D´AQUELLES SUPERVIVENTS EN PERILL D´EXTINCIÓ…

D´AQUELLES SUPERVIVENTS EN PERILL D´EXTINCIÓ…

barrera tradicional

Vertaderes mostres d´art popular antropològic local, creat a partir de l´ aprofitament d´enderrocs alhora que de la intel-ligència i fetes amb la genuïna filosofia del reciclatge ancestral, configuren el paisatge urbà característic durant les festes de Sant Pere a Quatretonda; aquestes són les escassíssimes barreres de troncs i cordes que encara es poden observar en el “circuit del bou”.Al ser uns monuments temporals i a més a més, creats amb materials que ja no es gasten –ni en queden-, inexorablement estan comdemnats a una extinció lenta, penosa,irremediable i fins i tot lògica d´uns temps i unes circumstàncies .Encara les podem observar com a testics que s´obstinen a la seua mort definitiva, davant d´algunes cases.Encara és possible fer despertar i alimentar els nostres sentits contemplant uns monuments autèntics i de 24 kilats al 100%.És un dels privilegis que podem tenir els qui estimem la història i l´art del poble.

 D´ací poc, solament unes quantes fotografies i alguns pocs testimonis gràfics o orals podran donar fe d´aquestes “construccions en perill d´extinció”.Però no podrà ser mai igual. Ni tan sols paregut .El valor de tot enginy fet per l´home radica essencialment en haver-lo viscut i experimentat en viu i en directe.El nostre reconeixement públic als artistes anònims que encara fan possible aquest miracle.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES