Oltra

    Nosaltres no fem miracles, això ho deixem per a l’Església, fem TOT el que podem. Això del meu sou, és un assumpte que dependrà dels votants. D’ací a tres anys hauran de decidir que model d’Ajuntament volen, l’actual o el de l’anterior legislatura.
    Tinc un dubte que espere que m’aclarisques. Acabes de dir que hem retallat en tot menys en el meu sou i en festes i saraus. Però en el butlletí que va repartir fa 48 hores el BLOC, vos queixeu (et queixes)de que hem llevat orquestres, i que en dos anys ja no tindrem festes.
    El que no resulta seriós ni coherent és que et queixes d’una cosa i de la contrària.
    Dels policies ja he parlat. Et recomane que visites el jardí Enric Valor, crec que esta net. En l’antic camp de futbol el que succeïx és que dos persones s’han comportat com a animals. Crec que en primer lloc caldrà jutjar la seua actitud vandàlica. Després parlar de l’ús de recursos públics en contrarestar este tipus d’actes. I per acabar, no et preocupes que es netejara convenientment.
    En el tema de camins no dius la veritat, i en el teu cas és més greu per que pertanys al Consell Agrari. Hi ha 30.000 € de la Dipu, mes 10.000 € del pressupost.
    I en el tema impostos … com pots dir quelcom si vau tindre l’oportunitat d’abaixar l’IBI Al Juny de 2010 i no vau fer res, ni tan sols del 0,65 al 0,63? I de la pujada de la taxa de fem que vau dur a terme ja no et recordes?

  55. Jose Luis Oltra

    El dijous a eixa hora en el carrer S. Pere estàvem tres regidors, la nóvia d’un d’ells, Balbino i jo desmuntant barreres, per davant de Jose Juan (ja és estrany que no ens veres) . Vam veure a la Tia Adela, a la Tia Rosa i al seu marit Vicent, i a Mariano entre altres. Després retirem un tornillo del carrer Benigánim per indicació d’una veïna. D’allí al carrer Mare de Déu del Carme i per fi a la carrer S. Domingo a per les dos ultimes.
    Respecte a Balbino i a Jose Juan, ells estan encantats de canviar les hores de després de l’esmorzar per este horari nocturn per dos raons. La primera és que fa molt menys calor, i la segona és que tenen ajuda amb el que el treball resulta molt més ràpid. Per tant, de les dos opcions que planteges, la primera no és. Tu mateix.

  56. Jose Luis Oltra

    Ho senc, però amb el «corta y pega» he repetit gran part del comentari.

  57. Vicent Benavent

    Bona resposta sr Alcalde, no m’esperava menys de vosté,faltaria més que fora culpa de vosaltres!!.
    De tota manera caldrà preguntar als treballadors de l’Ajuntament si és així com ho contes, ENCANTATS, paraula que es pot interpretar de varies maneres,pot ser estiguen encantats amb ixe horari perquè estàn » cagats damunt » en perdre el seu lloc de treball,no està la cosa com per a replicar-li a l’amo, o pot ser estiguen encantats quan digem allò de, » Xé anem anant que estas encantat collons»!, ja veus, una altra forma de entendre. I si és perquè reben ajuda al treball,supose que serà justament amb l’arreplegada de les barreres,perquè han agut queixes dels veïns, a la fi així és com actua l’ajuntament, bona forma de callar boques a l’instant. Un treballador que per fer les seues 8 hores de jornada té que estar tot el día empleat,tu mateix ho dius, ( substitució de les hores de després de l’esmorzar per hores a mijant vesparada) vol dir que no et pots menejar a rés, li done la raó,estan ENCANTATS. Per tant jo en decline per les dos opcions no se. Tu mateix.

  58. Jose Luis Oltra

    Al juny de 2010 tu ja sàvies quina era la nova valoració cadastral i per tant, amb una senzilla operació matemàtica es podia coneixer amb prou certesa quins serien els nous ingressos per IBI.
    De l’altre, res de nou, ni un nou argument. I de l’important, de com s’han generat eixos 300.000 € de deute que hem trobat, ni una paraula.
    Així que vaig a explicar-ho jo, encara que només siga en part. Fa un mes va vindre el constructor que va realitzar la reforma de les piscines. Portava una factura. El llavors Alcalde li havia encarregat unes obres fora de projecte, i pareix que fóra del coneixement dels tècnics municipals. Després de revisar-la els tècnics es va quedar en 6.800 € + IVA que hem de pagar ara. Este és un xicotet exemple de com s’arriba a tals desfasaments.

  59. jordi nadal

    10000 € per a fer que? que es port fer en 10000€ per a tot el poble, i quants s’en recauden?, això dels 30000 € ve de la dipu, jo em referisc a inversió local, els impostos els paguem al ajuntament i l’ajuntament no destina res a camins.
    No estic en contra del retall, pero jo retallaria en banquets i llumetes, abans que en orquestres o actes que son per a tot el poble, i no per a uns quants.
    El parc enric valor, el vorás net per terra, perque no s’ha fet ninguna poda, hi ha un tros a la redona gran del jardí que les rames no et deixen passar.

  60. Vicente Benavent B.

    Per que vau pujar vosatros el IBI? per que no el vau dixar com estaba? Haver fet la revisio sense haverlo pujat i ara no el tindriem que abaixar. Aixó de abaixar es molt dificil, es com les gasolines, pujen mot apresa pero quant toca abaixar o abaixen molt aspaiet o no abaixen res. En asó no estic defenguent al ajuntament actual que tamé mos han enganyat perque van dir que hu abaixarien i no hu han fet com esperavem. No puguem pagar tant de IBI, a vore si seu claveu en el cap. Estem com el la edat mija, estem convertinmos en els pagaors de tots els saraus politics de tots els colors. Ja heu tingueu be. Menos discutir i mes abaixar els impostos. I ja esta bé de acusarse uns a atres. Si uns no hu haveren pujat ara no heu tindrien que abaixar.

  61. David Mahiques Alberola

    Veig que no m’has entès, no em sap mal ni em pareix mal que hages tirat mà d’expedient per contactar un conserge per al poliesportiu durant tot l’estiu, altra cosa seria si estenguérem parlant d’un lloc de treball per tot l’any. A més, la persona que ha entrat, que supose serà Benjamin, és una persona que coneix la feina i se que la farà ben feta. És una persona que mereix confiança.
    No vages fent càlculs matemàtics que t’enganyaràs. A l’aplicar-se el nou valor de les cases, del disseminat i de les cases que pagàvem com a solars i eren cases on vivien, hi havia una regularització i es de suposar que hi hauria una major recaptació però no sabíem amb certesa quanta i portàvem dos anys amb una reducció d’ingressos que feia molt difícil quadrar el pressupost. Lo lògic era no tocar els impostos i de fet tu has continuat amb eixa línea i per això has fet una reducció poc important. Ara si, si vegem la diferència de valor entre el padró del 2011 i el 2012 eixa diferència serà el que s’incrementarà el valor de les cases anualment durant els propers anys i si que podem tindre un càlcul prou exacte.
    Si es tenia un poc de trellat i si es pensava mantenir la mateixa plantilla de personal lo correcte era no tocar els impostos eixe any. Nosaltres haverem pogut reduir els impostos vespres d’un any electoral i ja vorem. Això és el que sols fer el PP en molt ajuntaments i exemples molt a prop els hi ha. Venen eleccions i es baixen els impostos. Si les guanyen passades les eleccions tornen a pujar els impostos i si no, el que ve darrere ja s’apanyarà. Això és el que dic que dic política para bobos. Bobos no el que l’aplica sinó el que se la creu i pica. I per desgràcia funciona.
    Respecte al Remanent de tresoreria, que tu dius deute, els 300.000 € d’això no tingues por que parlarem més endavant.
    Dic el que he dit, s’haveu trobat la feina difícil i desagradable feta i ara l’ajuntament cobra més impostos. Eres com el general que està prenent el sol mentre els seus soldats estan en plena batalla. I quan s’entera que han guanyat corre a posar-se una medalla.
    Adeu i bon dia.

  62. jordi nadal

    Es va pujar, i es va fer la revisió, ho hem explicat mil voltes, la revisió tarda un parell d’anys en fer-se, el compromís era una volta feta la revisió, abaixar el ibi, per a recaudar igual no molt més com és el cas actual, estarem ara deu anys pujat impostos si no es baixa el ibi i no unes decimetes, que no fan bixar la contribució, i total per a no arreglar ni una farola.

  63. David Mahiques Alberola

    Hi ha un animal que el nom científic es Timon lepidus, el entre nosaltres conegut com Sarvatxo. Este animal té un estratègia de supervivència molt curiosa, consisteix en poder desprendre’s de la cua quan es veu perseguit, la cua es queda movent-se amb la confiança que el seu depredador s’entretindrà amb la cua i ell poder amagar-se. La cua desprès torna a créixer. Això dic jo, l’estratègia del sarvatxo.
    La tàctica del sarvatxo per despistar l’atenció i eixir-se’n del que estem parlant és la que tu utilitzes en l’escrit del 15 de juliol quan parles dels 6800 € de les piscines.
    L’obra d’adequació de les piscines va costar 148.221,90 €. Era un obra relativament complicada per que suposa adequar una cosa que ja hi havia, i això sempre suposa que podien aparèixer problemes nous. Eixos diners són coses que s’han fet a mes perquè feien falta per tal que es quedarà be. Els arquitectes les han valorades, acceptant-ne unes i altres no. Tot està vist i valorat per els tècnics municipals. Parla amb ells i t’aclariran.
    Si els teus amics del PP mos senten es partiran de la risa. Si sabera el hem fet nosaltres. La Ciutat de les Arts i de les Ciències de Valencia ha suposat un increment de tres voltes mes respecte al seu preu de licitació. I un increment de molt difícil justificació. I aixina una llarga retafila que dona vergonya com a valencians.

  64. Vicente Benavent B.

    Ja heu pugueu explicar 1, 2 o 100.000 voltes. Si no hu haguereu pujat ( i ja he dit que les coses tarden molt poc a pujarles i molt molt a abaixarles) ara no plorariem para que mos hu abaixaren. Sabieu que ni havia que no pagaba i vau preferir pujar a la gent que si que heu fea, mentres els que no pagaben podien continuar ixos dos anys mes que tardaba a ferse la revisió sense pagar
    Rajoy ha dit que lleva la paga extraordinaria als funcionaris i que ja la tornarà «nosequant» ¿Tu teu creus? Jo no. Pues lo mateis para el IBI. Lo que vau fer va ser castigar als que pagabem religiosament, i ara plorem els que pagabem i els que ara sau fet una casa nova o que ja pagueu lo que toca. Heu degueu fer en molt bona voluntat pero no heu vau fer be. Ara cada ú que carregue en la culpa que li toca.
    I ara apreparemos al mes que ve quant vinga el recibo de la contribucio, que sera molt gran, y cada volta més i més pujaet. El qui tinga sort de treballar li podra dedicar un mes o mes de sueldo para pagarlo i el que no puga pues com va dir la » diputádescarà» eixa a Madrid !

  65. jordi nadal

    estic d’acord amb tu, però es pot baixar, i sols depen de l’ajuntament, de ningú més.

  66. Joanjo

    MIra, això de que costa de baixar és mentida. Costa el mateix baixar-ho del 0,65 al 0.63 (que és el que han fet) que baixar-ho més per tal que no pujen els rebuts. El que falta és voler.

  67. Vicente Benavent B.

    El que diu mentires es un mentiros i jo no heu soc. Les gasolineres quant puja de 100 a 125 dolars el barril, encara que tinguen els tanques plens, la pugen enseguida, pero quant abaixa el barril de 125 a 100 dolars, donen la excusa de que la gasolina que tenen en els tanques els ha costat mes cara i no poden pedrer dines.
    El IBI, igual. Quant ja está pujat es molt dificil de abaixar. No li lleve la culpa al ajuntament, si ells volen, poden. Pero vosatros no heu deurieu de haver pujat mai. Mos vau castigar als que pagabem. A apexugar cada ú en la part de culpa que li toca.
    I als del ajuntament els demane que para el any que ve mos el abaixen ja per favor al 0’50. Que estem aufegats, que ja no puguem pagar més impostos de ninguna classe. Entre IVA, IRPF, IBI; ITV,impostos municipals de cotxes,basures, aigües,claveguerams (que per cert no se que es aixó pero heu diu el recibo del aigua) etc etc, nesesitem més de mig any de treball para pagaro tot.
    Moltes gracies a Jordi nadal. Si tots foren com tu, que aceptes les critiques raonades el mon aniria de una atra manera. Podries pensarte el representar al poble en la alcaldia.

  68. Pepe

    La veritat siga dita que l’abaixada última de la contribució o IBI dista anys-llum del que aquí es va dir en foros i en la campanya pre-electoral i més tard electoral. Eixe abaixar del 0.65 al 0.63 és més un residu o una anècdota còmica. Una forma d’alliberar pressió a les economies familiars seria recolçar fermament eixa abaixada contributiva que tant pressiona a la ciutadania i que l’oposició propugna al 0.55. És una de les mesures més justes i urgents que fan falta ja que beneficia a TOTS els ciutadans per igual, més encara que qualsevol altra. Caldria que els actuals governants pensessin aquesta qüestió, ja que tal vegada si tingueren eixe èxit en les passades eleccions fou en part per les promeses fetes a este poble tan cansat, castigat i oprimit, d’alliberar-lo de tanta càrrega impositiva, i ara va i resulta que quan poden complir aquelles promeses sense cap obstacle van i per acallar un poquet la indignació abaixen no res.Més val que no haguèssin abaixat res !
    I dels altres impostos,transparències, wifis,egevases i demés promeses… temps hi haurà de comentar alguna coseta.

  69. Vicent Benavent

    Ja què anem de veritats,cal dir: Ja han passat bous,ja s’han arreplegat les barreres,rodes,etc… ara ja no cal que els treballadors de l’ajuntament ( …) facen horari excepcional llevant-li les hores de calor i l’encantament ixe,igual ja s’ha acabat l’estiu!! jo almenys no els he vist treballant quasi fent-se fosc com fa uns dies. Però tranquils,Quatretonda està preparant-se per ser un poble; com era? » slow touw» o algo així????Mentres a Castelló l’aeroport ja està quasi acabat,ara ja podem dir que té un avió, si és que no conéixen la paraula VERGONYA.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 visitants, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES