Seleccionar página

EL LLIBRE DE FESTES PATRONALS 2013

EL LLIBRE DE FESTES PATRONALS 2013

 

El passat dilluns dia  19 a les 19:30 tingué lloc la presentació del LLIBRE DE FESTES PATRONALS 2013 del nostre poble moderada pel regidor de festes Justo Peiró juntament amb dos  festers. Malgrat alguns xicotets problemes tècnics (es va anunciar en un lloc (Saló d’actes de l’Ajuntament) i es va fer en un altre (Centre Social), crec que sense avisar… a la fi es va presentar.

ELS LLIBRES DE FESTES  dels nostres pobles és el que queda després de passades les festes, els events i el tràfec i el sarau. Són la referència documental de la micro-història sincrònica, dels detalls. Al llibre quedaran reflexades per sempre les cares de la nostra gent en el esplendor de la seua existència. Històries. Sentiments. Tal vegada, ELS LLIBRES DE FESTES siguen transmissors de fets que d’altra manera haguessin passat desapercebuts i ignorats.

ELS LLIBRES DE FESTES arriben a quasi tots i per tant són un instrument amb força per divulgar cultura, art, divertimento i sentiments. El d’enguany, amb disseny una mica diferent, innova i refresca. És cert que algunes faltes d’ortografia fan somriure al lector. Caldria uns correctors eficaços abans de llançar-los a la imprempta. Per això en molts llibres consta el nom dels correctors lingüístics. Uns correctors que s’han d’incentivar, clar està ! i al poble els hi ha i molt preparats. Tal vegada una beca de X euros. I si no, els funcionaris municipals estàn també per això…o no ?

Que el llibre de festes és millorable ? -Evidentment. Tal vegada són ja una mica anacròniques les fotos de tants alts dignataris que segurament ni coneguin el poble. Sincerament,al meu curt entendre i opinió, estan fora de context.  Amb la foto de l’alcalde-la qual no la trobo en cap lloc- seria suficient. Quant a les dedicatòries personalitzades, caldria estudiar-les   així com arribar a un consens restrictiu al voltant de les mateixes.

A banda de tot això, ens quedem amb el contingut. Interessant i valuós treball històric del professor David Mahiques. Dintre aquest bon treball, m’ha emocionat el poder posar-li cara als germans del poeta Estanislau Alberola. Si em permeteu, el nostre Estanislau, del qual tant s’ha parlat i escrit des d’aquestes pàgines amb motiu del seu any.

I què hem de dir de l’encomiable tasca de Pepica Mahiques, d’ Angelita l’ Almàssera», d’ Enrique Benavent… sempre cercant al seu record i memòria històries i sentiments que d’una forma o d’altra haguessin mort per sempre.

De Benavent i els seus treballs, sempre interessants, instructius i sorprenents, només afegir que és un referent imprescindible per a conèixer part de l’ànima de Quatretonda.

Us anime a que compreu EL LLIBRE DE FESTES 2013. I sobretot  us animo a que el llegiu amb tranquil·litat i assossec. No us penedireu.

Ah ! Guardeu amb estima EL LLIBRE DE FESTES. Els vostres fills i néts us ho agrairan. I vosaltres també tindreu el gust de fullejar-lo de tant en tant. I quan més de temps haja passat, més de gust en tindreu al navegar per les seues pàgines ! Garantitzat !

Per si no ho sabíeu, el cost real del LLIBRE DE FESTES és prou superior als 7 EUROS que se’ns demana com a aportació d’ajuda.

Llibre Festes Patronals de Quatretonda 2013 by QuatretondaDigital

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 633 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics