SI JO FOS L’ALCALDE…

SI JO FOS L’ALCALDE…

varaalcalde

Iniciem avuí una nova secció fixa. Una nova iniciativa de QD on els lectors podran dir que farien si fossin ells l’alcalde del poble. Així de clar i així de senzill. Almenys virtualment podem exercir el poder municipal i fer realitat les demandes, desitjos o pretensions. Encara podem somiar i ningú ens pot impedir que somiem!Va! que la vareta de dalt és màgica!

 

CARTA  A  QD

PER  A  LA  SECCIÓ  SI  JO  FOS  ALCALDE.

Abans de començar deixar una definició molt clara del que  crec que és la principal obligació d´un alcade:

«La seua obligació consistix a defendre els interessos dels seus conciutadans per mitjà de l’execució de les polítiques locals que tinguen per objectiu la millora de la seua calitat de vida 

Després dir que jo no sería mai alcalde, pense que fa falta molta dedicació i és (com altres oficis) un ofici amb molta responsabilitat.

Aclarir també que el entre parèntesi (), són vivències personals verídiques que m´han passat en aquest poble i que a continuació passe a relatar:

Propostes del que sería el meu PROGRAMA ELECTORAL;

1- Deixaría les direccions dels carrers com estaven abans, ja que no puc explicar-me per molt que ho pense quins són els avantatges d’haver canviat estes direccions, no crec que s´haja consultat a ningún especialiste (Ingeniers de camins són els apropiats per a fer aquestes coses) perquè crec que açò no te «ni mans ni peus», soles aprofita per a fer més difícil el dia a dia del veïns. Com a exemple de millora, en el carrer Primer de Maig es pot estacionar al dos costats i te dues direccions, com és lògic no es pot passar quan et creues amb algun altre vehícle. Vigilaría un poquet més on estacionen els vehícles, tots podem vorer en cert carrer de Quatretonda com s’estaciona en direcció prohibida i damunt d’un pas de zebra sense que ningú faça res. La baixada del Carrer la Pau encara no se per què és direcció prohibida, Hi harà que comprar-se una pompa fúnebre?

2- Jo també baixaría l´IBI, no se encara per a que es volen els diners que tením en l’ajuntament (espere que no siguen per a finatlizar la legislatura com diuen els Socialistes gastant a «bombo i platillo».

3- Jo utilitzaría els diners sobretot per a donar feina a la gent del poble, hi ha que entendre que hi ha molta gent en el poble molt necessitada i sense feina i els diners en el «caixó» no aprofiten per a res.

4- Continuant amb l´aspecte econòmic crec que es durien amortitzar els diners que es deuen als bancs, cada dia que passa están pagant-se uns interesos que no deuríen estar pagant-se, això si que seria afavorir la economía del poble cancel.lant tots els prèstecs que es deuen.

5- Les càmeres instalades en les places, al meu parer, no aprofiten per a res, be, per a res si, la de la plaça de l´Oliver, esta clar que es de «afán recaudatorio» per tant no se si interessa als veïns. La de la plaça del Campanar, si és per a vigilar el patrimoni, estem aviats, no se que és el que hi ha que vigilar ahí, ¿que no tiren botelles en la nit de Cap d ´any?, si que ens ix cara eixa vigilancia Supose que no estarà en funcionament per què és totalment il.legal si no es te un permis de Governació, encara que hi ha qui diu que eixa càmera te un «gran angular» , això vol dir que l´han vista funcionar. Crec que sería més llògic posar algún policía més, que moltes vegades Quatretonda es queda sense policía per les nits. Un altra cosa que faría sería crear la figura actualmente desapareguda i per a mi tan necessaria com era el «sereno».

6- A l´hora d´una contractació per a treballar en l’ajuntament, jo sería molt transparent.

Publicaría en el tabló d´anuncis quins són els requisits per al lloc de treball, publicaría després una baremació amb els resultats dels aspirants i qui es queda amb la feina però sobretot, costa molt poc avisar a la gent que no ha sigut elegida amb una simple telefonada ( Sí, estic parlant de la Escola d’estiu on la meua filla es va presentar i encara esta esperant alguna contestació).

7- Si utilitzara les xarxes socials Facebook, etc, etc, sería més democràtic i acceptaria les critiques ( Si poses «me gusta» no hi ha cap problema, si fas critiques com vaig fer jo l´altre dia respecte a la programació cultural de juliol diguent que no era una programació cultural era una programació esportiva i religiosa, automaticament ,et borren el comentari i s’ha acabat.

8- A l hora de les contractacions ( aquest punt te relació amb el punt 6), abans de demanar presupostos a empreses forasteres intentaría que la feina es quedara en el poble. (Parle de la restauració de l´antiga màquina del rellotge del campamar, com ja sabrà molta gent, s’ha demanat un pressupost a una empresa forastera, per a la restauració. Tots sabem, que en la meua familia hi ha dos titulats en rellotgeria, a més a més, mon pare ha sigut qui s’ha encarregat tota la vida del manteniment del rellotge, pues si, senyores, ara van i li ho diuen a una empresa que no és del poble. Dir que ara ja no es faríen càrrec per res del món, ells diuen que «a falta de buenos «, que ho faja un altre, però el meu germà haguera pogut encarregar-se i tot i que mon pare està jubilat, encara te molt bona salut i als seus 75 anys aprofita per alguna cosa més que per posar «llumentes als santets».

9- Reestructuració de la setmana cultural:

No se com acabarà l’actual setmana cultural però que cada vegada va a menys, està molt clar, l´any passat menys expositors, ningún concert de música, sense teatre, etc,etc…

Quins temps aquells on començava amb el recital de poesía, les bandes feien concerts, etc, etc, si anem conforme anem acabarem reduïnt-la al mercat medieval i al gran prix o el que és el mateix, més bous després d’un escàs mes de les festes de Sant Pere.

(A més dir que l´ajuntament com organitzador de la setmana cultural deuria buscar al expositors, músics, actors, etc, etc. És molt còmode fer un ban i dir: qui vullga col·laborar en la setmana cultural que passe per l’Ajuntament , ¿no és més lògic que l’ajuntament busque a qui tinga que col.laborar?, ¿per això tenim un regidor de cultura no?.

Jo recuperaría el recital de poesía, una actuació del grup de teatre, un «mano a mano» entre les bandes de música, etc, etc.

(De la comissió de festes no cal parlar està clar com any rere any el «representant» de torn ve i els la «clava fins al manec», dels «variatets» de festes, opineu vosaltres mateix, la qüalitat de les orquestres ni parlar-ne, però el més important en aquest poble és l´orgull, no parlar en ningú que ho entenga, ¡nosaltres som prou!, aixína ens van les coses. També dir que mai prohibiria una actuació musical, si entra en el pressupost de festes, la gent ho vol, no veig cap problema, estic parlant del rok en valencià , o en castellà o en anglés, crec que l idioma és indiferent pense que voler lligar la música a la política és molt trist, i si es pel que va passar l’altra vegada dir que gràcies al alcalde d´aleshores no va passar res ja que tenien avisats als «antidisturbis» de la Guardia Civil, ja que els que van vindre a «armar escandalo» van ser els de «España 2000» i no els organitzadors de l’event.

10– Locals d´assaig per a totes les associacions del poble per igual, si deixe un «local» per a una agrupació siga la que siga, hi ha que cedir-lo per a totes, no és llògic que uns estiguen en locals que depenen de l’ajuntament amb despeses pagades i altres associacions tinguen que costejar-se el local amb totes les despeses, ( per cert a estes associacions que no tenen més remei que tindre local propi, jo tindria un poquet de mirament amb l´IBI). 

10 propostes no són moltes, d´ací un temps torne a escriture amb més propostes, encara que torne a dir que jo mai sería alcalde del poble.

La meua proposta per al nom del partit sería: «GENT PER QUATRETONDA».

 

 

Emilio Oltra.

Juliol de 2014

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 

37 Comentarios

 1. Pepe

  Vaig a encetar aquesta nova secció «mullant-me». Jo si fos l’alcalde faria aquestes coses:

  1.-Transmetria en directe el «PLENOS» i deixaria que els grabaren.
  2.-Publicaria les actes dels «PLENOS» en la pàgina web de l’ajuntament per a que puguin ser consultades per tothom.
  3.-TOTES les disposicions que es pengen al tauló d’anuncis de l’Ajuntament, també les publicaria a la pàgina web.
  4.-Facilitaria la vida als veïns i per exemple faria possible el que es poguessin fer COMPULSES.
  5.-Baixaria l’IBI al mínim que em permetés la llei.

  Si jo fos l’alcalde ho faria. I un altre dia…més.

 2. benavent

  Et prenc la paraula i trac carta! Ara que tinc ben difícil aquesta “manà” perquè duraria menys, d’alcalde dic, que un caramel a la porta d’un col.legi, no debades allò que faria jo primer que res seria atorgar-li “papers” al nom de «carrer Nou», és a dir, donar-li l’oficialitat que li pertoca, retolant així aquella via que ara és diu del Crist de la Fe. I no és cap proposta “en contra de”, ans el contrari, que la considere ben cristiana, de caritat cristiana diria jo. Tot un trumfo meu.

  Sé que poden haver-hi solucions intermèdies com la doble retolació, les subretolacions populars, o que de la plaça de l’Oliver fins el pont del camí de Llutxent férem tresereta en ratlla subdividint tal via en tres rètols: Nou, Crist i Pobles de Benavent, per exemple, però embafat de tant de consens ja no estic per a més partides.

  Ja veus, senyor Director, que he estat ben valent d’acceptar el teu repte no debades si allà dins del meu ésser aspirava algun dia ser alcalde del meu poble, o almenys que m’oferira algun partit tal possibilitat ara l’he ben avortada, però així i tot no em tolc de la meua proposta. Talla!

  benavent

 3. Vicente Benavent B.

  Pues si jo fora alcalde li pujaria el sueldo a Jose Juan, li el baxairia a algun atre/a que posen pegues i dificultats i faria cumplir horaris. No pot ser que sabuse de uns i a atres sels passe la ma pel muscle.
  Tamé faria lo dels plenos, grabarlos o dixar que els graben, posar les actes i dixar que la gent sentere de tot.
  Tampoc dixaria que alguns, aprofitanse del puesto que ocupen demanen beques para els seus fills.
  I per supost, no actuaria fent «lo que jo vullc que para aixo hem van votar».

 4. Pepe

  No puc d’estar més d’acord amb les reflexions i propostes d’Emilio Oltra. Molts punts ja s’han tractat a QD, el que passa que moltes poquetes vegades hem tingut resposta de cap tipus. El silenci ha sigut la tònica general. I el silenci no m’agrada. Espero que s’anime el debat. De tot cor! I que algun dia, les veus del poble siguen escoltades.

 5. Roberto Benavent Alberola

  Hola, bona vesprada. Estic d’acord amb les propostes, però hi hauria què administrar-les amb diferents prioritats (incloses les meues). En primer lloc dir que estic molt a favor a que es graven totes les sessions dels plenaris (que ja hi ha un gravat), i posterior ment difondre-los per les RR.SS. La meua proposta o el que jo faria, seria (dins de lo que es pot fer), tindre tots els llocs públics adaptats. No es que ho diga per el fet d’anar amb cadira de rodes, esque hi ha moltes persones majors i mares amb xiquets/es (tots som potencialment persones amb discapacitat) que troben dificultats per a accedir al centre de salut i a la farmàcia. Crec que seria primordial l’adaptació de centre de salut, tant per qüestions de seguretat com per a l’accessibilitat. I el més important «APLICAR LES LLEIS» de no discriminació i igualtat, degut a que són llocs públics.

 6. Rosa Mahiques

  No sé si serà aquest el cas Roberto, i no vull alçar-me com a defensora de ningú, però de vegades els que no tenim dificultats motores o sensorials, no pensem en el que vosaltres sentiu; no per maldat sinó per ignorància.

  Vosaltres no pareu de demanar i d’informar-nos del que sentiu, de les dificultats que trobeu cada dia i de que podem fer per solucionar-ho,perquè com molt bé dius tu , tots podem arribar a ser discapacitats i el camí que hagueu fet, ja el tindrem adelantat.

 7. Pepe

  Moltes vegades tenir contents i satisfets als veïns no és qüestió de diners sino de tacte i sentit comú. Adequar els llocs públics per a que els ciutadans amb algú impediment puguen accedir és només qüestió d’empatia i sensibiitat, dues característiques que ens fan molta falta.
  Escoltar almenys les veus del poble i donar-les resposta ràpida és una urgent necessitat.LLàstima que siga el silenci pertorbador la resposta més habitual als últims temps. Completament d’acord amb la teua iniciativa.

 8. Roberto Benavent Alberola

  La cosa és, que com la sensibilitat i l’empatia ens l’han furtada forces majors, la societat hem tingut que establir lleis i normes per a suplir les nostres deficiències. El fet és que hi ha que complir amb eixes lleis (amb totes) ja que per pròpia voluntat no es compleixen.

 9. Emilio Oltra

  Estic totalment d´acord en el que dius, en la segona entrega de es meues propostes tenia incluides algunes coses de les que dius, que no per això pense que sòn menys importants, jo pense que és fonamental la accecibilitat per part de tots els discapacitats a tots els llocs públics i pense que és una falta de sensibilitat el que no es faja res de tot això, tnguent en compte que més prompte o més tard ens pot fer falta a tots com diu Rosa

 10. Roberto Benavent Alberola

  Si important és tot, perquè (quan de vegades) la gent té el dret d’exigir coses als seus representants, és perquè hi ha alguna necessitat i en la mesura de les possibilitats hi ha que complirles. Però, una cosa com la del «centre de salut» o la farmàcia; deurien estar adaptades. El centre de salut està fatal, encara no m’explique com està l’escala per a què la gent puge per ella, amb lo complicada d’obrir que és la porta. I la farmàcia, farà cosa de dos anys (sols he anat 3 o 4 vegades), em van comentar que posarien unes portes correderes, perquè aniria bé per a tot el món… cric, cric, cric.

 11. Rosa Mahiques

  Veus Roberto? El que acabes de comentar del centre de salut, a mi no se m’hagués ocurrit mai en la vida. Pensava que amb la rampa que n’hi ha, estava tot solucionat, però al comentar-ho tu me n’he adonat de que és cert el que dius; la porta costa d’obrir, la rampa no està en les millors condicions i segurament amb tant de seient per dins, costarà de passar amb una cadira adaptada.
  No et canses Roberto. Fes-nos saber les dificultats que trobes al poble i nosaltres ho vorem amb altres ulls i potser també demanem millores quan arribe el temps de demanar.
  De tota manera, segons resava el programa electoral dels partits, prompte tindrem un Centre de salut nou. Almenys això és el que van prometre, i com que el temps ja està acabant…tic-tac tic-tac…

 12. Joanjo

  Vaig a parlar per al·lusions al comentari d’Emilio, ja que em toca de prop el tema de la comissió de festes. P
  La comissió de festes hui per hui no és més que una pantomima per donar-li color al drap, o el que és el mateix, de cara a la galeria, ja que a la fi no es té en compte més que la opinió de l’alcalde.
  Per començar, fins que va arribar el PP a l’ajuntament, les decissions que es prenien a la comissió eren consensuades per tots els membres d’aquesta, inclosos els festers, que a la fi, eixa és la finalitat de dita comissió. Però la forma actual de procedir és molt diferent, i expose el cas.
  SMS del «regidor» de festes: «divendres tindrem comissió que vindran representants d’orquestres·». I divendres cap a la comissió a vore el que ens oferix el representant.. – Esta escena es repeteix durant 4 o 5 divendres. Però finalment ve el dia de decidir quin representant (grup o paquet d’orquestres) contracta l’ajuntament, i ni tan sols es convoca una comissió, es reuneix el PP amb els festers i s’ha acabat. Eixa és la participació ciutadana, transparència democràtica, etc etc etc amb la que s’omplen la boca i el programa electoral. Eixa és la democràcia que no s’han cregut mai esta gent.
  Per a postre, la cacicada del «perquè no» als festers pel que fa a la seua voluntat de canviar una orquestra per una nit de rock, respectant el pressupost. Ni consulta a la comissió de festes ni res. Perquè no!!!! Aci mane jo i no pague això!!! Doncs capità moro,. això no ho paga vosté, això ho paguem tots, per molt que li coste de creure.

 13. rbnvnt

  Jo no sési açò va ací, senyor director, però jo ho pose, que ja decidireu allò que més convinga. El cas és que em té encuriosit l’exposició aquesta de la pilota, no he tingut oportunitat de visitar-la, potser no s’hi ha inaugurat encara, no sé, però dic jo que serà bona quan s’han pres la molèstia de fer-li lloc a la sala d’actes de la Casa de la Vila, tot una feinada, que supose, ja dic, que s’ho valdrà, més quan tenim bona i renovellada afició a la pilota, no debades del raspallot no parem de sentir ara i adés, i què direm del frontenis o l’altre esport que no recode ara, tambñé de pilota.

  De debó crec fermament que s’ha de potenciar aquest esport nostre però, que s’haja de de construir, en part, un espai com la sala d’Actes ens porta a pensar que alguna cosa no hem fet bé o no hem pensat bé, vull dir que amb tot l’equipament que disposem, Ajuntament, Centre Social, escoles Velles, Ca la Vila (històrica) Caserna de la GCivil, la Pes… no disposem de cap sala pròpia o multiusos adequada per a fer exposicions.

  A mi m’agrada la històrica casa de la Vila per a quefers d’aquestos, ben situada, sí, però l’entrada i l’espai reduït són un problema gros, així que se m’ocorre donar una solució als governants, el Teatre del carrer de la Fàbrica, fàcil, no.

  Deprés no digueu que no us ho he dit.

  rbenaventbenavent

 14. Emilio Oltra

  Hola Pepe, donar-te les gràcies una vegada més per obrir-nos aquesta finestra de cara a la gent del poble per a que estiga informada en tot moment de tot el que passa.
  En cuant al silenci administratiu que tant vens reivindicant et diré ( i tu ja ho saps) que a pesar que hi haja gent que deuría escriu-re i no escriu, no vol dir que no estiga lo suficientement assabentada de que és el que aci es parla
  Pots donar-te com a satisfet que la funció de la revista està més que cumplida.
  De fet passe a relatar una serie de aconteciments que han passat últimament al poble i que posen en manifestet que les nostres autoritats a pesar de no voler escriure ( a lo millor es que estan de vacances) estan molt enterades de lo que aci es cou.
  En primer lloc sols hi ha que passar per la plaça de l´Oliver ( per favor sense mirar a terra ja que la bruticia pot provocar algun accident) i ens donarem conter de que una bossa de fem negra cubreix la senyal de prohibició que abans ens impedia baixar pel carrer La Pau, la meua pregunta és ¿Es pot baixar o no? ¿La famosa càmere ens denunciarà?, si ja es por baixar ¿Ara per a qué aprofita la càmera?………
  En cuant al punt 6 i 8 de la meua proposta passada vaig a contar una «historieta» verídica per supost, que si no fora per les dos fonts on he begut per a obtindre la informació ( mon pare i el meu germà Luís) pensaría que açò és més digne d´un guió d´una pel.licula de Berlanga que una situació verídica ocorreguda en el poble de Quatretonda.
  Fa uns 10 dies aproximadament es va personar el Senyor Alcalde a ma casa, o millor dit a casa els meus pares ( per a que després digues lo del silenci administratiu) i cuan mon pare m ho contava jo en vaig quedar estupefecte, i clar automàticament vaig parlar en el meu germà que en va dir el mateix.
  Jo esperava que el que anava a fer el Senyor Alcalde era demanar disculpes per la «clavada de pata» que ha fet en cuant a demanar presupost a una empresa forastera abans que una local però no fou aixi.
  Contradiccions a més no poder com per exemple si vols arreglar tú el rellotge et porte la màquina a casa, sempre encarant-se al meu germà ja que sap que mon para està jubilat i legalment no pot treballar, però el primer problema és que l´altre titulat en rellotgeria que jo faig al-lusió en la meu anterior publicació és el meu germà Jorge i no Luís que es joier.
  Segon error i en paraules textuals va ser: Jo » l arreglo de la màquina vullc que parega i no siga , li posem una màquina electrica i arreglat». Dir-li que una màquina elèctrica val uns 10 euros, si, ha vist be 10 euros i no un presupost de 4500 que te damunt de la taula amb construcció de noves peces que falten en la màquina i que són molt difícils de reconstruir. Lo de la màquina electrica serà per que en el seu día ja se li va explicar el pou que hi hauria que fer per a que el funcionament del rellotge fora correcte.
  Jo continue pensant després de tot açò que havia anat a disculpar-se però no,» li carrega el mort a un altre», li diu que no han anat a parlar en mon pare per que ho va deixar en mans d´una altra persona i eixa persona va llogar li va demanar presupost al rellotger foraster, ara pense jo, home que justet per qué no delega en altra persona lo dels concerts de rok en valencià i aixina haguerem tingut rok, però no per a unes coses si i per a unes altres no, s ho podeu creure o no, jo personalment no m ho crec.
  A mi açò en sona ja a una apertura de veda per a caçar vots de cara a les properes eleccions.
  Dir-li al Senyor Alcalde que si vol vore un rellotge restaurat amb gust pot vore-lo davant de l´església en el poble de la Granja de la Costera.
  Però abans d agafar projectes d´aquest tipus, no estaría mal que s´informara un poquet millor del que vol dur a terme.

  A Joanjo dirli que en cuant a la comisió de festes, ja que segons tú no aprofita per a res per què no dimitiu tots?…….
  Si hui per hui el ajuntament és «unipersonal» el demés tot sobra no?
  Jo pense, i no vullc donar més idees que lo dels representants poc a poc deuria d´acabarse, unes festes es monten millor sense representants i a més a més són molt més barates, això si, és molta més feina però el resultat és molt millor i més barat.
  Jo mateix el que m han dit en l´ajuntament es que no he tocat al poble per que el meu representant no s ha oferït, i jo pense aleshores no tocaré mai, ja que jo ni tinc representant ni en fa falta i pense que un representant sols el que fa es encarir una actuació per lo tant jo no vaig a portar mai un representant, encara que això siga el més iportant per algú j pense que un representant aprofitat per a prou poc.

  Hem de celebrar que en la carretera està adaptant-se per a que es puga creuar la carretera amb cadira de rodes, jo pense que faría més falta en altres llocs que ahí però benvinguda siga cualsevol reivindicació feta realitat.

  I ja per acabar dir a qui corresponga ,i sino és aixina demane disculpes de bestreta, que segons una normativa municipal tota persona que porte un gos, si este fa les seues necessitats en el carrer, el propietari esta obligat a arreplegarles i sino pot ser sancionat .
  Be, la meu pregunta és ¿Els cavalls entren en esta normativa? Simplement ho dic per que sense anar més lluny la setmana passada vaig tindre que arreplegar al cap de tres dies uns 2 kg. aprox. d´excrements de cavall, jo ja se que pel meu carrer no passen a netejar, serà que no paguem impostos, però crec que no tenim per que «aguantar» la merda dels senyoritos que passegen a cavall per dins del poble. La solució és molt fàcil, com fan els del gossos, ells porten la bolseta i cuan l animal fa les seues necessitats, l arrepleguen i al contenidor.

  Bona nit i bones vacances a tothom.

  PD: Se m ´oblidava, ja no vaig a posar més propostes, no veus Pepe que ens copien el programa electoral, qui tinga que pensar que pense, que cobrar 1300 euros de mitja jornada( ja voldría jo cobrar-los) donen per a pensar molt

 15. Rosa Mahiques

  Estic prou d’acord en el que comentes.
  Allò de la bossa de fem ja ho havia vist però creia que estava provisional per alguna obra del poble o algun camió que necessitara passar per eixe carrer. Per si de cas, jo no passaré.
  D’allò de les necessitats dels animalets escampades arreu del poble i més en els carrers dels afores, dir-te que no és cert que els «amos» les arrepleguen, de fet, jo no tinc cap gos i claret és el dia que no n’arreplegue alguna. La solució que li van donar a l’ajuntament a una veïna del meu carrer fou que fotografiara el gos i l’amo i que ho denunciara. Ale, paga impostos i damunt fes tu de policia sense cobrar.
  I si no pots tocar al poble per no tindre representant legal, busca-te’n un il·legal i que et demane actuacions, ja que donen beques-nominals esportives sense demanar-les el representant legal, igual a tu et donen una actuació.
  No n’hi ha res com arrimar-se a bon arbre i que l’arbre t’aculla.
  I respecte al rellotge no he entés molt bé el que dius dels 10 euros front als 4500, es a dir, tenen un pressupost de 4500 i se’n volen gastar 10, o en el poble volen pagar-ne 10 i si l’empresa es forània li’n paguen 4500? Si això és cert…dona molt malquepensar. Com altres coses.
  Ja ho diu el refrany: No li voràs a la mona el pelat fins que no estiga al teulat.
  I aprofitant l’advinentesa torne a demanar que baixen l’IBI a ras dels mínims i que faciliten al poble actuacions burocràtiques com puga ser el fer compulses. I he de dir que encara que en facen, no seré jo qui utilitzaria aquest servei. Antes partía que doblà. Com aquella. I un altre dia ja contaré el que li va passar a una persona que li va demanar a l’alcalde per què no es feien compulses. «Pa plorar».

 16. Emilio Oltra

  Rosa només dirte que lo del rellotge és per que si realment com diu l´alcalde vol una restauració que parega i no siga, instalant-li a l antiga màquina del rellotge una màquina elèctrica, el que dic jo és que en 10 euros que val una màqina elèctrica està arreglat, no fa falta tindre un presupost de 4500 euros damunt la taula amb restauració i fabricació de peces noves.
  Lo del representant Rosa, ho deixarem estar, jo mai he manjat del poble de Quatretonda i no espere res econòmicament d´aci, i no vaig a fer res il.legal (ja hi ha prou gent que ho fa), allà en la conciència de cadascu jo per la meua part estic molt tranquil.

 17. Rosa Mahiques

  Pues tens tota la raó. Ja n’hi ha prou gent sense vergonya que per un cèntim d’euro es dona a conèixer. De tota manera ho havia dit amb ironia.

 18. Rosa Mahiques

  Mira que!!!!
  Vosté sempre per davant de les tronades.
  També vaig a dir, d’antuvi que a mi em dona exactament igual però mira que han fet una faenassa de miner dels pous més fondos i malventilats, per fer l’exposició eixa de la pilota. Em pregunte si Quatretonda no té cap lloc més adequat on fer l’esposició sense haver de llevsr seients i després tornar-los a posar.
  Em sent molt pobreta. Benigànim amb auditori. Llutxent amb Centre per a majors (amb els seus deutes també eh?) i nosaltres no tenim un local més o menys apanyaet per exposar coses? Caxis la mar salà!!! I que conste davant de notari que és parlar per parlar.

 19. Jose L. Oltra

  El lloc el van triar els responsables de l’exposició. És el que més els va agradar de tots els que disposa l’Ajuntament.

 20. rbnvnt

  Per l’exposició Faixa Blava…

  que ja l’he visitada, cert també que no tenia molt de mèrit perquè per a mi era bastant fàcil accedir. Si a u li agrada la pilota, el joc tradicional, la gent del seu poble i la llengua, no ho oblidem, la seua llengua, li ha d’agradar. No m’agrada allò dels escrits bilingües, d’això no té culpa la pilota, que si volen bilingüisme que siga per a tots i per a tots els casos, però.

  Altrament, això del lloc, José Luís, ja suposem que seria així, que no anava a ser un caparrutxo el lloc triat, la qüestió és, i pel que sembla, que no disposem d’una infraestructura mínima en aquest sentit, i mínima no només vol dir unes parets on penjar algun quadre, que d’això tenim, no debades també hi compta l’accés, la seguretat, entrades o no de llum, un mínim espai auxiliar on poder deixar qualque cosa…

  En aquest sentit d’entre el que disposem, ja ho he dit, sempre m’ha agradat la vella Casa de la Vila, un edifici històric i cèntric, el maten els escalons i un espai ajustat encara que suficient per a moltes activitats, també manca d’un mínim rebedor on poder deixar-hi el paraigüer o per a no tirar-te l’exposició a la cara només passes la llinda, tot i que açò s’hi podria mig apanyar amb algun tancament movible, que no fóra d’obra o permanent.

  Però jo ja he apuntat un altre lloc, del qual no disposem encara, ja el pagarem quan el pare cobre. Això sí, i canviant un poc de tema, diuen que els polítics o gestors han de prioritzar, tot i això, des del meu punt de vista a la façana esmentada de la primitiva Ca la Vila caldria llevar-li la maquinària aquesta de la càmera, i no estic en contra de les mesures de seguretat, amb límits és clar, legals, és clar, supose que com tots.

  Ah! i se m’oblidava, la pregunta clau seria si ens fa falta cap sala d’exposicions, val a dir també, si amb el que tenim no anem ja diumenge de Rams i ens sobra la resta de l’any.

 21. Jose L. Oltra

  Hem demanat una subvenció per a restaurar el vell rellotge del campanar. Això suposa que el rellotge marcarà l’hora a través del seu propi mecanisme, o siga tornar-lo a posar en marxa. Per això l’Arquitecte Municipal va pensar que hi havia que demanar pressupost a un restaurador de rellotges. Resulta curiós que el meu rellotger de tota la vida, Emilio el rellotger, em diguera fa uns dies que per al que jo vull, fa falta un restaurador i no un rellotger. Que ell es va comprometre amb l’anterior Alcalde a arreglar-lo quan estava instal•lat, però que ara que falten diverses peces, ell no pot fer-se càrrec de tornar-lo a posar en marxa. No obstant això, ja que el teu germà Luis estava interessat en, almenys, tirar-li una ullada per si podia fer-se càrrec de la restauració, se li donà la possibilitat de que poguera revisar el rellotge, com és lògic, posant-lo a la seua disposició. I dic bé, Luis i no Jorge. Que és el que esta en la botiga. Jorge treballava en la rellotgeria Sancho de Xàtiva, i era un gran rellotger. Que jo sàpiga, hui no es dedica a esta activitat. I Per a evitar suspicàcies, se li va ensenyar el pressupost que tenim de la restauració de manera orientativa, matisant que en cas de rebre la subvenció estarem encantats de que siga ell qui s’encarregue de posar-lo en marxa.
  La restauració del rellotge de la Granja de la Costera estarà feta amb gust, però a mi no m’agrada molt, en primer lloc per que l’estan restaurant de nou. M’agradaria deixar-ho bé en una sola restauració. En segon lloc, fer un forat en el sòl de 15 o 20 m perquè les pedres que mouen el mecanisme no estiguen a la vista no em pareix el millor. Sobretot per que als xiquets que anàvem tots els dies a donar-li corda el que més ens impressionava era precisament això, que el mecanisme es movia gràcies a algo tan simple i senzill com unes pedres. Solucionar este assumpte és un problema de física, ja que amb unes simples corrioles, les pedres es podrien ubicar per dalt del rellotge. Atès que el nostre rellotge té tres mecanismes de corda, un per a tocar els quarts, un altre per a tocar les hores, i un que és el que realment mou la maquinària, falta analitzar què es fa amb els mecanismes de fer sonar les hores, perquè no s’ha pensat a instal•lar les campanes. Però el vertader destorb era donar-li corda al rellotge tots els dies de l’any. Per això s’ha demanat un mecanisme elèctric, ja siga per a mantenir en moviment la maquinària, o bé per a carregar la corda. Ja se que això desvirtuaria en part l’originalitat del rellotge, però en la restauració que tu proposes com a exemple, també han afegit un ventilador elèctric, que de segur no formava part del mecanisme original.
  Per cert, per a la teua informació, el sou de l’alcalde es de 1.257 € bruts al mes, amb un import net de 1.012,30 €.

 22. Jose L. Oltra

  En la passada legislatura, en una reunió de la comissió de festes en l’antic Ajuntament, a l’hora de decidir la contractació de la pólvora per a festes, els dos pressupostos eren del mateix import. I segons el regidor de festes d’aquell moment, el contingut era més que idèntic. La proposta del PP va ser contractar a la pirotècnia local. Però l’equip de govern va votar en contra de la nostra proposta, així que es va contractar a la pirotècnia de fora de Quatretonda per que vam perdre eixa votació. Ara les majories han canviat, i és el PP el que guanya les votacions. Són eixes coses les que té la democràcia, que les decisions es prenen segons el que opina la majoria. El que deuries de fer és assistir a alguna d’eixes reunions, per a que d’eixa manera, pugues parlar amb més coneixement de causa.

 23. Jose L. Oltra

  Roberto no entenc bé la teua proposta. Planteges que l’Ajuntament canvie les portes de la farmàcia? Això s’anomena prevaricació, i és un delicte tipificat en el codi penal.

 24. Joanjo

  Però vosaltres estaveu convocats a la reunió per VOTAR allò de la polvora, cosa que a nosaltres no es vareu dignar ni a convocar-nos quan es tractava de decidir quines orquestres venien. No sé si es que no entens bé la democràcia o és que no te la creus, però en democràcia es dona l’oportunitat d’opinar (mitjançant el vot). Quan no es dona ni tan sols eixa oportunitat no es tracta de democràcia. No és el PP el que guanya les votacions, es que ni tan sols es fan eixes votacions, no mentisques per favor. Jo he assistit a la majoria de les reunions que s’han fet com a membre de la comissió, malgrat els entrebancs que poseu per a que aquesta funcione com cal, continue demanant-te que no menteixques, que això és el pitjor que pot fer un alcalde.

 25. Joanjo

  A més, crec que la teua resposta guarda molt poca relació amb el que expose al meu comentari.

 26. Joanjo

  Emilio, si no varem renunciar a la comissió de festes després d’enterar-nos, per altres persones, que ja s’havia triat el «pack» d’orquestres sense ni tan sols convocar la comissió, fou perquè ens semblava que deviem recolçar els festers en la seva idea de dur una nit de rock si era allò que ells vertaderament volien, i ens pareixia una baixesa acceptar sense més el «perquè no» del senyor alcalde. Simplement, això. Com he dit anteriorment, una de les virtuds de la democràcia és el dret a opinar de tots els representants elegits a les urnes (a pesar que decideixca qui obté la majoria) però veieu que a aquest poble les coses es fan d’una altra manera.

 27. Emilio Oltra

  En pareix tot molt correcte el que dius, veig que ja t has assessorat per a la reparació del rellotge perquè
  quan a mi em van explicar ( i per a que no penses mal) el que volies fer en la restauració i va ser fora del poble i gent forastera et dire que em van dir que no tenies molt clar com s’anava a fer la restauració. Jo personalment i no vaig a discutir continue pensant que esta vegada vullgues o no el teu rellotger de tota la vida Emilio, ha sigut de segon plat tú pensa el que vullgues.
  Lo del sou en te prou igual com dius tú, ara manem nosaltres i tú vas ser el que te´l vas assignar aixina que en te totalment igual 1000, 2000, que 3000

 28. Toni Benavent

  Estic molt d’acord en quasi tot el que ha dit Emilio. En l’apartat de les direccions (tampoc veig ningun avantatge en les actuals direccions, més bé al contrari, és molt complicat)
  També en la transparència a l’hora de contractar gent. No hi ha perquè, sense saber massa com, sempre cauen els més arrimats als pocs llocs de treball/tallers/… Si no voleu que deixe de ser un tòpic allò de «els politics ni fan el que diuen ni diuen el que fan» hi haurà que canviar el «xip» i donar-li prioritat al «xip» democràtic, que és on es suposa que estem.

  Per què hi haguent bons professionals al poble hi ha que anar-se’n fora? Doneu faena a la gent del poble. En Llutxent sempre ho han dit «en Quatretonda sou més raros… només aneu a fotrer-vos» (tema rellotge) i és ben cert, ací es compleix allò de «nadie es profeta en su tierra», llevat dels bars, forns i farmacia.

  Les festes queden molt desfasades, per què no renovar-les un poc?

  I una cosa més, ja que estic… Ningú s’adona que al camí serra fa falta més contenidors de fem? Quan arriben els caps de setmana a l’hivern i durant tot l’estiu, allò fa por. Entre que els contenidors de cartó i vidre els buiden molt a la llarga, la gent que tira el fem fora del contenidor (falta de civisme i falta de neteja dels serveis municipals) i pocs contenidors que hi han per a la gent que vol tirar-lo dins…

  M’agradaría que el Sr alcalde, que pel que veig s’asoma per ací alguna que altra vegada, prenguera nota del que diu la gent, que no poden estar tots equivocats quan es queixen d’alguna cosa i, no s’ho prenga com una cosa personal sino com una crítica constructiva. Utopia…?

 29. Emilio Oltra

  De tota manera dir-te que encara que vullgues fer una gran explicació o això és el que tú et creus sobre el funcionament d´un rellotge encara et falta molt per saber com funciona un rellotge, mon pare en ningun moment a estes altures haguera restaurat el rellotge, encara que tú i l’arquitècte municipal en el que vas confiar et diguera que això ho tenia que fer un restaurador, el meu germà Luís tampoc ho haguera fet però a mi el que més en molesta és la prepotència en que parles, i això per a un polític està molt mal, reconeixer des del principi que t’has equivocat no t’haguera costat res i crec que hagueres quedat un poquet millor una vegada més en la meua família, però a vegades dubte molt si en el teu vocabulari existeix la paraula «humiltat» tant important en la vida d’una persona i no cal dir en la d’un polític.
  I torne a repetir-te tú faràs el que voldràs perquè com dius tú; per això mane i m’han votat, però a mi personalment si que m’agrada la restauració del rellotge de la Granja, ójala ací es fera igual.

 30. Jose L. Oltra

  Durant tota esta legislatura, cada grup de festers que ha pensat en afegir algo al programa de festes, ho ha pagat dels seus diners, ja siga disco-mòvil en anglés, rock en valencià o titelles en xinés. Així, invertien al menys una part del diners que arrepleguen en millorar les festes. El fet de que els festers gastaren una part dels diners en millorar les festes estava ben vist, inclús per membres dels partits de l’opossició. I este any no anava a ser una excepció. El que no val és cambiar una orquesta que està funcionant bé, com és la del dissabte, per algo, siga el que siga, que tan sols agrada a uns pocs, ja siga rock o disco-mòvil.
  De la conversa que vaig tindre amb els festers, queda prou clar que este any la questió ha sigut que eren molt pocs els festers que volien el concert de rock, preferint la gran majoria gastar els diners en una macro disco-mòvil. Però els pocs que volien rock, es negaven a gastar en disco-mòvil. De tal manera que no s’han arribat a posar d’acord. En tots dos casos, l’Ajuntament estava desvanit de posar a disposició del festers totes les seues instal.lacions i mitjans. El problema ha sigut d’enteniment entre dos grups de festers.
  A partir d’este punt, alguns han decidit utilitzar als festers com un arma política, sense cap escrúpol, i sense tindre en compte que esta politització de les festes pot arribar a fer malbe algo tan meravellós com són les pròpies festes a mes d’un fester. I ben segur que heu arruïnat les festes a més d’un pare. Però en l’amor i la política, tot cap….. O no?

 31. Jose L. Oltra

  Als pocs dies de pendre possesió, vaig parlar amb la persona que s’havia encarregat del aspectes tècnics de la retransmissió del debat electoral, per a que s’encarregara de transmetre els plenaris en temps real per la pagina web de l’Ajuntament. Ja teníem una Wi-Fi a punt al saló d’actes. Fabian em va dir que, sentint-ho molt, ell no podia fer-se càrrec d’eixa tasca. A partir d’eixe moment, hem fet diverses consultes per a poder adquirir un equip adequat per fer eixes retransmission, per què si bé la imatge es fàcil d’obtindre, és el so el que és mes difícil de captar i enviar en temps real.
  Desde eixe moment, han aparegut un fum de comentaris sobre l’assumpte en questió. S’han produït votacions al respecte, votacions que hem guanyat, i que van en el sentit de no deixar gravar els plenaris a particulars. I ara podriem començar un debat sobre si és o no és democràtic el no respectar la voluntat majoritària expressada de forma clara per els representants democràticament triats pel municipi de Quatretonda. També cal fer menció a eixe «simpàtic» comentari de que, a l’anterior legislatura no es gravaven els plenaris per què a l’equip de govern «no se’ls va ocòrrer». Ara, a més, ens assabentem de que quan un Alcalde del PP va gravar el so d’un plenari, són precisament els que ara ho reclamen com un dret irrenunciable, els que li ho van fer borrar. Qué coses. I com no, qué roïns són els actuals regidors del PP, que no volen que es graven els plenaris ……I ha passat el que els actual regidors del PP pensàvem que passaria, però que no podíem dir, per què ens haveren ratllat de sectaris i mal pensats, de «malos malisims», i és, que ja han manipulat les imatges. ¡En el segon plenari que han gravat!. Pensàvem que passaria de cara a la campanya electoral, però ….. I és que com diu el meu amic Salva:»la cabra tira al monte». I per a que no puguen dir que soc un mentider, encara que després no ho recorden, o bé que no s’han manipulat les imatges, vos deixe l’enllaç:
  https://www.youtube.com/watch?v=3yhZLsZRpjg&list=UUxDnAIgrVPiHfLv8w20IObw
  Fins este punt la mera anècdota. Però repassant documents, he trobat la sol.licitud que en el seu dia va fer el BLOC JOVE de Quatretonda per a gravar els plenaris, on sol.liciten de manera concreta:
  «L’autorització per a gravar en vídeo amb mitjans propis les sessions dels plenaris de l’Ajuntament de Quatretonda, tant ordinaris com extraordinaris, així com la seua posterior difusió sense manipulació del video.»
  Atents,»sense manipulació del video». Pot ser que ara vullguen juar amb l’idioma, però queda clar que el que han fet és MANIPULAR les imatges. On queda l’honestedat d’esta formació política? On queda l’honradesa? Podrem confiar en una formación política que no tremola a l’hora d’inclomplir de manera tan flagrant la seua paraula?

 32. Roberto Benavent Alberola

  Jose Luis, tot el món sap que la farmàcia és una empresa privada que fa un servici públic.

 33. jordi nadal

  No confundisques, fa quatre anys que manipuleu els festers, i enguany el que passa es que no heu pogut i vos fot

 34. Paloma Oltra

  Has oblidat ja el que féieu vosaltres amb els festers? Que poca memòria, però tranquil tots els que per vosaltres hem passat ho recordem ben bé.

 35. Jose L. Oltra

  Ho senc Rafa, però no entre en pàgines en les que no cal identificar-se per a publicar comentaris.

 36. sergi

  Totalment d’acord amb les propostes d’Emili i també amb les de Roberto. Pel que fa a les de Roberto, estic amb Rosa, has de ser tu qui ens obriga els ulls a tots de les necessitats que tenen les persones amb mobilitat reduïda. I com dic tu, dic tots, perquè hem de ser tots els que hem d’anar als nostres ajuntaments i governants de qualsevol institució a comunicar les nostres necessitats, que per a això estan, al servei del poble. I és una cosa que moltes vegades no fem (i m’incloc).
  Respecte a la càmera de Ca la Vila, a banda de la dubtosa legalitat i de la més que segura inutilitat i malbaratament (1 càmera per a 1 nit), és clar que eixe caixó ahí a la façana d’un edifici del s.VXII demostra una falta de sensibilitat per part de l’Ajuntament cap al nostre patrimoni. És una llàstima que tenint l’església i el campanar perfectament restaurats, tinguem enfront aquest edifici tan emblemàtic (ja que és símbol del naixement de Quatretonda com a Vila) amb una façana que ja no li cap res més (focus, plaques, càmera…), en quant hauria de ser un bé protegit (BIC o BRL) i conservat segons la normativa. Que segurament açò no és el més necessari per a Quatretonda i per a la seua gent, doncs segurament. Però després no diguem els tòpics: És que Quatretonda no té patrimoni… No té res antic… Tindre’l el té, una altra cosa és com el conservem. Per cert, l’altra càmera inútil també està en un edifici històric, la casa més antiga del poble datada.

INCARDINATS

AVUÍ

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

ARA MATEIX

Users: 5 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES