detalls tardorencs

detalls tardorencs

 

Sempre he dit que un detall és com quan David va véncer Goliat. És com quan un gra d’arena pot desencadenar el més gran allau mai vist ni observat per ulls. Em transporta a recers tranquils el detall. El detall forma part de les coses menudes, quasi que invisibles. El detall és enemic acèrrim dels grans esdeveniments, del rebombori i del guirigall als mercats.

Avuí, passejant i disfrutant del camp i dels paisatges tardorencs que us he posat  a la galeria fotogràfica de dalt i al passar per la passarel·la de la «Font de Mahiques», un detall m’ha cridat l’atenció. Han «allargat» la vorera la qual permetia travessar sense  mullar-te els peus. Alguns dies, quan l’aigua baixava buscant el barranc, la «passarel·la» es quedava curta, i els que per allí passaven ho teníem una mica complicat. Un detall que facilitarà sense dubte el camí.

Comença la tardor. Una intensa i melancòlica boira inunda generosament l’atmosfera aquest matí.Les alzines, prenyades de glans, ofereixen generosament als humans i animalons allò que més s’estimen. La natura ofereix al caminant les últimes pinzellades abans d’anarse’n a dormir. Els pins, ocells, fonts i deus no entenen, ni saben ni volen, ni comprenen res de la  crisi…la mare Natura continua amb el seu ritme donant exemple, imparable, constant…

pepe romero-nieva

1 comentario

  1. benavent

    Sr. Director, com no sé ajustar paraules belles ni cordar formes poètiques de la manera que ragen de la seua ploma aniré pel dret i amb llenguatge del comú -que com deia Onofre de Centelles, “a mi el rei no em guarda els porcs”- vos diré que d’aqueix detall de la pedra tal volta li’n podrieu fer comentari al Goliat, a veure què en pensa, i d’aqueix altre del gra de sorra que vos n’he de dir jo, quan malament se’t capbussa per l’ull, tan dolent n’és que més que un granet sembla una furganyada. Això dit, un plaer, ni que siga digital, el gaudir de les seues passejades tardorenques d’aquestos dies quan la calor sembla voler allargar-se fins l’estiuet de Sant Martí.

    I pel que dieu de la passsera o gorguet de la Font (de les Piletes en deien abans els de la Pobla), sempre em queda el dubte si no s’haguera pogut fer, i parle de tot el conjunt d’obres, de les d’ara i les d’abans, en millor companyonia amb l’entorn.

    Però certament, tot un detall vostre

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 4 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES