Seleccionar página

TRADICIONS AMB ENCANT : LA NOVENA DEL CRIST DE LA FE AL CARRER SANT PERE

TRADICIONS AMB ENCANT : LA NOVENA DEL CRIST DE LA FE AL CARRER SANT PERE

                                                       Com les estacions climatològiques, les oronetes, la calor a l´estiu o la la pluja a la tardor… les veïnes i veïns dels carrers de Sant Pere i Benigànim, acudeixen cada any després de les festes patronals, a complir amb una cita especial, tradicional i quasi anònima. Sense campanes al vol. Quasi imperceptiblement, ixen al carrer a les 10 en punt de la nit durant nou dies a cantar els gojos enfront d´un mosaïc ceràmic que representa la imatge del Crist de la Fe.

                                                      Hi ha a Quatretonda una antiga tradició la qual tal vegada no és coneguda per la nostra  gent. Només acabar-se les Festes Patronals, els veïns del Carrer Sant Pere i Carrer Benigànim fan una novena davant de la imatge de taulellets del Crist de la Fe, la qual es troba en la façana d´una casa antiga de l´esmentat carrer. Es canten els gojos durant nou dies. Al carrer. Sota les estrelles.  Amb molta devoció i sense boato. Sense ministres. Senzillament. Pura manifestació de la religiositat del poble al seu Crist de la Fe. Aquesta manifestació sempre m´ha cridat l´atenció i més encara quan vivia a aquell carrer. Sentir des de ma casa els cants-pregàries del poble em feien meditar alhora que anunciaven la fi de l´estiu. Al interessats per la tradició en estat pur, recomane que s´apropen. Percebran la mística del poble-poble. la sobrietat i el misteri de les ànimes a la llum de la lluna.

 

 5,666 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

4 Comentarios

 1. Rosa Mahiques

  He viscut molts anys al carrer Sant Pere i sempre he conegut aquesta tradició. No sé quants anys farà que es fa aquesta novena però jo puc dir que es fa de tota la vida (meua).
  Recomane una visita a les 10 de la nit per comprovar la Fe i Devoció que se li té al Crist en el nostre poble.

 2. Joan Caballero

  No sabia de esta tradición pero me ha emocionado conocerla, ya que en la casa donde está instalado el mosaico nació mi querida madre Amparo.

 3. Josefa

  Este año he ido al novenario, siendo de aquí de Quatretonda he tenido que enterarme por la revista Q.D. por que no lo sabia que hicieran esta novena, tengo que decir que había muy poca gente. Quizás hay mas gente que no lo sepa, aunque tengo que, añadir que no la termine por imprevistos que suceden en el día . Ya veremos al año que viene

  • Pepe

   Benvolguda Josefa : T’assegure que la «quantitat» de gent és allò que meyns importa. Tal vegada l’encant que té aquesta tradició radica en la senzillesa i en la puresa en ella mateixa la qual brilla amb llum pròpia.. Si anara molta més gent de la que va, perdria autenticitat, ja que les persones que acudeixen ho fan perquè ho senten de veritat i així hi viuen i ho manifesten «a la pura forma del poble».
   La nit, perdria eixa màgia especial la qual és percebuda només per uns quants veïns privilegiats. Deixem-ho així !

ARA MATEIX

Users: 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics