EL PP DE QUATRETONDA NO VOL DEBATRE EL TANCAMENT DE RTVV

EL PP DE QUATRETONDA NO VOL DEBATRE EL TANCAMENT DE RTVV

 

 

 

David Mahíques lamenta el “sectarisme i intransigència” del Partit Popular “que vol silenciar tot allò que puga discrepar amb els seus plantejaments”

 El PP de Quatretonda impedeix dur al plenari el debat sobre RTVV

El portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Quatretonda, David Mahíques, ha lamentat que el PP de Quatretonda haja donat novament mostres del seu “sectarisme i intransigència” en impedir que el debat sobre RTVV formara part de l’ordre del dia de l’últim plenari municipal, en votar en contra de la seua inclusió en una comissió prèvia.

Per a Mahíques, el tancament de RTVV “és una qüestió d’interès perquè afecta a tots els valencians, i també als veïns de Quatretonda”, un tema al qual “tot i que sabem que el PP va a seguir la directiva que els marquen des de València, almenys esperàvem que admeteren que fora objecte de debat públic al plenari”. Al seu lloc, el Govern del Partit Popular de Quatretonda “va mostrar una volta més que tota discrepància amb els seus plantejaments no sols no els interessa, sinó que van a fer tot allò possible per a silenciar-la, el que és més propi d’altres èpoques”, lamentava. Amb tot, el PSPV-PSOE va plantejar una qüestió al respecte a l’apartat de precs i preguntes, “però açò no es manera de tractar un assumpte com aquest, només que perquè li molesta al PP”.

 El portaveu dels socialistes de Quatretonda recorda que no es “ni molt menys” la primera volta que el Partit Popular nega a l’oposició la possibilitat de debatre assumptes al plenari, “però és especialment greu quan es tracta d’assumptes de rellevància, com va ser sobretot la proposta de crear un Pla d’Ocupació que ens van impedir dur al plenari, o ara el tancament d’un instrument fonamental per la defensa de la llengua i la cultura valencianes, i tot per tractat de camuflar que ha estat la corrupció, el balafiament i la mala gestió la que hui ens deixa sense Canal 9”.

Quatretonda, Divendres 29 de Novembre de 2013

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

3 Comentarios

  1. Jose Luis Oltra

    Una vegada més David Mahiques utilitza l’embolic com arma per a fer política, i vull pensar que eixa no és la manera del PSPV, sino que és de collita pròpia. Una vegada més, David Mahiques ha mentit en aquest asunt o, el que és pijor, ha tergiversat les coses per fer opossiciò.
    Des de sempre, que jo sapia, a l’Ajuntament, totes les mocions que no s’aproven en la comisió corresponent, no van al plenari, a no ser que es demane de manera concreta per el que la presenta, cosa que David no ha fet en aquest cas.
    Però en el plenari del dilluns passat, en el punt de precs i preguntes el Sr. Mahiques va sugerir que el que suscriu tenia por de xarrar de Canal 9, introduint com ja es costum en ell una mitja frase treta de context. Rapidament li vaig fer saber que estaria encantat de començar un debat sobre el tema, com així va passar. El que no recorda el portaveu del PSPV local és que hi ha una emeroteca reblida de declaracions del senyor que han dirigit el PSPV durant els ultims anys defenent de manera oberta el «tancament» de Canal 9, cosa que també va sugerir el entonces vice-President del Govern de España D. Jose Blanco, també del PSOE. O com desde el PSPV es dirigien els noticiaris de la cadena cuant el Sr. Joan Lerma era el President de la Generalitat.
    Resulta xocant, i així li ho vaig fer vore al Sr. Mahiques, però la gran diferència entre ell i jo es que, jo sóc especialment crític en moltes de les actituds que pren el PP bé siga a nivell Nacional o bé de la nostra Comunitat i així ho he demostrat en moltes votacions, i ell no és capaç de asumir que el seu partir, també clava i/o ha clavat la pota en repetides ocasions. A veure qui és el que té que seguir la «disciplina de partit»
    Una volta en eixe punt, el Sr. Mahiques va abandonar la sessió, excusant-se per motius personals. Però el debat sobre Canal 9 va continuar amb amplia intervenció meua i del portaveu del BLOC, sobre la qual també vam intervindre tantes vegades com calia. I al final es va acabar el plenari, que curiosament ha segut dels mes llarcs que ha hagut.
    Per tant, i conforme ja vaig dir allí, estic encantat de debatre aquest asunt així com de expresar i defendre la meua opinió. Si el Sr. Mahiques diu que no es va debatre, tal vegada siga per que ell no estava.

  2. benaventbenaventr

    Personalment he de reconéixer que jo tampoc veia canal9 i que en aquests darrers dies, digues-li solidaritat o resistència, l’he vista com feia temps. Així mateix, ni que fóra de xanxa o per punxar, ens ho han refrescat alguns: “però si no la véieu, què voleu ara!” sense que necessàriament estigueren a favor que la tancaren. Cert. Tanmateix crec que no m’enganyaria si diguera que en aquestes mateixes pantalles jo he manifestat en veu alta i en referència a la qualitat però sobretot a la quantitat de l’ús de la llengua en dit canal que “per a això més valia que la tancaren”. Cert també, però, em podràs creure si et dic que en cap moment pensava que això poguera passar? A més i per posar algun exemple, anecdòtic si de cas, qui no ha dit alguna vegada que se’n penedix de no haver-se menjat els fills a besades quan era hora, quan eren menuts, o d’altres coses semblants.

    Vull dir amb tot açò que alguns preferim la llei salomònica, més val manipulada o poc complidora de la finalitat per a la qual la crearen, abans que morta, abans que el no-res, perquè no només era una televisió i ràdio cabdal per a l’esdevenir de la llengua pròpia dels valencians, tan, i ja m’agradaria que només fóra exageració meua, amenaçada, és molt més que això, és creure o no creure en l’autonomia, és creure en “lo públic”, en la llengua, és que darrera d’això quina altra cosa vindrà, és que l’han grapejada, manipulada i de responsables polítics 0, i tant s’hi val el partit que siga o l’autonomia de què parlem, però no volíem una clàusula Camps? La primera autonomia amb llengua pròpia on s’hi despenja? Ja sé que em desbarate però a “palya de Madrid” o a “ofrendar nuevas glorias a Espanya” ningú no ens guanya. I a tot això en aquestes darreres manifestacions per la rtvv “blavers” i “catalanistes” han caminat junts, amb els ets i uts que s’hi vullga.

    I si no véiem canal9 tampoc seria tota la culpa nostra que ja prou coses s’han dit per ací com per repetir-les, això sí, tal vegada amb la seua desaparició valorem un poc més i millor no només les seues carències, sinó allò que oferia, sempre pensant que pot fer-se d’una altra manera. Potser una mica tard, sí.

    De la mateixa manera i per aquests motius he defensat aquests darrers dies a tot ultrança els treballadors de l’ens, què hauríem fet nosaltres d’haver estat allí? No em servia allò de: “si ells s’hagueren menejat abans ara jo els recolzaria”, perquè a més, ja ho hem dit, no només defensàvem els seus llocs de treball, també la nostra televisió, la nostra llengua…És el crit ja tan vell de «Llibertat, amnistia i estatut d’autonomia». Creu-me si et dic com m’haguera alegrat, sincerament, si Fabra i el partit Popular hagueren salvat la raditelevisió valenciana a la darrera hora, continue pensat que era el seu deure, però això em sembla que ja no depenia del President.

    Si les autonomies formen part de la Constitució, enguany, la nostra té menys que celebrar.

    Salutacions corals.

    benavent

  3. David Mahiques Alberola

    Demane disculpes als lectors de QD per la meua tardança en parlar. L’alcalde ens ha contestat ràpidament es veu que li fa mal. A més, això de tindre dedicació a l’ajuntament es veu que deixa molt de temps lliure.
    Efectivament l’alcalde confecciona l’ordre del plenari i posa i lleva el que vol. I sempre que algú ha demanat que s’incloguen aquelles propostes que no acceptava el Pp en Comissió, responia que mai s’havia fet. Però ara el sr. Alcalde dona l’excusa que no ho vaig demanar en la Comissió. Bé, “el peix per la boca mor”, d’ara endavant demanarem que aquelles propostes que no s’aproven en comissió vagen també al plenari.
    Tornant al tema de la RTVV, no hi ha cosa més miserable que per a tapar els pecats propis atribuir pecats als altres. Això es com eixos pepereos que hi ha per ahí que per no veure la corrupció generalitzada que ens ha posat el PP en el Pais Valencià i també a nivell de l’estat, no estem parlant d’un o dos casos, estem parlant de trames molt organitzades i una corrupció i corruptela permanent, diem sempre el mateix que tots igual. Tindran la cara poc dura i poca vergonya, si es que en tenen.
    La realitat es que el Partit Socialista va crear la RTVV i la va impulsar. El PP l’ha manipulada sistemàticament, l’ha convertida en una televisió de partit pagada amb els diners de tots els valencians, ha contracta personal a porrillo i sense control, ha pagat sumes milionàries a personatges a fins al PP, oferint-los espais en la RTVV i presumiblement ha utilitzat la telivisió per pagar factures d’altres llocs i xanxullos. I més coses que conixerem quan estiguen fora del govern i es creen comissions d’informació.
    Per cert, es patètica l’argumentació que va fer l’alcalde per defensar el tancament de la RTVV en la comissió, afirmant que comprenia que es tancara Canal 9 perquè tenia molts treballadors i això no és podia suportar. Esta és l’argumentació que el PP repetex una i altra vegada, és la consigna que els han dit i és la que ha repetit l’alcalde. Això ell que diu que és independent del seu partit.
    Quina cara més dura que tenen tots estos del PP en este tema de la RTVV i en altres.
    Subscrit tot el que diu el sr. benaventbenaventr
    Bona vesprada a tots.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES