Seleccionar página

MIRAR CAP A UN ALTRE LLOC….

MIRAR CAP A UN ALTRE LLOC….

  • Facebook
  • twitter
  • Gmail
Mirar cap a un altre lloc i fer-se «longuix», el despistat, o jo «no sabia res», «m’he assabentat per la premsa», és la tònica-tècnica en que els nostres administradors traurien «MATRICULA D’HONOR». Només quan l’evidència i la veritat els dona llum a les testeres, només aleshores, comencen a despertar-se del limbo on viuen i tèrbolament apel·len a la justícia ben sabent que els lustros faran esvair el clam dels justos.

És comú en tots ells la por que tenen a que s’òbriga la caixa de pandora i que aleshores el claveregam comence a arrojar la immundícia acumulada per tots ells al llarg de dècades i dècades. Immundícia que més prompte o més tard acabarà ofegant-los. Mentrestant, els agrada entrenir-nos amb espectacles circenses. Discursos patètics i promeses que no compliran mai. Nord, sud, est i oest. A un metre d’on ens trobem, a cent,  a 1.000,  a 40.000…per tot arreu les bandes de deshonrats han campat amb llibertat. I continuen fent-ho. I fins que el ciutadà honrat no veja clarament conseqüències palpables de polítiques honestes, transparents i justes, la desesperança i la no creença en tot allò que diuen i prometen caurà al buit. Després que no vinguen amb romanços. Continuen, aquí, allà i acullà burlant-se del poble que els ha posat no per a practicar l’amiguisme i el rodament, sinò per a administrar els pocs bens que estan quedant-se ells sense por ni mirament.

Continuen amb el cansino «si jo, tu més» per a que res canvie. Als pobres si que ens ha canviat la vida i la rutina. A ells no els ha canviat res. Continuen amb les portes giratòries. Però si s’adoneu, sempre són els mateixos, sempre. En totes les agrupacions sense excepció. Mentrestant, els jutges que posen ells…quina cosa penseu que estan fent? No només va haver un Fraga : són milers i milers de fragues que porten més anys que el dictador en política…per a ells és bo…però no per al poble el qual pateix les conseqüències de la fam insaciable dels eterns administradors.

Contínuament estan mirant cap a un altre lloc. I quan el ciutadà clama al cel l’envien a que vaja a la justícia, una justícia que estan administrant ells. Per això estan tranquils. Dormen bé. Darrere d’ells hi ha un entramat de gent que sap tots els seus secrets i misèries i que són moltes vegades aquells que gronxen el bressol. Molts d’ells són ninots en mà d’aquells que estan darrere de l’escenari : a xicoteta escala, empleadillos del dos al cuarto que manen més que alcaldes i regidors. A gran escala, grans bancs i poderoses empreses que estan reservant d’antuvi bons cadirots als seus benefactors mandataris.

Prompte veurem noves malalties professionals : per exemple la que es dirà «per mirar cap a un altre lloc» consistent en una desviació cervical cap a un costat o cap altre. I també noves medicines…s’ho podeu imaginar…

Enfí, no feu cas d’aquest qui escriu aquestes línies…ja sabeu, parlar per parlar. La basca fa que les seues neurones no li funcionen com cal.

Sobre el Autor

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.

ARA MATEIX

Users: 1 visitant, 3 cercadors

CONTACTA AMB NOSALTRES

unaveudequatretonda@gmail.com

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

LA CAPELLA RESTAURADA

IN MEMORIAM VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics