El CC DORRESMENT ORGANITZA LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE «DONES D’AIGUA, HOMES DE FANG» DE TONI CUCARELLA

El CC DORRESMENT ORGANITZA LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE «DONES D’AIGUA, HOMES DE FANG» DE TONI CUCARELLA

 El pròxim dissabte dia 18 de gener a les 19 h. i en el SALÓ D’ACTES de l’Ajuntament El CC DORRESMENT ORGANITZA LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE «DONES D’AIGUA, HOMES DE FANG» DE TONI CUCARELLA. La ressenya que fa l’editorial Bromera és aquesta :

«Quan l’horror inunda la vida, quan la por es ­respira i ompli l’ànima, una manera de sobreviure, però també de plantar cara a la realitat, és traslladar-la a un univers màgic i alternatiu. Acabada la guerra, el pare d’Aurora ha d’amagar-se per salvar la vida, mentre ella i sa mare són assetjades pel falangista Miserachs, que intenta capturar-lo. Per fortuna, elles provenen de la nissaga de les dones d’aigua… Precisament, el món llegendari popular inspira aquesta història que despulla la crueltat inhumana dels vencedors i la indefensió, però també la resistència sobrehumana, dels vençuts.

Esdevinguda un èxit als escenaris en format teatral, aquesta història teixida d’elements fan­tàstics i altres de reals submergeix el lector en un univers ple d’un simbolisme que, lluny d’amagar o desdibuixar els fets, condensa la terrible realitat d’aquella postguerra.»

EL PAÍS, diu : «El retorn a la novel·la de Toni Cucarella té una gènesi ben curiosa:Dones d’aigua, hòmens de fang és, en origen, un text teatral escrit expressament per a la companyia Amuntavall sobre els horrors de la postguerra. Un escrit que apareix ara en format de novel·la breu amb el text refós i ampliat. Malgrat el lloc comú de la Guerra Civil, el llibre de Cucarella emergeix amb suficiència per la introducció d’elements màgics propis de la rondalla, per la saviesa narrativa i per l’extraordinari domini del llenguatge i els seus mecanismes. Història breu i intensa que fa desitjar nous projectes literaris.»

A més del seu autor, aquesta novel.la serà presentada per la professora de llengua i literatura Mª José Benavent. Una vesprada que promet tant per la categoria de l’autor com dels organitzadors. Un acte molt recomanable

+INFORMACIÓ

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 5 visitants, 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES