Seleccionar página

A VEURE AQUESTA CAPCINADA: ENSINISTRANT LA CANALLA PER AL DEMÀ

A VEURE AQUESTA CAPCINADA: ENSINISTRANT LA CANALLA PER AL DEMÀ

O almenys preparant-la per a la vida sorollosa. Que no?

 Sabem que el soroll, el soroll excessiu, afecta la salut i com que cada vegada n’hi ha més i més fort, benvolent o malvolent anem apujant-lo. En ocasions, fins i tot, ens eduquem. Miren si més no:

 Dia de festa grossa a Quatretonda de fa pocs dies i activitat programada de Parc Infantil, espècie de Terra Mitica

petitona, d’anar per casa, amb castells bufats de mesures i coloraines diverses, el tramvia que no trau fum, l’alegria i la joia, infants per tot, bots i saltirons, iaios novells que els cau la bava acompanyant  els seus néts de trinca i música, molta música, i a més forta, ben forta, que a aquesta edat les conseqüències dels excessos són més greus encara, música ambiental, sí, toca’t els cordons! (per si estem en horari infantil, Sr. director), i l’Ambient … que rebente.

 Però, no creguen que açò va ser el pitjor, no, i quina música, redell! discotequera i de vegades dura, jo la trobava fora de lloc, que no n’hi ha d’infantil, d’aquella de programes animats? Vaja, jo no sé ara però encara puc recordar la cançó de “Los hermanos Malasombra”, d’aquells Valentina i capitán Tan –avui serien friquis aquestos dos-  o el bonhomiós del tio Aquiles i d’altres. Si només faltava que posaren rock dur als infants.

 No creguen, que vaig estar a un peu d’eixir al carrer i de dirigir-me al responsable d’aquelles atraccions per requerir-li on li havien donat el carnet d’organitzador d’espectacles i atraccions infantils, que a mi no em molestava el soroll, vull dir la música, no podia ser tan llepafils si a més, com m’hauria de molestar a d’aquelles hores, ben avançat el matí i de festes, sumat a l’alegria que dóna veure tota aquella “infanteria” alegre, juganera i pacífica –o no tant pacífica- serpentejant pel carrer. Això sí, ja posats, anem ensinistrant-los per a una vida plena de sorolls. Una mica de trellat, senyor pirotècnic!

 Potser Locomotoro també era d’aquella partida de la tele en blanc i negre, no puc recordar-ho!

 

benavent

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 535 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

2 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  També haguessin pogut tirar mà d’aquells discs de Paco Muñoz cantant per a xiquets. La masovera, Puf el drac màgic, la tarara, la xata merenguera, Qualsevol nit pot sortir el sol, El tio Pep se’n va Muro, La barraqueta que no te trespol, Serra de Mariola, el ball de la civada, Joan petit, Els instruments… Un material que no deuria faltar a cap casa on n’hi ha xiquets. I a més no fan malbé els oïts.

 2. Benavent

  Ni que siga amb retard Rosa, molt bona aquesta pensada i puntualització musical, pesant figues estaria jo, que només em venia al cap el tio Aquiles.

  Així que pique, i sense que servisca de precedent, el «m’agrada».

  benavent

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics