SOLSTICI 21 JUNY

SOLSTICI 21 JUNY

Entra l’estiu. El sol calfa. Les nits són curtes. Sant Joan invita a estar al carrer. La Natura ens ha concedit gaudir de la llum. Nostre entorn s’omplí novament d’éssers i plantes que semblaven desapareguts a la tardor. Els arbres comencen a donar fruits. La terra tota ens acompanya en eixe miraculós renàixer.

 Sol, mar, viatges, platja, arena, mosquits, vespes, abelles, calor, xafogor, brisa, carretera, muntanya,  mosques, nits sufocants, ombra benefactora, núvols, tronades, ruixats, granís, botija d’aigua, refresc, cervesa, gelat, fora vestimenta, sandàlies, castells d’arena, turisme protocol·lari, sesta calorosa, ferum humà, festes, primer enamorament, descobrir un món distint al de la ciutat, aprendre a conviure, retrobar-te amb l’amic de joventut, adonar-te’n del canvi físic de la persona idealitzada a l’adolescència, sentir-te estrany a l’indret on vares donar les teues primeres passes, suportar converses insubstancials…, i llum, llum, molta llum.

    «A l’estiu tot lo mon viu», s’oïx repetir any rere any.

 La xicalla pertorba la casa i desapareix la quietud, si bé aquesta revolució és ben vinguda i s’accepta perquè fou anhelada durant l’inacabable hivern.

 La menuda plora esbalaïda perquè s’ha afonat davall de l’aigua i quasi no pot alenar.  Ve corrent cap a tu i vol que l’agarres perquè espera que l’alliberes del perill. T’oprimeix el coll amb una forta abraçada. Deixa de plorar. Et mira i somriu. El núvol que tapava el sol desapareix. El cel és més blau…, tu no penses…, només sents!

I una vegada més t’adones que als braços tens la resposta a la teua existència!

 

Salva

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

3 Comentarios

  1. Pepe

    Extraordinari relat, Salva. El que passa que a mi no m’agrada ni m’ha agradat mai l’estiu. La calor em mata. Eixos dies que no acaben mai. I eixa calor que em deixa cao. Només a la penombra puc sobreviure. A la penombra i en silenci. Reconec l’encant de la vida a l’estiu, però sóc home d’hivern, de recolliment, del foc a la llar. El misteri i l’obscuritat de l’hivern m’encisa. Llàstima que ara ni plou,ni neva ni fa fred a l’hivern.
    La tardor, trànsit a l’hivern no em desagrada.
    A l’estiu sommie amb l’hivern. A l’hivern, plore perquè se m’acaba.
    Ara ja només tenim dues estacions :estiu -sis mesos- i primavera-sis mesos més. No s’heu adonat que fa molt de temps l’hivern ha mort? Serà presagi de la mort amb majúscles del planeta ?

  2. David Mahiques Alberola

    Molt ben dit. Lamentablement si no fem res, eixes últimes paraules poden ser una realitat.
    O almenys, deixarem enrere un món com el que coneguem.

  3. Salva

    Dels colors de l’arc de Sant Martí cadascú de nosaltres en tenim un que potser per les circumstàncies psíquiques o temporals és nostre preferit.
    Per a mi contemplar a l’hivern les flames d’un bon foc de la llar és d’un efecte relaxador incomparable i únic.

    Crec que els que som de tropa podem fer molt per mantindre els valors de nostra cultura transmetent-los a eixe menut que tenim ara al braç, i que ens demana ajuda, no claudicant al cedir solament a l’escola l’educació i formació de la societat del futur.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES