Seleccionar página

ANY NOU, PROBLEMES VELLS

ANY NOU, PROBLEMES VELLS

Les societats sempre han tingut mogudes cap avant o cap arrere. Des  que el món és món, les ganes de manar per a dominar al del costat ha sigut una constant al llarg dels temps. Aquell qui domina la situació, el vencedor, sempre té les de guanyar. Així ha sigut, així és i així serà.Les fórmules, també han sigut semblants, adaptades a les èpoques i a les situacions. Els objectius, els mateixos.A vegades molt ben disfressats . Disfressats de religió, disfressats de mentides socials,de filantropies, d’instaurar un paradís on tots són feliços i mengen perdius i on els rius són de mel i llet.

El cas és que eixe status de glòria no s’ha conegut mai en cap part del món . Només en la literatura.És cert que tot no és igual. Clar que no!

Encetem un any nou molt incert i carregat de problemes vells els quals problemes no volen -aquells que poden- resoldre’ls.Hem esgotat molts recursos. Els nostres gestors no han sabut estar a l’altura de les circumstàncies i

ens han deixat com el gall de Morón.I la pena més gran del món és que encara-mentre es decideix privatitzar la sanitat pública-alguns del qui manen passen el temps jugant amb els aparells que nosaltres els hem donat. No passa res ! En tot cas, demanen perdó i en un altre moment ja continuaran amb la partida ! La imatge pot resumir l’estat de la qüestió.

La maleïda crisi no ha aparegut de colp. S’ha gestat al llarg de molts anys. Tardarà en anar-se’n molts anys. S’han de canviar moltíssimes coses per a que la situació torne al seny. Els problemes vells no es solucionen amb retallades i dolor. Els problemes vells no es solucionen tancant hospitals. Els problemes es podrien solucionar fent funcionar la Justícia. Fent Funcionar les lleis. Fent funcionar les inspeccions. Fent funcionar la POLITICA.

Com podreu comprovar, problemes vells que faran del 2013 un any vell abans de nàixer. De tota manera, que el 2013 siga com siga, ens deixe viure !

 400 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

2 Comentarios

 1. jordi nadal

  Membres de la recentment creada Plataforma del Fem han participat aquest dilluns 21 de gener en un acte informatiu al mercat d’Ontinyent. Tot aprofitant aquesta cita setmanal, han instal·lat una taula a la plaça de la Coronació per a oferir informació sobre els efectes econòmics per als habitants de la comarca que tindria l’entrada de la Vall d’Albaida al Consorci de Residus. També s’hi han recollit signatures contra aquesta inclusió dels municipis de la comarca al Consorci.

  La plataforma ha convocat també una concentració dissabte 2 de febrer a la plaça de la Concepció d’Ontinyent, a les 12 del migdia, i proposen no acceptar la primera notificació que arribe de Diputació per a pagar la taxa del fem. La segona notificació sí que caldria acceptar-la però presentar un recurs en contra, el model del qual es pot recollir a l’Ajuntament d’Ontinyent.

 2. jordi nadal

  HO HAURREM DE VOTAR AL POBLE……El darrer ple de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida continua duent rastre. Ara amb la presentació d’un recurs de reposició per part de Compromís contra l’acord adoptat en el punt vuité sobre l’adhesió al Consorci de Residus, i que eb reclama la nul·litat.

  El recurs que s’ha presentat aquest dilluns fa referència a la incapacitat legal de la Mancomunitat per a decidir la delegació del servei del fem dels municipis de la comarca, una competència que segons la formació és exclusiva dels ajuntaments, a més, que el Consorci tampoc no podria integrar una Mancomunitat dins la seua estructura.

  Compromís al·lega també que la votació no va arribar a recollir ‘el vot favorable de la majoria absoluta del nombre legal de membres de l’òrgan’, i relacionat amb això, que s’impedira el vot al representant de l’Ajuntament d’Ontinyent que substituïa Filiberto Tortosa.

ARA MATEIX

Users: 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics