Seleccionar página

EL CALVARI

EL CALVARI

 

Com cada any, el calvari del Divendres Sant s’ha celebrat i viscut al nostre poble amb senzillesa i solemnitat. Els motets han plorat la pena planyidera d’un Divendres Sant auster, plomís i penitencial.

El nou accés al calvari -ample i fàcil de recórrer-han facilitat la celebració del ritus tradicional sense entrebancs ni sorpreses. La pròxima tasca ben podria ser la restauració dels taulellets dels via-crucis.

Així doncs, el vídep següent, ja és història on es pot veure «l’aventura» de la pujà de les imatges «escalant» les perilloses escales d’accés a l’esplanada del Calvari.

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 168 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

3 Comentarios

 1. Rodolfo Canet Marín

  Per als que hem tingut la sort d’haver viscut a Quatretonda, i ens embarga la nostàlgia de la seua terra i les seues gents, ens alegra el cor, veure estes processons tan ben captades en tots els seus aspectes de diverses situacions, i amb bona qualitad d’imatge, que ens fan partícips de la seua espiritualitat, veient-nos obligats a donar-li les gràcies, no per cortesia, sinó per agraïment a Quatretonda Digital que s’haja esforçat perquè tots podem disfrutar i recordar estes místiques processons de la nostra Setmana Santa. El video presentat es una bona mostra del que he manifestat. Amb afecte, Rodolfo Canet

 2. Benavent

  Impagable la imatge d’eixe motocarret de rodets juganers que semblen perseguir el pas de de la Dolorosa, de la qual, i per cert, no m’ha agradat mai el punyal que du clavat al pit, ja sé que és un dels atributs d’esta devoció mariana juntament amb el mocadoret, el rosari, les llàgrimes o la corona d’espines, ja sé que és una metàfora del dolor, però em sembla un pèl massa “mató”, què voleu? Potser siga tou jo.

  Ara sembla una autovia la pujada al Calvari, no se li veu mala pinta, no, sobretot en l’arranc, i sembla que no està acabada encara. De l’emblanquinat de l’ermita ja n’he dit que no és l’arrebossat que més m’agrada, i no vaig a tornar-ho a dir, ni tampoc del reixat de tramuntana… Mes sí que reviu en mi el record d’aquells temps quan tombàvem la seixantena del proppassat segle en què, i amb la construcció del Poliesportiu en ment, la gent comentava, comentaris de carrer, com s’adiria, com casaria la imatge, planta i funció del Calvari amb tot allò que representa la imatge, planta i funció de la Piscina que anava a construir-se, que està construïda, a la vora mateix, és a dir, i per representar-ho metafòricament, com combregarien les vestes i els biquinis. No sabria dir-vos si aquestes pensades anaren més enllà de simples conversacions de sobretaula, però vos ho assegure que s’hi va comentar, de debò. El resultat ahí el teniu i al “pobre” Calvari, de Dalt i de Baix, han anat pegant-li per tots els costats, tot i que sembla que les darreres actuacions han canviat de dinàmica.

  El Calvari, com li he sentit dir a lo senyor director és una d’aquelles representacions menudes, com les coses menudes que cantava l’Estellés, i per tant, del poble. Així que ja ens plau veure aquests treballs.

  benavent de Francisco

 3. Benavent

  Per a mi com la plàstica o el xicotet calvari de pujar i baixar les escales de l’idem, res, tot i que sé que els temps i la integritat de les imatges aconsellaven aquesta millora que s’ha fet, pense, de la millor manera possible, ja dic, que n’hi havia algunes propostes o idees de pujar-hi allí dalt que no miraven pèl, sort encara.

  Ara supose que faltarà rematar dita rampa perquè el conjunt quede més bufó, amb eixa olivera que ha aportat vida i ha complementat els elements mecànics i d’entreteniment encertats, actuacions que, com altres anteriors, denoten un interés de recuperar, o almenys no malbaratar més si cap aquest conjunt patrimonial.

  Mes caldria continuar, a qui pertoque, reparant aquelles coses que han anat fent malbé el Calvari, que no només va ser durant el període guerracivilista, també després amb aquells terrenys manllevats a dit espai a bocinades, o la destrossa macarrònica del cablejat, supose que elèctric, que de gaidó el travessa de part a part. I què podríem dir del reixat o tancat tipus “conillera” que guarda gran part d’aquest clos? I els Dolors… la renovellada creu demana a crits una millora del tancat, i no parle de fer res més, però almenys una barana amb un poc més de gust, que no sé d’on ens ve l’afició que tenim tots a deixar les coses embastades de rejola o lluïdes de “porlam” gris.

  I jo em pregunte, mirant la Dolorosa en aquestes fotografies, si hem de fer més suaus i amigables certes coses perquè no li trauen ja d’una el coltell o punyal que du clavat al pit la Mare de Déu, el trobe una mica passat de rosca, digueu-.me tou si voleu, però ho veig així, i és que fins i tot la qüestió dogmàtica de la mort de Maria amb eixa punyalada crec que estaria fora de tota discussió. Tampoc em feu massa cas que el dit punyal forma part d’aquesta iconografia mariana, ara, que d’una altra manera potser podria portar la dita espasa. No sé que pensareu.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 deurien ser recordades d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics