Seleccionar página

PODEMOS O NO PODEMOS?

PODEMOS O NO PODEMOS?

A ningú se li escapa que el moviment Podemos ha entrat amb força i ha posat molt nerviosos, però que molt nerviosos als actuals jerifontes els quals han vist como els seus «chollos» poden veure’s afectats. Un terratrèmol ha sotmogut la cimentació blindada de l’actual status del règim.Alguns tenen por que Espanya arribe a convertir-se en una república bolivariana.

En aquests moments no sabem el que puga donar de sí aquest moviment…però si serveix per a canviar una mica la deriva de l’actual estat de les coses, benvingut siga ara i sempre. Si serveix per a fer-nos reflexionar i fer-nos pensar que conforme anem ens dirigim a la catàstrofe…

Molts dels postulats del moviment o del nou partit polític estan més a prop de la utopia que de la realitat, com donar a tothom una paga perque sí. Altres reivindicacions no estan mal del tot, com regular la paga als polítics i acabar amb la denominada porta giratòria. Ens aguarda un temps emocionant. Estan al girar el cantó les eleccions municipals. L’avaluació de les promeses dels partits a nosaltres, els ciutadans caldrà fer-se i traure conseqüències. Una legislatura convulsa  plagada amb dimissions múltiples, confuses i misterioses de regidors del partit que ostenta el poder . Unes amb explicacions. Altres sense. I greus crisis internes. A bon observador, pocs detalls fan falta. I molt de silenci. El silenci no és bo. Els ciutadans necessitem explicacions. Transparència. I molta llum. I aquestes no han sigut diguem-ho clar, els objectius dels actuals mandataris.

En aquest poble xicotet no sabem si el moviment Podemos arrelarà o no. Els  resultats de les últimes eleccions  europees  han posar de manifest les tendències del poble. Els dos partits majoritaris han sigut castigats en les urnes. Està clar que les eleccions europees són una cosa i les locals una altra, així com les eleccions a la Comunitat. De tota manera, les coses van a canviar…o no?

Diuen que no hi ha més cec com aquell que no vol veure.

 

Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 162 Visites totals,  2 Visites avuí

The following two tabs change content below.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Latest posts by Pepe (see all)

3 Comentarios

 1. Benavent

  Bé, a mi, i a l’imprompte, allò que captura el meu sentit de la vista és el joc de paraules, el joc, la doble funció de la disjuntiva, de la o conjuntiva que no sé a quin paper juga, com un agent doble. M’atrau la plàstica, infantiloide? M’atrau. Missatge? Sí, potser també, no ho sé.

 2. Benavent

  Ah! I l’interrogant rebel que no vol posar-se del dret ell. Que ací no hi ha res gratuït.

  (Aprofitant que ací no hem de pagar segell, subsanem la rapidesa de premer el gallet de l’enviar anterior)

 3. Juan Carlos Espi Benavent

  Sobre PODEMOS!
  ( reflexió que en fa Vicent Baydal)

  Segurament jo també, si fóra castellà i visquera a Madrid, l’hauria votat.

  Ara bé, no ho sóc. Sóc valencià i pretenc viure a València. I una de les principals transformacions necessàries per a millorar el benestar dels valencians no és exclusivament de caràcter econòmic, polític o social, sinó, sobretot, de naturalesa territorial. Es necessita, com l’aigua de maig, un canvi negociat entre el Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana perquè el sistema de finançament autonòmic deixe d’ofegar els valencians, de Vinaròs a Oriola. I això, massa que ho sabem si mirem arrere, no ho aconseguirà cap partit amb el nucli principal de poder a Madrid, per molt federalistes que se’ns presenten i malgrat que hi haja alguns valencianistes de bona voluntat entre les seues bases. Si ho pot aconseguir algú amb condicions mínimament avantatjoses, és un partit valencianista, que no només impulse amb força els valors de la justícia social, sinó també la idea de col·lectivitat valenciana, que, al capdavall, és la que sosté l’actual sistema de gestió pública autonòmica.
  http://www.fundacionexe.org/web/article/414

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 deurien ser recordades d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINADORS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics