CARTA AL DIRECTOR : INDIGNANT !

CARTA AL DIRECTOR : INDIGNANT !

 

Carta al director,

INDIGNANT!

Ridícula, indignant, destarifada, una poca-soltada… la pàgina de “rtve.es” que s’allotja a la vora d’aquesta pantalla, sobretot, pel que fa a la nostra denominació, que d’això estàvem parlant ací, de topònims, i el de Quatretonda no té cap doblet, no té cap plec, no té un nom en valencià i un altre en castellà, que els dos noms són ben  nostres i valencians per tant; però ara la forma Quatretonda és l’únic nom oficial que tenim, i el de més llarga tradició també. Que no busque ningú ací brega entre rojos i negres, o amb blau i sense.

 Per si no teníem prou amb escriure Quatretonda amb Q per a després, alfabèticament, situar-lo al lloc que li correspon a la forma “Cuatretonda” en les relacions estadístiques, ara em trobe açò: la televisió pública ens retola en bilingüe, Quatretonda / Cuatretonda. “Vaja’l” món a fer punyetes!

 Cuatretonda és el nom de la meua infantesa, dels meus pares i avis, el nom del meu poble durant una pila d’anys, forma part de la nostra cultura i tradició, com Quatretonda mateix, com Quartonda, i si molt m’apuren “4tonda”… i no farem la llista més llarga –per si se’ls ocorre posar-los tots- no obstant això el nom públic, oficial, aquell que ens representa és el de Quatretonda, únicament. I no crec que siga ni mala intenció, ni cap cosa pensada, però plou sobre banyat.

 Un poc tard tot siga dit, mes aquest és el meu “9 d’octubre” senyor director: exigisc del nostre ajuntament una resposta, que en aquest cas vol dir una informació i aclariment a l’organisme o entitat responsable, i la rectificació o adequació que s’escau a la forma “oficial” del nostre topònim.

 I per extensió, si el cronista no bada la boca, més val que li diguen que s’hi dedique a una altra cosa, o la seua funció només és la d’anar als àpats i berenes oficials? Que ací n’hi ha gent suficientment preparada per ocupar-se’n, no li càpia dubte.

 

Suyo servidor q.b.s.m.

  benavent / benavente (que fer com fan no és pecat, diuen)

 

P.S.: Jo amb mi. No obstant això, poca broma!

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

3 Comentarios

  1. Rosa Mahiques

    Tres nits (tan llargues com són quan no dorms ) ha estat el director cavil·lant per vore com podia llevar el nom del poble que no està ben escrit.
    Se n’anava al llit i al momentet baixava a provar una forma de poder llevar-ho, però, no funcionava. Així va estar uns dies, fins que es va donar per vençut.
    És una realitat. Qui ha programat la pàgina del temps en rtve, encara no s’ha enterat de que el nostre poble s’escriu amb Q, «sin más».

  2. Pepe

    Evidentment és incomprensible amb tanta tecnologia i avanços tècnics…tants i tants empleats…tants assessors, tant de BOE i tanta i tanta BURROCRACIA i MANGARRUFIA i encara TVE no s’ ha assabentat que el nostre poble s’escriu amb Q.I només.

    Pense que aquest «error», ERRADA O IGNORÀNCIA, és la punteta de l’iceberg.

    Jo, a aquestes altures espero poc. Desgraciadament molt poc. Quina cosa és la toponímia per a tant i tant ignorant ?

    Malauradament exigir..exigir…podem exigir tot el que estimem convinent.Ho dic per pròpia experiència ! Per amarga experiència !
    I l’experiència és l`experiència…Aquí, poc es pot fer…Tant se’ls dóna… Una altra cosa seria si hi haguessin diners pel mig…i depén per a qui…

    Jo signe senyor Benavent. Aquí i fora.Vull Quatretonda amb Q !

    I el nostre Ajuntament. També signarà amb celeritat ? La resposta està (a més que en el vent) al costat d’aquesta pantalla. A la dreta. En l’0ratge…

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES