Seleccionar página

CRISI I CORRUPCIÓ

CRISI I CORRUPCIÓ

No cal ser un Xerlo Jomes per a arribar a la conclusió, després d’haver observat el panorama circumdant, que els països més durament atacats pel que diuen «la crisi» són els més atacats per la corrupció, la mala gestió, la picaresca i «el si jo, tu més». La qüestió és que estem ja molt farts  de tantes retalladess socials,tantes tisores per aquí i per allà, tantes pujades cruels d’impostos. I la cosa no sembla millorar, ni a curt, ni a mitjà ni a llarg termini. I en canvi…¿Quantes mesures contra la mala gestió i la corrupció política, econòmica i social heu constatat que s’han pres?…On són i quina cosa estan fent ara mateix els responsables?…en eixe aspecte sembla ser que tot continua igualet. De tant en tant, es sent alguna cosa per ahí…però res de res.

La vertadera sagnia continua imparable : encara han deixat intactes a aquells que estan cobrant múltiples pagues estatals, autonòmiques, regionals, locals….mentre que als vellets els fan pagar part dels medicaments, als mestres d’ escola els fan viatjar a la posguerra i als desemparats de la societat els deixen de la mà de Déu.Com pot ser, Déu meu, que encara passen estes coses ? I el poble? El poble un sant, sant,sant! Com pot ser que la crisi afecte només als de sempre? Mentrestant, per exemple, el cementiri luxuriós d’ elefants polítics anomenat SENAT continua el seu periple com sin res passara.I així, així…ai si jo vos contara!

El llenguatge continua sent maltractat, manipulat de la mateixa manera que a les persones. «Recortes», «ajustes», «racionalización». «optimización de recursos»…però NO MAI «tornar lo robat»,»la casta» que cobre el salari mínim interprofessional i així que done exemple.» Una persona, un únic salari públic».»No cobrar pensió pública i alhora altres remuneracions públiques».

Enfí, que la cosa la veig negra, molt negra. I en la negror cap llum.De moment.

 326 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

1 comentario

 1. Vicent Benavent

  Hui ens trobem en una cruïlla com la de fa 30 anys.La crisi econòmica ha posat al descobert les contradiccions del mal ús que s’ha donat a l’autonomia des de fa 17 anys. Es va abandonar el diàleg,
  es va fomentar l’economia especulativa davant la industrial, es van dilapidar recursos en aeroports
  fantasma o edificis pagats a preu d’or. Ens convertírem en la zona de proves de la privatització més radical de la sanitat o es va menysprear el motor que és l’educació. Van voler enfrontar-­‐nos amb
  altres comunitats. Van dir que érem més rics que ningú mentre ens endeutaven sense fi. I la corrupció va inundar totes les institucions valencianes.
  El resultat és conegut. Si estem a la vora de la depressió i Espanya pateix la pèrdua de confiança en
  les institucions, la CV està en la pitjor crisi econòmica, social i moral. Estem dotze punts per baix en
  renda per càpita, la desocupació pot arribar al 30% abans de final d’any, la Comunitat és la més endeutada de totes i el pla de reequilibri de la Generalitat és un disbarat.
  I tot açò amics i amigues gràcies al govern del sr Camps i la Rita… SOMOS LA ENVIDIA DE TODA ESPAÑA dien encara no fa molts dies…

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics