Seleccionar página

AIXÍ SONEN LES CAMPANES DE QUATRETONDA

AIXÍ SONEN LES CAMPANES DE QUATRETONDA

Així sonen les campanes acaronades pels mestres campaners. Ens han oferit un concert únic i memorable. Quan l’energia és humana i no elèctrica la comunicació entre la màquina és diferent. Els resultats acústics també. Els temps arraconen oficis i costums els quals podem reviure gràcies a les persones que es neguen a que l’oblit  done pas a la mort i conseqüentment a la desaparició del patrimoni cultural dels pobles i civilitzacions. Patrimoni immaterial que els mestres campaners saben donar-li vida cada vegada que pugen prop del cel i dominen amb el saber fer que els caracteritza a aquestes grans senyores amb nom i cognom i que durant tant de temps anunciaren els esdeveniments dels nostres pobles.

Ara és impossible que cada temple tinga el seu campaner oficial. Ni el seu sagristà. I si m’apureu, ni els seus capellans. Però aquesta vesprada, al peu del campanar, en família, ens hem sentit uns privil·legiats .

Gràcies doncs, al Mestres Campaners i  a tots aquells que han fet possible aquest xicotet miracle. Sens dubte, un dels millors actes de la Setmana Cultural Quartondina.

Vinc a recordar, amb nostàlgia infinita, a l’ultim campaner de la parròquia de Sant Roc d’ Oliva, Blai…ja fa més de trenta anys que ens va deixar…

Article llegit [post_view] vegades en total.
Article llegit [post_view time=»day»] vegades avui.
Article llegit [post_view time=»week»] vegades aquesta setmana.
Article llegit [post_view time=»month»] vegades aquest mes.
Article llegit [post_view time=»month» date=»201201″] vegades el mes passat.
Article llegit [post_view time=»year»] vegades aquest any.

 50 Visites totals,  4 Visites avuí

The following two tabs change content below.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Pepe

El professor jubilat Pepe Romero-Nieva comparteix la seua filosofia i la seua poesia des d' aquestes pàgines. Escriu, pensa i opina del món que li ha tocat viure i interpreta els fets els quals observa des de perspectives crítiques-constructives.
Pepe
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail
 • Facebook
 • twitter
 • Gmail

Latest posts by Pepe (see all)

1 comentario

 1. Avatar

  Aquell refrany -ja antic- que deia : No pots estar en missa i repicant les campanes, ja no és cert. Hui li apreten el botonet, les campanes van tocant i els campaners a la processó, a missa o on volen anar.

  Els mestres campanaers ens han mostrat el que feien els antics campaners allà dalt dels campanars i hem pensat: -Ah clar! per això deien allò de la missa i el repicar!!

  Molt bona demostració dels tocs de campanes, que per altra banda no coneixiem. També podem presumir de tenir un campanar no solament bonic, sinó també que es pot fer servir per a tocar les campanes, que sonen molt bé.

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

pels morts COVID-19.In memoriam.

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Quin nom t'agrada més?

Veure resultats

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINADORS

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics