Seleccionar página

SANT MARTÍ, SEGONS JOSEFA ESTEVE

SANT MARTÍ, SEGONS JOSEFA ESTEVE

  • Facebook
  • twitter
  • Gmail

Una gran i bona col·laboradora de QD ens lliura aquesta foto per a recordar-nos que la Festa de Sant Martí jA ESTÀ AHÍ, calfant els motors. Quins temps aquells en que la xicalla anava a Sant Martí, a l’ermita. A cantar, a menjar, a jugar, a ressar i a viure la vida.

Quatretonda hoy celebra
la fiesta de San Martín
y de campo nos marchamos
todo el pueblo chiquitin. ( BIS )

Siguiendo costumbre sana
y arraigada tradición
salimos esta mañana
con la más grande ilusión
hacia la ermita cercana
entonando entonando esta canción
que es grito de fe lozana
de amor que sale sale del corazón.

De vacaciones hoy gozamos
y felices nos sentimos
hoy por los montes saltamos
y con gusto nos reímos
auras frescas respiramos
aire puro de los pinos
sobre el césped nos sentamos
y un buen yantar ingerimos.

ALTRES ARTICLES RELACIONATS: http://www.quatretondadigital.es/?p=843

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

2 Comentarios

  1. Josep Lluís Gironés i Mahiques

    Crec que des de era un xiquet i anava a l’escola, que no he anat a la festa de sant Martí. Recorde molt bé, que de vegades, en lloc d’entrar a l’ermita, ens pujàvem dalt d’un xiprer. Després ens passàvem el dia corrent pels bancals i marges. Recorde que érem molt menuts, potser tindríem 7 o 8 anys. Se’ns va ocórrer anar a la Pobla a peu. Ens vam entretindre pel camí i a la tornada es va fer de nit i encara no havíem arribat al poble. Ma mare, mon pare i el meu avi, tots esbalaïts buscant-nos. I nosaltres vam arribar al poble més tranquils que una mona de pasqua! Ens vam emportar uns quants bateculs! Quants anys han passat ja! I quins records més bonics d’infantesa!

  2. Rosa Mahiques

    Aquest dia sempre em recorda a «Doña Lola», la dona de Don Salvador, el metge. Quan jo era menuda, sempre estava en la missa de Sant Martí, crec que acompanyant a la seua filla menuda, i era ella la que ens animava a cantar la cançò de Sant Martí…coses que se’ns queden en el record!

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 deurien ser recordades d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics