Seleccionar página

LLIBRE DEL REPARTIMENT

LLIBRE DEL REPARTIMENT

Ja sé que tothom sap que València (la Balansiya del moros) capitulà el 28 de setembre de 1238 i que l’entrada oficial del rei en Jaume I fou el 9 d’octubre, festa de Sant Donis, i també que sabeu que s’expropiaren un fum de propietats dels musulmans que anaren a parar als conqueridors que ajudaren al monarca a aconseguir fer-se amb el territori valencià, i que en aquest document, que es conserva a Barcelona dins de l’Arxiu de la Corona d’Aragó, està detallat bastant clar a qui se li entregava el bé.

Amb tot i això, com no és un assumpte que  us lleve el son l’anar furgant per dins d’aquestos documents tan rancis, us presente —novament perquè ja els he ficat a l’article del senyor rbenavent— unes fotocòpies del full on està registrada l’entrega de dues alqueries del terme de Llutxent I QUE POSSIBLEMENT ELS NOMS US RESULTEN FAMILIARS…, i per si algú no pot aclarir-se amb eixa lletra tan estranya també us fique l’escrit llatí i la traducció al valencià actual.

The following two tabs change content below.
Salvador Alberola
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Salvador Alberola

Salvador Alberola és un lliurepensador que estima el seu poble.Des de la llunyania difon el seu pensar i la seua concepció del món.És conscient de la realitat que l'envolta i amb el seu criteri i estil opina i desenvolupa el seu pensament. La poesia,l'assaig i "les coses del seu poble" es veuen reflectides en aquestes pàgines.
Salvador Alberola
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Latest posts by Salvador Alberola (see all)

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 deurien ser recordades d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINADORS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics