SANT MARTÍ 2013

SANT MARTÍ 2013

Reportera fotogràfica : Violeta Oltra.

Tal i com estava previst des de feia un any, avuí, diada de Sant Martí, han sigut inaugurades i beneïdes les obres de restauració de l’ermita del sant. Presidida pel bisbe Benavent, el clergat local i autoritats, les obres han sigut donades a conéixer al poble en un acte solemne i popular. L’assistència i la participació ha estat molt nombrosa tenint en compte que només ha sigut festa escolar.

Amb el més pur estil camperol, cavalls i carros inclosos, anava el «sense pecat» (versió quartondína de «la de sin pecado») andalussí dalt del transport animal corresponent. LLuny quedaven els desgraciats fets ocorreguts fa alguns anys quan l’ermita fou destrossada i cremada i el «Sant Martí» vilment fet a trossos per mans i ments malaltisses i covards.

Els xiquets i xiquetes han donat vida,alegria i color a aquesta tradició quartondina i la gent en general ha gaudit d’un matí assolejat i quasi que primaveral i net. La peregrinació a l’ermita del sant ha sigut un èxit. Feia temps que l’entorn de l’ermita en el seu dia no estava tan radiant com ho ha estat aquest matí. I… que bones estàven les coques de Sant Martí menjades al peu de la seua ermita !!! Que bones enmig del camp!!!

Interessant article de Maria Sentandreu al voltant de la Festa de Sant Martí . CLICKA AQUÍ

 

1 comentario

  1. Prats

    Enhorabona . Pel reportatge i per l’article. Molt ben fet i molt cert tot.I més que res per un dia memorable per a Quatretonda, d’alegria i goig.
    Gràcies a tots.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES