Seleccionar página

MI PRIMERA Y ÚLTIMA COMUNIÓN

MI PRIMERA Y ÚLTIMA COMUNIÓN

 

Aprofitant que el Pisuerga passa per Valladolid i que al nostre poble es celebren avuí «Les Primeres Comunions», caldria preguntar-se per a quants és també el dia de llur «última comunió». Seria del tot interessant i profitós saber les estadístiques al respecte. No les sabem exactament, però no cal ser Merlín per poder-ho atisbar.

Però no us esglaieu, benvolguts lectors, que això ha passat sempre en més o menys intensitat. Des que el món és món. Aquest acte ve a ser un «totus revolutum» on seria impossible separar les parts que el conformen :

-On comença la part religiosa ?

-On acaba la part comercial ?

-I la festa pagana ?

-I la vera creença ?

-I la passarel·la de models ?

-I el poderio dels protagonistes ?

Les respostes a les preguntes anteriors i a altres que ens podríem fer no són fàcils. Evidentment. Cada persona, en el seu interior en podria donar una o varies raons. I, segons qui, totes valuoses i respectables.

Cada any supera a l’anterior en idees i fastos externs. I els interns i espirituals ?

 133 Visites totals,  2 Visites avuí

The following two tabs change content below.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Latest posts by Pepe (see all)

1 comentario

 1. Rosa Mahiques

  Per tot això, no està gens malament les bodes i els «batejos» civils, encara que jo li canviaria el nom de bateig pel de «presentació del nadó», i algun que altre acte on fem com una mena de presentació a la societat, celebració de la majoria d’edat …
  N’hi hauria que suplir actes de l’esglèsia per actes civils, i que solament ens acostàrem als actes religiosos qui realment tinguera FE. Crec que seria menys hipòcrita i menys criticable. Però sé que és molt difícil.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 al nostre poble deurien ser recordades per sempre d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics