Seleccionar página

PRESENTACIÓ DE SENDES…

PRESENTACIÓ DE SENDES…
Estimats companys i companyes,
Ara fa quasi un any, diversos mestres i professionals de la docència vam participar en un curs de caminada nòrdica i power walking organitzat pel Cefire d’Ontinyent i coordinat per l’assessor d’Educació Física Ismael Donet (que ja ha deixat l’assessoria i s’ha incorporat a la seua plaça de mestre i al qual saludem afectuosament des d’ací), i la part pràctica del qual vam realitzar en un tram baix de la serra del Benicadell. L’experiència va ser molt positiva i enriquidora per a molts de nosaltres, que vam gaudir de l’activitat física en la naturalesa i el contacte directe amb el medi i la vida que hi batega.
Fruit d’aquella primera experiència, alguns mestres vam coincidir en la necessitat retornar l’escola al nostre entorn natural, vincular el medi viu a les nostres pràctiques educatives, renovar la pedagogia aprenent de la naturalesa i deixar entrar la vida a les nostres aules. Volíem, i volem, canviar les nostres pràctiques educatives i acostar-les a la vida que hi ha al nostre voltant i que molt sovint bandegem o ignorem. Calia, també, donar un nou impuls al magisteri, recuperar la il·lusió i el goig de ser docents i educadors, omplir les aules d’experiències positives que ens facen més feliços i dignificar i fer reviscolar una escola pública tan maltractada com qüestionada en la situació actual.
Per això, vam decidir que calia crear un espai on poder reflexionar, debatre, formar-nos, intercanviar i dur a terme estes propostes, tot organitzant activitats de formació, eixides i visites al medi natural i a l’entorn sociocultural per bastir projectes de treball, materials didàctics i propostes educatives que ens permeten dissenyar una nova manera d’orientar i desenvolupar la nostra labor docent i les pràctiques pedagògiques, a banda de fer-nos passar bones estones i gaudir del medi natural que ens acull, ens sosté i ens dóna tantes coses bones.
I d’ahí ha nascut el grup Sendes, cap a la renovació pedagògica, un grup de mestres, professors, ensenyants i docents que vol ser un espai obert i plural, i que ja ha començat la seua tasca organitzativa per convertir-se en associació i adherir-se a la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica del País Valencià. Tenim la seu a Ontinyent i el nostre radi d’acció principal d’entrada seran les comarques centrals valencianes, encara que volem arribar al professorat de tot el País Valencià. Ara és el moment d’unir-nos al grup i de formar una xarxa de persones que compartir interessos, inquietuds i somnis.
ha arribat el moment de fer la primera eixida de Sendes, per conéixer-nos i tindre una primera experiència d’excursió i de reflexió al voltant de l’aprofitament didàctic del medi natural i la renovació pedagògica. Ha arribat el moment de passar a l’acció!
Així, vos convoquem a la ruta senderista que realitzarem el pròxim dimecres 9 d’Octubre i que, com que va ser el nostre punt de partida i lloc de naixement, serà una pujada al Benicadell i posterior visita a la ruta dels rellotges de sol i ruta de les fonts de la població d’Otos.
La programació (ja sabeu, sempre oberta i flexible) és la següent:
– 9.30 horesreunió en el punt de trobada, a la rotonda d’entrada a la població de Beniatjar. Des d’allí compartirem cotxes i pujarem fins a la caseta del guarda, des d’on iniciarem la ruta.
– 10 horesiniciarem la pujada al Benicadell des de la caseta del guarda, a ritme lent, assossegat, sense presses, gaudint dels racons i els paisatges que ens oferix esta serra tan particular i emblemàtica.
– 11.30 hores: ja al cim del Benicadell, ens asseurem per fer una taula redona-col·loqui, en què volem parlar sobre diverses coses, més les que cada u aporte:
 • dinàmica de presentació: qui sóc jo, què faig, què m’agradaria fer…
 • presentació de Sendes: qui som, què volem, com ho farem…
 • experiències i testimonis de renovació pedagògica del nostre entorn
 • aprofitament didàctic del medi natural: com ho podem fer?
 • aportacions, comentaris i propostes de tots i totes
– 12. 30 horesbaixada alegre del Benicadell. Si algú sap cançons les podem cantar…
– 14 horesdinar de germanor en la caseta dels guardes o en algun altre lloc que considerem que ens agrada i que hi volem estar. Podem portar cada u el seu dinar (portaviandes, entrepà…) i cosetes per a picar i compartir entre tots. Tertúlia i migdiada per als més cansats.
– 16 horesvisita a la ruta dels rellotges i la ruta de les fonts d’Otos, amb material gràfic imprés per a compartir que ens orientarà i ens acompanyarà en la visita. Estem parlant amb l’Ajuntament perquè ens proporcione material per a tots els assistents. Lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés i altres poetes entre la remor de l’aigua de les fonts.
– 18 horesfi de la visita i de la jornada. Acomiadaments.
Vos demanem que reenvieu la convocatòria als vostres amics, companys i contactes (mestres, professors, educadors, monitors i animadors…) que penseu que poden estar interessats i que voldrien compartir l’experiència. I també, que tots els qui penseu vindre ens ho indiqueu en esta adreça de correu a fi d’organitzar-nos i demanar material suficient.
Esperem poder comptar amb tots vosaltres i compartir una bonica experiència, que pot ser la primera de moltes altres.
Una abraçada de Marta, Alícia, Maria, Eva i Simó.

 115 Visites totals,  4 Visites avuí

The following two tabs change content below.
quatretondadigital
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

quatretondadigital

"QUATRETONDA DIGITAL ” , no representa ningú més que el sentir dels seus autors i la seua bandera és la LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ, CREACIÓ LITERÀRIA i L ´ARGUMENTACIÓ CRÍTICA I RESPECTUOSA. La seua bruíxola marcarà sempre LA VERITAT , LA TOLERÀNCIA I EL SENTIT COMÚ. “QUATREDONDA DIGITAL”, és una publicació sense ànim de lucre.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 deurien ser recordades d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics