Seleccionar página

«ALGO SE PIERDE EN EL ALMA…»

«ALGO SE PIERDE EN EL ALMA…»

“Algo se pierde en el ánima…”

 

Potser siga jo un torracollons com diuen alguns, però u, la veritat, no ha pogut triar el fang amb què l’han pastat, i açò ve a tomb perquè per una vegada i sense que servisca de precedent, vaja quantes disculpes porte ja! (excusatio non petita, acusatio manifesta, diuen altres), no estic d’acord, o almenys no totalment d’acord, amb la darrera actuació dels amics dels “Amics del Buscarró”, aquella que ha eixit recentment publicada a la pantalla veïna de QI sobre la renovació-restauració de la cartelleria forestal, portal d’entrada a la serra de Quatretonda tant per les terres del nord com per les del sud.

 Ja sé que no estaven rebedors los dits cartells, quantes vegades no m’hauré preguntat jo quan per allí passava o deixava el cotxe al seu marge perquè no els retiraven ja de tant de rovell com prenien, i d’això fa ja… que no recorde ni quan els posaren, la meua memòria ja no abasta, tot i que em recorden aquells altres rètols de voravia que assenyalaven del perill d’incendi i la prohibició de tirar puntetes de cigarret per les finestretes dels autos. Aleshores?

 Aleshores que m’hi havia acostumat a ells, ens havíem fet vells junts, i el que és més important, aquests cartells per a mi s’havien mimetitzat amb l’entorn, ja no m’hi feia mal la vista de veure’ls, formaven part de l’ambient, havien perdut les lletres com qui perd les dents, ja no deien res com qui perd la veu… però eren allí com aquella vella  i enderrocada pared vestigi d’una llunyana caseta que va ser un dia i que pedra a pedra, colp a colp, va desbastint allò que va ser un dia, la vida. Perquè no tot el patrimoni ha de ser monumental.

 Ara els heu donat una segona oportunitat, la de continuar fent la funció per a la qual havien estat creats amb una operació de forta cirugia estètica, encara no els he vistos i no sé que sentiré quan per allí passe i trobe una cosa brillant i polida en compte d’aquella rojor esmorteïda però, és cert que “algo se pierde en el ánima cuando un amigo se va.”

 Foto: QI

benavent

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 337 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Benavent

El professor Rafael Benavent és un erudit i col·laborador de QD des dels inicis de la revista.Cronista Oficial de Quatretonda, amb el seu estil tan genuí,ple d'enginy i objectius didàctics ens delita a tots aquells que el llegim. Escriptor,assagista i un fum de coses més...ens enriqueix i il·lustra. L' estima al seu poble és manifesta a cada lletra que escriu.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics