AIXÍ FOU LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE «QUATRETONDA, LA LLUITA PER UN TERME»

AIXÍ FOU LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE «QUATRETONDA, LA LLUITA PER UN TERME»

Tal i com estava previst, el nou llibre de la bq «Quatretonda, la lluita per un terme» escrit pel professor David Mahiques Alberola fou presentat al saló d’actes de l’Ajuntament. Jo, que no em perd actes com aquest, done fe que l’assistència ha sigut una de les més nombroses en events d’aquest tipus.

La presentació ha sigut presidida per l’ alcalde el qual ha dirigit les primeres paraules, tot i indicant que ell no hi acostuma a participar activament en events com aquest però aquesta ocasió havia sigut convençut pel  coordinador de la bq donat la gran importàcia de la publicació que es presentava aquella vesprada. Rafael Benavent, coordinador de la bq  introduí el llibre donant pas al mateix autor, el qual ha seguit un esquema pulcre, didàctic i molt curat, amb detalls que ens han deixat molt satisfets i una mica més «culturitzats», almenys en el que respecta a mi.

Ha estat una presentació molt completa, ens hem assabentat de part de la història del nostre poble que de no haver sigut per David, possiblement no haguerem conegut mai, ja que ha fet un treball d’investigació molt profund. Una de les coses que més m’ha cridat l’atenció és la gran rivalitat que va haver-hi entre les localitats veïnes de Quatretonda, Llutxent, Pinet i Benicolet per ampliar i solidificar llurs termes.

Tal vegada, el descobriment de la figura del diputat de Quatretonda, José Benavent Osca (S.XIX), el qual va jugar un paper importantíssim en la delimitació del terme a favor del seu poble i seu, siga el fet més interessant i curiós d’aquesta presentació. Tampoc podem oblidar la presència d’una descendent d’aquest diputat, detall el qual va dignificar més encara aquest event . Gràcies a aquesta senyora, podem contemplar una magnífica fotografia d’aquest diputat feta pel fotògraf oficial de la reialesa espanyola segons consta en els annexos gràfics del llibre.

Tornem a felicitar a l’autor, a la bq i a tots aquells que han fet possible que aquesta obra s’òbriga a la llum i forme part molt important de la nostra cultura. Un llibre que serà un clàssic i una referència valuosa.

qd

Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 5 visitants, 1 cercador

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES