Seleccionar página

FALLIDA MULTI-ORGÀNICA

FALLIDA MULTI-ORGÀNICA

Em pregunte quin futur immediat ens depara quan la fallida multiorgànica s’ha estés de tal manera a tots els àmbits de la vida pública. Aquells qui manen continuen barallant-se amb la premisa del «si jo tu més». La solució és quasi impossible davant aquesta fallida multiorgànica.

Mecaguentot! Si és que no hi ha òrgan que funcione ! Si és que cada dia t’alces amb una nova fallida ! Si és que no es veu cap mesura per cap òrgan per a remediar el CAOS en el qual ens han endinsat fins el mànec quatre, quatre-cents, quatre mil o quatre-cents mil lladres sense guant !

Quan continues observant barbaritats dolentes molt a prop del teu entorn i no tan a prop…perds la confiança i només un miracle o una intervenció miraculosa…

Ai!

» España camisa blanca de mi esperanza 
la negra pena nos atenaza 
la pena deja plomo en las alas 
quisiera poner el hombro y pongo palabras 
que casi siempre acaban en nada 
cuando se enfrentan al ancho mar.»

Jo ja estic fart de tanta paraula buida dels nostres? polítics. No sé vosaltres. Quina cosa podem fer? -Poca cosa, ja que ells no volen nodrir-se de gent honrada…clar està! Només volen «borregos» els quals estiguen molt atents a aquell/lla qui alça la mà i marca amb els ditets com aquell Joan Petit quina tecla han de prémer! A mi que no em conten milongues…que jo encara no en tinc fallida multiorgànica !

Mentrestant…això no ho arregla ni la mare que la va p….! no mai amb aquests gestors, ni amb els seus fills, germans i néts! els quals en tenen prou amb viatjar a Suïssa, Linchestein i Andorra la Vella !

Arrimat’t ! «que la que cau et pot matar» !

 373 Visites totals,  4 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

10 Comentarios

 1. Vicent Benavent

  Té tota la raó sr Director. I jo dic que si abans la «sardina» estava massa salada ara no es pot ni menjar. Igual Espanya estava cansada de menjar sardines? o no saben ni el que és una sardina?
  Arrieritos somos!!

  • Rodolfo Canet Marín

   Es una poca vergonya que Espanya té dos partits majoritaris, PP i PSOE, i els dos están, o haurien d’estar, politicament acabats.Es a dir, el arreglament está plena de dificults.Les mesures a nivell personal han de ser molt drástiques i pagar-ho ells amb totes les seues conseqüències. En resumen: «qui la facha que la pague.
   Salutacions, Rodolfo Canet

   • David Mahiques Alberola

    Sr. Rodolfo vostè és un PPero encobert. Vostè fa la tàctica del PP, ara que no hi ha per on agarrar-los i estan fent el ridícul més espantós i estan apareguent com un colla de xoriços planificà. Vostè aplica la tàctica del PP, a vore si escampem la merda lo més possible, la tàctica del ventilador.

    • Rodolfo Canet Marín

     Sr. David, no em diga això. He fet una manifetació expontània. En el carrer, i tots els principals mitjans d’informació, es nota un descontent col-lectiu de com funcionen este i l’anterior govern. No he sigut mai del PP ni del PSOE, només estic més prop dels «Indignats». No he pretés ofendre a ningú, simplement parlar democràticament (el qual no vol dir que la raó siga meua). David, no s’enfade amb mi, ja que llig sempre amb molt afecte els seus interessants missatges, i vosté em recorda en el seus escrits la paraula «dissonància». Si per a vosté he dissonat li demane perdó. Amb cordialitat, Rodolfo Canet

     • David mahiques Alberola

      No era la meua intenció, evidentment, ofendre a ningú i si en algun moment pel comentari l’he ofès, li demane disculpes. Però no accepte això de tos són iguals, perquè no es aixina. Davant del problemes i les dificultats no tots responen igual, malgrat que sempre hi ha decisions difícils que s’han d’adoptar. Eixa idea de que tots són iguals en el fons és un missatge que ha difos que el pp que és una manera d’evitar afrontar la responsabilitat i per perpetuar-se al poder.
      He parlat amb el cor a la ma i sense pensar-ho dos vegades. Disculpe si l’ofes peròno era la meua intenció.

     • Rodolfo Canet Marín

      David, molt agraït per la teua contestació, i efectivament és innegable que en politica no es poden ficar a tots dins del mateix cabàs. Però jo vaig tindre eixe día «un calentón», per motius molt personals, i no vaig revisar amb el degut assossec i moderació la meua exposició, principalment en l’exordi del meu escrit; si ho haguera fet, tin la seguritat que no haguera ofés a ningú. Gratificat per la comprensió de la teua part, Salutacions com sempre, Rodolfo Canet

 2. SALVA

  Comentari gràfic

 3. Vicent Benavent

  Sr Salva,si en temps normals això no passava… perquè s’inclou a la Real Academia de la Llengua les paraules CORRUPCIÓ,LLADRES,DESVERGONYA etc…?.
  El més gros de tot el que està passant és què segueixen sense baixar de la «burra» que nó del «burro» els mateixos. Almenys pocs hem vist sentir-se culpables des del PP i no dic que dels altres haguen eixit tots però almenys prou més que la GENTOLA esta.
  Perquè el Sr Rajoy no denuncia al » Luisito «,tindrà algo què amagar? encara ens tenen que contar més mentires??????
  Perquè la Sra Cospedal no diu la veritat???,Mai hem vist tanta CARA DURA en membres d’un govern o això tampoc ho reconeguem??

 4. David Mahiques Alberola

  La sort, la immensa sort que tenim ara és que ens enterem de les coses al haver més llibertat i una societat més critica. Però l’Espanya de la postguerra i també l’Espanya del gloriosos any seixanta del boom econòmic també van tindre casos tan grossos com estos i una corrupció molt més gran que l’actual, el que passa es que la gent no arribava a saber-ho. I ara passa com quan en la Segona República, que els casos que va hi haver de corrupció com hi havia un estat democràtic, es varen conèixer.
  Però vull dir algo més, fa dos anys enrere el problema era Zapatero, però ara el problema no és el govern, és el sistema, és la fallida multiorganica, és la política. Vaja bonica manera de llevar-li les responsabilitats al PP. Es veu el rabo al gat a 100 Km de distància. Tot cas de corrupció vinga d’on vinga s’ha de aclarir i els responsables pagar. I ahí està el problema.
  El que passa actualment es que el mateix partit que ens està apretant per totes bandes, està de merda fins les orelles. Està immers, no en un cas de corrupció d’una o dues persones o tres. Més bé està immers en un cas de corrupció institucionalitzada des del partit i feta des del partit, mitjançant un finançament que servia per pagar sobre sous i evadir diners a paradisos fiscals i algú embutxacar-se diners al mateix temps.
  No hi ha cap partit en Espanya, tret del PP, pot ser sí, uno més, Convergència i Unió i això pot ser prompte ho vorem, que si estaguera immers en un cas com este no haguera dimitit el president de govern i n’hagueren nomenat a un altre i un altre govern.
  I açò ve de lluny, quan el famós cas Naseiro es va arxivar perquè la policia havia fet les escoltes sense autorització del jutge, el PP va eixir de rosetes i burlant-se de tots, i com els va eixir bé, van continuar fins ací.
  No val a llevar-li culpes al PP per un cas tan greu, escusant-se en que tots són iguals.
  Això és tindre dos vares per a mesurar.
  I açò no ho dic amb ganes d’ofendre. Ho dic tal com ho veig

  • SALVA

   Aquestos comentaris vostres, per a mi almenys, són esperançadors perquè m’indica que VARGAS LLOSA estava encertat en l’article que vaig llegir fa un temps i que entre altres coses deia:

   El espíritu crítico es, en mi opinión, el rasgo distintivo principal de la cultura occidental, la única que, a lo largo de su historia, ha tenido en su seno acaso tantos detractores e impugnadores como valedores, y entre aquellos, a buen número de sus pensadores y artistas más lúcidos y creativos. Gracias a esta capacidad de despellejarse a sí misma de manera continua e implacable, la cultura occidental ha sido capaz de renovarse sin tregua, de corregirse a sí misma cada vez que los errores y taras crecidos en su seno amenazaban con hundirla.
   A diferencia de los persas, los otomanos, los chinos, que, pese a haber alcanzado altísimas cuotas de progreso y poderío, entraron en decadencia irremediable por su ensimismamiento e impermeabilidad a la crítica, Occidente —mejor dicho, los espacios de libertad que su cultura permitía— tuvo siempre, en sus filósofos, en sus poetas, en sus científicos y, desde luego, en sus políticos, a feroces impugnadores de sus leyes y de sus instituciones, de sus creencias y de sus modas. Y esta contradicción permanente, en vez de debilitarla, ha sido el arma secreta que le permitía ganar batallas que parecían ya perdidas.

   Tant de bo que no perdem mai aquest esperit crític, si bé sempre des del respecte mutu.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 4 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics