CINC PROPOSTES…

CINC PROPOSTES…

NOTA DE PREMSA

 

            El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Quatretonda ha presentat cinc propostes de resolució per al plenari municipal d’este mes de juny.

  1. Proposta per a la creació d’una comissió d’investigació en el parlament valencià per l’accident de Metro Valencia del 3 de juliol de 2006.
  2. Proposta de resolució en defensa de la funció social de l’habitatge.
  3. Proposta contra la reforma local del govern i en defensa de les competències dels ajuntaments en les polítiques d’igualtat entre dones i homes.
  4. Proposta per assumir la moció de la Unió de Llauradors i Ramaders contra la disminució i retallada de les subvencions al sistema d’assegurances agràries.
  5. Proposta perquè l’Ajuntament de Quatretonda pose les banderes de l’ajuntament a mitja asta el pròxim 3 de juliol en record de les 43 víctimes mortals de l’accident de  Metro Valencia el 3 de juliol de 2006.

La primera moció té la finalitat d’instar a que el parlament valencià cree una comissió d’investigació sobre l’accident acorregut al Metro de Valencia el 3 de juliol de 2006 perquè amb els nous elements, dades i informes apareguts hi ha un conjunts d’elements nous que es varen tindre en compte en la comissió creada en el seu moment. Una comissió extremadament curta que no va poder investigar com cal, tot el que va passar. L’última proposta vol fer un homenatge a les 43 víctimes d’este accident de metro en motiu del setè aniversari d’este accident.

La segona proposta vol recolzar la proposició de llei presentada per grup parlamentari socialista del les Corts valencianes sobre funció social de l’habitatge, on planteja intervenir quan es produeix un procés d’execució per impagament hipotecari sobre la vivenda i abans de que es dóne l’ordre judicial. La intervenció dins de la proposició de llei es planteja de les següents maneres:

  • Fer un contracte d’arrendament amb el banc.
  • Tramitar per la Generalitat Valenciana l’expropiació de l’usdefruit temporal de l’habitatge per un termini màxim de tres anys, quan el banc no vol fer un contracte d’arrendament.
  • Adquisició per la Generalitat de l’habitatge objecte d’execució hipotecària ampliant el dret de tempteig, quan l’habitatge té algun règim de promoció pública.
  • Autoritzar als ajuntaments per a poder posar una multa en aquelles cases propietat de bancs que estan deshabitades per un import equivalent al doble de la quota de l’Impost d’immobles.
  • Establir exempcions i bonificacions tributàries i ajudes a la inversió en regeneració i rehabilitació de l’habitatge per a aquelles cases de particulars que es posen en lloguer.

La tercera proposta  insta al Govern d’Espanya a retirar l’avantprojecte de Llei de reforma local perquè entre altres motius suposa un desmantellament del serveis de promoció a la dona que presten els ajuntaments, al eliminar les competències  municipals en matèria d’igualtat i contra la violència de gènere.

La quarta proposta vol que l’ajuntament de Quatretonda assumisca la proposta de la Unió de Llauradors i Ramaders instant al Ministeri d’Agricultura a anul·lar la retallada de subvencions en les assegurances agràries i especialment en la dels cítrics i també instant a la conselleria d’Agricultura de la Generalitat valenciana a mantenir el valor absolut de les subvencions que tenia assignades a les assegurances agràries fins l’any passat.

 

Juny de 2013

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES