Seleccionar página

FÒRUM OPINIÓ CIUTADANA 2014

FÒRUM OPINIÓ CIUTADANA 2014

Aquí podràs reflectir qualsevol assumpte que consideres oportú i escaient, del tema que siga i tot allò que consideres convinent. L´única condició : que t´identifiques amb nom i cognoms vertaders i que els teus escrits no atempten contra la dignitat de la persona.

ALTRES MESOS

FÒRUM GENERAL PARTICIPACIÓ CIUTADANA MES DE MAIG DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA JUNY, JULIOL I AGOST DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA SETEMBRE, OCTUBRE I NOVEMBRE DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DESEMBRE DE 2011

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA GENER 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA FEBRER 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA MARÇ 2012

FÒRUM GENARAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA ABRIL,MAIG,JUNY DE 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA JULIOL I AGOST DE 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA SETEMBRE I OCTUBRE DE 2012

FÒRUM GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA 2013

 

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 669 Visites totals,  4 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

41 Comentarios

 1. rosa bañuls

  muchisimas gracias por vuestra rapida respuesta y por vuestra informacion, así como por la foto del bisabuelo, me hace mucha ilusion saber que sí tenemos familia en vuestra ciudad.
  Tan pronto me sea posible ire con mi familia a visitarla e intentare ponerme en contacto con alguno de vosotros para cononcernos.
  un saludo y Feliz 2014

  • pedro taleca

   El meu cosi Manolo en diu si eres neta del tio Baldomero?

   • pedro taleca

    i si els teus pares eren Miguel i Rosa.

 2. David Mahiques Alberola

  Ara farà un mes, i a conseqüència de la fulla informativa que va traure el Partit Socialista de Quatretonda, l’alcalde va contestar i va tornar a afirmar que l’ajuntament anterior devia 800.000 €. Un veí del poble, Vicent Benavent, amb molt d’encert li va dir que ho explicara.
  I jo mateix aprofitant la pregunta de Vicent Benavent li vaig formular la mateixa pregunta al Sr. Alcalde. I este és el moment que encara no ha contestat.
  Per això li ho torne a preguntar: Davant de l’afirmació abans dita, feta per l’alcalde altra vegada, li torne a demanar que fassa el favor de demostrar esta afirmació.

 3. Jose Luis Oltra

  David, ja ho vaig explicar en el seu dia de manera clara. Cal que repasses l’hemeroteca de QD. Quina llàstima que no ho desmentires en eixe moment.

  • David Mahiques Alberola

   Hi ha que vorer quina resposta més raquítica i pobra. És cert que abans deuríem d’haver contestat quan es va dir esta mentida. A voltes penses que és tan gran la tonteria que ningú se la creurà, però és cert que també hi ha molts bovos.
   Però és molt fàcil, sr. JoseLuis, demostra amb números el que dius.

 4. Jordi nadal

  Crec recordar aquell escrit, on es posava en el mateix sac el deute del ajuntament, en el de la dipu i el de les subvencions del estat, pero be, ara açò pareix el «milagro de los panes y los peces».
  L’ajuntament esta aprofitant-se de la revisió catastral per a pujar els impostos del IBI tots els anys (damunt ens tira la culpa al govern anterior, que ens varem comprometre a no recaudar més i baixar el IBI, per la pujada que causaria la revisió, que recordem es va fer perque algunes cases pagaven molt poquet i altres mot), també de les jubilacions i els acomiadaments.
  Ara l’ajuntament esta en un superàvit de uns 600.000 €, i no se si es pensa que açò es una empresa, els diners son per a invertir-los en el poble o si no, baixe els impostos.
  Tres pressupostos consecutius pujant el IBI i presupostant 0€ en inversions per al poble, només es fa el que ve de la diputació.
  Ara això si l’any que ve hi han eleccions i es taparan un poc els ulls en eixos diners.
  Es la meua opinió, salut.

 5. Vicente Benavent B.

  ¿Algú sap per qué han llevat el bussó de cartes de la plasa?
  ¿Molestava molt ? ¿O es que van a obrar ixa casa? ¿O hu han fet els del anjuntament per que volen molestarmos als veins?
  Diuen que esta en el anjuntament. No hue vist pero si es aixina, em venen al cap moltes coses que no escriure per no condenar-me.
  «Escucha tu pueblo Señor» No gobernes de cul al poble que el poble el donara a tu el cul el dia «X».

  Una cosa si que saben fer: pintar, pintar i pintar de groc tots els cantons. Pareixerem «el poble groc». Un alcalde es va dedicar a pintar marques blanques para aparcar coxes i este a pintar plases, cantons i ralles, ralles, moltes ralles grogues. Aixo es aixina. ¡ Que li anem a fer!

 6. David Mahiques Alberola

  Ara farà un mes i davant de la negativa de l’alcalde, li vaig dir a que ens demostrarà amb xifres i papers la seua afirmació de que el deute de l’anterior ajuntament era de 800.000 €.
  I no ha tingut temps en tot un mes a fer-ho.
  Em pareix que una persona com ell que cobra 14 pagues anuals de 1.287 €, té temps i obligació de demostrar el que diu.
  Cas contrari pensarem altra cosa. Aixina que altra vegada li torne a fer la mateixa pregunta.

 7. David Mahiques Alberola

  Ara fa ja quasi dos mesos li van demanar per segona vegada a l’Alcalde que ens demostrara la seua afirmació que ha repetit varies vegades de que l’anterior ajuntament tenia un deute de 800.000 €.
  Este és el moment que encara no ho ha fet. Li donarem una tercera oportunitat per tal que ho demostre. Cas contrari cal pensar que era un completa mentida.
  Aixina que altra vegada li demane que fassa el favor de demostrar esta afirmació.

 8. Rosa Mahiques

  N’hi haurà algú que en les pròximes eleccions es presente per la candidatura de Podemos?
  Trobe que al pas que anem en dimissions de regidors i altres «malifetes» com no baixar impostos quan el saldo positiu que té l’ajuntament és més que considerable i la «satisfacció» que es donen els «manaors» en repartir els nostres diners a persones particulars sota l’engany de di-li subvencions i que si escarbarem voriem si són legals o no , fa que ens replantegem i molt seriosament la possibilitat de enviar-ho tot al blau de la mar.

 9. Rosa Mahiques

  No sé si hi ha un regidor de tràfic o alguna cosa semblant, però ja que s’ha regulat o desregulat el tràfic al nostre poble, pregunte: no heu pensat en aclarir la circulació al carrer Primer de maig/Joan XXIII? No vos ha vingut al cap fer-la d’una sola direcció o almenys ( i crec que seria més correcte) deixar que s’aparque a un costat solament? No sé quins interessos n’hi ha en no solucionar el que passa en eixos carrers. El que sí que sé, és el cas que farà a aquesta pregunta aquell a qui li corresponga contestar. O no. Detall que agraïrien els votants que encara que soalment voten cada quatre anys,els agrada que les seues inquietuts o suggerències siguen escoltades i contestades. Per fer més fàcil la vida als citadans i no complicar-los-la.

 10. Benavent

  Home, Juan Carlos, que una notícia així… Ja m’haguera agradat donar-la a mi en exclusiva. Si després de tants anys darrere del frontó és per estar-ne contents i traure la música , els timbals i les xanxines i no un senzill nexe o lligall o com vullga que s’hi diga açò en la informàtica. Si fins i tot les Carrosses perdran part del seu al.licient!

  Altrament i parlant seriosament felicitar qui siga, felicitar els frontenistes, padelistes també, i el poble si la nova mampresa és una millora.

  rbenaventbenavent

 11. Rosa Mahiques

  Ahir ja vaig fer jo un comentari al face on expressava el mateix que vosté Sr. Benavent: D’un cop sec s’han carregat la «tradicional carrossa» que ha eixit durant molts, molts anys a demanar «El frontó». Les carrosses ja no sran el que eren. Tot canvia. Ara com a suggeriment podrien eixir demanant que a l’ajuntament ens feren compulses i ens facilitaren qualsevol tràmit burocràtic que qualsevol ciutadà necessite del nostre ajuntament.

 12. Rosa Mahiques

  Les voreres dels afores del meu poble reverdeixen quan s’apropen les municipals de qualsevol any, i quan les eleccions ja estan al damunt, les netegen i les posen bufones.
  A vorem si allà pel mes de març ens les deixen engalanades i ben pintades per a rebre els vots valuosos dels preciats votants, que una vegada cada quatre anys ha de donar el vist i plau als senyors governants.

 13. Rosa Mahiques

  En relació a una polèmica que s’ha creat en el facebook sobre la construcció d’un frontó, que per cert, porten molt de temps reivindicant tots els partits quan estan a l’oposició i que mai han aconseguit fer per H o per B, contaré una anècdota ocorreguda ací al poble molt a principis dels anys quaranta.
  Ara sabem que si tenim ganes de menjar una poma, ho podem fer al llarg de tot l’any, o una tomaca o un encisam o meló d’alger o de tot l’any, però en aquells anys això no passava. Pues bé, acabada la temporada de les pomes n’hi havia un xiquet que es va passar dues dies plorant-li a sa mare perquè volia una poma. Com que no n’hi havia pomes, la mare no el podia fer callar.
  Assabentada una veïna (de les riquetes) li va dir a la mare que ella li’n donaria una que tenia guardades a la cambra. La mare més contenta que un xau, allà que va anar a donar-li la poma al seu fill. Aquest, en comte d’alegrar-se, va començar a plorar més fort. La mare tota assustada il va dir: -I ara per què plores fill meu, si ja tens la poma? I el xiquet tot enrabialt li va contestar: -Perquè jo volia una poma però que no n’hi haguera.!!!
  Pues els del frontó igual. -Volem un frontó!!! I ara que tenim el frontó diputacional, ara -Volem un frontó dels que n’hi haguera.

  Molt bé per als frontonistes i padelistes, però al facebook la gent ha començat a demanar, demanar, demanar…Uns demanen un parc a l’altra banda del poble, altres un aparcador/aparcament de camions, altres que els bous passen pel seu carrer…Jo sols demane que baixen l?IBI i que ens facen copulses a l’Ajuntament. I ho repetiré sempre que tinga ocasió. Perquè si no es fa, no és perquè no es pot sinó per c_ll_ns.
  A l’Ajunament de Xàtiva (que mana el Rus, eixe home que està en la foto del frontó) te’n fan totes les que vulgues. I a mi ara no em fan falta, que conste. Solament vull que ens faciliten tràmits burocràtics.

 14. Rosa Mahiques

  Bo, i ara que ja han passat les festes, ara que ja ens hem queixat dels premis i des-premis de les carrosses, ara que ja hem parlat de si s’han complit els horaris d’actes del programa de festes o no, ara que ja hem parlat de vestits, monyos, maquillatges…ara voldria preguntar a qui corresponga, si n’hi haurà alguna forma, alguna manera o alguna possibilitat de fer realitat un desig que tenim les persones que vivim als afores del poble i que no tenim gossos, gossets ni gossots.

  Seria possible que mitjançant alguna ordenança, algun ban o algun impost com el que paguen els cotxes (impost municipal de vehicles)però per a gossos caganers, poguessim evitar que la matèrial fecal que deixen a la porta de qualsevol casa(excepte la de l’amo del gos) ens arruinara cada dia al «de mat»í quan eixes al carrer i veus el regal que t’han deixat l’animal+amo?

 15. Rosa Mahiques

  Un bon grapat d’anys portaven les comissions de festes «rient-se» de la gent del poble a la que els agraden «els variatets».
  Portaven cada «cosa» que era per alçar-se i autodesterrar-se de Quatretonda la redonda..
  Ahir ens van oferir un espectacle prou digne.
  El problema és que no es va publicitar suficientment. Es va portar prou en secret i com que la gent no ho sabia i està cansada de que l’enganyen, igual molts no van anar a vore-ho.

 16. Rosa Mahiques

  Alguna persona sabria contar-nos alguna cosa de la ràdio-quatretonda que va funcionar allà pels anys 50-60 i que tenia la seu a la plaça de l’oliver?
  Ens agradaria poder saber d’aquesta ràdio que va ser una primicia en aquells anys, com hui ho és QD.

 17. Rosa Mahiques

  Ara que cauen tiris i troians, cap persona vol tindre res a vore amb cap d’aquestos grups enfrontats.

  S’ha robat, i molt, moltissím. Uns i altres. Polítics i No-polítics. Molts dels que han pogut han clavat la mà.

  Ai si poguessim tornar enrere i borrar aquelles fotos, on un grupet de personatgets gaudien d’unes bones mariscades a càrrec del poble pla, o aquelles on apareixien signant grans projectes de ciutats, d’arts i de ciències.

  Però tot no ha sigut robar diners o pagar-se bones viandes i bons vins. No. També a xicoteta escala es roba. «Lo que es puga». Uns roben a gran escala i altres a xicoteta, com puga ser l’aprofitament de la feina desinteressada d’alguna persona, o una foto… però roben. Roben i es permeten donar classes de moral a la resta.

  I qui siga, que s’entenga.

 18. Rosa Mahiques

  En aquest món, res és del tot cert i res és del tot mentida.
  Cadascú veiem el món d’una manera diferent, atenent a vivències, a sentiments, a persones que hem trobat pel camí i que ens han influenciat per a bé o per a no tant de bé.
  Qui diu que el color roig que jo veig no és el color taronja que veus tu, o el color fucsia que veu un altre?
  Em meravella la gent que emet judicis de manera clara i rotunda com aquell que és el poseïdor de la veritat més absoluta.
  Doncs bé. Des d’ací diré que no tenen tota la raó ni mai la tindran, perquè sempre n’hi haurà gent que veurà les coses de diferent color.
  Qui hagués dit que l’Imperi romà es desconstruiria? Quan eixos emperadors estaven en el més amunt de tot no pensarien mai en la destrucció que van tindre, igual que ara no pensem en com acabarà la nostra civilització. Però acabarà. I amb raó o sense raó, amb color roig, taronja o fucsia, d’ací uns anys res serà el que ara és.
  Paga la pena eixes acalorades que s’agarren defensant un color o un altre? La vida és com un pèndul. Ara ací i d’ací un temps, allà. Nosaltres se n’anirem i el pèndul continuarà movent.se…ara ací, ara allà.

 19. Benavent

  Jo, mi, me, conmigo.

  Però, s’hi pot saber qui ha llevat i per què aquell pirulí estirat, amo dels llums i partidor del cos del campanar (sempre de Xàtiva venint, és clar), que s’hi trobava al bell mig –que diuen els llepats de les lletres- de la plaça de la Cooperativa?

  A veure, i jo sense enterar-me de tan bona notícia!

 20. Rosa Mahiques

  Volem aclarir una cosa.
  Fa dos o tres dies que algunes persones ens han demanat el per què no posem les fotos de la proclamació. Sols dir que no les vam fer. No estavem al poble, però cap persona, ni festers, ni ajuntament ens van informar de l’acte.
  No tenim res en contra dels festers, si ells volen i ho tenen a bé, ens les poden enviar i les posarem.
  Nosaltres posem les de la presentació perquè l’ajuntamen molt amablement ens ha reservat un lloc als seient de davant per poder fer el reportatge. Enguany si tenim lloc, les farem i sino farem el que podrem.
  Moltes gràcies a tots i recordar que la revista està oberta a qualsevol que vulga participar i que és un projecte que no té cap interés econòmic.

 21. Rosa Mahiques

  Ahir vam poder disfrutar del musical Feeling i la veritat és que va ser un espectacle molt digne.

  Acostumats a vore any rere any uns espectacles de molt baixa qualitat on semblava que venien a riure’s de la gent del poble, amb eixa vedet que baixava i buscava a aquell o aquella que feia cara o de més assustat o de més ganós.
  A mi personalment em molestava molt perquè qui cobrava era la vedet i ho feia a costa d’aquell que pujava a l’escenari i que era qui realment feia el numeret.

  Donar l’enhorabona a qui va decidir en el seu moment que ja estava bé de cutreries i va canviar els «variatets» per aquestos nous musicals.
  Si el de l’any passat va estar molt bé, el d’enguany s’ha superat.

  I una anècdota. Arribada l’hora, no començava la «funció» i la gent va començar a protestar. Un dels encarregats es va acostar i ens va dir que no començaven perquè no estava l’alcaldia ni los festeros. Li vam dir que si esperava als festers i alcaldia, igual la setmana que ve no havia començat perquè durant molts anys ens deixaven els «variatets» i no acudien ni uns ni altres, però ens vam enganyar. Alguns festers van vindre. Senyal de que la cosa ho mereixia.

  I ho torne a repetir. Enhorabona i gràcies per prendre-nos com a éssers un poc més intel·ligents.

  • Jose L. Oltra

   Moltes gràcies Rosa. Sobre tot en nom de Justo.

 22. Benavent

  Per a mi que els varietets sempre s’han relacionat amb l’amanida, la picadeta i els vermudets, o aquella altra menja d’olives i variants. El cas però és que tot passa, canvia, la provessó del dia de les xiques per exemple, les “cordaes”, certament que feien pena alguna de les “figures” que venien amb el sol ponent de la seua carrera, d’altres pensaven que amb quatre brofegades i un poc de sal grossa anaven ben arregladets els de la boina, també n’hi havia de professionals, tot s’ha de dir.

  No sé quan començarien a programar-se aquests espectacles per ací però realment era un dels actes imprescindibles de les patronals de les darreres dècades, talment com les orquestres o les misses, i en el dia gros en què s’hi festejava lo Crist, així recorde un any, devia ser aleshores l’alcalde Enrique, en què vingué l’orquestra municipal de València, quasi res du el diari! No desagradà, és cert, encara recorde la magnífica interpretació del “bolero de Ravel”, però faltaren “las variedades”, cert també.

  Ara no pot ser com abans, bastant abans, quan pràcticament era l’única oportunitat de veure un espectacle d’aquestos en directe, i supose que si actualment té una certa qualitat, valdrà el que valdrà, tampoc sé si empreses d’aquestes com “espectàculos Benavent” continuen funcionant… I com sempre i per a tot, també la plaça del Campanar era més amigable i acollidora, allà baix fa més fred!

  I de l’espectacle de les cadires a la plaça, què em dieu? Oiii, “la guerra de les Caïres” podíem dir, que encara estaven eixint els patrons de l’església amb els seus confrares per voltar processionalment que ja estaven posant-les en tanda per a la família i forasters convidats, i com s’hi posava lo “senyorector”, mare! I aleshores allà que anaven les cadires, amuntegades en rastrereta perquè anaven lligades amb fil de pita, per tal que passaren los del cirialot.

  Tot era festa, com l’arribada del “destape” aquells anys, amb alguna miradeta de biaixet envers l’abadia per veure si el responsable de la cura d’ànimes del poble eixiria aquella nit al balcó o se n’entraria dins de casa quan per l’entaulat remenejara les plomes la vedette picantona.

  Tot era espectacle! Els varietets.

 23. Rosa Mahiques

  És cert allò de les cadires!! MareDéuSenyor quin espectacle que s’armava entre les cadires, els sants, els festers, confrares, gent que anava a la processó i rectors.

  No sé com no va haver algun incident greu entre tanta cosa junta.

  Recorde anar a eixos espectacles des de l’any que vaig ser festera i que va vindre com a «figura principal» la Bibi Andersen, representada per Espectacles Benavent.

  Uns anys després van vindre Mari Trini, Massiel… i poc a poc van anar menguant la categoria de les figures principals i adquirint-la els del ballet, l’humorista i la Vedet…ai la vedet!!! No podia i no puc amb elles. No ho soporte. No m’agradava veure com es «burlaven» de la gent.

  Recorde un any, no fa molt, que estavem veient els variatets i va baixar l’artista a buscar la víctima. A poc a poc anava acostant-se a nosaltres i el meu home em diu:- Rosa anem-nos’en que ve per nosaltres. Com que em va semblar una ordre cabal em vaig disposar a fer-li cas, però de prompte em ve una «ventolà» al cap i em vaig preguntar:- I per què me n’he d’anar si jo no he fet res mal i no tinc ganes de fer-li el numeret?
  I ens vam quedar. Li vaig dir al meu home que no se n’anavem perquè si venia amb el micro pensava dir-li que nosaltres li pagavem per veure un numeret d’ella, no per fer-lo nosaltres.

  Sort que es va quedar dos seients més endavant de nosaltres perquè si arriba on estavem, el numeret sí que l’haguessim fet amb el micro en la mà.

 24. Rosa Mahiques

  Aquest matí, abans de les 10 he anat a pel periòdic i a l’eixir del quiosc m’he posat a fer un barret amb Encarna i la senyora Emilia.

  Hem estat parlant de les càbiles, de que no n’hi ha dret de l’escàndol que armen, de que xiquets de 12-13 anys tinguen una càbila…i en el transcórrer d’aquesta conversa hem escoltat una música allà en la llunyania.

  Què serà? Ah sí, clar! que hui és el dia dels valencians i les bandes del poble, la que li toca, ha de fer un passacarrer.

  Però quina tristor i a la vegada quin goig hem sentit! Al carrer no n’hi havia ningú, bo, ningú sí, nosaltres tres, i al mateix temps hem dit, «mira una banda de música que segurament actuarà en exclusiva per a nosaltres tres»

  Ací ho tenim molt vist i ja no ens crida l’atenció, però s’heu adonat de quant que ompli la música? Si no hi hagués música no n’hi hauria festa.

  Fa uns quants anys vaig passar una època de la meua vida estudiant a València i en aquell moment, no sé si per economia o per gust, van anar canviant les bandes de música que tocaven a les festes de falles per bandes de trompetes, cornetes i tabalets. Semblava que estavem a setmana santa!! Quin soroll maremeua!!! No dic jo que estiguen malament aquestes bandes, per a confraries i processons de setmana santa, però no per a falles.

  Cada cosa té un lloc i un moment i n’hi ha sempre un moment i un lloc per a cada cosa.

  Tan de bo poguessim sentir més vegades la música pel nostre poble.

  • Jose L. Oltra

   Rosa, Jo en quatre anys he tancat quatre càbiles. En tres hi havía una filla meua.

   • Rosa Mahiques

    Aquesta nova «tradició» de les càbiles és un fenòmen a estudiar.

    Segurament te molt a veure amb l’educació que estem donant als nostres fills. Per allò de que els nostres no siguen els únics de la quadrilla que es queden sense poder anar a un lloc a beure i fer el «burret», els donem el que ens demanen.

    Personalment sols he donat permís i he pagat càbila l’any que els ha tocat ser festeres, la qual cosa no vol dir que no hagen anat a altres càbiles a donar tabarra sense saber-ho nosaltres.

    Entenc que és una situació difícil de portar. I tal volta també te a veure l’aïllament al que ens estem agafant els pares i amb la poca comunicació que tenim entre nosaltres. No estaria de més parlar amb els pares dels quintos dels nostres fills i intentar vore què podem fer.

    Però clar!!! Qui li posa el cascavell al gat? Crec que les autoritats són els que poden i deuen posar normes per a estos llocs. Igual que n’hi ha normes per a bars, cafeteries, tendes… també deu d’haver normes per a no molestar els veíns. I si cal posar un IBI especial o un impost especial a l’amo de la càbila, es posa, que el que cobren per 5 o 6 dies també és escandalós.

    i ací pau i allà glòria.

    • Jose L. Oltra

     Tinc que dir que esta quadrilla era usuaria frecuent del espai jove municipal. Com l’actual equip de govern l’ha tancat, els xiquets no tenen on acudir.

 25. Benavent

  Cabiles a banda, em pregunte on s’hi posa la gent de Tetratonda(*), a les casetes?, treballant?, a qualque lloc i programació amb els cotxes i d’altres activitats d’oci? Sembla que ha arribat, i no és d’avui, la vida de les ciutats en què el cap de setmana o durant períodes de vacances l’urbs vomita el seu personal, excepció feta, és clar, dels concentrats dels grans centres comercials, valga la reddundància, que ací no tenim.

  L’oci, la globalització, el cotxe… Si els madrilenys ixen de finde amb l’auto per a estendre’s a la costa, nosaltres també l’agarrem per anar a la piscina o al bar… Abans, molt abans ja, el divendres a boqueta de nit, Carrenou, Sanjosep, les placetes… amunt i avall la gent, passejant, o envers la piscina els mesos de bo, missa de nou o de dotze, després de missa major, bullia lo poble com la cossola d’arròs al forn que cantava aquell mag de les lletres; ara, però, els carrer són un prat geomètricament desert, un diumenge qualsevol, i quasi que en dies grossos de festes també, no et trobes ningú, i no a hora horada com bé has comentat, sembla la migdiada dels dies d’estiu en què no s’hi podia destorbar el descans veïnal, i no passa ací només que t’ho trobaràs igual a Benigànim, Xàtiva o Ontinyent.

  Són altres temps, altres formes de viure, de comunicar-se…

  I demà?

  (*) Denominació no pròpia ni personal, vulgar còpia vaja que tot està inventat.

  Altrament i ara que som, he notat que se li ha donat molta bola, o una poca almenys, al joc de la petanca, d’on em pregunte, s’ha acabat la renovellada, si es pot dir així, afició a les birles de fa uns anys?

  • Rosa Mahiques

   Ai !! Que a missa ja no va quasi ningú sr Benavent!!

   Abans, el dia del Crist, per festes, es a dir, el dia nou de setembre, ni que fos diumenge, dimarts o dijous la processó era multitudinària, i inclús algunes vegades arribava el cap de la processo a l’esglèsia i el Crist encara no havia eixit.
   Hui a males penes n’hi ha gent que va al seu costat, i si fa mal temps com enguany, doncs els retors, la banda de música i a dia de hui algunes autoritats. I parem de comptar. I això que la festa l’han traslladada a diumenge.

   Passejar carrer amunt, carrer avall? Tampoc. La gent passeja pels voltants del poble quan van de matí o vesprada a fer l’horeta.

   On esta la gent? No sé. A casa? De viatge per poder posar-ho després al faceboock? Al centre comercial? A la platja a fer-se un gelat o un xocolate? El que sé és que si volem vore gent pel carrer sols ho vorem pels matins que algunes dones ixen a comprar el pa o a la tenda del MariBel o del Ray…després ja res de res. Esn estem extingint com a éssers que es relacionen i quedarem com a éssers associals que ens relacionarem amb qualsevol tipus de maquineta abans que amb els del nostre gènere hmà.

 26. Pepe

  Així és.Un desert.La gent estem dins de casa. Si et fixes, els carrers plens de cotxes.I la gent, dins de les seues cases. Veient la tele. Navigant pel facibú. Veient salvame.Demà…en els temps que corren el demà és imprecís i boirós. I el present cansino i avorrit.La gent busca i busca, fuig i fuig,corre i corre pel món per a penjar després les fotos wais i comunicar a urbis et orbis on han estat i explicant tot el que han vist.

  i demà? Demà Déu dirà.Concentracions de gent? Als centres de salut,als hospitals… els carrers dels pobles als caps de setmana i cada vegada més entre setmana…deserts, fantasmes. L’altre dia anava la banda de música a soles de solemnitat tocant pel poble…

 27. Rosa Mahiques

  Per cert, hui he sentit un bando que deia que els gossos deuran d’anar lligats pels carrers i espais públics així com l’obligació que tenen els amos de recollir la collita que deixen pel carrer aquestos animalets.

  No puc més que alegrar-me i donar l’enhorabona i mils de gràcies a l’equip de govern que ha pres aquesta decissió. I a vore si els fan cas i els obeixen perquè de moment esta vesprada he hagut de netejar un bon regal de la porta de ma casa ( com quasi tots els dies)

  El que m’agradaria saber és quina sanció es posarà a qui no «crega» i continue enviant els animals a cagar al vol i a pixar a l’aire ( del veí s’entén clar! )

 28. Rosa Mahiques

  De moliner canviaras i de lladre no t’escaparas!!!
  O allò de : La vida sigue igual,las obras quedan las gentes se van, otros que vienen las continuarán…
  Beques per a esportistes d’èlit: Critiquem, critiquem…que s’han copiat les bases de Rivas-Vaciamadrid i no són molt ètiques i no estan en valencià, i…i…i…

  I la vida sigue igual, hem canviat de moliner i de lladre no ens hem escapat.

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics