Seleccionar página

I TORNE A LES SENYALS DE TRÀNSIT !

I TORNE A LES SENYALS DE TRÀNSIT !

I TORNE A LES SENYAL DE TRÀNSIT!

  No sé què seré en la pròxima vida, no ho tinc decidit encara, tot i que ja hauria d’anar pensat-hi, però, allò que sí tinc escollit ja és el poble on estar-me, de debò, El Genovés, o Genovés com volen dir allí, un conflicte de noms tan del gust de nosaltres els valencians, res de nou per tant, i no canviaré de parer per això.

 I si he fet aquesta tria no ha estat debades, la cosa té el seu què, concretament, i deixant de banda la seua proximitat geogràfica –que no és cosa menor- i a trobar-se en el camí de Xàtiva, que la comarca és la comarca però el cap i casal és socarrat, no deixa d’impressionar-me gratament la seua senyalització, doncs si passeu per allí, com estic segur que ho fareu podeu trobar aquella senyal que indica Genovés 0’2, quan venim de la part de Xàtiva, la qual palplantada una vegada superada la redona de la font dita de Sant Pasqual trobe que és d’una precisió suïssa. Això és informar!

 I quan passats aquestos “escassos” metres travesseu el poble, perdó, la ciutat, un altre rètol ens indica això mateix on és el Centre Ciutat, ja sé que açò de dir-se poble queda molt de poble, i alguns ho confirmen quan per a dir que són més basts que unes… diuen que són de poble, com si els demés en tingueren de culpa. En açò, que aquells municipis, que com el nostre, ostenten la categoria de vila, ja no dic res si són ciutat, ho tenen molt més fàcil. Així que perfecte! No anem a posar-nos ara melindrosos per un títol o altre.

 Però no s’acaben ací les bones idees, ni tasca retoladora tan ben empolainada, que ara, i d’açò fa uns pocs dies m’han posat un altre rètol que també considere brillant i significatiu, en consonància, val a dir, diu així: Genovés oest. Què quantes? No trobe el dia encara en què presente els respectes del meu auto a aquest nou vial. Ni València, qualque dia en posaran l’os.

 No troba senyor director que la cosa és ben singular, que no pot ser només casual, de manera que la meua tria té el seu perquè i no es deu a un simple caparrutxo? D’altra banda em permetrà també, ni que siga per l’amistat i, trencant el cordó sanitari de la seua pàgina, de no signar aquestes ratlles doncs tal volta algú no entenga la intenció de les meues paraules i servidor ha de fer aquest camí, amunt i avall, moltes vegades.

PS. També ressenyar en la mateixa línia de les senyals de carretera els indicadors que a l’eixida del Genovés, direcció Gandia, hi ha de les poblacions de Gandia, Benigànim, Quatretonda i Llutxent, posats en escaleta (els escric de memòria). No sé quina és la norma al respecte, si la hi ha per fer tals rètols, encara que trobe que s’indiquen les poblacions que vénen a continuació i les poblacions o ciutats grans i de referència, parle, és clar de la retolació diguem-ne que oficial, de manera que, dic jo, igual hagueren pogut posar, seguint la mateixa línia, els indicadors de Pinet, Benicolet o la Pobla del Duc, posem per cas. Massa sol!

 També em solidaritze amb les víctimes del sofriment tan colpidor i actual.

 

benavent

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 493 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

ARA MATEIX

Users: 3 cercadors

ESTADÍSTIQUES

 494 Visites totals,  3 Visites avuí

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics