Seleccionar página

LECTURES D’ESTIU IV

LECTURES D’ESTIU IV

Eixe amb qui converse de continu, i que sempre m’acompanya allà on vaig, m’ha suggerit que torne a llegir les recomanacions que un personatge d’un llibre, molt volgut per mi, li fa al pare de la seua néta i, si al senyor director de QD li plau, les publique com l’última LECTURES D’ESTIU, posat que queden uns dies, pocs ja, perquè entre la TARDOR i el gandul del sol ens furte hores de llum i se l’enduga a altres indrets amb eixa equanimitat que, amb ànim seré i just, reparteix de gratis a tothom.

—Que tinga clar que per aconseguir arribar a alguna meta en la vida sempre ha de ser treballant i esforçant-se, ningú li regalarà res; té que guanyar-s’ho u a soles vencent a la comoditat i no important-li no seguir la corrent de la immensa majoria que es deixa arrossegar per la cultura nefasta del no esforç. Els arbres que resisteixen la força del vent i que duren, alguns, milers d’anys, són aquells que han crescut poquet a poquet i aprofitant fins la mínima substància que tenien al seu abast per nodrir-se i fer-se forts i grans, encara que hagen tingut que patir i combatre els entrebancs que la natura els ha anat col·locant des de menuts. Un arbre que creix ràpid donarà pocs fruits i a la primera bufada d’aire es tombarà.

»Recorda-li que ha de ser la primera amb tot allò que es propose fer, perquè si no, no se sentirà satisfeta. Amb tot i això també he de dir-te que no s’embarque mai en una aventura que a priori sàpia que no la va a acabar correctament, t’assegure que si no té en compte aquest consell després se sentirà frustrada, t’ho diu un home amb un fum d’experiència, eixa experiència que m’ha ensenyat que per sentir-se viu sempre s’ha de tindre un projecte, una il·lusió que aconseguir.

»Ella és la meua immortalitat i em sent responsable, no directe, de la seua existència i formació, això i tot ha de saber que el seu tarannà és únic, que ha de ser lliure de pensament, que ha d’escoltar i atendre qualsevol opinió, reflexió, principis i idees que vaja rebent d’arreu del món, i després, a soles, amb arguments ben fonamentats i segons el seu criteri, que decidisca el que més li convinga.

»Que no tinga mai por si al futur, i al davant de nous raonaments, canvia de parèixer o de pensar, perquè com diu la dita: rectificar és de savis. Si bé és de poc trellat fer-ho massa sovint, sobre tot si no s’hi té cap raó convincent i només és producte d’un impuls visceral.

»I que tinga sempre el coratge d’admetre la responsabilitat dels seus errors!

Salva

 196 Visites totals,  2 Visites avuí

Sobre el Autor

Salvador Alberola

Salvador Alberola és un lliurepensador que estima el seu poble.Des de la llunyania difon el seu pensar i la seua concepció del món.És conscient de la realitat que l'envolta i amb el seu criteri i estil opina i desenvolupa el seu pensament. La poesia,l'assaig i "les coses del seu poble" es veuen reflectides en aquestes pàgines.

1 comentario

  1. Samva

    L’ALBA D’UN SOMNI

ISSN QD/CODI DE BARRES

QuatretondaDigital és un lloc lliure per a gent lliure.

IN MEMORIAN VICTIMES DEL COVID-19 A QUATRETONDA

VIDEOCARATULA QD

ENQUESTA

¿Creus que les víctimes de la Covid-19 deurien ser recordades d'alguna forma?

Cargando ... Cargando ...

AL MEU POBLE

HISTÒRIC DE PUBLICACIONS

OPINIONS I PARERS

  • Cargando...

QUARTONDINA PRIMAVERA

LAS CINCO CARTAS

CLIKA SI T’INTERESSA

GUIRIGALL.POEMES.

NO DEIXEM QUE VAJA A MÉS!

ROSELLES QUARTONDINES

Share This

Comparteix-ho

Dis-ho als teus amics