MI PRIMERA Y ÚLTIMA COMUNIÓN

MI PRIMERA Y ÚLTIMA COMUNIÓN

 

Aprofitant que el Pisuerga passa per Valladolid i que al nostre poble es celebren avuí «Les Primeres Comunions», caldria preguntar-se per a quants és també el dia de llur «última comunió». Seria del tot interessant i profitós saber les estadístiques al respecte. No les sabem exactament, però no cal ser Merlín per poder-ho atisbar.

Però no us esglaieu, benvolguts lectors, que això ha passat sempre en més o menys intensitat. Des que el món és món. Aquest acte ve a ser un «totus revolutum» on seria impossible separar les parts que el conformen :

-On comença la part religiosa ?

-On acaba la part comercial ?

-I la festa pagana ?

-I la vera creença ?

-I la passarel·la de models ?

-I el poderio dels protagonistes ?

Les respostes a les preguntes anteriors i a altres que ens podríem fer no són fàcils. Evidentment. Cada persona, en el seu interior en podria donar una o varies raons. I, segons qui, totes valuoses i respectables.

Cada any supera a l’anterior en idees i fastos externs. I els interns i espirituals ?

1 comentario

  1. Rosa Mahiques

    Per tot això, no està gens malament les bodes i els «batejos» civils, encara que jo li canviaria el nom de bateig pel de «presentació del nadó», i algun que altre acte on fem com una mena de presentació a la societat, celebració de la majoria d’edat …
    N’hi hauria que suplir actes de l’esglèsia per actes civils, i que solament ens acostàrem als actes religiosos qui realment tinguera FE. Crec que seria menys hipòcrita i menys criticable. Però sé que és molt difícil.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES