Seleccionar página

D´AQUELLES SUPERVIVENTS EN PERILL D´EXTINCIÓ…

D´AQUELLES SUPERVIVENTS EN PERILL D´EXTINCIÓ…

barrera tradicional
  • Facebook
  • twitter
  • Gmail

Vertaderes mostres d´art popular antropològic local, creat a partir de l´ aprofitament d´enderrocs alhora que de la intel-ligència i fetes amb la genuïna filosofia del reciclatge ancestral, configuren el paisatge urbà característic durant les festes de Sant Pere a Quatretonda; aquestes són les escassíssimes barreres de troncs i cordes que encara es poden observar en el “circuit del bou”.Al ser uns monuments temporals i a més a més, creats amb materials que ja no es gasten –ni en queden-, inexorablement estan comdemnats a una extinció lenta, penosa,irremediable i fins i tot lògica d´uns temps i unes circumstàncies .Encara les podem observar com a testics que s´obstinen a la seua mort definitiva, davant d´algunes cases.Encara és possible fer despertar i alimentar els nostres sentits contemplant uns monuments autèntics i de 24 kilats al 100%.És un dels privilegis que podem tenir els qui estimem la història i l´art del poble.

 

D´ací poc, solament unes quantes fotografies i alguns pocs testimonis gràfics o orals podran donar fe d´aquestes “construccions en perill d´extinció”.Però no podrà ser mai igual. Ni tan sols paregut .El valor de tot enginy fet per l´home radica essencialment en haver-lo viscut i experimentat en viu i en directe.El nostre reconeixement públic als artistes anònims que encara fan possible aquest miracle.

 

 1,266 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿CREUS QUE TOTES LES VÍCTIMES QUARTONDINES DE LA COVID MEREIXEN SER RECORDADES? ?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake
Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics