Seleccionar página

FÒRUM OPINIÓ CIUTADANA 2013 (I)

FÒRUM OPINIÓ CIUTADANA 2013 (I)

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA :PRIMAVERA DE 2013

Aquí podràs reflectir qualsevol assumpte que consideres oportú i escaient, del tema que siga i tot allò que consideres convinent. L´única condició : que t´identifiques amb nom i cognoms vertaders i que els teus escrits no atempten contra la dignitat de la persona.

ALTRES MESOS

FÒRUM GENERAL PARTICIPACIÓ CIUTADANA MES DE MAIG DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA JUNY, JULIOL I AGOST DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA SETEMBRE, OCTUBRE I NOVEMBRE DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DESEMBRE DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA GENER 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA FEBRER 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA MARÇ 2012

FÒRUM GENARAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA ABRIL,MAIG,JUNY DE 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA JULIOL I AGOST DE 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA SETEMBRE I OCTUBRE DE 2012

 

 551 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

34 Comentarios

 1. Juan Carlos Espí Benavent

  Bon dia estic consultatnt les dades de la estació meteorològica, i desde ahir no s´actualitzen; a mes de que els historics del mes d´Octubre encara no estan. Esta averiada?

  ..

 2. Joan Benavent

  ENHORABONA SENYOR DIRECTOR, ARA JA SOU OFICIALMENT LA CÒPIA RIDÍCULA DE Quatretonainformacio.com

  Entre habitualment a les dos pàgines i m’ha semblat sorprenent que QD adaptara el mateix format que l’altra, fins al punt de no saber en quina pàgina estic.
  Senyor director, podria se un poc més original, hi ha milions de formats i milions de colors per a personalitzar-la, no creu que fer-la exactament igual com l’altra pàgina que tenim al poble, diu molt de vosté?

  • Pepe

   Estem fent proves i en farem més fins que ho considerem oportú.. Crec que la seua passió s´ha precipitat una mica. Mai ha passat pel meu cap fer DEFINITIVA la planilla del massive news, la qual és lliure si pagues els drets. Permeta’m la llicència de poder experimentar amb EL SOFTWARE que estime oportú sense ser jutjat sense compassió ni misericòrdia a les poques hores de l’experiment.Els temps de les censures i les exclusivitats formen part d’èpoques pretèrites…màxim quan la llibertat perilla. No em lleve la meua LLIBERTAT. No em jutge per exercitar-la. Més que la forma, el fons i les idees, els projectes. I si són bons, benvinguts siguen. Algunes idees, algun projecte, s’ha «copiat» al llarg de la meua trajectòria : i com que jo no tinc l’exclusiva, ja que les idees són com l’aire, benvingudes siguen totes les iniciatives que vinguen al món amb objectius noblesi sincers.
   A l’altra,li recomane que pense una mica al voltant de la LLIBERTAT dels altres de poder triar.Espere continue visitant-nos. I que no siga només per a comdemnnar-nos…crec que alguna cosa bé estarem fent, quan també a nosaltres ens han copiat la idea global.
   Siga com siga, la próxima vegada que canvie de cotxe procuraré que no hi haja un altre igual a Vilaredona,so pena de provocar un conflicte internacional de nefastes conseqüències.
   Quina cosa vol dir quan em pregunta : «…no creu que fer-la exactament igual com l’altra pàgina que tenim al poble, diu molt de vosté?». Quina cosa diu de mi?

   Salutacions i que tinga un bon dia !

 3. JOAN CARLES ESPÍ BENAVENT

  Bon dia, el Divendres vaig vore que a la part posterior de l’ermita està construint-se una rampa d’accés per a minusvàlids al calvari, cosa que em pareix correcta, és més, deuria d´haver-se construït fa temps;
  Tinc entés que aquest terreny sobre el que està construïnt-se la rampa és terreny públic, i voldria saber:

  -Si hi ha algún acord de cessió entre l´ajuntament i l´església?? (no em consta que aquest assumpte haja estat tractat en cap plenari)

  – Si s´ha sol.licitat llicència d´obres?? (de no haver-se sol.licitat deurien parar-se les obres)

  -Si tots els treballadors que estan treballant en aquesta obra estan donats d´alta en la seguretat social?? (en cas de que algún sofrira un accident greu el responsable seria l’ajuntament ja que l´obra esta realitzant-se en un terreny públic)

  • jordi nadal

   Jo com a regidor, no se res, i es de veres que no s’ha dit res en cap plenari, si no contesten per ací ho preguntarem al pròxim plenari.

  • Jose Luis Oltra

   Com tu dius, s’ha volgut facilitar l’accés de les persones amb problemes de mobilitat a un espai semipúblic. El que hem fet es una concessió d’accés. L’obra està en sòl de titularitat municipal, i per tant és propietat municipal. Deuria de ser l’Ajuntament el que deuria d’haver fet l’obra. Les obres municipals no paguen llicència d’obres. L’Ajuntament no es cobra cap taxa a ell mateix.
   I respecte a l’assumpte de la responsabilitat, les Confraries s’han oferit a costejar l’obra, motiu pel qual tan sols se’ls han posat les condicions que arreplega el pertinent informe del tècnic municipal, però res respecte a qui ha de realitzar les obres.

  • jordi nadal

   ja hosaps joan carles, tot i no fer l’obra l’ajuntament no s’han pagat llicències, si passa algo ja vorem, el terreny municipal de bades i damunt la pendent de la rampa no serà legal, algo més?

   • Jose Luis Oltra

    Segurament no m’he expresat be. El terreny continua essent municipal. No l’hem donat ni venut, es municipal, igual que la rampa. Tans sols ens hem estalviat la despesa de fer la rampa. A més, ara des de l’Ajuntament li farem una liquidació al propietari del terreny (l’Ajuntament), que es qui te que pagar. I la pendent es legal (quina llàstima), inferior al 8%. A la pròxima serà Jordi …

    • jordi nadal

     Pot ser la pendent serà lo únic correcte.

  • maria benavent

   A mi me pareix que no hi ha que fer d’un gra una montanya. al meu pareixer de la rampa ens beneficiarem tots, la gran majoria de gent del poble és católica, si hi ha gent que ho fa desinteresadament i amb l’únic interes de colaborar, molt ben fet está.

 4. david bellver

  CONSULTA TECNICA:
  No entenc molt d’electricitat, però em sembla que els llums leds que han estat canviant al poble, primerament fan molta llum, però a mesura que passa el temps i en un període prou breu, pareix ser que perden intensitat de manera molt ràpida, hi ha carrer que al principi estava il·luminat, però cada dia esta més fosc.
  Em sembla a mi, igual estic equivocat.

  • Jose Luis Oltra

   L’instal.lador ha medit, per curiositat, l’intensitat d’estes bombetes, i es una unitat (1 lux) inferior a les que hi havia. Segons ell, no es detecta a simple vista. El que passa es que hi ha uns reguladors de potència, que a certes hores actuen, baixant la intensitat de totes les bombetes del poble.

   • David Bellver Benavent

    Gràcies per la resposta

 5. Juan Carlos Espí Benavent

  Més o menys hem queda clar el que no acabe d´entendre és que si aquest assumpte deuria d´haver passar per un plenari o decret d´alcaldia?, i si ha quedat reflexat en algun document?

  • Jose Luis Oltra

   Els informes estan a l’abast de tots els veïns interessats en el tema. El macanisme es el adequat, tal i com es va fer en la rampa de la escoleta infantil, que si que va costar diners i no ha alçat tanta polseguera. Però hi han mecanismes legals si cregueu que l’Alcalde ha fet alguna cosa fora de la llei.

 6. Vicent Benavent

  No vull crear discrepàncies però em sorpren lo del informe: Un informe redactat pel mateix Ajuntament qui està clavat en la dixosa (rampa),hi hauría d’estar molt tonto per redactar-lo desfavorable » creo yo ). Pareix igual que la declaració de renta del Sr Rajoy,un poc més i declara els diners en (B).
  TOTAL QUÈ NO HEM ACLARIT RES DE RES.Cosa habitual en aquestos temps i en aquesta gent què ens mana.
  Almenys assumim que s’ha fet mal tot i què em pareix be que es faça una rampa al calvari,tota persona te dret a poder pujar si així ho vol. No val a pressumir senyor alcalde de que gràcies a vosté es fan les coses debades,un poc lamentable la propaganda que vol vendre al poble.

  • maria benavent

   Vicent me pareix que vols opinar de tot i a voltes val més callar, si no tens ni idea. Esteu resignats i només sabeu que criticar i dir tonteries perque no tigueu res que criticar ni retraureli a l’acalde. Después de 8 anys de Zapatero a Espanya estem en una ma davant i l’atra darrere i en quatretonda más de lo mismo.

   • Vicent Benavent

    María,pareix ser què no entens el què he dit en l’escrit anterior,però es curiós què en digues què no tinc dret a opinar si no tinc ni idea i pareix ser què la que no en tens eres tu. De resignat res de res de tindre els peus a terra si. No critique més a L’Alcalde perquè poques coses més ha fet en este poble i damunt algunes penoses per no parlar dels canvis de circulació. Sembla que el comportes com tots o quasi tots els del PP,sols podeu criticar vosaltres i els demés hem de callar i tragar. Si és cert, en 8 anys de Zapatero estem en una ma davant i l’altra darrere, i en un SOL ANY DE RAJOY estem en les dos mans darrere a Espanya i a QUATRETONDA també, o acas no ho reconegem tampoc, i et recorde que la política que es fa en un poble pertany quasi al 100% de la política que es fa en la comunitat on pertanys, i ací som de la comunitat valenciana i qui porta governant més de 18 anys? Som la pitjor de tota Espanya,la més mal gestionada,on més corruptes hi han d’un mateix partit,on més el payasso fem( ruta del despilfarro ) per exemple, vols més.

  • Jose Luis Oltra

   Vicente «que el gos no entra» ….. L’informe el signa l’arquitecte municipal, al voltant de si cal o no fer la rampa, i quines condicions deu tindre. Este mecanisme es el reglamentari en tots els casos. Quan el tèccnic corresponent informa de manera desfavorable, el que sembla correcte es que l’Alcalde (quin bixo) desestime la proposta, en cas contrari se’l podria acusar de prevaricació. Si el informe es favorable, l’Alcalde obra d’acord amb ell.
   La propaganda electoral la deixarem per a la campanya. Ara el que faig es dir la veritat de les coses.

   • Vicent Benavent

    Sr Alcalde,a estes altures ja deu saber que no es el mateix que «el gos no entre com no veure que el gos a entrat», de tota manera no va el meu comentari per ixos terraplenys. Què un informe el signe un arquitecte municipal em diu ben poc al igual què el tribunal que va jutjar al Sr Camps pel cas Gürtel, allà cadascú.
    De tota manera cal recordar als lectors i a vosté també que jo no acuse que estiga mal el fer una rampa sinó la manera com s’ha fet,crec que no és la correcta diga lo que diga.
    Em sembla de poca capacitat cultural que m’ataque dient què el tracte de » bitxo» encara què siga en altres paraules,què jo sàpiga no l’insultat en cap vegada,i fer-se la victima d’un càrrec públic com ostenta això ho fan els xiquets de » costura » abans es dien els que van als (cagons).
    No pose en dubte que haja obrat d’acord a l’informe al igual que no pose en dubte que mai reconéix cap error,faltaria més per algo es l’alcalde i damunt del PP,seria una baixea.
    Per acabar en aquest guisao que a mi poc em preocupa dir-li que un polític fa propaganda tots els díes,siga barata o siga cara, i si damunt està en campanya electoral com diu encara la fa més ridícula, i si ara el que fa es dir la veritat,que vol dir? què abans no la deia?. La paraula és molt fràgil i a cada palo una lliçó.

 7. David Mahiques Alberola

  Al respecte de la rampa vull manifestar que l’alcalde no diu la veritat. La rampa no s’ha fet per facilitar cap accés a persones discapacitades físicament. Tinc ací davant l’informe tècnic i diu que es fa per la sol•licitud feta per les Cofradies Municipals de fer una rampa d’accés al calvari per l’existència d’un desnivell i la dificultat que això suposa en pujar les imatges religioses al calvari. No hi ha res del que diu l’alcalde. Això de facilitar l’accés al discapacitats físics és una manera de revestir-ho. De no dir la raó real, de no dir la veritat. De voler confondre al personal, es a dir, de fer el mateix que el PP està fent a altres nivells en l’actualitat.
  Vaig a posar en antecedents a les persones que ens lliguen. Este tema ve de vell i ja s’havia plantejat en l’anterior ajuntament. Les cofradies volien fer una rampa d’accés al calvari per poder pujar les imatges religioses durant el calvari de Setmana Santa. L’anterior ajuntament considerava que el millor era fer una accés entre l’ermita i el calvari, això també ajudava traure les aigües del calvari. Les cofradies deien que esta alternativa era cara perquè calia fer obra per evitar problemes en l’edificació de l’ermita i defensaven el que s’ha fet ara. Des de l’ajuntament els varem plantejar que l’altra solució si no volien fer el que deia l’ajuntament, era fer un accés per la part de la gasolinera que era on menys afectava a la propietat de l’ajuntament, era un tros menor i l’obra era menor que fer-se per on es s’ha fet i volien les cofradies. La cosa es va parar després van vindre les eleccions i la resta ja s’ho poden imaginar els lectors.
  Però independentment de per on s’ha fet esta rampa que podem estar d’acord o no, la qüestió és que lo correcte haguera estat fer una proposta al plenari i aprovar-ho el ple de l’ajuntament perquè l’ajuntament està cedint terreny municipal que és de tots, uns i altres. El PP té la majoria i ho haguera aprovat i cadascú haguera dit el que creia. Però no s’ha fet aixína i això m’estranya. La única resposta que trobe és que dins del grup municipal de l’alcalde no hi ha acord al respecte i per evitar dissonàncies s’ha com s’ha fet. O a lo millor es que l’alcalde no s’ha percatat de que el plenari deia aprovar-ho per millor i li s’ha passat sense voler.

 8. Jose Luis Oltra

  I, per eixa rampa per a les imatges, no pujaran les persones amb problemes de mobilitat, ho prohibirem. Llàstima que tinga la pendent adequada.
  Per a nosaltres, la solució mes sencilla sol ser la millor.
  I respecte a les votacions, ho sent, però el recorde que tenim 7 vots front a 4, i que mai hem perdut, fins hui, cap votació.

  • David Mahiques Alberola

   Evidentment, no anem a dificultar l’accés de persones discapacitades físicament, però parlant amb la gasolinera s’haguera pogut fer un accés per estes persones a peu pla al calvari. El que importa, queda clar el motiu pel qual s’ha fet la rampa.
   Tornant a la segona part, per això precisament perquè el PP en són 7 concejals, és pel que no veig normal que no haja passat el tema pel plenari de l’ajuntament. S’haguera aprovat sense cap dificultat. Evidentment com vostè diu, 7 en són més que 4.

 9. Jordi Nadal

  No m’agrada gens la resposta esta última Jose Luis, les coses s’han de parlar, està clar que ara al poble tenim una majoria absoluta però no te perquè ser una dictadura, no costa res parlar de qualsevol cosa que afecta al poble, al ajuntament, a la gent. Encara que esta clar que siga quina siga la postura de cadascú, guanyarà la del PP pero al menys escoltar la opinió dels altres igual que deixar als altres aportar les idees que tinguen encara que estiguen en la oposició, nosaltres sempre ho hem fet aixina, i tu ho saps, i encara continuem fent-ho, jo la idea que tinc la done en un plenari o a tu personalment, ja veig que eixe no es el teu estil, però deixa als altres donar la opinió. Jo no estic en contra de la rampa ditxosa ixa, si no de la maner de fer les coses.

 10. Juan Carlos Espí Benavent

  Bona vesprada de nou, ahir vaig vore que en el carrer crist de la fe, s´ha eixamplat una part de la vorera, i ja que en aquest foro participeu alguns regidors de Quatretonda, hem podrieu informar si aquesta intervenció estava prevista en els presupostos de 2013 ?
  si ha passat per plenari ? decret d´alcaldia ? o és una actuació com la de la rampa del calvari ?

  • Rosa Mahiques

   Igual eixa despessa és deguda a que n’hi ha gent que malgrat estar prohibit estacionar, es boten eixa prohibició i no fan cas. Passe moltes vegades per eixe carrer i he vist cotxes estar allí molt de temps. Desconec si l’autoritat competent els ha avisat i no fan cas o si cada vegada són persones diferents…no sé, ací depén de qui sigues tens uns drets o altres, unes obligacions o altres.

 11. Benavent

  I CADA LOCO CON SU TEMA

  No sé, encara no l’he visitada jo la reforma de què parleu en el Calvari, a mi em preocupa més el tema del conjunt, la morfologia, vist el gust, la tiradeta que tenim a deixar les coses “asseadetes” i a arrebossar-ho tot, por em fa. Ja dic que parle a ulls clucs i manta vegades els tècnics tenen una altra opinió més millor.

  A mi em preocupa més que ningú, o pocs, no diguen res quan fan malbé el patrimoni, que per tramuntana allò semble un vedat cinegètic, que passaren els cables de nosequé manllevant i fent malbé els xiprers que s’interposaven, això sí després de penjar el “susodicho” cable a l’espadanya de l’ermita, per no parlar dels bocins que li pegaren a dit calvari temps fa.

  Ja sé que ara s’hi entrarà a peu pla, o relativament, però jo, i potser egoistament perquè encara pense que tinc bones cames preferia veure, i lamente no haver portat cap de maquineta de retratar les vegades que he fet el calvari els dies sants, preferia dic, contemplar aquella plàstica tan colpidora, aquelles imatges estirades al cel, escales amunt, quan la demés gent s’abraonava sobre les andes per ajudar els portadors a tirar enlaire, a colp de renyó, aquella doble imagineria per l’escalinata, la dels Dolors i la del Natzaré que semblaven podien caure a qualque moment. Aquelles cares repartides, les que carregaven a tot sotspes unes, solsides per l’esforç, i les que s’hi posaven amb voluntad però no aportaven altra cosa que bona voluntad les altres, perquè apenes trobaven un poc de fusta al que agarrar-se. Aquells moments, aquell espai de pujar i després baixar les andes al calvari, aquell “malpàs” que diran altres, era d’una plàstica i d’una força molt formidable. Ara s’hi perdrà, què li farem!

  benavent

  • David Mahiques Alberola

   Rafael, si la gent vol fer una rampa no hi ha raó per no fer-la. El que cal es veure quina és la millor. Això que tu dius és el signe d’un temps nou.

 12. MANUEL PRATS

  Per on l’haguessin fet, igual es criticaria.
  aixi queee….

  • David Mahiques Alberola

   Sr Manuel vostè pareix un espontani al servei de l’alcalde o a lo millor és un espontani en connivència amb l’alcalde.
   Supose que vostè no s’ha llegit el que he escrit jo. A nosaltres ens pareix be que es fassa un rampa d’accés al calvari i de fet varem estar negociant-ho per veure per quin lloc fer-se. El que no ens pareix és esta rampa, esta solució adoptada suposa cessió de terreny municipal per a un ús particular. Tanmateix, la pregunta és la de sempre, si l’alcalde com ell recorda sempre, té 7 concejals i com també recorda sempre, en són més que 4, el que no se és per què no ho ha passat pel plenari i aixina no hi hauria cap dubte.

   • Manuel Prats

    Clar per això en vegeu tant amb ell … i jo simplement he dit una cosa òbvia. On l’haguesin fet i com l’ hagessin fet s’ havera criticat.

    • Prats

     no funcione com voslaltres en la meva vida com personalment. es veu.

    • Prats

     no funcione com vosaltres en la meva vida .
     com personalment. es veu.

 13. Amparo Blas Núñez

  Estimats amics,

  Ahir per la vesprada celebràrem al Centre Social, el Taller de Bunyols, que tingué una gran expectació, puix més de 40 veïns hi assistiren. Les mestres bunyoleres, ens explicaren tot el procés d’elaboració d’aquest producte tant nostrat, típic d’aquest temps faller en el qual estem.

  Vos adjuntem l’enllaç per si voleu saber-ne més!

  http://epaquatretonda.blogspot.com.es/2013/03/el-taller-dels-bunyols.html

  Amparo Blas Núñez
  Escola d’Adults de Quatretonda

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 4 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics