FULLA Nº 5 AGRUPACIÓ SOCIALISTA

FULLA Nº 5 AGRUPACIÓ SOCIALISTA

 

Bona nit.
Des de l’agrupació socialista de Quatretonda vos passem la nostra fulla informativa núm. 5. Esperant considereu adequat publicar-la a la vostra Revista Digital.
Atentament.

David Mahiques.
Secretari General Agrupació socialista de Quatretonda

Fulla Informativa 5 psoe quatretonda.pdf by QuatretondaDigital

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

12 Comentarios

 1. Jose Luis Oltra

  Alguns polítics utilitzen la tàctica de repetir moltes vegades una idea, encara que saben que no és certa, esperant que així es convertisca en realitat.
  L’ 11 de juny de 2011, quan prenguérem possessió, no s’havien pagat els bous de 2010. I de fet, uns dies després em va cridar el promotor de les orquestres per dir-me que, en cas de que no pagàrem les orquestres de 2010, no vindrien les orquestres contractades per a eixe any 2011.
  No puc entendre per qué l’anterior Alcalde, que presumix d’haver deixat un Ajuntament sanejat, s’encabotava en tindre una demora en el pagament de factures superior a un any.
  Eixe mateix Alcalde, va rebre un remanent de tresoreria de +40.000 € i en dos anys el va convertir en -260.000 €. Per tant en eixos dos anys va gastar 300.000 € més dels diners que li arribaven, a una mitja de 150.000 € per any d’excés de despesa.
  En este moment, tenim les factures pagades fins el 3 de juny de 2013. Jo pensava que este canvi de tendència era fruit de que hem rebaixat el presupost de despeses municipals en uns 200.000 €, o bé de que tenim el costum de no gastar mai més del que ingressem. Perquè és cert que en 2011 els ingresos d’Urbana van ser molt grans (com a consequència d’una revisió cadastral que va aprovar el PSOE amb els vots en contra del PP), però tal com veig en eixos diagrames tan “xulos”, després, en 2012, baixaren. I l’impost sobre vehícles va baixant des del 2010.
  Però estava equivocat, perquè segons diu el PSOE si uno té per costum gastar més del que ingresa, no passa res quan la quantitat que ingresa és més elevada.
  Respecte al fem, no tinc clar quí diu qué, ni que es vol dir. Així que començaré pel principi. Quan el jutge en el primer pleit li va donar la raó al Consorci, s’organitzà una reunió d’una desena d’alcaldes a la Mancomunitat, en la que estaven representats tots el grups polítics. Ahí, fou el portaveu del PSPV en la Mancomunitat qui va acceptar que, si el Consorci es comprometia a no passar el rebut de l’any 2012, i es fea càrrec de la indemnització a l’empresa que presta el servei a dia de hui, tots els Ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida entraríem en el Consorci.
  Deu dies després es convocà a tots els Alcaldes del pobles de la Mancomunitat a una reunió amb el president del Consorci, per exposar-li eixes condicions. Quan comença la reunió, pren la paraula l’Alcalde d’Ontinyent (PSOE) i diu que no estàn d’acord amb eixes condicions i per tant abandonen la reunió. Tots els Alcaldes d’ eixa formació abandonen la sala excepte l’Alcalde que és el portaveu del PSPV en la Mancomunitat i que és qui havia acceptat les condicions. Al acabar la reunió, eixe mateix alcalde ens comenta que no està d’acord amb l’actitud mostrada per la seua formació.
  Eixes condicions s’han traslladat al Consorci, i no les ha acceptat. Per tant, si el jutge li torna a donar la raó al Consorci, no tindrem més remei que entrar en ell, i pagar el que ens toque. Si el jutge ens dona la raó, aleshores serà necessari construir una planta nova de tractament i valorització del fem a la Vall (pot ser a Ontinyent). El cost d’eixa planta s’haurà de traslladar als veÏns, de manera que el preu del fem s’incrementarà.
  Per acabar, entrarem en l’assumpte de les dietes. Jo crec que l’obligació de l’Alcalde és acudir a totes aquelles conferències, reunions, col•loquis, … que poden resultar d’interés per al municipi ,i també personar-se en aquells actes als que el conviden, tal com passa el 14 de març en que l’Alcaldesa de València convida tots els alcaldes de la província a veure la mascletà, en representació del veÏns dels seus pobles. I sóc culpable, he anat a tots aquells esdeveniments que pense que podien ser d’interés per a Quatretonda. Això forma part, per a mi, de ser Alcalde. Pot ser abans no s’anava.
  També resulta curiós que es demane que l’Alcalde renuncie a que li paguen els desplaçaments (847.05 €) quan l’últim remanent de tresoreria ha sigut de 320.000 € positius. En canvi, a l’anterior legislatura, amb remanents negatius de -80.000 € i de – 260.000 €, aquest mateix grup va demanar un sou de 9.000 € a l’any per a una regidora, per a fer no sabem bé el qué.
  Però és fals que he cobrat «per dietes». Ara bé, en els desplaçaments llargs, l’Ajuntament paga els gastos de la següent manera: 0,25€ per Km si es va en cotxe propi, o el bitllet de rodalia més 2€ d’aparcar en Xàtiva. En els assumptes de la Mancomunitat, desplaçaments a bancs a Xàtiva, Ontinyent, i alguns altres no se’m paga res, encara que gaste el meu cotxe.
  Este mecanisme no és nou, ja el fea servir l’anterior equip de govern. Per exemple, l’anterior Alcalde va anar a Madrid per la firma de l’escriptura de compra dels terrenys de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, i va passar el següent cost:
  – Bitllet d’AVE: 127 €
  – Tren Xàtiva-València: 5,55 €
  – Taxi Madrid: 26,30€
  – TOTAL: 158,85€
  Esta bé, però per el que diem abans de gestió econòmica, el bitllet de rodalia està inclòs en el de l’AVE. A més, amb 4 € uno va i torna en el metro en Madrid a qualsevol lloc.
  Passeu molt bones festes, i recordeu que, encara que «les ganàncies estàn a la punta de la banya», les rebolcades també.

 2. Vicente Benavent B.

  Vullc preguntar si esta fulla de informacio ya te algo que vorer en la llei de trasparencia. Estic content de que mos informen de lo que es gasta en el anjuntament, pero vullc saber si algun dia arrivarem a saber lo que cobren tots els concejals, alcaldes, treballaors,i totes les coses que es paguen fora del presupost; per aixo de «los fondos reservados». A vorer si de una volta ya puguem saber lo que es fa en els diners nostres, perque no mos enganyem, tots els diners son de la gent del poble, o que mos donen de Valencia o Madrid pero al final tots ixen de la bujaca de nosaltres.

 3. David Mahiques Alberola

  Efectivament, l’anterior ajuntament tenia moltes dificultats per pagar en el termini que ens haguera agradat. La reducció d’ingressos va dificultar el pagar com calia. Però és cert que nosaltres, l’ajuntament de Quatretonda, pagàvem en comparació als pobles del voltant molt prompte. Nosaltres pagaven aproximadament entre 6 i 8 mesos de retard, però això era comparativament amb els altres molt prompte.
  La revisió cadastral que varem fer era per dos motius: millorar els ingressos de l’ajuntament, al qual tots li demanàvem més i sobre tot, per fer aparèixer tot un conjunt de cases que no estaven declarades com eren realment i pagàvem molt poc en comparació a altres veïns que si que tenien les cases declarades correctament. Recorde que des de QD es va fer una campanya: PER UN IBI JUST A QUATRETONDA.
  Tot açò evidentment anava a crear problemes als que ho feren però era de justícia i milloraria i a la curta a tots. I aixina ha segut. El que passa és que qui ha arreplegat els fruits han estat uns altres. L’actual ajuntament s’ha trobat el llit fet, feta la feina més impopular, però arreplega els resultats i al mateix temps critica la revisió cadastral, QUINA CARA MËS DURA QUE TÉ.
  Altra cosa. El PP de Quatretonsa si que estava d’acord en la revisió cadastal. Estava d’acord amb la condició que això no suposara que la gent pagarà més. I aixina varem quedar. Es cert que per a l’any 2011 no es varen baixar els impostos perquè era l’any que s’aplecaria la revisió i no sabien com es quedaria. Però l’any 2012 ja era responsabilitat d’este ajuntament i no va rebaixar res. I per a l’any 2013 no més s’ha rebaixat un ridícul 0’2 en la urbana, és a dir, no res pràcticament. Nossaltres, els socialistes, érem partidaris de reduir com a mínim un 0’5 i ho haguerem aprovat. L’alcalde amb eixe manera tan curiosa per dir-ho sense ofendre que té de dir les coses, deia que si que era partidari de baixar els impostos, però fent un reducció suau, suave suave que més estas matando. QUINA POCA VERGONYA. Suave, suave, per aconseguir unes liquidacions amb uns superàvits DESORBITANTS com de fet a ha passat en la liquidació del pressupost del 2012.
  Una altra cosa, en això de les dietes. No ens pareix mal que l’alcalde cobre dietes. El que passa és que ell, en el mateix any que recurta per a tots, ell es posa sou, que no ens pareix mal però no té el detall de dir, enguany no cobre dietes, sinó que aplica la medicina: tots per la via estreta i jo per l’ampla. TAMBÉ una cara molt dura. Però ara els el pp diran, so jo haguera fet el mateix. Però la gent mitjament intel•ligent i amb poc de decència dirà: QUIN ALCALDE MÉS BORT.
  Per acabar, també haguera popgut publicar el seu comentari a la fulla informativa del PSPV (PSOE) en la Quatretonda Informació.
  Bones festes a tots.

 4. Jose Luis Oltra

  Aleshores, la situació era sanejada, o hi havia moltes dificultats per a pagar?
  Demane perdó pel que vaig a dir però «mal de muchos … consuelo de tontos», perquè pagàvem prompte en comparació als pobles del voltant».
  Que curiós, en 2011 no sabia l’anterior Alcalde,» com s’anava a quedar l’IBI», i en 2012 si que ho sap. Ja és casualitat, quan tenieu oportunitat de baixar l’IBI no ho feu, i quan eixiu de l’Ajuntament és quan teniu les dades.
  Potser que baixar un 0,02 siga poc (atent David que hi ha que revisar les dades, que no és el 0,2 sinó més bé el 0,02 i el 0,05). Però és algo, ja que a l’anterior legislatura, si no recorde mal, es van produir dos pujades d’IBI. De primeres el vau passar de 0,55 a 0,65 (pot ser per el 2007?) i després la revisió cadastral.
  Ara el tornarem a baixar, molt prompte. Ja ho vam dir al programa electoral. I tornarà al 0,60. Pots estar segur.
  Ja he dit que jo NO COBRE DIETES. Que les dietes són una altra cosa, que per més repetir-ho no es farà veritat. Tan sols passe despeses de desplaçament, con ho feia l’equip anterior.
  I no hem recurtat, crec que no hem baixat ningun sou, tan sols hem aprimat l’administració, com creguem que cal fer en estos moments.
  Ja sabem que els del PP “no som els mes espavilats”, mentre que vosaltres sou «mitjanament intel•ligents» i «amb un poc de decència» (Ves amb cura, David, que ho has escrit mal, que t’has dit que no teniu decència, però crec que vols dir el contrari, no?).
  Ah, i jo de moment publique on crec, tambe he dit que un lloc on la gent no s’identifica no és del meu interès.
  Per acabar, gràcies per «fer-me el llit», el llit que m’he trobat pareixia més un sac de dormir.
  És cert que jo mai vull ofendre a ningú, però de vegades hi ha que dir la veritat, encara que puga fer mal. «Quina cara mes dura que té», «quina poca vergonya», «quin Alcalde més bord», «una cara molt dura» són adjectius que em dediques «amb carinyo», si bé pense que quan s’arriba a la desqualificació personal és perquè no queden arguments.

 5. David Mahiques Alberola

  Bon dia.
  Disculpem els lectors de QD el retard en contestar a l’alcalde, vaig veure l’escrit despús-ahir i encara no he pogut posar-me a escriure. No tinc dedicació exclusiva a l’ajuntament.
  Efectivament, hi ha un error atribuïble a no repassar detingudament el que s’escriu. La reducció aprovada és un 0’02, és a dir, encara pitjor, una reducció molt poc significativa. Ho direm aixina no ofendre a l’alcalde.
  Això de aprimar l’administració és una còpia del que diu Rajoy “d’adelgazar la administración” és un eufemisme per dir tirar gent al carrer i contractar la menor gent possible i la que es contracta en les pitjors condicions possibles. Això és igual quan la ministra quan diu que els joves que tenen que anar a treballar fora no emigren, busquen noves oportunitats laborals i de formació, que cara més dura i que poca vergonya. Esta política de “adelgazamiento” és entre altres causes, la causa de que l’actual crisi s’haja convertit en depressió econòmica. Però a més això en boca de l’alcalde fa que riure. Ell “nos adelgaza a todos”, però ell es posa un sou que no ens sap mal, i al mateix temps com això és poc, passa a l’ajuntament unes dietes o gastos per a 2012 de més de 800 €. Vaja que ell continua fent-se gros. “Nos adelgaza a todos (contracta menys personal l’ajuntament i paguem més impostos) i el se haze más gordo”. Podem vostès qualificar-ho com vulguen.
  Diu l’alcalde que “el consuelo de muchos es consuelo de tontos”. No ho sé, però també és de tontos no veure les coses com són. Si una empresa davant de les dificultats retarda el seu pagament als proveïdors a 7 ó 8 mesos no és una bona notícia, però si passa a pagar a 2 o 3 anys de retard això és un desastre per als proveïdors. I una cosa i altre no es igual ni molt menys. L’ajuntament bans era el primer cas, els ajuntaments del PP dels pobles del voltant eren els segon cas. Per això la nostra situació era molt millor i molt més manejable econòmicament, i de fet aixina ho ha segut i l’actual ajuntament de Quatretonda amb la revisió cadastral, ha augmentat els seus ingressos i això ha possibilitat obviar este problema. I la revisió va ser una iniciativa política de l’anterior ajuntament amb els objectius que ja he dit.
  Un exemple del que porte dit. El pla del govern per tal que els ajuntaments pagaren les factures endarrerides als proveïdors en Quatretonda va suposar pagar factures endarrerides per valor d’uns 174.000 € (dels quals 101.000 eren deutes de la Generalitat). El mateix pla en l’ajuntament de la Pobla del Duc va suposar un endeutament per factures impagades per valor de més d’un 1.000.000 €. No és igual una cosa i altra. Nosaltres sempre varem tindre molta cura en no passar-nos i intentar ajustar-se tot els més possible als ingressos. Per això revisió cadastral i una bona administració econòmica dins de les dificultats, dic que li hem fet el llit a vosté. Uns arrepleguen el fruit del treball dels altres. Lo de la Pobla del Duc això si que és un camastro, i amb punxes incloses.
  Un altra cosa. També és de ser tonto quedar-se boca-badat davant de los “grandes eventos del PP”. Eventos: visita del papa, ciutat de les arts i de les ciències (que ha costat tres voltes el que s’havia pressupostat), formula 1, nou camp de futbol per al Valencia que no hi ha manera d’acabar-lo i pareix un edifici històric romà en runes, ciutat de la Luz, Aeroport de Castelló, i un llarg etc. Que no acabaríem mai. Que mentre molts tontos feien Oh, oh, oh, … altres del PP per darrere, anaven omplint-se les butxaques. I això hi ha un grapat de valencians que porten fent-ho massa temps.
  Esta política de vostè en l’ajuntament: adelgazamiento ( contractar a la menor gent possible i en les pijor condicions possibles i no fer pràcticament res d’inversió pública pròpia) i maxacar als veïns en impostos, ha portat a que en l’any 2012 la liquidació s’haja fet amb un superàvit de 486.155,78 €. Per als que pensem encara en pessetes això són (81 milió de les antigues pessetes). Dit d’altra manera l’ajuntament de Quatretonda ha arreplegat 81 milió de pessetes més que s’ha gastat. Si tant mal haguera estat la cosa no hagueren pogut fer un superàvit tan DESORBITANT i tan prompte.
  Per a fer-se una idea. Hi ha aproximadament una quarantena de persones si no recorde mal que s’han quedat sense beques este estiu en Quatretonda dins d l’oferta de la Diputació. Un becari amb una beca de 600 € al mes durant dos mesos és 1200 €. Això multiplicat per 40 són 48.000 €. L’ajuntament té diners per pagar una beca durant l’estiu a tots els veïns de que ho han sol•licitat. Que fa l’ajuntament, no res. No em cap en el cap que els pares d’estos xiquets que estan pagant un alts impostos no es rebel•len. I alguns poc ser que fins i tot, li riguen les gràcies a l’alcalde.
  Una altra. Els treballadors que entren a l’estiu, ara s’han de conformar en un mes o mes i mig de treball. L’ajuntament té diners suficients per millorar-los el contracte i que estiguen treballant tot l’estiu. I algú encara anirà adonar-li les gràcies a l’alcalde.

  Anem a presentar una proposta perquè este desproporcionat superàvit enguany es tradueixca en més gent ocupada, més obres per a les empreses del poble i per a l’any que ve, hi haja una significativa reducció d’impostos.

 6. Rosa Mahiques

  I no seria millor que demaneu que rebaixen l’IBI i que cadascú dispose dels seus diners com a més bé tinga?Podem dir que aquesta mesura és la que més beneficia a TOTS. Els diners on millor estan és en poder d’aquell que se’ls ha guanyat amb el seu suor, i és qui deu de disposar d’ells.
  Per què hem de pagar beques i obres i vacances,subvencions i, i, i…i personal, si després no ens volen fer una simple compulsa?
  Quant a les beques de la DIPU, caldria valorar la RENDA FAMILIAR com es fa a les beques generals, si és que veritablement volen complir amb la seua funció per les quals foren creades.
  Els veïns de quatretonda no som cap O.N.G. Si la gent vol donar, n’hi ha molts llocs i moltes persones a qui fer-ho, però que no se’ns confonga amb «hermanitas de la caridad». Ja n’hi ha prou d’exprimir-nos.

 7. Jose Luis Oltra

  Nosaltres estem en la línia que tu defens, així que tornarem a abaixar l’IBI, tal com vam prometre en el programa electoral.

 8. jordi nadal

  Com tu dius hi ha politics que diuen mentires repetidament fins que al final pareixen de veres, es el cas de Camps abans en l’aigua, el PP en la llengua, Cospedal en Bàrcenas, i tu ara en el IBI, baixareu el tipo impositiu pero no la recaptació, la gent continuarà pagant més fins que pasen 10 anys, perque no el baixaxareu el que tocaria 0.55.

 9. Jose Luis Oltra

  Varem dir que baixariem l’IBI de manera gradual, està en el programa. Quan teníeu el govern, teníeu ocasió, de baixar-lo i primer pujàreu el tipus del 0,55 al 0,65%, i després aprovàreu la revisió, sense baixar el tipus. I ara te’n recordes dels 10 anys?? Pot ser un poc tard!!
  Per qùè no el baixàreu vosaltres al 0,55% quan tenieu ocasió?
  És curiós que el comentari de les mentires l’escriga una persona que es presentava als treballadors de la coberta del carrer de pilota com a «regidor de esports» de l’Ajuntament.

 10. jordi nadal

  Això que acabes de dir si que es una mentira, si vols ho parlarem personalment, em sap greu que ho digues per ací, tú a mi no em coneixes, jo no soc aixina.
  Ara, t’ho explique quan vullgues, quan estaven obrant en el carrer de la pilota, resulta que el que anava tot els dies a vore el que estaven fent era jo, i a tots em vaig presentar com a regidor i els deia, pero de la oposició, pero m’interese pel que es fa en el poble i més per la pilota com compendrás.
  Vaig trobar a faltar que anareu més vosaltres, i un dia que vas anar tu i estaven fent la paret del resto i els vas dir que posaren la porta que havien llevat, el obrer et va dir que havia estar allí el regidor d’esports, i tu li vas dir que no podia ser, a mi no em vingues en histories que ho se tot, m’ho va contar l’obrer. Resulta que l’obrer es pensava que jo era el regidor d’esports perque sempre estava allí, i no perque jo ho diguera.
  Açò Jose Luis m’ha cremat, em dol, he estat allí tots els dies, t’he facilitat la organització de les finals autonòmiques, em deixe ahí temps i maldecaps para que tú ara m’espolses això, enacara estic esperant que em contestes el correu quant et vaig dir que demanares les finasl, que em vaig tindre que enterar per la prenssa, jo sempre vaig de cara i si alguna cosa no soc es mentirós.

 11. Jose Luis Oltra

  És el que va dir l’obrer, tal i com tu has contat. I l’obrer ho va concretar. Si no és aixi, perdona. Jo no vull ofendre, ja ho saps. I respecte a les finals, crec que he deixat clar que el mèrit és del Club de Raspall, i aixi ho vaig dir en la presentació.

 12. jordi nadal

  Jo només volia aclarir el que havies dit, ja que no era cert, això si vols abans de dir-ho m’ho preguntes a mi, jo no he tingut mai ningún problema en parlar amb tu de qualsevol cosa, i no tinc ningún interés de dir que soc el regidor de esports, això ja ho vaig ser, ara no tinc ninguna responsabilitat ni cobre res ara ni abans, el que pasa es que passava per alli tots els dies a vore com anava l’obra, encara que no fora feina meua.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES