Seleccionar página

fòrum general participació ciutadana : setembre-octubre-novembre de 2012

fòrum general participació ciutadana : setembre-octubre-novembre de 2012

 

SETEMBRE-OCTUBRE de  2012

Aquí podràs reflectir qualsevol assumpte que consideres oportú i escaient, del tema que siga i tot allò que consideres convinent. L´única condició : que t´identifiques amb nom i cognoms vertaders i que els teus escrits no atempten contra la dignitat de la persona.

ALTRES MESOS

FÒRUM GENERAL PARTICIPACIÓ CIUTADANA MES DE MAIG DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA JUNY, JULIOL I AGOST DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA SETEMBRE, OCTUBRE I NOVEMBRE DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DESEMBRE DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA GENER 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA FEBRER 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA MARÇ 2012

FÒRUM GENARAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA ABRIL,MAIG,JUNY DE 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA JULIOL I AGOST DE 2012

 

 498 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

11 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  LA CARA DOLENTA DE LA FESTA.

  Aquest matí m’ha comentat una persona que la passada nit li han «robat» del seu balcó la imatge del Crist de la Fe que tenia penjada.Com es pot comprovar en la foto que adjunte l’esmentat llenç ha sigut arrancat de mala manera, deixant les vetes com pobres residus del que allí penjava. No ha sigut a ella sola, també a una casa veïna. Han sentit molt de soroll i trompades a les portes i quan aquest matí s’han alçat han vist la malifeta.
  Jo em pregunte: És molt necessari que aquestes coses passen totes les vegades que n’hi ha alguna orquestra o discomòbil? No serà hora de racionalitzar horaris? No serà possible que si s’arriba a saber dels autors tinquen un «toc» per a que no tinguen més ganes de repetir-ho? Tanta angoixa els donava una imatge com per arrancar-la posant en perill la seua integritat física?
  I el més trist de tot, és l’angoixa que tenia esta persona al pensar que encara que ho denunciara o ho comunicara a les autoritats locals, no anava a aconseguir res de res.
  Per altra banda, a altre carrer han tornat a fer el mateix que per festes de Sant Pere (obrir portes a patades ), tambe han agafat poliespan d’un contenidor i l’han repartit per alguns carrers ( i aquestos puc assegurar qui són i que no són d’ací)

 2. Fabian Vidal Bataller

  Boneeesss!! Que tal?
  Voldria fer un comentari, en quant a poc te que vore les hores a les que acaben els events o les que no, la qüestio es el tipus de ENERGUMENS que fan aquestes coses, per que supose que seran igual de NINOTS i BURROS a totes hores i durant tota la seva vida…….Aixi que no veig que siga una manera d’evitar aquest actes canviant o no l’horari dels actes que es puguen fer.

  BONES FESTES!!!

 3. Maite Cortell i LLuís Gironés

  Açò deu ser conseqüència de l’aplicació de la nova normativa lingüística aplicada al nou model d’educació plurilingüe que ha imposat la generalitat blavensiana. Des que ens va visitar el Sr. PPresident, a l’ajuntament de Quatretonda s’ha avançat culturalment… que van com una moto!!!!!

 4. Vicente Benavent B.

  Veig que estan fent la rotonda del pirulí un poc mes gran i man dit que van a llevar el pirulí tan bonico que es va fer en temps pasats. ¿No podrieu haguero pensat antes de ferlo? ¿Aixo no es malgastar els dines dels que paguem? ¿Si tots vau estar a favor de ferlo, ara per que el lleveu? Ja se que va ser un gran error i un estorb monumental, pero no hem pareis be que malgasteu dines fent idesfent.
  Si es deveres que el lleven tots els que vau aprobar ixa cosa tan lleja(que hem segut la risa de la comarca) deurieu de tornar els dines que es vau gastar sense trellat.

  • Benavent

   Potser ho veig jo d’una altra manera, fins i tot no sé si dir-ho amb la boca menuda, però a mi la redona del pirulí no la veig tan mal, certament jo tinc certa volença per l’etnologia, el folklor i les coses de la terra, per exemple una pica de pedra picada, un safareig d’aquells que hi havia pels corrals de moltes cases, valga dir una que n’hi havia en el local d’una coneguda entitat poc abans que l’obraren, que avui estarà, està, per qualque caseta de camp. Fa poc han abillat l’altra redona amb una idea semblant, i quantes coses, dic jo, no s’hauran desaprofitat, pense per exemple en aquell “rugló” –exactament no se qué era, tot i que l’he vist funcionar moltes voltes- que durant una llarga temporada el deixaren davant de la Cooperativeta fins que va desaparéixer. Però no només han de ser andròmines o trastos vells, perquè no també idees noves o relacionades amb allò que és ho ha sigut el poble, i ara pensé en aquella altra de la Cooperativa de la Pobla del Duc, també m’agraden les redones d’entrada a Xàtiva, malgrat el senyor Rus, que no vol que diga “aleshores”. I les redones cal fer-les i després mantenir-les, que també.
   I de la redona del pirulí, aquest barret em recorda el savi Merlí -un mag ha de ser savi, dic- també un personatge Disney, té un aire fantàstic, infantil diria, de pel.lícula, cadascú ho mira d’un cantó, més quan de noves creacions parlem. No entre en el tema de si s’havia de fer o no, si va costar molt o poc, o si tècnicament és correcta, això són altres viandes, però allí alguna cosa s’havia de fer i crec que s’havia d’haver fet abans de posar els carrers i el quitranat, no debades en aquell lloc aboquen tres camins, dos d’ells de terme i principals (que sempre han estat ahí), i tres bocacarrers d’amplada major , totes cinc obertures a diferent alçada, tot un desgavell comunicatiu on de vegades encara no traus el cap d’un camí ja et trobes palplantat al mig de l’altre carrer. “En resumidas cuentas” que podría haver-se fet d’altra manera però a mi la primera vegada que la vaig veure em va resultar simpàtica, potser sóc molt infantil jo, i per als grans vehicles té aquelles delimitacions que fan avui i que permeten els autos salvar-los per facilitar les maniobres.
   Al respecte de les redones, recorde quan feren la de la Cooperativa que en la meua crònica parlava del bosc o muntó de ferralla allí plantat, no debades la doble senyalització a cadascuna de les entrades, la que voltava el cercle interior, la que precedía la redona avisant del perill, la de les diferents direccions o pobles on s’hi podía anar… un bosc de ferro, tot sumat a les, per a mi, exagerades mesures dels cartells indicadors, ni que fóra una autovia aquesta carretera groga o local! És clar que jo no anava fer carrera en el periodisme, un altre dels meus fracassos, i la paraula ferralla no va ser ben entesa per l’autoritat, encara que tampoc prohibida. Així que per mi poden pintar-la de nou, el piruli parle.
   I de les fonts de la plaça de l’Oliver, doncs això, “hablaremos mañana”.

   benaventbenaventr

   • Rosa Mahiques

    Estic impacient de que arribe eixe «mañana» i a poder ser que eixiren fotos de totes les fonts de la plaça de l’Oliver. És un tema que sempre m’ha interessat.
    La font que més m’ha agradat de les que he conegut és aquella feta amb pedres de color rosat, com les de la piscina i que inclús tenien peixets; a mi, que tindria uns 6 o 7 anys això dels peixos em semblava una cosa màgica.

    • Pepe

     Hem de treballar des de tots els àmbits per a crear ambients de màgia en aquesta societat : podria ser un respirador en els temps que estem vivint…

   • Benavent

    Vaja! Que no parlàvem de la redona o no només de la redona del Cementeri, dic això perquè el darrer dia de descans, cotxe passant, vaig veure que aquella via anava potes en enlaire, és a dir, que tots aquells estralls porten peu de fer un accés més plaent i segur cap a les Planes per a vianants i vehicles, encara que d’aquests darrers caldria restringir l’accés als estrictament necessaris, parle al cementeri, és clar.

    Aleshores si en alguna ocasió havia manifestat que aquesta era una actuació necessària, serà just reconéixer ara la bona pensada i que resulte d’allò millor. Potser siga ací on s’apunta una reforma total de la redona que tinga pensat algun canvi del pirulí, potser també tinguen pensat recuperar la creu de terme que allí estava (està?). Per a mi l’eliminació del coll de botella i millora de l’accés al fossar comporta inconvenients, diguem-ne psicològics, com és la urbanització i completa integració al casc urbà d’un espai, el del cementeri, en el meu imaginari sempre rural i extramurs d’on, tan de bo que els hi cabera una “alameda” de funeraris xiprers que cantava l’Alberola, amb un espai o elements naturals que aïllen o siguen una zona de transició entre una i altra zona, encara que a les ciutats grans, direu, això és així, però jo sóc de poble. Vull dir, i amb més motius, que no passara com li ha passat a l’ermita de S. Josep i calvaris adherits.

 5. M. Amparo Benavent

  JO DES D’ACÍ VOLDRIA FER UNA CRIDA PER VORER SI ALGÚ ENS FA CAS. QUÈ PASSA AMB LA RAMPA DE LA GUARDERIA? NO PENSA ARREGLAR-LA ESTE ALCALDE? LES MARES HEM ANAT UN FUM DE VEGADES A RECLAMAR PEL SEU ESTAT I SOLUCIONS NO EN VEJEM. L’ALTRE DIA UNA PERSONA VA CAURE I ES VA TRENCAR EL BRAÇ. ENCARA NO S’HA FET RES. TOT CONTINUA IGUAL. QUÈ HA DE PASSAR PER QUE S’ARREGLE?

 6. Jose Luis Oltra

  L’any passat es va aplicar una solució de manera temporal, i va ser tan temporal que uns vàndals la van arrancar als tres dies. Per a este curs s’ha pensat en una solució definitiva, i estem posant-la en marxa (esperant el pressupost). Ja li ho vaig explicar a ta mare, i ella ho va entendre.

 7. M. Amparo

  Si, i jo també ho entenc. El que no entenc és que ara ve el fred, la pluja i les gelades i això s’esvara moltíssim i que per ahí passa un fum de gent i ara ha segut ma mare i després pot ser una altra persona i no m’agradaria. Pense que no és qüestió d’esperar pressupost, si no que d’arreglar-ho. No vull crear polèmica, sols una solució i confie que siga així.

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics