Seleccionar página

TRANSPARÈNCIA

TRANSPARÈNCIA

Entenc per transparència la possibilitat de poder veure sense cap impediment allò que hi ha i estiga on estiga. Quan una cosa s’amaga, darrere sempre s’amaguen obscurs motius o intencions opaques. La manca de transparència sempre és sospitosa. Encara queda molt camí per recórrer fins arribar al que jo entenc per transparència sense la qual, les coses no poden millorar. I fa falta la transparència a tots els nivells i en tots els camps i sectors de la vida pública. Els ciutadans tenim el sagrat dret de saber, d’estar informats, de conéixer als informadors i les fonts.

La transparència és fonamental per a que arrele la co-fiança i siga visible la veritat i les intencions nobles. Sense transparència no pot haver-hi, al meu entendre, ni justícia ni equitat. És per això que els mitjans de comunicació són els primers que han de ser transparents en tots els sentits ja que són fonamentals per a que la transparència siga efectiva i activa.

Els mitjans de comunicació hem d’informar, obrir les portes a l’opinió i a la llum. També els lectors tenen dret a saber d’on provenen les argumentacions, els comentaris, els comunicats i les notícies.Qualsevol Informació sense autoria, qualsevol valoració sense responsables, qualsevol mètode obscurantista, qualsevol crítica «per que sí»… tenen un valor ZÉRO.Els ciutadans necessitem llum, no tenebres. Hem de ser responsables de tot el que diem. Estem o no equivocats. Tinguem o no la raó. Les tenebres i l’obscurantisme només ens poden dur a la confusió i al caos.

pepe romero-nieva

 389 Visites totals,  4 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

3 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  Efectivament, ha d’haver transparència.
  No es pot demanar col·laboració sense abans dir qui som i que volem. No podem exigir sense exigir-nos abans a nosaltres.
  De vegades se’ns escapa el demanar-nos a nosaltres, però sí que ho exigim a la resta, i això no és moralment acceptable.
  Ha d’haver transparència en tots els llocs, mitjans i aspectes de la vida, encara que és més fàcil demanar-ho als altres que donar-la nosaltres.
  És més fàcil escriure darrere d’un pseudònim o en nom d’un grup o associació que fer-ho en nom i cognoms d’un mateix, i això crec que passa perque en el fons tenim por de dir qui som, que pensem i que volem.

 2. Benavent

  Ja sabia jo que tu tocaves tots els pals de la baralla, no podia ser d’altra manera si fa anys que teniu aquell Guirigall de poemes (no sé exactament el títol, però recorde on el vaig consultar la primera vegada, a Sant Miquel, on la Biblioteca nacional valenciana).

  Sincerament haig de dir que no he llegit l’explicació, almenys no tota, l’objecte i el títol em situen i la imaginació fa la resta, no li calen més explicacions.

  M’agrada

  (I ara a veure si encerte aquestes lletres, i dic jo, perquè no les poses rectes i planes?)

  • quatretondadigital

   El cas és que les lletres són precises. M’explique : últimament els robots envien SPAM i una de les formes d’evitar-ho són «les lletres», les quals eviten que les màquines puguen llegir-les i enviar SPAM (comentaris de publicitat i altres).
   Una altra mesura que hem pres és la següent : Quan passen 30 dies de la publicació d’un article, ja no es poden fer comentaris. El temps dirà si aquestes mesures són efectives.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 5 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics