Seleccionar página

efectes col·laterals de la tardor ?

efectes col·laterals de la tardor ?

 Diu Raimon:

«al meu poble la pluja no sap ploure: o plou poc o plou massa».

Sempre li oïa dir a mon pare que allà pel mes d’octubre, o setembre també, l’oratge està rebolicat, que té poc trellat, que un dia t’alces i fa un sol que bada les penyes i a l’altre et trobes un fanguer al bancal que ni pots entrar. Jo d’açò no entenia res, ho deia ell i veritat seria, era el que més sabia d’aquestes coses «del temps» a nostra casa.

 Observe que QD pot  sofrir alguna pàssia semblant a l’efecte de la ploguda al poble de Raimon. Són apreciacions meues que tenen el valor d’una persona que no té res a fer, un jubilat que a més de «secar-se» al sol li agrada saber coses d’un lloc on va donar els primers passos, on va aprendre a parlar, on va tindre els primers amics, on va passar calor i fred, on va saber el que era estar a la vora del foc cremant-se les cames i gelar-se l’esquena perquè s’ha de tindre sempre una entrada d’aire i així vaja bé el «tiro» de la ximenera i no faça fum, on escoltà la xarrameca del veïnat asseguts al carrer prenent «la fresca» a l’estiu, on sense a penes adonar-se conegué que a més del grup familiar hi havia un altre grup més gran — la gent del poble — del que també formava part i del que se sentia satisfet de pertànyer sense necessitat de que ningú li ho tinguera d’explicar, on aquells anys d’infantessa passats amb sa «uela» Maiteresa hi dins del seu jo li deixaren una empremta  difícil d’esborrar.

 He trobat en aquestes pàgines una via per poder nodrir una mica eixa flama que hi en queda i que m’ajude a mantenir-la.

Però he de dir-vos que últimament les col·laboracions, els comentaris, les discussions, les aportacions totes de qualsevol classe que amb tanta profusió estaven fent-se, no sé si serà per l’efecte de la Tardor, estan decaient.

Les futures generacions poden tindre amb tot el que ací s’escriu una quantitat d’informació impagable, açò és història…, i nostra només! Crec que som deutors de deixar-los aquest xicotet llegat.

 Us demane que encara que represente fer una parada quasi impossible en nostre treball diari, busquem el moment per aportar als que venen eixe granet de nostre pensar. I encara que allò que escriuríeu us parega que no té cap valor, esteu errats, perquè qualsevol pensament humà  és important, de tothom podem d’aprendre!

 Demane públicament que ajudem a Pepe perquè, com Josué feu amb el sol, mantinga el braç amb fermesa perquè continue amb la tasca que s’ha imposat de manera desinteressada.

 Bon dia.

 

Salva

Sobre el Autor

Salvador Alberola

Salvador Alberola és un lliurepensador que estima el seu poble.Des de la llunyania difon el seu pensar i la seua concepció del món.És conscient de la realitat que l'envolta i amb el seu criteri i estil opina i desenvolupa el seu pensament. La poesia,l'assaig i "les coses del seu poble" es veuen reflectides en aquestes pàgines.

5 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  Moltes gràcies Salva per demanar col·laboracions, perque la veritat és que les idees s’esgoten i portar la revista una o dues persones és esgotador. Ja no sabem que fer.

  Sempre que ens enterem de qualsevol esdeveniment (presentació d’algun llibre, xerrades, voltes… ) intentem reflectir-ho a la revista perque «Allò que no s’escriu, no deixa molta constància passat el temps». Allà que anem, càmera en mà on sabem que n’hi ha alguna cosa digna de ser mostrada, però fins i tot això s’acaba.

  Trobe que a la gent li agrada llegir i vore fotos, però d’ahí a participar fent articles, enviant fotos o fent comentaris n’hi ha un món. És cosa d’estudi. Estem més per ser «voyeurs» que per ser actors.
  També pense que tot té un començament un temps d’esplendor i una caiguda.

  QD porta quasi 4 anys «en antena» i com la crisi arriba a tots, sembla que ací també està arribant. A més de que hi ha altres publicacions, encara que menys creatives i més polititzades ( que és el que busca la gent, amb confrontacions i sota seudònims) i de faceboocks i pàgines de l’ajuntament que fa que els lectors-col·laboradors s’hagen de repartir.

  Ens agradaria molt rebre suport (no econòmic) de col·laboradors i comentaristes.
  I supose que també n’hi ha gent que es sent molesta i deixa de comentar o gent que ens ha dit, vos enviaré açò o allò però que mai ha arribat a la revista.

  Intentarem continuar mentre «el cuerpo aguente»-

  Gràcies.

 2. Pepe

  Gràcies també per la meua part, Salva.
  Encara que en els fons estic al 100% amb la senyora Rosa, cal matisar una mica alguns aspectes. QD està amortitzada en el sentit que ha complit amb tots i cadascun dels objectius per la qual fou creada, la qual cosa no vol dir que ja està tot fet i que pot morir amb els testament i viàtic al dia.
  Quatretonda és un poble menut. I dir tot allò que un pensa i a més al món mondial és una mica complicat. I si a més, el que s’escriu, escrit queda…ja no et dic res !
  Encara que hi ha temps en què les aportacions minven o estan adormides, les estadístiques demostren que QD continua interessant i molt : al voltant de 300 visites d’ IPS diferents diàries, en proporció al poble és una quantitat més que respectable. Mentre hi haja només que una visita, QD tindrà sempre la torxa encesa.
  Tot i ser conscients que tot en aquesta vida té un principi i un acabament, aquesta qüestió no em preocupa ni el més mínim. Les paraules del mestre que he posat a la capçalera venen a ser un resum perfecte i al cas de la nostra filosofia. De moment, QD aqui està. I amb les vostres visites i aportacions estarà. A diferents ritmes i velocitats. Amb més o menys força. Amb més o menys ganes.Amb els seus defectes i les seues coses bones.
  «Aqui estem enmig d’un silenci. Enmig de mil ulls. Enmig del no-res. La nostra força : el trellat i el pensament. La llibertat de dir les coses. Ben dites i serenament».

  Salutacions doncs. Gràcies i avant, amics !

 3. Vicente Benavent B.

  Jo vullc apoiarvos per que crec que esteu fent una bona labor. A mi magradaria poder fer articuls com els que vosatros feu, pero no sé. De totes les maneres si servis de algo jo entre totes les dies dos o tres voltes i aunque a voltes no tinc res que dir vos llisc i en molt de interes.

 4. David Mahiques Alberola

  Es cert el que diu vostè, Sr. Salva. Però açò va i ve. Apareixeran temes importants que demostraran altra vegada la vitalitat de QD.
  També es cert que calen més col•laboradors com vostè, si els hi haguera QD lluiria més.
  Però entre tots anem fent i el paper que fa Pepe es impagable. I com diu Vicente Benavent B. Que encara no sabem qui es, som molts en que amb certa freqüència entrem i llegim.
  Acabe com sempre dient que una de les grans qualitats de QD es que tots els que escrivim s’identifiquem.
  Adeu

 5. Josefa Esteve

  Como ustedes dicen hacer un reportaje, articulo etc. cuesta tiempo , y aveces no se tiene, porque estas haciendo otras cosas. A mi, cuando he podido me ha gustado colaborar en Q.D. y no me despido.
  Gracias Pepe y Rosa

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics