PLATAFORMA PER A LA DEFENSA…DE LA SERRA

PLATAFORMA PER A LA DEFENSA…DE LA SERRA

Es crea a Quatretonda la “Plataforma per la defensa del Paratge Natural de la Serra de Quatretonda”

Arran de la publicació d’un Decret d’alcaldia pel qual s’autoritza a que pasturen bous i vaques en una part del Paratge Natural Municipal s’ha creat a Quatretonda la “Plataforma per la defensa del Paratge Natural de la Serra de Quatretonda”.

Aquesta plataforma està formada per persones que pensen que el Paratge Natural Municipal ha de servir per a l’ús i gaudi dels veïns i veïnes de Quatretonda i pobles del voltant, realitzant activitats d’esplai i la pràctica d’esports de muntanya.

Segons els membres, la serra de Quatretonda ha experimentat en els últims anys un canvi en el seu ús. Actualment la serra és un espai d’oci que el disfruten els veïns i veïnes de Quatretonda, però també altres persones dels pobles propers i no tan propers. És molta la gent que busca esclata-sangs, corre, va en bici, passeja, etc. en el Paratge Natural i que, amb la presència dels bous, aquestes activitats es veuran perjudicades. I no sols això, sinó que també es veurà afectada l’economia del poble, ja que molts dels que ens visiten per a gaudir plenament de la nostra naturalesa ho deixaran de fer.

A més a més, des de la plataforma s’assenyala que en els últims anys s’ha promogut la serra de Quatretonda com una opció turística des de diferents administracions, l’Ajuntament amb la recuperació de l’alberg de La Bastida, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida amb el programa “Senderisme a la Vall d’Albaida” i la Diputació de València amb l’edició de la “Guia del Paratge Natural Municipal de la Serra de Quatretonda” i els membres de la plataforma pensen que això és el que cal fer, continuar promovent el turisme a la serra, no dificultant-lo.

Per una altra banda, indiquen que el Paratge Natural Municipal en els últims anys s’ha regenerat molt de l’incendi forestal de l’any 92 i que, a més, compta amb dos microreserves de flora que des de la plataforma consideren que cal fer tot el possible per a mantenir-les. També al·leguen que, tot i que es pot pensar que els bous poden ser beneficiosos per al manteniment de la serra i en la prevenció d’incendis forestals, eixa teoria no sembla estar avalada per l’experiència prèvia ni per estudis tècnics aplicats a les condicions específiques de la zona afectada. L’experiència prèvia ha revelat que aquests animals no són selectius a l’hora de menjar i fan malbé el patrimoni, com les sospedrades destruïdes durant els anys en què van estar els bous a la serra. A més, hi ha diverses associacions locals que fan tasques de manteniment de la serra i recuperació de sendes, amb l’ajuda de subvencions dels organismes oficials, més coherents amb l’ús que té actualment i que deixarien de fer-se per la dificultat d’accés a les zones afectades.

També consideren que el procediment per a l’adjudicació de la concessió de pastures no s’ha fet correctament ja que no s’ha consultat al Consell de Participació del Paratge Natural Municipal i no s’ha realitzat l’estudi d’impacte que s’ha de fer en aquests cassos. Assenyalen que tampoc s’indica en el decret quants animals hi poden haver, i des de la plataforma es considera que és una dada a tenir molt en compte. També consideren que els 1500€/any que s’han demanat és una quantitat ridícula en comparació amb tots els perjudicis que provoca.

Per últim, la plataforma ha anunciat que van a encetar una campanya de recollida de signatures per tal d’evitar que els animals pasturen per la serra i a més, els membres indiquen que tot i que la plataforma s’ha creat arran de la concessió de part del Paratge Natural per a pasturar bous i vaques, aquesta continuarà el seu treball per a defensar la serra de tot allò que puga perjudicar-la.

 

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 visitants, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

COMENTARIS

  • Rafael Benavent 10 abril, 2024 a las 12:37 pm en SOLEDAT, PENA, DOLORUn bell poema. Dels que no poden ser escrits sense haver estat "vivenciat". Una aportació més donant contingut i qualitat a QD. Gràcies!
  • Rafael 26 marzo, 2024 a las 1:58 pm en SOM PAÍS VALENCIÀ?Excel.lent, com sempre, la seua aportació, professor. La pena és que als valencians ens han portat les majories polítiques partidistes espanyoles a enfrontar-nos mútuament, manipulant-nos, per tal d'enfortir la seua espanyolitat supremacista, excloent, a casa nostra. Tant més, sobretot, declarant
  • rb 5 marzo, 2024 a las 6:00 pm en ELS VALENCIANS SOM UNA NACIÓ ?És clar que entenc el que diu Sr. Benavent (rafael), i que puc compartir, que com llegia o sentia estos dies d’un home molt assenyat no és que formem part, vullgues no vullgues -que això és una altra cosa- de
  • Pepe 5 marzo, 2024 a las 9:05 am en ELS VALENCIANS SOM UNA NACIÓ ?El que a mi em descoratja són els exemples d'estats-nacions menudes o micro que tenim a Europa: Gibraltar,Andorra, Mónaco,Luxembourg,Suïssa i algun altre...els quals no són precisament nius d' oronetes i caderneres cantores (els pardals que niuen són d'altres espècies) ...tots
  • rafael benavent 3 marzo, 2024 a las 7:13 pm en ELS VALENCIANS SOM UNA NACIÓ ?PS. Per oblit : Afegir que nostre cas dista kilòmetres allunyats del de la reunificació a d'alemanya. No tenim la mateixa llengua, ni cultura, ni afinitats ètniques, ni històriques. Ells, un únic i mateix cos, van ser dividits a la

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES