LA CONTRIBUCIÓ NO PARA D’APUJAR!

LA CONTRIBUCIÓ NO PARA D’APUJAR!

Degut a la iniciativa del nostre ajuntament de fer una revisió cadastral de l´IBI, en una època molt poc afortunada ja que ha sigut quan el valor dels solars i cases urbanes estavem més cars que mai, l’increment d’aquest impost suposarà una gran càrrega per a les economies familiars del nostre poble. Es tanta l’apujada que anirem pagant-la al llarg de 10 anys. Tal vegada, una mesura per a poder suportar aquesta càrrega tan  dolenta i brusca  seria rebaixar els gravàmens impositius, per a la qual cosa els ajuntaments tenen potestat…. a més a més, ja s’havien compromés els nostres polítics locals en les seues promeses electorals a posar en pràctica mesures racionals davant aquesta apujada tan severa.

La repercusió social que ha tingut aquesta mesura ha caigut com una bomba si tenim en compte  la gran crisi que travessa la nostra societat i les grans despeses que venen a suposar l’apujada de tantes coses al mateix temps : llum, aigua, cotxes, benzina, IVA, etc. etc. etc.

+ARTICLES RELACIONATS

CALDRÂ QUA QUATRETONSA PRENGA EL MATEIX CAMí?

 

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

15 Comentarios

  1. Benavent2

    Sr.Director de QD:
    Davant de l’escandalera que hi ha pel poble , on se’l acusa a vosté i una altra persona de denunciar al cadastre per a que pujaren l’IBI, voldria que ens aclarira si això va ser així o va ser com jo recorde, que a l’estiu de l’any 2008 en el foro de la pàgina de l’ajuntament , vosté va denúnciar les injusticies que hi havia al poble a l’hora de pagar la contribució per haver cases que no estaven donades d’alta i pagaven 25 euros, i altres com la de vosté i altres persones pagaven, crec recordar, uns 800 euros. El aleshores alcalde del poble li va contestar en eixe mateix foro que això era així, però que ELLS, ja havien demanat en data del mes de gener o febrer, una revisió al cadastre i que totes les cases submergides eixirien a la llum.
    Si és com jo recorde, aleshores ni vosté ni l’altra persona tindrien culpa de la pujada que ens han fet ara,però si que seria culpable d’aquesta «Hazaña» el Sr alcalde i corporació «monocipal» que és la única cosa que han sabut fer (malament,és clar) en aquest .
    Poble.

    Una persona que paga i ha pagat sempre la contribució.

  2. Pepe

    Senyor Benavent2 :

    Exactament és com vosté ho diu. Punt per punt i coma per coma. La revisió Cadastral no té res a veure amb certes escandaloses irregularitats urbanístiques que ens han afectat a tots tan greument. De tota manera, crec que ja està tot arreglat. Aigua passada no mou molí.

  3. un altre del poble

    Ma mare és vidua amb una pensió d’uns 400 euros. Contribució d’uns 550 euros. Què faig? Li la pague jo? O la tira i se’n va baix d’un pont?

  4. pepeo

    A Un del poble:
    Nosaltres estarem encantats de pendre cuansevol iniciativa que voste crega que pot conseguir eixa baixada del IBI, pero em sembla que tan sol un acort majoritari del plenari pot conseguir eixa baixada, la cual cosa en la composicio actual del govern municipal ha resultat a totes llums imposible. Ara be, crec que puc comprometrem desde este lloc a que, en cas de que conseguirem accedir al govern municipal, la baixada de l’IBI sería una tasca prioritaria. Si eu prediquem desde la opossisió, si s’arribara al govern sería de lley cumplir-ho.

  5. un del poble

    Senyor pepeo:

    Estic d´acord amb vosté que el gravàmen de la contribució s´haurà d´abaixar, perque el poble no pot ja suportar aquest desgavell. Altres pobles de la contornà l´han abaixada, com és el cas de Barxeta. Si els actuals governants locals no volen complir el compromís que adquiriren al Plenari del 17/12/2007, haurà alguna forma de suplicar formalment que acomplisca els seus comromisos.A més a més, el PP local té majoria de votants al poble, i es podria fer una campanya d´arreplegada de firmes i presentar-les al nostre Ajuntament…o campanyes informatives…El que si està clar, és que els ciutadans d´aquest poble no podem pagar tantíssim cada any de contribució. Aquesta càrrega és insuportable ! I les economies rurals no les podem assumir !

  6. pepeo

    Sr. Un del Poble:
    Algunes de les nostres autoritats (si es que es pot dir, per que de fet no manem res) estem em contra de eixe increment de la presio fiscal, y sempre hem votat contra elles. Pero es que en el cas de la contribucio resulta mes greu, pues com be ha dit algú, per la actitud insolidaria de uns, hem de pagar tots. Lis contaré com han segut les coses. Hiavia un compromis unanime de tots el paqrtits politics locals pres en el plenari de 17-XII-2007, a instansies del grup que NO ostenta el poder local, en el sentit de que cuan virguera la revisió del cadastre, el tipo impositiu s’ajustara a la baixa, de forma que els veins no tingueren que pagar ni un euro mes. Dons be, en el plenari de 24-VI-2010 la proposta d’Alcaldia sobre el tipus de gravamen pa el 2011, any en que estará vigent la nova valoració, es la de mantindre el percentaje, en contra de lo que s’avia acordat avanç. Esta proposta es va aprovar en el vots favorables de les dues formacions que tenen el poder. Si tan sols un de els sis regidors de eixes formacions havera mantes el compromis adquirit en 2007, s’aguera pogut rebaixar el tipus de gravamen. No mes cal afigir que tinc els documents que acrediten tot lo que acabe de contar, y estaré encantat de mostrarlos a tots aquells que tinguen interes en vorelos.
    PepeO

  7. Orbison

    Pep va ser una víctima de les injusticies, com ara ho som tots els que patirém una pujada considerable.
    Tot aÇò passa perque sempre hi ha algú/ns que no fan be el deber.Y la responsabilitat sols es veu reflectida a les seues nòmines.
    Pa ke dir més….
    salu2 pep endavant….

  8. TCO

    Sr.Orbinson, ha pegat vosté en el clau; l’ha clavat totalment. Jo sóc una persona que també em considere víctima dels que no han fet be els deures.Quan vaig reformar ma casa, allí a l’Exelentíssim em van dir: vaja vosté tranquil que ja passarà el cadastre i jo, això vaig fer, quedant-me tot tranquil. Deprés em vaig assabentar que no ho havia fet be i vaig haver de subsanar-ho. També em vaig enterar que hi havia gent que havent-se reformat casa o fent-se-la a la mateixa època que jo, li van demanar en l’Excelentíssim, que anara al cadastre a registrar-ho per a poder-tenir la llum. Jo em pregunte: Qui és el culpable o» culpabla «de que això passara? Eixes persones que enviaven a qui volien a registrar al cadastre i elles no s’ho registraven què ? No van a pagar-ho? O encara se’ls donarà un pemi?. Ai! si veritablement s’havera denunciat en els jutjats, algunes d’eixes persones que volen les lleis per als altres estarien tremolant, per no dir una altra cosa.

    P.D. Vull aclarir que m’agraden les coses ben fetes i havera preferit que m’haveren enviat al cadastre des de primera hora. I de l’actuació de l’autoritat, més val que no en parlem.

  9. oltra

    Comentario:
    pepeo sap que una veritat a mitges es pitjor que una mentira, i ell només fa que dir veritats a mitges, podries fer-te un blog i seria el teu canal nou particular, saps que el tipus impositiu del poble, no es sols el teu partit el que el vol baixar, ho saps per que te ho van dir a tu, i no vullgues guanyar vots en un foro per la teua ansia de ser alcalde, pepeo o JLO.

  10. pepeo

    Benvolgut Sr. Oltra:
    Anem a vore «les veritats a mitges»: Si alguna formació política més, vol baixar els impostos, per què no ha votat en eixe sentit? No es prou en dir les coses, es tracta d’actuar segons el que es diu. Si no es vol que l’ IBI s’incremente, només hi ha que votar en contra de la moció d’alcaldia, que pretén mantindre aquest impost tal i com està. Si u diu … pero no fa, no val de rés. Transcripció de la intervenció del portaveu del BLOC en el plenari de 24-VI-2010: «Nosaltres pensem que mentre no es modifique el tipus impositiu, el que està vigent, és el que hi ha aprovat. … és cert que nosaltres ens varem comprometre a revisar el tipus en el moment que s’aplicara la revisió cadastral i mantenim el compromís. De tota manera pensem que s’hauria de mantenir el tipus per al any 2011 i, una vegada fetes les liquidacions i veure com afecta, plantejar-nos la revisió….. En resum, pensem que per a l’any 2011 s’hauria de mantenir el tipus del 0,65, però mantenim el nostre compromís de revisió, perquè per a nosaltres, donar la paraula és molt més que una paraula».

    La pregunta és: es que no s’havia donat ja la paraula de que es revisaria «en el moment que s’aplicara la revisió cadastral»? Doncs el moment ha segut i no s’ha votat en eixe sentit, sinó més bé en el contrari. I si no, jutgen vostès.

    El de ser alcalde, ho diran les urnes, però en qualsevol cas, com vosté diu molt be: la veritat no té més que un camí. I, si u diu una cosa, però en fa un altra… a què li fem cas, al que diu o al que fa? Serà el del rector? “feu el que jo dic, però no el que faig”…
    PepeO

  11. una veïna

    Sr. Oltra, es veu que vosté està molt ben enterat de tot, però si veritablement s’havera estat interessat en baixar el tipus impossitiu del 0’65, solament havien d’haver-ho votat. Ací crec que la raó no la te vosté. I esperem que es respecten els compromisos dels plenaris i es baixe el tipus impossitiu. Ací sembla que les cases estiguen en el «carrer Colom de València»,però sense els serveis que allí tenen.

  12. esportista de tot esport

    jo vuik k el karrer del raspallot estiga obert al pubik a totes ores,per poder jugar ja k es una obra publika i x al poble gastar,osinos repartirse una klau x kada vivienda ja k tots paguem les kontribucions, aixo es de tots els quatretondins, aixo km posar iluminat al raspall xk joves km moatros tambe mos esmera anara jugar x la nit k es aon trobem el temps lliure i no hi treballem a eixes ores.. per que el k no pot ser es anar buskant les klaus i no poder jugar xk no se hi troben.. oen tot kas ens kostara arrankar les portes x poder jugar i aixo no ho volem fer pero us esteu obligant!!

    un vei k esta fart del bloc i del psoe!! k kada ui viu i treballa per a ell no x al poble tall de romanseros

  13. Rodri

    Em pregunte si ha segut intel·ligent demanar una revisió catastral cuan més car estava tot: els solars, el valor oficial de les cases….i que si aquesta última cirscunstancia ha pogut influir en la gran pujà…no se..només em pregunte…

  14. soc qui soc

    esta vosté segur que no te res a veure amb l´ajuntament o amb alguna comisió, com diu al apartat de «encara les festes»?
    És de covarts amagar-se!

  15. Roberto Benavent Benavent

    Havíem de contribuir en la mesura de lo possible, no en el que ens imposen!!!.El mes que toca la contribució a menjar a casa els pares, no te jode, lladres !!!!!.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 visitants, 5 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES