«SANT PERE BOUS SOLTS.REVISTA D’ESTUDIS I TRADICIONS» 2013

«SANT PERE BOUS SOLTS.REVISTA D’ESTUDIS I TRADICIONS» 2013

Tal i com estava anunciat, aquesta vesprada ha tingut lloc la presentació del núm 15 de la revista «Sant Pere, Bous solts 2013». Ha sigut a les 20’00 h. en punt. Una llàstima que només n’erem 23 persones en total. Estem acostumats. I dic llàstima perquè la publicació s’ho val. Escoltar a Benavent, s´ho val. La gent no sol anar en massa ni a presentacions de llibres, ni revistes, ni recitals literaris, ni comferències. Ja ho poden anunciar tres mesos abans. La realitat és així.

No obstant, la revista molt digna en tots els aspectes, acudeix puntual a complementar intel·lectualment  la festa. Després de tot, el cap dels anys, és el que queda als arxius si és que s’arxiven alguns exemplars. De moment, als arxius de qd en tenim ja digitalitzats els exemplar dels últims 5 anys.

Rafael Benavent, ens ha explicat com un llibre obert la filosofia i els continguts que guarda la revista d’enguany. Trobarem a la portada de la revista un «sapet» que Rafael ha volgut posar com un iconograma de la festa i que està relacionat amb l’article de Vicent Benavent que ens parla de la cançó «Baix del pont de Cullera» que es canta molt per aquestes festes.

 Històries d’històries: petites,grans, insignificants…de l’ànima d’aquest poble. Ja formem una xicoteta família aquells que hi anem. I ens ho passem molt bé. I no ens cansem d’escoltar vivències i contalles.

«Sant Pere, Bous Solts. Revista d’estudis i tradicions 2013», és per mèrits propis un clàssic de les publicacions quartondenques i arriba a la seua plena adolescència amb 15 números publicats. Un recopilatori escrit excepcional de la tradició en estat pur. És i serà sens dubte, una font molt apreciada de la festa. Un referent de la festa del bous a quatretonda.

I tot siga dit, qd molt orgullosa que bona part dels col·laboradors de la revista ho siguen també d’aquest llogaret perdut en el cosmos de la Xarxa.

Revista Bous Sant Pere 2013 by QuatretondaDigital

presbous

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

4 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  Aquesta revista és com el bon vi. Cada any que passa millora. I molt!!!
  Enguany trobe una revista molt més completa i amb bons i nous col·laboradors, una revista que es pot conservar com una crònica de les nostres festes bouers. Rafa es supera cada any.

  La presentació, encara que amb poca gent, ha estat molt amena. Ens hem enterat de la raó del «sapet» que n’hi ha a la portada, de qui és la gent que escriu, qui ho coordina, qui és el que ho maqueta i qui és l’impressor i l’ofici de son pare. I no vaig a contar-ho. Qui no ha anat, per mi, no s’enterarà! Ale!

  El que si que vaig a contar és la recuperació d’una tradició perduda degut a que teniem molts dinerets i podiem convidar a tots els forasters. Enguany els festers tornaran a eixir a demanar «la voluntat» a la gent de fora i els posaran una pegatina per distingir-los com a bons col·laboradors de la festa.

  Bo, que passeu molt bones festes, aneu amb cura i amagueu-vos bé a les barreres; l’alcohol i aquesta festa estan divorciats i no casen be.
  I esperem «vore-vos» a tots després de Sant Pere.

 2. Rosa Mahiques

  Ah! oblidava comentar el meu remei per a que el bou no entre a ma casa Sr.Salva, i és viure fora del recinte de bous i si pot ser no eixir d’allí fins que no han tancat el «morlaco», que jo de por estic ben farcida.

 3. Angel Calori Esportiner

  Hola Enju,

  comentar si no m’enganye,que tant en l’arxiu del poble com a la biblioteca municipal, se’n guarden tots els anys dos exemplars.

  però el meu comentari no era per aquest motiu, en realitat per una errada que hi ha a la revista causada per la premura amb que hem hagut de traure-la, la qüestió es que l’article titulat: «Bacores i Marín: la faena i la festa» no porta el nom del seu autor, així que primer me toca demanar disculpes i després dir que l’article és de Pepica la Pimentona.

 4. Pepe

  Felicitar a qui corresponga per la rapidesa i efectivitat que enguany s’ha tingut en desmuntar les barreres . En qüestió d’hores tot ha quedat en ordre i net com una patena.Dóna gust passejar pel poble després de la voràgine festera dels bous al carrer !. Un detall.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 6 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES