CERCANT A ESTANISLAU ALBEROLA

CERCANT A ESTANISLAU ALBEROLA

Hola Pepe, sóc Juanfe.

T’envie un fragment d’una entrevista que li va fer el periòdic o revista «Estampa» a Estanislao Alberola i Serra en 1932, la primera part no l’he trobada. En ella el poeta parla de la qüestió del seu inicial analfabetisme i altres coses molt interessants.
També un pdf de «Mil i un cantares». La font és la web de la Biblioteca Nacional de España.

Juan Federico Benavent Alberola

 

4 Comentarios

 1. Pepe

  Extraordinària aportació documental i gràfica ens fa Juanfe donant llum a algunes qüestions que des d’aquesta pàgina s’havien discutit, com és el cas de l’inicial «analfabetisme» del nostre Estanislao. Interesantíssima entrevista. Molt bones fotografies. Moltes gràcies Juanfe per una col·laboració tan bona. Esperem no siga l’última. Salutacions.

 2. David Mahiques Alberola

  Meravellos. Això és un document històric extraordinari. Molt bé Juanfe.

 3. Pepe

  Malgrat aquestes declaracions del mateix Alberola al la revista Estampa, fonts ben informades ens diuen que és molt improbable,quasi impossible que el poeta Alberola fora analfabet i que aquestes declaracions poden ser un muntatge d’ell mateix…a mena de llegenda. Va tenir germans advocats. Ell mateix va ser alcalde del poble ben jove. I això que anava a traballar la terra des de infant, també pertany al món de la fantasia del nostre paisà, tenint en compte que tota la vida va ser un «senyoret d’alt postí» i un «Juan Tenorio» de renom.

 4. Marién

  Enhorabona pel treball fet amb tanta paciència, curiositat i quotidianitat Juanfe! Tot un treball de camp acurat, detallista i ben lliurat. La cultura del poble per al poble és sempre un Bon regal!!

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES