Seleccionar página

el mercat

el mercat

EL MERCAT

 

Els dissabtes és el mercat a Quatretonda. Termòmetre indicador de la vida quotidiana. El tràfec més o menys intens, ens dirà el grau del comerç al nostre poble. I no només del comerç . Al voltant del mercat de cadascun dels nostres pobles la vida es mou i la gent es retroba, xarra, comenta, conta i explica.

Els temps moderns, les grans extensions comercials,la supererespecialització alimentària, la facilitat amb la qual ens desplacem…ha fet que els nostres mercats urbans hagin patit conseqüències negatives.

Siga com siga, aquí teniu el mercat de Quatretonda a data de vint-i-dos de setembre de l’any del Senyor de dos mil dotze. Mireu-lo . No deixa de ser un moment del nostre devenir.

El Mercat . Ha anat a més ? Ha anat a menys ?  O simplement s’ha transformat ?

 513 Visites totals,  5 Visites avuí

Sobre el Autor

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

5 Comentarios

 1. PEDRO TALECA

  La rubia del cabaç i la ueleta del andaor , les conec.Poca gent para un mercat de dissabte.
  A quina hora s’gravat?

 2. Pepe

  S’ ha gravat a les 10 del matí. A les 12 hi havia més gent.

 3. Rosa Mahiques

  Era prompte. I tots sabem que a Quatretonda la gent no som de «matinejar»; la qual cosa em duu a fer una reflexió : sempre que he parlar amb gent dels pobles veïns m’han comentat que al nostre poble ens agrada molt dormir, i això no és així. La gent és matinera però no sol eixir «fins més tard» degut que aprofitem l’eixida per » arreplegar» el pa; i pels motius que siguen, el pa al nostre poble no sol estar cuit fins les 9h o 9’30h.
  Recorde quan anava a l’institut de Xàtiva que tots els companys duien el pa de l’esmorzar acabaet de fer i el de nosaltres, els cuquellos, era del dia d’abans.
  Ara ja no és hora de canviar-ho; encara que els forns tingueren el pa a les 6 del matí, la clientela continuariem anant a les 9h o més tard. Per cert, també puc dir que pa com el del nostre poble no n’hi ha en tota la Vall d’Albaida!!!! El millor!

 4. Rosa Mahiques

  Ah Pedro! A la dona major, la «ueleta» que tu dius, sí que la conec, però a la del cabàs no l’he vista mai per aquest poble.

 5. Josefa Esteve

  Pepe, muy buen documental del mercado de Quatretonda.
  Estamos en crisis.
  ¿Y se nota? ¿O no?

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 1 cercador

ESTADÍSTIQUES

 514 Visites totals,  6 Visites avuí

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics