Seleccionar página

DEBAT TELEVISIU

DEBAT TELEVISIU

 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

DEBAT TELEVISIU

No seré jo qui faça un juí del candidat i la candidata, i més del resultat d’aquest programa de la televisió que pel que diuen no animava massa al personal a donar-li al botó i veure’ls als dos parlant de coses que més o menys només anaven a convèncer a la pròpia clientela. Si bé m’agrada conèixer com es comporten les persones en estar enfront d’una càmera, i sobretot si no són professionals de la comunicació, a la fi ningú ha de demanar-los que ho siguen per anar a Brussel·les, amb què sàpien defendre els nostres interessos ja anirien més que sobrats.

 És un comentari masclista el que feu el senyor Cañete?

No conec a l’home gens, tanmateix sí que li diria que no tindre cap d’estudi, i a més ser dona, no significa que no es puga discutir —per discernir s’entén, no?— I li afegiria: «escolte, que no estigué políticament correcte el que va dir l’altre dia». Així, a lo fi ho fique…, és per no ferir sensibilitats.

Li recomanaria que done una volteta pel seu entorn, o faça memòria, i veurà com una femella, ja des de menuda, i més des de l’adolescència, li dóna cent i ratlla a un mascle amb la mateixa edat. Els dos alhora comencen a tindre les hormones rebotades, però en el cas de l’home sembla que prima la força de la gravetat i se n’abaixen. A la xica se sap que no li afecta tant el descobriment de Newton i poden nodrir com cal el cervell que tenen allà dalt dels muscles.  Recorde ara allò que li oïa a ma uela Maiteresa:

«quan ell ha anat, ella ja ha anat i ha tornat més de tres voltes».

D’eixa diferència de qualitats nosaltres no volem adonar-nos-en gens, només que fem que ignorar-ho i recórrer a la força animal —amb perdó—, a la cultura tradicional, a la por que els tenim perquè, encara que no volem reconèixer-ho, tothom sap que van a dominar-nos si no actuem de manera com s’ha fet sempre: SOM ELS AMOS perquè com de gònades en tenim dos entre cames!

Arre gat!

L ‘experiència professional de més de tres dècades formant grups de treball per portar avant un projecte que durava dos i tres anys, m’ha demostrat que majoritàriament elles eren més ràpides en plantejar i resoldre problemes, que sí que podien fer més de dues coses a la vegada, —jo no puc llegir i oir música alhora, elles sí—, que complien amb el quefer de casa i aquest no interferia en el resultat del treball. Com sempre passa n’he trobat, poques, que han fet valdre la condició de l‘ésser dèbil del que diuen són i si eren requerides a hores intempestives per resoldre un problema urgent es justificaven de manera ploricona, cosa que també n’he vist homes que ho feien, sense llàgrimes sí, però amb el mateix resultat.

 No sé si després de tant de rotllo us quedarà clar a vosaltres, i al senyor Cañete també, que em lleve “el sombrero” davant d’una dona, que encara sóc dels que les deixa passar primer i que reconec la seua vàlua, tot i que no hagen estudiat a Harvard, Oxford o Salamanca, no li fa on, a les persones les valore pel que fan i no pel que són.

 Ítem  més: si no existiren “ELLES” ningú estaria ara ací llegint aquestes reflexions de carreró, a no ser que fórem hermafrodites com els caragols.

Potser que tot açò estiga escrivint-ho perquè he estat sempre dominat per éssers del sexe femení: ma uela, ma mare, la meua dona, la meua filla i ara per la meua néta. Què voleu? Sóc un espècimen fluix  de la raça humana.

I  tornant al debat: pense que cadascú donarà el vot prescindint si el candidat és mascle o femella perquè sembla que el que haja vist a la televisió poc li haurà fet canviar la intenció inicial…, o no!

Que tu et creus saber-ho tot?

 Salva

Sobre el Autor

Salvador Alberola

Salvador Alberola és un lliurepensador que estima el seu poble.Des de la llunyania difon el seu pensar i la seua concepció del món.És conscient de la realitat que l'envolta i amb el seu criteri i estil opina i desenvolupa el seu pensament. La poesia,l'assaig i "les coses del seu poble" es veuen reflectides en aquestes pàgines.

1 comentario

 1. Rosa Mahiques

  Sóc més de valorar a les persones per les seues obres que per les seues idees o el seu sexe.
  Trobe que «de todo hay en la vinya del Señor». Dones molt dolentes i homes boníssims i al revés, homes malíssims i dones fenomenals.
  El que sí que veig -sense haver vist el debat televisiu- és que estan un poc- prou preocupats per que anem a segellar i donar el «visto-bueno» als resultats de les eleccions.
  Són eleccions molt importants -diuen- ens juguem molt en els pròxims cinc anys…però és que estem tan farts!! ens sentim tan enganyats!!! que dona ganes de que vagen ells i es voten el que els done la seua santa i reial gana.
  Bé, anirem a votar i votarem segons siga mascle o femella, o segons si eixe dia els veiem en un color de camisa que siga alegre, o si s’han fet la ratlla al mig…o jo que sé!!!! Ja veurem que fem. I com ho fem.

ARA MATEIX

Users: 2 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

 • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics