ACABEN LES FESTES PATRONALS DE QUATRETONDA 2013

ACABEN LES FESTES PATRONALS DE QUATRETONDA 2013

Amb gran solemnitat, ahir 3 de setembre de l’any del Senyor de 2013, amb la processó de retornada del Crist de la Fe a la seua ermita, acabaren pràcticament les FESTES PATRONALS DE QUATRETONDA 2013. Processó presidida per Mons. Enrique Benavent -fill del poble i bisbe de Tortosa-  acompanyat pels mossens també fills del poble,  German Oltra i Emilio García i pel titular de la parròquia, mossén Vicente Espasa Reduan . Les autoritats locals, les festeres i festers i demés institucions cíviques i religioses juntament al poble de Quatretonda ompliren els carrers  de festa, devoció i de nostàgia al ser l’últim dia.

Al llarg de la processó,  «La NOVA», interpretà la peça musical «MARXA PROCESSIONAL AL CRIST DE LA FE» del nostre  compositor Juan Enrique Benavent Vidal, obra que ha sigut premiada en alguns certamens, i del qual qd  ha fet ressò en les seues pàgines en més d’una ocasió. Una música dins el context d’una nit clara i neta. La música imprescindible i necessària per a engrandir i omplir d’aire els esperits.

Menció a banda, els extraordinaris FOCS ARTIFICIALS, uns dels millors dels últims temps que els nostres ulls i sentits hagen contemplat en aquest acte.

***

Per si tens el gust de sentir i escoltar la  «MARXA PROCESSIONAL AL CRIST DE LA FE»  del compositor quartondí Juan Enrique Benavent Vidal.

4 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  Donar l’enhorabona a tots els festers pel seu comportament i puntualitat en tots els actes.
  Després d’un any de treball, de discussions, d’enteses, d’acords i desacords, el seu treball ha donat fruit, i ha estat un fruit molt dolç i molt agradable.
  Anys, hem estat els pares sentint en tots els llocs que eren una quinta «mogudeta», «especial», «inquieta»…i arriben les festes, les «seues» festes i han respost com mai ho haverem esperat. Ens han sorprés molt gratament. A partir d’ara ja sabem que «els nostres xiquets» han crescut, han madurat i ja tenim uns homes i dones «drets i fets».

 2. natalia oltra llácer

  Pepe,molt bon reportatge,sols un xicotet comentari,el meu germa Germán no s apellida Benavent sino Oltra Llácer.

 3. Pepe

  Ha sigut un lapsus…amb les presses. «Apuntado i corregido». Gràcies !

 4. bernaventb

  A RAJAPLOMA felicitar l’artista del l’escenari de la presentació, vaja! També aquesta solsida o performance de cotxe de Fòrmula 1 de les Carrosses, n’he sentit parlar molt d’ella. De les carrosses de paperets, com sempre brillants i mot treballades, tot i que poques, segons he sentit dir també. Potser, i pels motius que siguen, tot acabe com informava el Levante en una “cavalcada humorística”, que es la terminologia dominant ara per a semblants actes. A mi m’agrada més allò del dia de les carrosses. Tot canvia. Com fa anys va desaparéixer de la programació el dia de “La Vespra” (de la festa, la vespra, diuen), tal volta engolida pel dia de La Presentació o… La programació d’actes publicada al llibre festes, morta i engolida pel seu propi fill, aquest mite li escau a la dita programació de festes que amb eixe nom se’l coneixia i se l’anunciava temps abans: “El programa de Festes d’enguany”, no debades va parir i engendrar allò que vui és conegut com: “El llibre de Festes d’enguany”. Açò a compte de que com ja ve sent habitual i em sembla constatable cada cop més, la referida programació ocupa menys i té menys presència a dita publicació. Llei de vida.

  I amb el llibre de festes ve augmentada “la família”, que enguany ens saluden també el president de la Dipu i el de la Generalitat d’ací. I jo, conseQüent amb les meues paraules haig de dir – com ja ho he dit en altra ocasió- que em sembla correcte sempre que, almenys, el saluda siga personalitzat, sense entrar en més detalls, que d’això es tracta, com han tingut el detall de fer ací els organitzadors o responsables d’aquesta publicació anual. I és que de no ser així, i personalment, a mi no em cal aquesta galeria d’autoritats. Així que ho de valorar bé d’aquesta forma.

  I no sé què cosa més comentar, de manera que si se me n’ocorre cap altra, com diuen al meu poble, els ho faré saber pel Ban.

  benavent

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES