XERRADA PSOE

XERRADA PSOE

El Vicesecretari d’Educació del PSPV-PSOE adverteix a Quatretonda d’una nova legislació “que pagaran cara moltes generacions si no s’atura”  Miquel Soler: “La Llei Wert pretén mantenir les desigualtats socials del bressol a la tomba”

 El Vicesecretari d’Educació del PSPV-PSOE, Miquel Soler, ha advertit que L’avantprojecte de llei educativa (LOMQE) plantejada pel Ministre José Ignacio Wert (PP), “preten mantenir les desigualtats socials del bressol a la tomba”, fent una crida “a ser conscients del que es vol fer per poder aturar una situació que poden pagar molt car vàries generacions”. Soler realitzava estes manifestacions a Quatretonda, al transcurs d’una xerrada sobre “El Futur de l’Educació al País Valencià” a la qual es comptava també amb les intervencions del Secretari General dels socialistes de La Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez; el Secretari General del PSPV de Quartetonda, David Mahiques, i el Secretari d’Educació de l’Executiva Comarcal Socialista, Rubén Gomar.

Soler mostrava la frontal oposició dels socialistes a les polítiques que està duent a terme el PP en matèria educativa, amb la supressió del Pla Educa 3, l’increment de la ràtio escolar o la reducció del professorat als centres, tot en perjudici de l’educació primària, “que és el que hauriem de reforçar per millorar la qualitat de l’ensenyament”, assenyalava. La “Llei Wert”, explicava el Secretari d’Educació dels Socialistes, “parteix de què les desigualtats són d’origen i que hi ha que encaminar-les adequadament, i això suposa trencar el concepte de l’educació com un instrument per a afavorir cohesió social, ells l’entenen com un element de reproducció de les situacions socials d’origen”, advertia.

 Pel que fa a la introducció de revàlides que contempla la llei LOMQUE, va explicar que l’alumne que no supere esta prova a 4t d’ESO se n’anirà a sa casa sense el graduat escolar, tot i tenir aprovades totes les assignatures del curs. Quant a l’ensenyament de religió, “ens volen fer tornar als 60, amb mesures preses d’acord amb la Conferència d’Episcopal, inquieta pel descens d’alumnes que escullen estudiar religió”.

 El Secretari General del PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez, manifestava que els socialistes “volem demostrar que existeix un model alternatiu front a la política de les retallades on s’amaga un canvi de paradigma de model de societat, perquè la crisi econòmica val per a justificar-ho tot. PP no aposta per l’educació pública, nosaltres pensem que hi ha un altre model de societat viable i que garanteix el futur”, destacava.

 El Secretari General dels Socialistes de Quatretonda, David Mahiques, advertia per la seua banda del “pas enrere” que suposarà la reforma educativa; i pel que fa a Rubén Gomar, va explicar com han afectat les retallades educatives a la Vall d’Albaida, amb la reducció de beques, pujada de taxes universitàries, increment d’alumnes i reducció de professorat sobretot als Col·legis Rurals Agrupats; o l’eliminació de modalitats de batxillerat que pot afectar instituts comarcals com l’IES Les Foies de Benigànim. “La política del PP és tan agressiva com regressiva, busca la fragmentació de la societat i trencar amb la cohesió social. Però no hem de caure en la resignació o en el pessimisme, sinó que hem de canviar la perspectiva i concebre l’educació com una inversió”, concloïa.

GABINET DE PREMSA. 

 SECRETARIA COMUNICACIÓ

PSPV-PSOE

La Vall d’Albaida

 premsa.pspvvalldalbaida@gmail.com

 

 

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 3 visitants, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES